work_hard_play_harder Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 1) Είναι αναγκαίες οι ενημερώσεις των Windows; (πιάνουν χώρο και δεν διορθώνουν κάποιο ουσιώδης πρόβλημα απλά η τεχνική υποστήριξη των Windows κοιτάει να μην δίνει αφορμή στους πελάτες της να την κατηγορούν για διάφορα bug. Εγώ που μπαίνω μόνο ίντερνετ και δεν χρησιμοποιώ κανένα άλλο πρόγραμμα,θα δημιουργήσει κάποιο θέμα μακροχρόνια η μη ενημέρωση των windows ή όχι; (και με το θέμα εννοώ ασφαλείας) 2)Κάθε πότε πρέπει να κάνεις defraggment; 3)Άμα δε χρειάζεσαι κάποια υπηρεσία (service) των Windows πρέπει να την απενεργοποιήσεις (στο services.msc) ή να την βάλεις στο "μη αυτόματο"; 4)Χρειάζεται το Microsoft .NET Framework NGEN v4.0.30319_X64 και Χ86 για την συνδεσιμότητα στο ίντερνετ; ή είναι περιττά; 5)Έτρεξα την εντολή sfc /scannow στο cmd και έγραψε στο τελος "Some of the files could't fixed because they were corrupted" και το έψαξα σε μερικά φορουμ π.χ Sevenforums.com και tom's hardware και έλεγε ότι πρέπει να το ξαναδοκιμάσω στην ασφαλή λειτουργία επειδή ενδέχεται κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα (παρόλο που το σκάναρα με το ESET nod32 ) να εμποδίζει την επιδιόρθωση των αρχείων. Όμως και στην ασφαλή λειτουργία το ίδιο μήνυμα έγραψε. Τι να κάνω; 6)Μερικές φορές εμφανίζεται στην οθόνη κάτω δεξιά ένα μήνυμα που γράφει "build 7601" και πως τα windows δεν είναι ενεργοποιημένα κάτι τετοιο.Όταν όμως πηγαίνω πίνακα ελέγχου > σύστημα και περιμένω λίγο να φορτίσει (γράφει "μη διαθέσιμη περιγραφή" για 4-5 δευτερόλεπτα) και δείχνει μετα το αναγνωριστικό των windows και λέει πως ενεργοποιήθηκαν τότε κατεβάζω το παράθυρο και βλέπω πως το μήνυμα έχει εξαφανιστεί. Δοκίμασα να τρέξω το Wise Registry Cleaner ( http://www.majorgeeks.com/mg/get/wise_registry_cleaner,1.html) όμως δεν εντόπισε κάποια βλάβη στο μητρώο παραμέτρων.Τι μπορώ να κάνω; 7)Η υπηρεσία svchost.exe(DcomLaunch) μου τρώει υπερβολικά πολύ RAM. τι να κάνω;
xpera_x Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 1) Είναι αναγκαίες οι ενημερώσεις των Windows; (πιάνουν χώρο και δεν διορθώνουν κάποιο ουσιώδης πρόβλημα απλά η τεχνική υποστήριξη των Windows κοιτάει να μην δίνει αφορμή στους πελάτες της να την κατηγορούν για διάφορα bug. Εγώ που μπαίνω μόνο ίντερνετ και δεν χρησιμοποιώ κανένα άλλο πρόγραμμα,θα δημιουργήσει κάποιο θέμα μακροχρόνια η μη ενημέρωση των windows ή όχι; (και με το θέμα εννοώ ασφαλείας) Άλλες ναι, άλλες όχι τόσο. Θυμάμαι εγκαθιστούσα Windows XP χωρίς ενημερώσεις και με το καλημέρα που έμπαινα ίντερνετ μου πέταγε διάφορα περίεργα. Το σενάριο 'η τεχνική υποστήριξη των Windows να κοιτάει να μη δίνει αφορμή στους πελάτες της να την κατηγορούν για διάφορα bug', κατά τη γνώμη μου δεν παίζει. Για τον πρώτο λόγο ότι οι πελάτες της Microsoft αντιμετωπίζουν τα updates σαν όχληση-αγγαρεία και όχι σαν ευεργέτημα. Επίσης για το δεύτερο λόγο πως ούτως ή άλλως οι πελάτες της Microsoft θα βλέπουν πάντοτε μπροστά τους bugs, είτε υπάρχουν είτε όχι. Μερικά λίγα. 2)Κάθε πότε πρέπει να κάνεις defraggment; Σε SSD ποτέ, μάλλον. Σε HDD η προεπιλεγμένη ρύθμιση στα 10 είναι αν θυμάμαι σωστά κάθε μία βδομάδα. 3)Άμα δε χρειάζεσαι κάποια υπηρεσία (service) των Windows πρέπει να την απενεργοποιήσεις (στο services.msc) ή να την βάλεις στο "μη αυτόματο"; Ανάλογα με την υπηρεσία. Συνήθως τις βασικές υπηρεσίες των Windows τις πειράζουμε με προσοχή. 4)Χρειάζεται το Microsoft .NET Framework NGEN v4.0.30319_X64 και Χ86 για την συνδεσιμότητα στο ίντερνετ; ή είναι περιττά; https://en.wikipedia.org/wiki/.NET_Framework 5)Έτρεξα την εντολή sfc /scannow στο cmd και έγραψε στο τελος "Some of the files could't fixed because they were corrupted" και το έψαξα σε μερικά φορουμ π.