Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορείτε να μου πείτε κάποιες δουλειές επαγγέλματα που αξίζει να έχεις χρονια εμπειρία για να εισαι καλός σε αυτό που κάνεις, σε σχέση με κάποιον στο ίδιο επάγγελμα που άρχισε τώρα τα βήματα του, αλλά ταυτόχρονα έχει εμπειρία 2 πχ μηνών;

Μη μου πείτε πωλητές προς θεού παρακαλώ.. Αυτά τα μάρκετινγκ και δημόσιες σχέσεις τα μαθαίνει κάνεις χωρίς να δουλεψει ούτε μια μέρα σαν πωλητής, αρκεί να "το έχει" σαν άνθρωπος, να έχει λέγειν, να ειναι εμφανισιμος κτλ.

Σου ανέφεραν ήδη κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα. Να πω και γω ότι βασικά δυσκολεύομαι να σκεφτώ έστω και ένα από τα επαγγέλματα που βλέπω στο περιβάλλον μου που να μήν κάνει διαφορά η εμπειρία ετών. Ίσως το HR της εταιρίας στα junior επίπεδα. Για να βρω κάτι που σίγουρα η εμπειρία δεν κάνει διαφορά θα πρέπει να φτάσω σε επίπεδα πουλάς κάστανα στο δρόμο.

Κατά τα άλλα μηχανικός, δικηγόρος, γιατρός, οποιαδήποτε IT δουλειά, marketing, διδασκαλία οποιουδήποτε είδους, ακόμα και οι φίλοι μου που κάνουν part time κλόουν σε παιδικά πάρτυ -- σε όλες αυτές τις δουλειές μέσα σε 2 μήνες βασικά το μόνο που μπορεί να έχεις μάθει είναι πώς να κάνεις το βοηθό στους έμπειρους χωρίς να κάνεις καμία χοντρή. Για να αναλάβεις να κάνεις ποιοτική δουλειά μόνος σου ούτε στη σφαίρα της φαντασίας.

Είπα marketing, που το έχεις αναφέρει και συ κοντά με το "δημόσιες σχέσεις". Δεν ξέρω τι ακριβώς είχες στο μυαλό σου, αλλά marketing δεν είναι η παπάτζα και δημόσιες σχέσεις δεν είναι η γκόμενα που σε καλωσορίζει στο μπαρ. Όταν η φίλη μου η director of marketing μιλάει με το PR agency και της λένε ότι δε μπορούν να αναλάβουν το τάδε startup επειδή ασχολούνται μόνο αν έχεις PR budget τουλάχιστον 10Κ το μήνα, καταλαβαίνεις πως ούτε από τη μία μεριά του τηλεφώνου ούτε από την άλλη υπάρχει κάποιος έχει δυο μήνες στο αντικείμενο.

Πιθανολογώ ότι έχεις απλά πολύ λάθος εντύπωση για το τι είναι στην ουσία αυτές οι δουλειές επειδή κρίνεις με βάση τα περιορισμένα παραδείγματα που σου είναι οικεία.

Εγώ ο ίδιος στην προηγούμενη δουλειά μου και έχοντας ήδη 10 χρόνια στην αγορά, μέσα σε 2 μήνες δεν είχα γίνει ακόμα παραγωγικός (ήταν κάπως ασυνήθιστη περίπτωση βέβαια). Στην τωρινή μου θέση υπό συνθήκες πολύ μεγαλύτερης πίεσης και με τα πράγματα να γίνονται σε εγωπραγματικούς για τα προηγούμενα δεδομένα ρυθμούς ξεκίνησα να είμαι παραγωγικός περίπου στις 20 μέρες, το οποίο ήταν "quite good performance".

