Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρουσίαση του DOOGEE Galicia X5

post-158082-0-11288300-1448395616_thumb.jpg

Όπως ισχύει σε κάθε αγορά, έτσι και στην αγορά των κινέζικων έξυπνων συσκευών ο ανταγωνισμός είναι υπέρ των καταναλωτών, με αποτέλεσμα εμείς να έχουμε παραπάνω επιλογές και ακόμα καλύτερες τιμές. Όσοι ασχολείστε με κινέζικες συσκευές είμαι σίγουρος ότι θα γνωρίζεται την DOOGEE και συγκεκριμένα την περίπτωση του DOOGEE Galicia X5, ένα αρκετά οικονομικό κινέζικο smartphone το οποίο προσφέρει ότι ακριβώς χρειάζεται ένας αρχάριος - καθημερινός χρήστης όπου προσφέρει λίγα χρήματα.

Το DOOGEE X5 έκανε  πρόσφατα το ντεμπούτο του και αμέσως τράβηξε τα βλέμματα του κοινού όχι για τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά του αλλά για την χαμηλή τιμή του! Με κόστος τα περίπου 55$-60$ από κάποιο κινέζικο online κατάστημα ή με κόστος περίπου τα 80€ από κάποιο ελληνικό eshop αντίστοιχα μπορεί ο υποψήφιος αγοραστής να πάρει στα χέρια του την οικονομική πρόταση της Ντόουτζη.

Πακέτο - Παρελκόμενα

Αυτό που θα βρει κανείς στο λιτό πακέτο του είναι ένας ευρωπαϊκός φορτιστής με ισχύς τα 700mA, ένα micro USB / USB καλώδιο, ένα manual οδηγιών και η συσκευή. Ούτε hands free, ούτε θήκη. Η συσκευή φοράει από το εργοστάσιο μια προστατευτική ζελατίνα στην οθόνη, όμως στην δική μου περίπτωση, δεν ήταν καλά τοποθετημένη έτσι αφαιρέθηκε πριν το πρώτο παρθενικό boot. 

jLEeiXl.jpg

q7IMQug.jpg

b0KYcze.jpg

N544Ifj.jpg

YjxQu9T.jpg

5uOfcaH.jpg

Πρώτη Ματιά / Εξωτερική Εμφάνιση

Η πρώτη μου επαφή με το DOOGEE X5 μου άφησε το συναίσθημα της ικανοποίησης και αυτό  δικαιολογείται διότι είχα δώσει μόλις 55$ για να την αποκτήσω. Η ποιότητα κατασκευής είναι παραπάνω από ικανοποιητική, παρόλο που το πλαστικό είναι το κυρίαρχο υλικό. Το πίσω μέρος, αποτελείται από μαλακό πλαστικό, με ματ βαφή αλλά δυστυχώς οι πρώτες δαχτυλιές δεν άργησαν να έρθουν. Μπροστά, με χάλασαν λίγο τα μεγάλα bezel, η έλλειψη του notification LED και του φωτισμού στα πλήκτρα. Σε γενικές γραμμές το Χ5 είναι κάπως μεγαλούτσικο για την δεδομένη οθόνη αλλά παραμένει στιβαρό δίχως τριγμούς.

T9gckIK.jpg

cuWGtqN.jpg

WrUO0NH.jpg

S4NERMX.jpg

5XQQzKR.jpg

ap8Kc5x.jpg

K245nyj.jpg

79y1A25.jpg

WRkOyoh.jpg

IaA1h8P.jpg

2nKVCfV.jpg

a3SJy4D.jpg

OnUDQys.jpg

YlvHUBw.jpg

cpp0KAe.jpg

2RXQU2n.jpg

B2XLC39.jpg

sejkJAL.jpg

GFxHfJz.jpg

frUrL89.jpg

Χαρακτηριστικά

Model     DOOGEE X5

Band      2G: GSM 850/900/1800/1900MHz

3G: WCDMA 850/1900/2100MHz

Sim        Dual SIM Card Dual Standby, Micro SIM 

Color     Black, White

OS        Android 5.1

CPU      MTK6580 1.3GHz Quad-core Processor

ROM     8GB (Available Memory is about 4.7GB)

RAM     1GB

Card Extend Support TF card up to 32GB extended

Display Size 5 Inch

Type     IPS HD touch screen

Resolution 1280*720 pixels

Camera/Picture 

Resolution Dual Cameras, Sub camera: 2.0MP front camera (software 5.0MP)

Main Camera: 5.0MP back camera with flashlight (software 8.0MP)

Dimensions 143*72.2*8.8mm

Battery Capacity(mAh) 2400mAh battery  ??