χ Sevenforums.com και tom's hardware και έλεγε ότι πρέπει να το ξαναδοκιμάσω στην ασφαλή λειτουργία επειδή ενδέχεται κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα (παρόλο που το σκάναρα με το ESET nod32 ) να εμποδίζει την επιδιόρθωση των αρχείων. Όμως και στην ασφαλή λειτουργία το ίδιο μήνυμα έγραψε. Τι να κάνω; Refresh. 6)Μερικές φορές εμφανίζεται στην οθόνη κάτω δεξιά ένα μήνυμα που γράφει "build 7601" και πως τα windows δεν είναι ενεργοποιημένα κάτι τετοιο.Όταν όμως πηγαίνω πίνακα ελέγχου > σύστημα και περιμένω λίγο να φορτίσει (γράφει "μη διαθέσιμη περιγραφή" για 4-5 δευτερόλεπτα) και δείχνει μετα το αναγνωριστικό των windows και λέει πως ενεργοποιήθηκαν τότε κατεβάζω το παράθυρο και βλέπω πως το μήνυμα έχει εξαφανιστεί. Δοκίμασα να τρέξω το Wise Registry Cleaner ( http://www.majorgeeks.com/mg/get/wise_registry_cleaner,1.html) όμως δεν εντόπισε κάποια βλάβη στο μητρώο παραμέτρων.Τι μπορώ να κάνω; google search πχ http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-windows_install/windows-7-build-7601-this-copy-of-windows-is-not/b9df5e17-6cac-42a7-b3bd-395e8b385f76?auth=1 7)Η υπηρεσία svchost.exe(DcomLaunch) μου τρώει υπερβολικά πολύ RAM. τι να κάνω; google search πχ http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_vista-performance/svchost-dcom-launch-high-cpu-usage/b2ce6e27-28dd-4901-b3dd-f9bfa8af947e
work_hard_play_harder Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Άλλες ναι, άλλες όχι τόσο. Θυμάμαι εγκαθιστούσα Windows XP χωρίς ενημερώσεις και με το καλημέρα που έμπαινα ίντερνετ μου πέταγε διάφορα περίεργα. Το σενάριο 'η τεχνική υποστήριξη των Windows να κοιτάει να μη δίνει αφορμή στους πελάτες της να την κατηγορούν για διάφορα bug', κατά τη γνώμη μου δεν παίζει. Για τον πρώτο λόγο ότι οι πελάτες της Microsoft αντιμετωπίζουν τα updates σαν όχληση-αγγαρεία και όχι σαν ευεργέτημα. Επίσης για το δεύτερο λόγο πως ούτως ή άλλως οι πελάτες της Microsoft θα βλέπουν πάντοτε μπροστά τους bugs, είτε υπάρχουν είτε όχι. Μερικά λίγα. Σε SSD ποτέ, μάλλον. Σε HDD η προεπιλεγμένη ρύθμιση στα 10 είναι αν θυμάμαι σωστά κάθε μία βδομάδα. Ανάλογα με την υπηρεσία. Συνήθως τις βασικές υπηρεσίες των Windows τις πειράζουμε με προσοχή. https://en.wikipedia.org/wiki/.NET_Framework Refresh. google search πχ http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-windows_install/windows-7-build-7601-this-copy-of-windows-is-not/b9df5e17-6cac-42a7-b3bd-395e8b385f76?auth=1 google search πχ http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_vista-performance/svchost-dcom-launch-high-cpu-usage/b2ce6e27-28dd-4901-b3dd-f9bfa8af947e 1)Έχω τα windows 7 home premium 64bit και όσον αφορά τις υπηρεσίας κατέβασα και έτρεξα απόδω http://www.blackviper.com/2010/12/16/windows-7-service-pack-1-services-registry-files-2/το "safe" 2)Επειδή αυτό με το .ΝΕΤ δεν το'πιασα μπορείς να μου απαντήσεις μονολεκτικά ναι/όχι άμα χρειάζεται να το έχω για την συνδεσιμότητα στο ίντερνετ; επειδή ψάχνω τρόπους να εξοικονομήσω τις ενεργές υπηρεσίες έτσι ώστε να εξοικονομώ CPU και RAM. Κάτι τελευταίο....το Driver Booster 3 είναι πρόγραμμα που βρίσκει άμα υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις για τους drivers του υπολογιστή σου και άμα υπάρχουν τους κατεβάζει. Αυτό σημαινει: 1)πως δουλεύει πιο αποδοτικά το pc αφού είναι πιο ενημερωμένοι οι οδηγοί του 2)δεν έχει καμία σχέση το λογισμικό αλλά το hardware όσον αφορά την ταχύτητα των εφαρμογών; γιατί όμως η Microsoft είχε,έχει και θα έχει ανέκαθεν το πρόβλημα με τα bug; που οφείλεται αυτό; ο αρχικός κώδικας που έγραψε η ομάδα του Bill Gates ήταν ελλειπής και γι'αυτό; άμα είχα λίγες γνώσεις δικτύων/εντολών/terminal θα έτρεχα κανένα Ubuntu ή Debian αλλά.....τέσπα...