Ακόμα σε μερικές περιπτώσεις που έτυχε στο παρελθόν να κάνω front line customer support (καμία σχέση με το αντικείμενό μου), δεν υπήρχε ούτε μία στο εκατομμύριο να το χειριστώ τόσο στρωτά και επαγγελματικά αν ήμουν καινούριος. Κι αυτό δεν είναι κάτι θεωρητικό, ήμουν στο ίδιο δωμάτιο με άλλους 2 εκ των οποίων ο ένας ήταν επίσης με 10 χρόνια εμπειρία και ο άλλος ήταν με μερικούς μήνες (η πρώτη του δουλειά ever). Με τον άλλο παλιό κυριολεκτικά κρατιόμασταν να μη γελάσουμε την ώρα που μιλούσε ο νέος στον πελάτη μ' αυτά που ακούγαμε και απλά του ρίχναμε ένα δούλεμα μετά. Όταν είσαι νέος δε μπορείς εξ ορισμού να έχεις ιδέα του τι αντιμετώπιση χρειάζεται ο πελάτης που έχει επαγγελματική σχέση με τον εργοδότη σου 5 χρόνια ενώ εσύ όλη κι όλη η εμπειρία σου είναι 5 μήνες.

Γενικά νομίζω ότι κρίνεις με βάση "ελληνικά παπατζιλίκια" και δουλειές που σήμερα είμαστε αύριο δεν είμαστε -- η πρώτη δουλειά που θυμάμαι να έχω κάνει ήταν σε γυράδικο, εκεί όντως δε χρειάζεται πάνω από μια βδομάδα για να μάθεις να φτιάχνεις σάντουιτς, αλλά ακόμα και ο ψητάς τη θέλει την προϋπηρεσία του.

• Like 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το value for money ισχυει στην ελευθερη αγορα.Και επειδη και η αξια και το χρημα που ειναι διατεθειμενος  να δωσει καποιος εργοδοτης ειναι σχετικα ειναι σχετικα και ολα τα υπολοιπα.Αξια για καποιον μπορει να εχει το ακριβο πανεπιστημιο,η εμπειρια,το  φθηνο εργατικο δυναμικο,η  διψα το εργαζομενου για αναρριχηση στην εταιρεια , οι γνωριμιες , η φημη οτι μια εταιρεια αναζητα τους καλυτερους των καλυτερων,η φημη οτι ειναι εταιρεια που δινει ευκαιριες και ρισκαρει κλπ.

Αν η εμπειρια ηταν το παν δεν θα εκλεινε μια εταιρεια για να μεταφερει την παραγωγη της στην Κινα πχ αφηνοντας καποια καλοπληρωμενα και εμπειρα στελεχη της στον ασσο αλλα θα εδινε πρωτιστως σημασια στην...προσφορα και την πιστη τους , ουτε θα θεωρειτο καποιος overqualified

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Μη μου πείτε πωλητές προς θεού παρακαλώ.. Αυτά τα μάρκετινγκ και δημόσιες σχέσεις τα μαθαίνει κάνεις χωρίς να δουλεψει ούτε μια μέρα σαν πωλητής, αρκεί να "το έχει" σαν άνθρωπος, να έχει λέγειν, να ειναι εμφανισιμος κτλ.

Aν και με καλυψε η Respawn^1000, η εργασια του πωλητη  περιλαμβανει να αξιολογησεις τον πελατη, τον χρονο που θα δαπανησεις οσο περιμενει ενας αλλος (και σε ποιον θα δωσεις περισσοτερη προσοχη), να γνωριζεις καλα το αντικειμενο που πουλας (για να το προτεινεις με επιχειρηματα), να γνωριζεις το stock ανα κωδικο (εστω στο περιπου ουτως ωστε να το προωθησεις περισσοτερο/λιγοτερο εναντι αλλου), να γνωριζεις χονδρικα το ποσοστο κερδους ανα κωδικο, ναι εχεις πληρη ελεγχο του χωρου του καταστηματος (ουτως ωστε ξερεις πως δε θα λειψει κατι αλλα και που να κινηθεις με φυσικοτητα για να παρουσιασεις κατι) να εισαι καλος στο customer service, να εχεις ανεση με τους πελατες του καταστηματος (να μην εχεις στυλ Πλακας σε καταστημα Κολωνακιου) κ.ο.κ. 

Ολα αυτα ταυτοχρονα ε και συνδυαστικα. Ε ολο αυτο το κερδιζεις με την πειρα. Αρκει να δεις σε μεγαλες μπουτικ ρουχων πχ ή σε εταιρειες που πουλανε αυτοκινητα την ηλικια και το προφιλ των πωλητων.