Στο σημείο αυτό οφείλω να συμπληρώσω ότι και οι δύο κάρτες προσφέρουν 3G υποστήριξη. Επίσης, έχοντας την συσκευή για μια περίπου βδομάδα εγώ και άλλο τόσο χρόνο την έχει ο κάτοχος της δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα στις κλήσεις, στο wifi και στo 3G. Δεν δημιουργήθηκαν δηλαδή αποσυνδέσεις ή αστάθειες. 

Κάνοντας λοιπόν χρήση για μια βδομάδα με στόχο να παραδώσω την συσκευή στο συγγενικό μου πρόσωπο με την σιγουριά ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει είχα την δυνατότητα να τρέξω τόσο benchmarks, των οποίων τα αποτελέσματα θα δείτε παρακάτω αλλά και κάθε άλλη εφαρμογή / λειτουργία που διαθέτω στο δικό μου smartphone. Δίχως να παίζω παιχνίδια, το X5 δεν με πρόδωσε σχεδόν πουθενά. Στην καθημερινότητα μου πρόσφερε ακριβώς ότι και η ακριβότερη μου συσκευή όχι όμως με την ίδια άνεση ή ταχύτητα. Ο επεξεργαστής του είναι από τους βασικότερους επεξεργαστές που θα βρείτε την δεδομένη στιγμή στην αγορά σε επίπεδο hardware αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανός να τρέξει τις βασικές λειτουργίες της καθημερινότητας - κλήσεις, sms, 3G, πλοήγηση στο διαδίκτυο, mails και άλλα. 

Τέλος, γι'αυτό το κεφάλαιο άφησα την μπαταρία, όπου η εταιρία ναι μεν την παρουσιάζει ως 2.400mAh αλλά η πραγματική χωρητικότητα βρίσκεται στα 2.000mAh. Δεν μπορώ να πω ότι ξαφνιάστηκα από αυτό, θα έλεγα ότι είναι αναμενόμενο αλλά σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ αυτές τις τακτικές των κινέζικων κατασκευαστών smartphone. Παρόλα αυτά όμως θα σας βγάλει άνετα την μια μέρα με λογική χρήση (ανοιχτά πάντα δεδομένα και wifi) ενώ όπως θα δείτε παρακάτω μπόρεσε να προσφέρει κάτι λιγότερο από 6 ώρες στο battery benchmark test του geekbench.

UI

To User Interface του DOOGEE X5 είναι τυπικό, βασίζεται σε καθαρό Android 5.1 Lollipop και οι μόνες παρεμβάσεις της DOOGEE είναι εικαστικές. Όλα τα εικονίδια έχουν ένα διάφανο περίγραμμα που θυμίζει φυσαλίδα, desing όπου εφαρμόστηκε και στους φακέλους. Τέλος, στις ρυθμίσεις δεν βρίσκουμε τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από αυτά που υπάρχουν σε άλλες συσκευές με καθαρό Android 5.1. 

Κάμερα

Η κάμερα του Galicia X5 είναι αρκετά τυπική και μπορώ να πω ότι από όσα είχα διαβάσει μέχρι στιγμής περίμενα ότι θα ήταν χειρότερη. Σε καμία περίπτωση δεν ενθουσιάζει αλλά σίγουρα μπορεί να απαθανατίσει κάποιες στιγμές οι οποίες δεν απαιτούν την μέγιστη ευκρίνεια. Βέβαια τα επίπεδα θορύβου είναι με μέτριο επίπεδο σε σκηνές με αρκετό φως αλλά κατά τις νυχτερινές λήψεις καλύτερα να κάνετε χρήση μιας κάμερας!

Εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις δυνατότητες της κάμερας

Benchmarks

wZyat5G.png

dTLkkek.png

tEHfkF7.png

9rrloyl.png

SDKJDKl.png

w90w4dX.png

KVdoaSV.png

hoCeR0M.png

6rrYGrV.png

22MYgjh.png

1yB5Mi7.png

8jNtlXy.png

mLM2ZWZ.png

Υπέρ / Κατά

Υπέρ

Τιμή

Οθόνη / ανάλυση οθόνης

dual sim

ποιότητα

Ουδέτερα

μπαταρία

κάμερα

Κατά

Notification LED

φωτιζόμενα πλήκτρα 

μπαταρία

Την μπαταρία την τοποθέτησα και στις δύο παραπάνω κατηγορίες, διότι αρχικά αναφέρεται ως 2.400mAh ενώ είναι 2.000mAh και έτσι μπαίνει στα κατά. Παρόλα αυτά όμως δίνει καλή αυτονομία και έτσι μπαίνει και στα ουδέτερα.