Euclides Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Είναι αναγκαίες οι ενημερώσεις των Windows; Κάποιες ναι. Είναι απολύτως απαραίτητες. Αν έχεις τις γνώσεις και την υπομονή να ασχοληθείς με κάθε μία από τις ενημερώσεις χωριστά για να αποφασίσεις ποια σου χρειάζεται και ποια όχι, τότε μπορείς να επιλέγεις το τι θα εγκαθίσταται. Αν όχι, τις εγκαθιστάς όλες - τις Important τουλάχιστον. ... πιάνουν χώρο και δεν διορθώνουν κάποιο ουσιώδης πρόβλημα απλά η τεχνική υποστήριξη των Windows κοιτάει να μην δίνει αφορμή στους πελάτες της να την κατηγορούν για διάφορα bug. Ο ίδιος λες ότι (κάποιες από αυτές τουλάχιστον) διορθώνουν bugs. Οπότε τι λες; Δεν διορθώνουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα; Αν πάλι έχεις πρόβλημα χώρου, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες: 1. Τρέξε το Disk Cleanup σαν Administrator. Μόλις τελειώσει, κάνεις restart. 2. Εφόσον δεν το χρησιμοποιείς, καταργείς το Hibernation: τρέχεις την εντολή powercfg -h off σε ένα CMD που έχεις ανοίξει σαν Administrator. 3. Διαγράφεις τα περιεχόμενα των φακέλλων: C:\Windows\SoftwareDistribution\Download C:\Windows\winsxs\Backup (για να μπορέσεις ν' αδειάσεις τον φάκελλο αυτό, θα πρέπει να πάρεις το ownership) C:\Windows\Installer\$PatchCache$\Managed (για να δεις τον φάκελλο αυτό θα πρέπει να εμφανίσεις τα προστατευμένα αρχεία του συστήματος). C:\ProgramData\Package Cache (είναι κρυφός φάκελλος). C:\MSOCache (αν έχεις φορτώσει το MS Office). Το άδειασμα των φακέλλων αυτών, μπορείς να το συμπεριλάβεις στα includes του CCleaner ώστε να γίνεται αυτόματα κάθε φορά που το χρησιμοποιείς. 4. Μειώνεις το μέγεθος του pagefile.sys στο μισό του μεγέθους της RAM του υπολογιστή σου. 5. Καταργείς το system protection και διαγράφεις τα restore points, ή εναλλακτικά μειώνεις τον χώρο που διατίθεται για restore points στο απολύτως ελάχιστο (1% του μεγέθους του δίσκου σου). 6. Κατεβάζεις και τρέχεις το CCleaner. 7. Κατεβάζεις και τρέχεις το Temp Files Cleaner του Oldtimer. Εγώ που μπαίνω μόνο ίντερνετ και δεν χρησιμοποιώ κανένα άλλο πρόγραμμα,θα δημιουργήσει κάποιο θέμα μακροχρόνια η μη ενημέρωση των windows ή όχι; (και με το θέμα εννοώ ασφαλείας) Το να μπαίνεις στο Internet είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα, από όσα μπορείς να κάνεις με τον υπολογιστή σου. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο είναι απαραίτητες οι ενημερώσεις, αυτές που σχετίζονται με την ασφάλεια τουλάχιστον. Κάθε πότε πρέπει να κάνεις defraggment; Εξαρτάται από την χρήση του σκληρού σου δίσκου. Αν σβήνεις και γράφεις μεγάλο όγκο δεδομένων συνέχεια, καθημερινά. Αν κάνεις normal χρήση, και μια φορά τον μήνα είναι αρκετή. Ο κανόνας που ακολουθώ εγώ είναι, όποτε γίνουν εγγραφές ή/και διαγραφές αρχείων που αντιστοιχούν στο 15-20% της χωρητικότητας του δίσκου. ΠΡΟΣΟΧΗ: στους SSD δεν κάνουμε ποτέ defragmentation. Άμα δε χρειάζεσαι κάποια υπηρεσία (service) των Windows πρέπει να την απενεργοποιήσεις (στο services.msc) ή να την βάλεις στο "μη αυτόματο"; Άμα ξέρεις το τι κάνει η συγκεκριμένη υπηρεσία, τότε ξέρεις και το τι ρυθμίσεις να κάνεις. Αν πάλι όχι, μην την πειράζεις καθόλου. Το να παίζεις με τις υπηρεσίες χωρίς να ξέρεις το τι κάνεις, είναι ο καλύτερος