Σε διαστημα δυο μηνων πιθανως θα ξερεις πως ειναι περιπου η αποθηκη αλλα δυσκολα θα βρεις το αντικειμενο Χ σε ευλογο χρονο. Εκτος αν θεωρεις πως πωλητης ειναι ο τυπος που τον ρωτανε "ποσο κανει αυτο" και απαντα "Τοσο" γυρνωντας το καρτελακι με την τιμη. Που παιζει και αυτη η εργασια αλλα αντικειμενικα δεν ειναι θεση πωλητη.

Αλλα πραγματικα δυσκολευομαι να βρω μια θεση εργασιας στην οποια στους 2 μηνες να γνωριζεις ο,τι ακριβως στη δεκαετια και να μπορεις να αντεπεξελθεις το ιδιο.

• Like 1
Δημοσ.

Αλλα πραγματικα δυσκολευομαι να βρω μια θεση εργασιας στην οποια στους 2 μηνες να γνωριζεις ο,τι ακριβως στη δεκαετια και να μπορεις να αντεπεξελθεις το ιδιο.

Αν κανεις μια τυποποιημενη εργασια μια χαρα το ιδιο μπορει να ειναι.Στο τελος μπορει να εχεις ξεχασει και αυτα που εμαθες στη σχολη.Μπορει να χρειαστει να ξεκινησεις απο τον 0.Παρε παραδειγμα τον πωλητη.Μπορει να ειναι ενας επιτυχημενος πωλητης αυτοκινητων για 20 χρονια.Τι σημαινει αυτο ?  Οτι μπορει να πουλησει με την ιδια ευκολια θερμοσιφωνες η ασφαλειες ζωης ?

• Moderators
Δημοσ.

Παρε παραδειγμα τον πωλητη.Μπορει να ειναι ενας επιτυχημενος πωλητης αυτοκινητων για 20 χρονια.Τι σημαινει αυτο ?  Οτι μπορει να πουλησει με την ιδια ευκολια θερμοσιφωνες η ασφαλειες ζωης ?

Oχι απαραιτητα, αλλα σιγουρα θα υπερεχεις εναντι καποιου που ξεκινα τωρα. Για αρχη θα μπορεις να φιλτραρεις περισσοτερο τις καταστασεις και οροι οπως τζιρος, στοχοι, ποσοστο, εκπτωση, παρουσια κλπ δε θα σου φαινονται κινεζικα. 

Και δεν ειναι μονο αυτο. Ενας εμπειρος πωλητης (ανεξαρτητως ειδους) θα εχει δει 1000 διαφορετικους πελατες σε μια 20ετια (τυχαιος αριθμος) με 1000 διαφορετικες αναγκες συμπεριφορας. Ενας που εργαζεται δυο μηνες θα εχει δει 10 διαφορετικους πελατες (αρα και συνθηκες). Απο κει και μονο οι πιθανοτητες του να πεσει σε ενα σεναριο πωλησης που να εχει ξαναδει (με αναλογου υφους/αναγκων πελατες) αυξανονται ραγδαια.

Τωρα οσον αφορα την τυποποιημενη εργασια, ποια εχεις στο μυαλο σου?

Δημοσ.

Εκει μπαινουν και οι αλλοι παραγοντες που ανεφερα πιο πανω.Yπερεχεις απο καποιον που μολις τελειωσε την σχολη.Εκτος βεβαια αν καποιος κρινει οτι δεν εχει την απαραιτητη φρεσκια ματια στα πραγματα, οτι πλησιαζεις στην συνταξη .Oποτε θα σου πει ευγενικα οτι σου αξιζει κατι καλυτερο, εισαι overqualified. : )

Τωρα οσον αφορα την τυποποιημενη εργασια, ποια εχεις στο μυαλο σου?

Γιατι αν εισαι μηχανικος και επι εικοσι χρονια ασχολεισαι με ενα πολυ συγκεκριμενο κομματι της παραγωγης (και με την επιλυση προβληματων αν επιμενεις ) ?

Δημοσ.

Κάναμε το επάγγελμα του πωλητή επιστήμη... άντε παίδες να βγει και σχολή τριτοβάθμιας για να πάτε. 

