Προς το περιεχόμενο

επιλογή έγχρωμου εκτυπωτή για γραφείο


a_fallen_angel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θέλω έναν έγχρωμο εκτυπωτή για το γραφείο μου. Βασικά πολυμηχάνιμα.  

Οι εκτυπώσεις που θα κάνω πιστεύω θα είναι λιγότερες από 80 το μήνα εκτός από την αρχική που θα είναι περίπου στις 800 σελίδες.

 

Έχω καταλήξει σε 2      https://www.skroutz.gr/comparelists/119?compare=4855998%2C4484075

 

Ποιόν να προτιμήσω??  ΌΛΟΙ  μου λένε να πάρω Laser. Εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά στους στους 2 αυτούς εκτυπωτές εκτός από το ότι ο ένας είναι Laser και ο άλλος Inkjet. επίσης με λίγο ψάξιμο βρήκα ότι τα μελάνια του Inkjet βγάζουν περίπου στις 1300 εκτυπώσεις και είναι πιο φτηνά από του Laser τα οποία βγάζουν λιγότερες εκτυπώσεις, περίπου 1000. Φυσικά υπάρχουν και τα ανακατασκευασμένα που είναι πιο φτηνά και έχουν μικρότερη διαφορά.
γιατί όλοι μου λένε ότι καλύτερα Laser και ότι έχουν πιο οικονομική εκτύπωση τότε?!?!?!

 

φυσικά εάν κάποιος έχει να προτείνει και κάτι άλλο άλλο θα το λάβω υπόψιν

 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

80 εκτυπώσεις τον μήνα μονοκοπανιάς και μετά μη χρήση για τον υπόλοιπο μήνα ή 80 εκτυπώσεις διαμοιρασμένες ισόποσα ή σχεδόν ισόποσα στις μέρες του μήνα (πχ 2-3 την μέρα);

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι καθε μερα. μπορεί να βγουν 10 την παρασκευή και 10 την επόμενη παρασκευή.

να σε ρωτήσω, ο Laser δεν υποτίθεται  ότι είναι πιο οικονομικός? γιατί τα βλέπω αλλιώς εγώ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο laser είναι πιο οικονομικός όταν εκτυπώνεις 1000-2000 σελίδες τον μήνα. Επειδή είναι πιο ανθεκτικός δεν θα θέλει τίποτα πέρα απο τόνερ/drum, για δεκάδες χιλιάδες εκτυπώσεις. Οι inkjet απο την άλλη, στα περισσότερα μοντέλα αυτής της τιμής, έχουν περιορισμένη ζωή στις κεφαλές τους οι οποίες στοιχίζουν σχεδόν όσο ο εκτυπωτής. Ετσι μετά απο 14000-15000 περίπου εκτυπώσεις έρχεσαι στο δίλημμα να πάρεις καινούριο εκτυπωτή ή να αλλάξεις κεφαλή που στοιχίζει το ίδιο. Ο laser δεν θα συναντήσει ποτέ τέτοιο πρόβλημα. 

 

Επίσης ο laser είναι πιο οικονομικός όταν εκτυπώνεις μια φορά σήμερα και θα ξαναεκτυπώσεις μετά απο 3 μήνες. Ενα μελάνι σε 3 μήνες χωρίς χρήση θα στεγνώσει και θα το πετάξεις (άρα κόστος), ακόμη και αν εκτύπωσες με αυτό μόνο μια φορά. Στον laser δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα. 

 

Στην δική σου περίπτωση με τόσα λίγα αντίγραφα τον μήνα, σε συμφέρει ο inkjet που έβαλες παραπάνω. Αρκεί να εκτυπώνεις μια στο τόσο για να μην τύχει και βουλώσει. Μια στις 7 μέρες που αναφέρεις, είναι οκ.

Επεξ/σία από highpriest
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης ο inkjet καταναλώνει ελάχιστο ρεύμα περίπου 20-30_watt, σε αντίθεση με έναν laser που μπορεί να τραβάει σταθερά 800watt ή και περισσότερο, όταν καίει τον φούρνο που σταθεροποιεί τον γραφίτη στο χαρτί. Έβαλα έναν μετρητή κατανάλωσης στον laser μου και επαθα πλακα, ξοδευει πολυ... Αν τυπωνεις σποραδικά στην ημέρα, το ξαναζεσταμα του φούρνου γράφει πολλές kwh, για μερικές σελίδες. Αν όμως στείλεις καμία 100+ και μετά τον κλείσεις είναι το ίδιο με να τον αφήνεις standby όλη μέρα.

Τωρα τον χειμώνα θα κάνει και θέρμανση του κρύου μου γραφείου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...