τρόπος να κρεμάσεις το λειτουργικό σου. Και πέρα από τις υπηρεσίες που βλέπεις στο servises.msc, υπάρχουν πολύ περισσότερες που τρέχουν, και που μπορείς να τις ρυθμίσεις μόνο μέσα από την registry. Χρειάζεται το Microsoft .NET Framework NGEN v4.0.30319_X64 και Χ86 για την συνδεσιμότητα στο ίντερνετ; ή είναι περιττά; Τι εννοείς με τον όρο 'συνδεσιμότητα στο ίντερνετ'; Αν εννοείς το να μπορείς να στέλνεις ping σε διάφορες IP, όχι δεν χρειάζεται. Αν πάλι εννοείς το να κάνεις browsing ή/και να τρέχεις κάποια εφαρμογή που να χρησιμοποιεί το Internet, τότε ενδεχόμενα δεν χρειάζεσαι μόνο το .NET Framework v4.0, αλλά και το .NET Framework v3.5. Έτρεξα την εντολή sfc /scannow στο cmd και έγραψε στο τελος "Some of the files could't fixed because they were corrupted" .... επειδή ενδέχεται κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα (παρόλο που το σκάναρα με το ESET nod32 ) να εμποδίζει την επιδιόρθωση των αρχείων. Όμως και στην ασφαλή λειτουργία το ίδιο μήνυμα έγραψε. Τι να κάνω; Το μήνυμα που σου έβγαλε το sfc, δεν έλεγε μόνο "Some of the files could't fixed because they were corrupted". Έλεγε επίσης ότι δημιουργήθηκε και ένα log file που αποθηκεύτηκε στο C:\Windows\Logs\CBS. Αν έχεις τις γνώσεις και την υπομονή να κάνεις troubleshooting, μελετάς το log αρχείο, εντοπίζεις το πρόβλημα και μετά ψάχνεις για την λύση του. Στην προσπάθεια αυτή, google is your best friend. Αν πάλι δεν έχεις ούτε τις γνώσεις, αλλά ούτε και την υπομονή που χρειάζεται για να κάνεις troubleshooting, τότε μπουτάρεις με ένα USB stick με ακριβώς την ίδια έκδοση των Windows με αυτή που έχεις εγκατεστημένη, και κάνεις refresh. ΠΡΟΣΟΧΗ: με το refresh θα καταστραφεί τυχόν final trimming που έχεις κάνει στο λειτουργικό σου, και οι περισσότερες παράμετροι θα επαναρυθμιστούν στις default τιμές των Windows. Το πρόβλημα συνήθως οφείλεται σε κάποιο corrupted αρχείο, οπότε το να ψάχνεσαι με ιούς και PUPs δεν θα σου λύσει το πρόβλημα. Μερικές φορές εμφανίζεται στην οθόνη κάτω δεξιά ένα μήνυμα που γράφει "build 7601" και πως τα windows δεν είναι ενεργοποιημένα κάτι τετοιο.Όταν όμως πηγαίνω πίνακα ελέγχου > σύστημα και περιμένω λίγο να φορτίσει (γράφει "μη διαθέσιμη περιγραφή" για 4-5 δευτερόλεπτα) και δείχνει μετα το αναγνωριστικό των windows και λέει πως ενεργοποιήθηκαν τότε κατεβάζω το παράθυρο και βλέπω πως το μήνυμα έχει εξαφανιστεί. Αν το λειτουργικό σου είναι από τον θείο, να αγοράσεις αυθεντικά Windows. Αν πάλι είναι αυθεντικά, να επικοινωνήσεις με το ελληνόγλωσσο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Microsoft, και θα σου πούνε το τι πρέπει να κάνεις. Δοκίμασα να τρέξω το Wise Registry Cleaner ... το Driver Booster 3 είναι πρόγραμμα που βρίσκει άμα υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις για τους drivers του υπολογιστή σου και άμα υπάρχουν τους κατεβάζει ... Απεγκατέστησε αμέσως ότι παπαριά έχεις εγκαταστήσει, που υποτίθεται ότι καθαρίζει ή ότι κάνει defragmentation στην registry, ή που υποτίθεται ότι κάνει boosting ή optimization στον υπολογιστή σου. Είναι σκουπίδια που όχι μόνο δεν κάνουνε τίποτα και καθυστερούνε την λειτουργία του υπολογιστή, αλλά μπορούνε να καταστρέψουνε το λειτουργικό σου. Η υπηρεσία svchost.exe(DcomLaunch) μου τρώει