Final Words

Το DOOGEE Galicia X5 απευθύνεται σε όποιον αναζητά μια αξιόπιστη συσκευή για βασικές λειτουργίες. Τα καταφέρνει άνετα στην καθημερινότητα παρά το low end hardware του και σίγουρα στην τιμή του δεν υπάρχουν πολλές αντίστοιχες επιλογές. Η εξωτερική του εμφάνιση σίγουρα δεν θα τραβήξει τα βλέμματα αλλά η εντύπωση που μου άφησε έπειτα από μια βδομάδα χρήσης είναι ότι does the job

Απλό, λιτό, με χαρακτηριστικά όπου καλύπτουν τον μέσο προς αρχάριο χρήστη, και τιμή 55$ ή 80€. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ζητήσω πολλά παραπάνω! 

Τέλος, εδώ μπορείτε να δείτε το album φωτογραφιών στην ανάλυση που βρίσκονται και παραπάνω, ενώ εδώ θα το βρείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση. 

Επιλέχθηκε το ηλεκτρονικό κατάστημα Banggood.com, κυρίως για την αξιοπιστία του (προσωπική άποψη) και για την χαμηλή τιμή του.

• Like 3
Δημοσ.

Συγχαρητήρια για την πλήρη και αντικειμενική παρουσίαση του κινητού της Doogee που έχει ταράξει τα νερά από τον Αύγουστο που κυκλοφόρησε.

Το παρήγγειλα πριν από 1,5 μήνα στο Everbuying, για τη γυναίκα μου, και το παρέλαβα τη ΔΕ 16/11/15.

Ο λόγος που το παρήγγειλα σ' αυτό το μαγαζί ήταν η χαμηλή τιμή ($56.99) την εποχή της έρευνας αγοράς και οι πόντοι που είχα που μείωσαν την τιμή του κατά $14.04 ακόμη, δηλαδή τελική τιμή $42.75 (!!!).

Στο διάστημα που το έχω στα χέρια μου, με πολύ απλή χρήση, σε ύπνωση από 22.30 έως 07.30 και χωρίς χρήση ίντερνετ, gps (ακόμη),, νομίζω ότι έχω ένα κινητό που κάνει αξιόπιστα αυτά για τα οποία το αγόρασα. Το φόρτισα την ΤΕ 18/11 και ακόμη σήμερα έχει μπαταρία.

• Like 1
Δημοσ.

πολυ καλη παρουσιαση!!!το τηλ είναι πολύ τίμιο για τα λεφτά του, έχω πάρει το X5 pro για την γυναίκα μου.

Μήπως εχεις βρεί και το SAR του γιατί δεν το εχω δει κάπου.....όπως και σε όλα τα κινεζικα

• Like 1
Δημοσ.

πολυ καλη παρουσιαση!!!το τηλ είναι πολύ τίμιο για τα λεφτά του, έχω πάρει το X5 pro για την γυναίκα μου.

Μήπως εχεις βρεί και το SAR του γιατί δεν το εχω δει κάπου.....όπως και σε όλα τα κινεζικα

Συγχαρητήρια για την πλήρη και αντικειμενική παρουσίαση του κινητού της Doogee που έχει ταράξει τα νερά από τον Αύγουστο που κυκλοφόρησε.

Το παρήγγειλα πριν από 1,5 μήνα στο Everbuying, για τη γυναίκα μου, και το παρέλαβα τη ΔΕ 16/11/15.

Ο λόγος που το παρήγγειλα σ' αυτό το μαγαζί ήταν η χαμηλή τιμή ($56.99) την εποχή της έρευνας αγοράς και οι πόντοι που είχα που μείωσαν την τιμή του κατά $14.04 ακόμη, δηλαδή τελική τιμή $42.75 (!!!).

Στο διάστημα που το έχω στα χέρια μου, με πολύ απλή χρήση, σε ύπνωση από 22.30 έως 07.30 και χωρίς χρήση ίντερνετ, gps (ακόμη),, νομίζω ότι έχω ένα κινητό που κάνει αξιόπιστα αυτά για τα οποία το αγόρασα. Το φόρτισα την ΤΕ 18/11 και ακόμη σήμερα έχει μπαταρία.

Ευχαριστω και τους δυο σας για τα καλα σας λογια. Η συσκευη οντως ειναι διαμαντακι για τα χρηματα που ζηταει και ειναι υπεραρκετη για εναν μη απαιτητικο χρηστη.

Δυστυχως δεν γνωριζω το sar value του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...