η εργασια του πωλητη  περιλαμβανει να αξιολογησεις τον πελατη, τον χρονο που θα δαπανησεις οσο περιμενει ενας αλλος (και σε ποιον θα δωσεις περισσοτερη προσοχη), να γνωριζεις καλα το αντικειμενο που πουλας (για να το προτεινεις με επιχειρηματα), να γνωριζεις το stock ανα κωδικο (εστω στο περιπου ουτως ωστε να το προωθησεις περισσοτερο/λιγοτερο εναντι αλλου), να γνωριζεις χονδρικα το ποσοστο κερδους ανα κωδικο, ναι εχεις πληρη ελεγχο του χωρου του καταστηματος (ουτως ωστε ξερεις πως δε θα λειψει κατι αλλα και που να κινηθεις με φυσικοτητα για να παρουσιασεις κατι) να εισαι καλος στο customer service, να εχεις ανεση με τους πελατες του καταστηματος (να μην εχεις στυλ Πλακας σε καταστημα Κολωνακιου) κ.ο.κ. 

Ολα αυτα ταυτοχρονα ε και συνδυαστικα. Ε ολο αυτο το κερδιζεις με την πειρα. Αρκει να δεις σε μεγαλες μπουτικ ρουχων πχ ή σε εταιρειες που πουλανε αυτοκινητα την ηλικια και το προφιλ των πωλητων.

Αυτό το post θαρρώ πως αναφέρεται σε B2C πωλήσεις οπότε και βάσει αυτής της υπόθεσης θα απαντήσω. Οι B2B πωλήσεις είναι διαφορετικό θέμα, μιας και έχουν μέσα όντως απαιτήσεις τεχνικής, ή μη, γνώσης.

να αξιολογησεις τον πελατη

κάτι που κάνουν όλοι οι άνθρωποι... αξιολογούν τον άνθρωπο που έχουν μπροστά τους

τον χρονο που θα δαπανησεις οσο περιμενει ενας αλλος (και σε ποιον θα δωσεις περισσοτερη προσοχη)

Καταμερισμός χρόνου μεταξύ εργασιών λέγεται και το μαθαίνει ο άνθρωπος από τότε που πάει γυμνάσιο και έχει 5 εργασίες σε περιορισμένο χρόνο. Οπότε, θα σκεφτεί σε ποια εργασία να εστιάσει πρώτα, που να δώσει περισσότερη προσοχή κτλ.

να γνωριζεις καλα το αντικειμενο που πουλας (για να το προτεινεις με επιχειρηματα)

εάν γνώριζε (ή μπορούσε να μάθει) κάθε πωλητής καλά το αντικείμενο που πουλάει, τότε δεν θα ήταν πωλητής αλλά είτε μελετητής/εγκαταστάτης που ταυτόχρονα κάνει και πωλήσεις είτε ο μηχανικός που το φτιάχνει. Π.χ., πουλάς ρούχα... τι πάει να πει "ξέρεις καλά"; Ξέρεις με τι είδους μπογιές το έφτιαξαν; Ξέρεις αντοχή του υλικού που χρησιμοποίησαν; Κτλ. Όχι φυσικά! Αυτό που ξέρεις είναι: "Σου πάει", "Ωραίο χρώμα" κτλ. Ακόμα και ιατρικός επισκέπτης να είσαι, εκτός και εάν είσαι βιολόγος/χημικός/χημικός μηχανικός τότε δεν ξέρεις τα φάρμακα τι ακριβώς είναι.

Βέβαια, εάν (π.χ.) πουλάς κινητά και οι απαιτήσεις το πελάτη είναι: "τι κινητό να πάρω που να μπαίνει στο internet για να βλέπω φουμπου; " τότε φυσικά και δεν είναι ανάγκη να ξέρεις (όντως να ξέρεις) τι πουλάς αλλά να ξέρεις κάτι τι παραπάνω από αυτό που ξέρει ο πελάτης σου.

να γνωριζεις το stock ανα κωδικο (εστω στο περιπου ουτως ωστε να το προωθησεις περισσοτερο/λιγοτερο εναντι αλλου)

εδώ θα πρέπει να σημειωθεί: "Το stock που είναι στην δικαιοδοσία σου" και ΟΧΙ όλο το stock. Π.χ., είσαι πωλητής στον κοτσ***λο και πουλάς λευκές ηλ. συσκευές. Ξέρεις απέξω όλο το stock του μαγαζιού; Όχι. Άρα, αυτό που αναφέρεται εδώ είναι να ξέρεις τι έχεις. Το κάνει ο άνθρωπος από φυσικού του. Χώρια ότι οι μανάδες το κάνουν στην τρίτη (δύναμη) γιατί έχουν παιδιά (ξέρουν τι έχουν τα παιδιά τους) και άντρα (το ίδιο! :D )