υπερβολικά πολύ RAM. τι να κάνω; Το svchost.exe είναι βασικό εκτελέσιμο των Windows, και συχνά στόχος ιών ή Trojans. Κάνεις σάρωση του υπολογιστή σου με κάποιο antivirus (εγώ χρησιμοποιώ το ESET online scanner), και άμα δεν βρει τίποτα δεν το πειράζεις. Έχω τα windows 7 home premium 64bit και όσον αφορά τις υπηρεσίας κατέβασα και έτρεξα απόδω http://www.blackviper.com/2010/12/16/windows-7-service-pack-1-services-registry-files-2/το "safe" Ο Black Viper είναι guru στις ρυθμίσεις των services. Με τις ρυθμίσεις της στήλης safe δεν θα έχεις κανένα απολύτως λειτουργικό πρόβλημα, αλλά και δεν κερδίζεις και σχεδόν τίποτα ουσιαστικό αναφορικά με την λειτουργία του υπολογιστή σου. γιατί όμως η Microsoft είχε,έχει και θα έχει ανέκαθεν το πρόβλημα με τα bug; που οφείλεται αυτό; ο αρχικός κώδικας που έγραψε η ομάδα του Bill Gates ήταν ελλειπής και γι'αυτό; Είναι προφανές ότι δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με προγραμματισμό. Τελειότητα, μόνο ο Θεός (αν και για αυτό ακόμα αμφιβάλω). άμα είχα λίγες γνώσεις δικτύων/εντολών/terminal θα έτρεχα κανένα Ubuntu ή Debian αλλά.....τέσπα... Ούτε τα Windows ήξερες κάποτε. Αυτή δεν είναι δικαιολογία. Επιπλέον, δεν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις (πόσο δε μάλλον να γνωρίζεις να χρησιμοποιείς το terminal), προκειμένου να εγκαταστήσεις και να λειτουργήσεις τον υπολογιστή σου με λειτουργικό Linux. Οι σημερινές διανομές είναι εξίσου user friendly, όσο και οποιοδήποτε άλλο mainstream καταναλωτικό λειτουργικό. Θα σου πρότεινα την διανομή Linux Mint. Αν όπως λες χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου μόνο για browsing, είναι η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2015 από Euclides 4
work_hard_play_harder Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) να'σαι καλα Euclides με βοηθησες αρκετα μπορω να πω...3 ερωτησουλες μονο και δεν σε κουραζω περαιτερω: 1) ειπες οτι πα...ρια λογισμικο το κανω απεγκατασταση ομως μου προτεινες να κατεβασω το CCleaner (που το'χω ηδη κατεβασμενο την κρακαρισμενη εκδοση του professional -βασικα οχι κρακαρισμενη,απλα βρηκα ενα κλειδι στο edited και το κατοχυρωσα και ενεργοποιηθηκε επισης εχω παλι απτιν Piriform το Defraggler επειδη εχω ακουσει πως ειναι αρκετα καλο στη δουλεια του. (κατακερματισμος δισκου) ομως στο glary utilities εχει καπου επιλογη "βελτιστοποιηση μητρωου" και τρεχοντας το ανακαλυψα οτι κανει το μηχανημα μου λιιιγο πιο γρηγορο. τωρα τι παιζεται θα σε γελασω,τα περισσοτερα antivirus/antispyware τα κατεβασω,τα ινσταλαρω και μετα το σκαναρισμα για ιους τα σουταρω! εκτος απτο http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/επειδη μου ειχε βρει μια φορα ενα trojan οταν ουτε το ESET ουτε το Kaspersky ουτε το Norton μπορεσει να το βρει.. και η ερωτηση μου ειναι,γιατι μου προτεινεις το CCleaner οταν εδω λεει http://www.howtogeek.com/171633/why-using-a-registry-cleaner-wont-speed-up-your-pc-or-fix-crashes/ πως ειναι λιγο-πολυ απατη.. 2)ειπες οτι δεν χρειαζονται ειδικες γνωσεις terminal για να μπορω να χρησιμοποιησω τα linux ομως,θα εχω οφελη; ή απλα θα αλλαξει το OS και το user interface μου; επειδη αμα εχω καποια οφελη μπορει να τα εγκαταστησω,δε γνωριζω την διαδικασια ομως γιατι οχι; απλα επειδη τα windows εχουν την εξερευνηση προβληματων και αμα γινει καμια στραβη εισαι σε θεση πατωντας 2-3 κουμπια να το διορθωσεις. αμα στο linux παρουσιαστει προβλημα τοτε τι; 3) αμα εξαιρεσεις την αγορα hardware (αναβαθμιση επεξεργαστη,προσθηκη επιπλεον RAM,κτλπ κτλπ) υπαρχει καποιος τροπος να κανω το laptop μου γρηγοροτερο; απο Software τα'χω δοκιμασει ολα εκτος απο τιποτα bundleware προγραμματα σε στυλ softonic (http://avast.en.softonic.com) που κατεβαζοντας το αμεσως κολλας ιους. το ξερω επειδη το κατεβασα,το ετρεξα και μετα κατεβασα το http://www.kaspersky.com/antivirus-removal-tool?form=1 και μου εβγαλε στα αποτελεσματα 12 μολυνσεις απο κακοβουλο προγραμμα κατασκοπειας... Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2015 από Gi0
Euclides Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 ειπες οτι πα...ρια λογισμικο το κανω απεγκατασταση ομως μου προτεινες να κατεβασω το CCleaner To CCleaner δεν πειράζει ρυθμίσεις του λειτουργικού. Το μόνο που κάνει είναι να διαγράφει συγκεκριμένα αρχεία που δεν χρειάζονται. Επίσης στις ρυθμίσεις, μπορείς να ελέγξεις το τι ακριβώς διαγράφει. Και δεν σου είπα να χρησιμοποιήσεις το καθαριστικό της registry που έχει το CCleaner - μακρυά από αυτό, όπως και από κάθε αντίστοιχο πρόγραμμα που πειράζει την registry. Αυτό που σου είπα είναι να τρέξεις το CCleaner για να ελευθερώσεις χώρο στον δίσκο. Επίσης, δεν χρειάζεσαι το professional για να κάνεις την δουλειά σου. Το free, μια χαρά την κάνει. ειπες οτι δεν χρειαζονται ειδικες γνωσεις terminal για να μπορω να χρησιμοποιησω τα linux ομως,θα εχω οφελη; ή απλα θα αλλαξει το OS και το user interface μου; επειδη αμα εχω καποια οφελη μπορει να τα εγκαταστησω,δε γνωριζω την διαδικασια ομως γιατι οχι; Με Linux θα έχεις πολύ πιο σταθερό και αξιόπιστο λειτουργικό, με λιγότερες απαιτήσεις σε κατανάλωση πόρων (άρα με καλύτερες αποκρίσεις του συστήματος), και ασύγκριτα πιο ασφαλές. Θα ξεχάσεις τα restart, τις μπλε οθόνες και τα antivirus. Αν είσαι hardcored με την ασφάλεια, άντε το πολύ-πολύ να φορτώσεις και κανένα firewall. Και το σημαντικότερο, τόσο το λειτουργικό, όσο και οι εφαρμογές του είναι δωρεάν. επισης εχω παλι απτιν Piriform το Defraggler επειδη εχω ακουσει πως ειναι αρκετα καλο στη δουλεια του. (κατακερματισμος δισκου) ομως στο glary utilities εχει καπου επιλογη "βελτιστοποιηση μητρωου" και τρεχοντας το ανακαλυψα οτι κανει το μηχανημα μου λιιιγο πιο γρηγορο Εγώ σε συμβουλεύω να πετάξεις όλα τα σκουπίδια. Το εργαλείο της Microsoft για defragmentation κάνει μια χαρά την δουλειά του, και τα utilities της GlarySoft είναι από τα πιο επικίνδυνα που κυκλοφορούν. απλα επειδη τα windows εχουν την εξερευνηση προβληματων και αμα γινει καμια στραβη εισαι σε θεση πατωντας 2-3 κουμπια να το διορθωσεις. αμα στο linux παρουσιαστει προβλημα τοτε τι; Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά του Linux: δεν παρουσιάζει προβλήματα για να χρειάζεσαι εργαλεία να τα διορθώσεις. Εκτός αν πας μόνος σου και καταστρέψεις το λειτουργικό. αμα εξαιρεσεις την αγορα hardware (αναβαθμιση επεξεργαστη,προσθηκη επιπλεον RAM,κτλπ κτλπ) υπαρχει καποιος τροπος να κανω το laptop μου γρηγοροτερο Να κάνεις ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κάνεις. Το να φορτώνεις δηλαδή την οποιαδήποτε παπαριά σου υπόσχεται ότι θα κάνει το σύστημά σου πιο γρήγορο. Αν θέλεις πραγματικά να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις δυνατότητες που μπορεί να σου προσφέρει ο συνδυασμός του hardware που έχεις, με το λειτουργικό που επέλεξες, τότε: 1. Μην πειράζεις ρυθμίσεις, χωρίς να ξέρεις το τι ακριβώς κάνεις. 