να γνωριζεις χονδρικα το ποσοστο κερδους ανα κωδικο

Χμ... όντως δύσκολο task

ναι εχεις πληρη ελεγχο του χωρου του καταστηματος

security; κάμερες; 2015 έχουμε

να εισαι καλος στο customer service

αυτό μάλιστα! Βασικά, αυτό plus να έχεις πειθώ και να μπορείς να κερδίσεις την συμπάθεια γρήγορα. Όλα τα παραπάνω είναι άσχετα. Σα να λέμε ότι ο καλός υδραυλικός θα πρέπει να περπατάει, να αναπνέει κτλ.

Ολα αυτα ταυτοχρονα ε και συνδυαστικα.

Ε... όλα αυτά, ταυτόχρονα και συνδυαστικά (εκτός του customer service, πειθώ και φιλικότητα) δεν τα λες και rocket science... ούτε καν average task. Trivial task ναι.

Άρα! Ο B2C πωλητής (συγκεκριμένα) είναι από τα λίγα επαγγέλματα τα οποία εάν μπορείς να κερδίζεις συμπάθεια άμεσα αλλά και να έχεις πειθώ, τότε δεν χρειάζεσαι ούτε 1 μήνα προϋπηρεσία. Εάν έχεις τα skills αυτά όμως, με προϋπηρεσία μπορείς να τα κερδίσεις.

Οπότε, ο τίτλος του θέματος είναι ΟΚ και valid για το επάγγελμα του πωλητή.

Εκει μπαινουν και οι αλλοι παραγοντες που ανεφερα πιο πανω.Yπερεχεις απο καποιον που μολις τελειωσε την σχολη.Εκτος βεβαια αν καποιος κρινει οτι δεν εχει την απαραιτητη φρεσκια ματια στα πραγματα, οτι πλησιαζεις στην συνταξη .Oποτε θα σου πει ευγενικα οτι σου αξιζει κατι καλυτερο, εισαι overqualified. : )

Γιατι αν εισαι μηχανικος και επι εικοσι χρονια ασχολεισαι με ενα πολυ συγκεκριμενο κομματι της παραγωγης (και με την επιλυση προβληματων αν επιμενεις ) ?

Όπως τι μηχανικός ας πούμε, γιατί μάλλον κάπου υπάρχει ένα communication bottle neck.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Groot λυπαμαι αν παρανοησες το ποστ μου. Δεν ανεφερα πουθενα το βαθμο δυσκολιας του συγκεκριμένου επαγγέλματος ουτε ειπα πως ειναι ή δεν ειναι rocket science.

Παρεθεσα τους λόγους για τους οποιους η εμπειρία ετων εχει διαφορα απο την εμπειρία 2 μηνων. Και αυτο χονδρικα και επιγραμματικα.

Δεν καταλαβαινω γιατι κολλησες εκεί ή στο αν θελει τριτοβαθμια ή οχι, ισως θα πρεπει να το διαβασεις εκ νεου.

Δημοσ.

Groot λυπαμαι αν παρανοησες το ποστ μου. Δεν ανεφερα πουθενα το βαθμο δυσκολιας του συγκεκριμένου επαγγέλματος ουτε ειπα πως ειναι ή δεν ειναι rocket science.

Παρεθεσα τους λόγους για τους οποιους η εμπειρία ετων εχει διαφορα απο την εμπειρία 2 μηνων. Και αυτο χονδρικα και επιγραμματικα.

Δεν καταλαβαινω γιατι κολλησες εκεί ή στο αν θελει τριτοβαθμια ή οχι, ισως θα πρεπει να το διαβασεις εκ νεου.

Άρα! Ο B2C πωλητής (συγκεκριμένα) είναι από τα λίγα επαγγέλματα τα οποία εάν μπορείς να κερδίζεις συμπάθεια άμεσα αλλά και να έχεις πειθώ, τότε δεν χρειάζεσαι ούτε 1 μήνα προϋπηρεσία. Εάν (edit: εδώ έπρεπε να μπει ένα δεν) έχεις τα skills αυτά όμως, με προϋπηρεσία μπορείς να τα κερδίσεις.

Stormrain, λυπάμαι αν παρανόησες το post μου. Δε καταλαβαίνω γιατί κόλλησες στο θέμα της τριτοβάθμιας, ίσως πρέπει να το διαβάσεις εκ νέου (συγκεκριμένα, εγώ σου έκανα και παράθεση κάτι να σε βοηθήσω). 

• Moderators
Δημοσ.

Α δεν ειδα την παραγραφο με τα bold.

Παρανοησα ισως επειδή ξεκίνησες λεγοντας ότι το καναμε επιστημη και επειτα ανέφερες τα rocket science tasks και την ευκολια τους.

Αφου δεν το εννουσες οπως το εγραψες και κατάλαβες πως δεν αναφερθηκα στο αν ειναι ευκολο ή οχι, καμια αντίρρηση απο μενα :)

Οποτε λοιπον διαφωνώ για τους λόγους που προανεφερες ο ιδιος.

Δημοσ.

ts θα προτειμούσες την φορολογική σου δήλωση να στη κάνει κάποιος που μόλις τελείωσε τη σχολή με 5 μηνες εμπειρία ή κάποιος  που είναι στο κουρμπέτη 10 χρόνια?.  όταν αρρωστήσεις θες έναν γιατρό που μόλις τελείωσε ειδικότητα ή κάποιον που έχει φάει τα νοσοκομεία με το κουτάλι?

• Like 1
Δημοσ.

Με θυμάμαι εμένα εδώ που είμαι τον 3ο μου μήνα και μου φαίνεται αστείο το πόσο αγνός και άπειρος ήμουν τότε. Φέτος διανύω την 4η σεζόν στην ίδια δουλειά και ακόμα λέω "δεν έχω δει τίποτα ακόμα"

Έχω γνωρίσει την σάρα και την μάρα, από πανέξυπνους πελάτες μέχρι και τους μεγαλύτερους μπετόβλακες. Αλλά είμαι σίγουρος πως έχει και ακόμα παρακάτω - θέλω να το γνωρίσω κι αυτό. Όταν και άμα αύριο μεθαύριο ανοίξω επιχείρηση με τι εμπειρία θα την διοικώ;

• Like 2
Δημοσ.

Το θέμα είναι οτι ο TS ίσως αναφέρεται, η έχει εμπειρία, με συγκεκριμένου είδους no-brainer δουλειές (πχ ξέρω γω πωλητής στο πλαίσιο που μετά από 6 μήνες τα έχεις δει όλα η σερβιτόρος). 

Υπάρχουν τέτοιου είδους δουλειές, αλλά ο γενικός κανόνας είναι ότι τα χρόνια μετράνε πολύ, ειδικά αν αναλαμβάνεις διαφορετικά project και εξελίσσεσαι. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

αλεξ ακομη και σαν σερβιτορος οταν εχεις χρονια εμπειρια ομως βοηθαει στο πως θα αντιδρασεις σε περιεργες καταστασεις ή οταν εχεις απειρο κοσμο κτλ. Γενικα μπορει καποιος να εχει πιο πολλες γνωσεις απο καποιον αλλον αλλα η εμπειρια που εχει ο δευτερος ειναι μεγαλο εξτρα.

• Like 1
Δημοσ.

ts θα προτειμούσες την φορολογική σου δήλωση να στη κάνει κάποιος που μόλις τελείωσε τη σχολή με 5 μηνες εμπειρία ή κάποιος  που είναι στο κουρμπέτη 10 χρόνια?.  όταν αρρωστήσεις θες έναν γιατρό που μόλις τελείωσε ειδικότητα ή κάποιον που έχει φάει τα νοσοκομεία με το κουτάλι?

Ασχετο, αλλα ενας γιατρος που μολις τελειωσε ειδικοτητα δουλευει ηδη 6-8 χρονια και εχει φαει τα νοσοκομεια με το κουταλι. Οχι οτι ειναι τοπ απλα λεω οτι εχει ηδη μεγαλη εμπειρια. Οταν πας σε νοσοκομειο τις περισσοτερες φορες ειδικευομενος σε εξεταζει και σπανια ειδικος. Αλλα ενας φρεσκος αποφοιτος ιατρικης ταιριαζει στο παραδειγμα σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...