2. Να περιορίσεις στα απολύτως απαραίτητα τα προγράμματα και τα scheduled tasks, που ξεκινάνε αυτόματα με το σύστημά σου. To autoruns είναι ένα χρήσιμο, αλλά ταυτόχρονα και πολύ επικίνδυνο εργαλείο για την δουλειά αυτή αν δεν ξέρεις το τι κάνεις. 3. Να ελέγχεις τακτικά το event log για critical errors, και με μελέτη και ψάξιμο να προσπαθείς να βρίσκεις τις αιτίες και να τις διορθώνεις. 4. Να ελέγχεις τακτικά το σύστημά σου για viruses, trojans και PUPs. Εγώ σκανάρω μια φορά την εβδομάδα το PC μου με το Malwarebytes και το ESET online scanner. Αν έχεις Hyundai, ποτέ δεν θα το κάνεις Ferrari, ότι και να του κάνεις.
work_hard_play_harder Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 οκ ευχαριστω...τι χρειαζεται ακριβως βημα βημα για να κανω εγκατασταση linux; και γιατι μου προτεινεις το mint; εχω ακουσει καλα λογια για διαφορα αλλα οπως fedora,debian και ubuntu
Euclides Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 τι χρειαζεται ακριβως βημα βημα για να κανω εγκατασταση linux; και γιατι μου προτεινεις το mint; εχω ακουσει καλα λογια για διαφορα αλλα οπως fedora,debian και ubuntu Σου πρότεινα το Mint γιατί έχει από τα πιο φιλικά UI για αρχάριους, και δεν έχει τα χαζά του Unity των Ubuntu. Για να το εγκαταστήσεις: 1. Κατεβάζεις μια έκδοση από το σχετικό site. Εγώ προτιμώ την πιό απλή, την Xfce: http://www.linuxmint.com/download.php 2. Φτιάχνεις ένα USB stick με το ISO που κατέβασες. Εγώ χρησιμοποιώ το Universal USB Installer για τον σκοπό αυτό: http://www.pendrivelinux.com/downloads/Universal-USB-Installer/Universal-USB-Installer-1.9.6.2.exe 3. Μπουτάρεις με το USB που έφτιαξες, και ακολουθείς τις οδηγίες στο παρακάτω PDF, από την σελίδα 11 μέχρι την 18. http://www.linuxmint.com/documentation/user-guide/Cinnamon/english_17.0.pdf
work_hard_play_harder Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 να'σαι καλα. μετα απο καποιο καιρο οταν θα δω πως τα καταφερνω,θα χρειαστει να κανω εγκατασταση καποια αλλη εκδοση των Linux; ή δεν εχουν καποια διαφορα στην αποδοτικοτητα/ταχυτητα/σταθεροτητα οι διαφορετικες distribution των Linux; το ρωταω αυτο επειδη εφοσον χρησιμοποιω κατα 100% το ιντερνετ και μονο, αμα υπαρχει καποια εκδοση η οποια ευνοει τις επιδοσεις για τους χρηστες του διαδικτυου τοτε με συμφερει..αμα παλι,υπαρχει εκδοση που χρειαζεται εξτρα RAM ομως αξιζει τοτε θα επενδυσω στην προσθηκη 8 GB π.χ. αρα ειναι βλεποντας και κανοντας ή το δοκιμαζω και αν ειμαι ικανοποιημενος το κραταω αλλιως πηγαινω σε καποια αλλη εναλλακτικη των Mint; σκεφτομουν να εγκαθιστουσα αυτο: http://osarena.net/levinux-mia-linux-mikro-dianomi-gia-ekpaideysi-ston-programmatismo και να συνδυασω το τερπνόν μετα του ωφελιμου μιας και ενδιαφερομαι να ασχοληθω με τον προγραμματισμο..αλλα αυτο εσυ θα μου το απαντησεις επειδη δεν ξερω τι παιζει στο παρασκηνιο καθε εκδοσης και μπορει να τα κανω θαλασσα μετα!!
Euclides Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 μετα απο καποιο καιρο οταν θα δω πως τα καταφερνω,θα χρειαστει να κανω εγκατασταση καποια αλλη εκδοση των Linux; ή δεν εχουν καποια διαφορα στην αποδοτικοτητα/ταχυτητα/σταθεροτητα οι διαφορετικες distribution των Linux; Όλες οι διανομές, πάνω στον ίδιο Kernel τρέχουνε. Οι διαφορές τους είναι μόνο στο UI. Οπότε όποια διανομή και να επιλέξεις, δεν θα δεις διαφορά στην ταχύτητα. Αφού το εγκαταστήσεις, ψάξε στο Internet για Linux Mint post install, και θα βρεις διάφορες συμβουλές για να το παραμετροποιήσεις σύμφωνα με τα γούστα σου. Βέβαια, και εδώ ισχύει η ίδια συμβουλή που σου έδωσα και για τα Windows: δεν πειράζεις τίποτα αν δεν είσαι σίγουρος για το τι κάνεις.
work_hard_play_harder Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Όλες οι διανομές, πάνω στον ίδιο Kernel τρέχουνε. Οι διαφορές τους είναι μόνο στο UI. Οπότε όποια διανομή και να επιλέξεις, δεν θα δεις διαφορά στην ταχύτητα. Αφού το εγκαταστήσεις, ψάξε στο Internet για Linux Mint post install, και θα βρεις διάφορες συμβουλές για να το παραμετροποιήσεις σύμφωνα με τα γούστα σου. αφου ολες οι διανομες ειναι οι ιδιες τοτε γιατι αλλοι λενε καλα λογια για τα debian και αλλοι τα κραζουν; (τα debian τα εφερα ως παραδειγμα) θελω να πω,ο βασικος kernel ειναι ο ιδιος σε ολα,το περιβαλλον εργασιας ειναι που αλλαζει ,οποτε ,ποια η διαφορα στις διανομες των linux; αμα επαιρνες τον kernel με την original μορφη του θα ειχε καμια σημασια; παλι δε θα μπορουσες να δουλεψεις εχοντας εκτυπωμενες σε κολλα Α4 μερικες δεκαδες εντολες; κατανοητη η συμβουλη...if something isn't broke don't fix it
Euclides Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Σου επαναλαμβάνω ότι όλες οι διανομές πάνω στον ίδιο kernel τρέχουνε. Δεν υπάρχει original και μη original kernel, απλά διαφορετικές εκδόσεις. Αν υπάρχει κάποια διανομή με τροποποιημένο kernel, παύει να είναι Linux - γίνεται κάτι άλλο. Βέβαια, δεν χρησιμοποιούν όλες οι διανομές την τελευταία έκδοση του kernel, αλλά αυτήν που έχουν τεστάρει και είναι βέβαιοι για την σταθερότητά του. Αν όμως σου αρέσει να ρισκάρεις, κανείς δεν σε εμποδίζει να φορτώσεις την τελευταία έκδοση του kernel, ανεξάρτητα από την διανομή που έχεις επιλέξει. Αναφορικά με τον όποιο καυγά γίνεται για τις διάφορες διανομές, είναι άνευ πραγματικής ουσίας - είναι ζήτημα καθαρά γούστου. Η μόνη ίσως ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στις διαφορετικές διανομές, είναι η υποστήριξη. Στο θέμα αυτό κερδίζει η Canonical με τα Ubuntu, αλλά εγώ αντιπαθώ το περιβάλλον Unity (το γούστο που λέγαμε).
work_hard_play_harder Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 καταλαβα...εσυ ποια προτιμας προσωπικα;
Euclides Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 καταλαβα...εσυ ποια προτιμας προσωπικα; Σου είπα: την Mint. Σε μηχανάκια με δυνατό hardware, βάζω την Cinnamon. Σε πιο αδύνατα μηχανήματα, βάζω την Xfce που θεωρείται πιο ελαφριά.
work_hard_play_harder Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 δυνατο hardware τι θεωρεις; αμα ειναι να βαλω την cinnamon πες μου τι χρειαζεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα