Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

έχω ένα netbook της asus το οποίο μετά την εγκατάσταση των Windows 7 θέλει να γίνει αναβάθμιση στο bios για να μπορεί να υποστηρίξει κάποια function keys. Το πρόβλημα είναι ότι η Asus σε αυτό το μοντέλο έχει δημιουργήσει το πρόβλημα αβγού - κότας μιας και για να κάνεις bios update θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένο το asus update , και για να έχεις εγκατεστημένο το συγκεκριμένο utility θα πρέπει να έχεις κάνει αναβάθμιση το bios αλλιώς δεν εγκαθίσταται. Μετά απο πολύ διάβασμα και ψάξιμο στο ίντερνετ , βρήκα ότι για να αναβαθμίσεις μέσω του EZ utillity θα πρέπει να έχεις κάνει format το usb σε fat 16 και να είναι μικρότερο απο 2 gb. παρόλα αυτά όμως ακόμη δεν έχω καταφέρει να κάνω το update μιας και κάθε φορά κολάει στο Reading file "1000HE.ROM" . αν κάνω partition στο flash memory , τότε ναι μεν βρίσκει το partition αλλά το παρακάμπτει προσπαθώντας να διαβάσει και τα υπόλοιπα partition τα οποία φυσικά είναι κενά. το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για partition στο flash είναι το BOOTICE και έχω φτιάξει 4 partition σε fat 16. έχει συναντήσει κανεις κάτι αντιστοιχο? αν ναι κατάφερε να κάνει το update και πώς?

Δημοσ.

Δωσε ενα λινκ για το update που θες να βαλεις. Σε παρομοια περιπτωση παντως (κοτας και αυγου που λες και εσυ), ειχα κανει ενα στικακι με freedos, πεταξα μεσα το προγραμμα που κανει ενημερωση (εστω flash.exe) και το image του bios (εστω image.img), εκκινησα απο αυτο και το εκανα τρεχοντας ενα

flash.exe image.img
Δημοσ.

Σε αυτη την εκδοση θες να αναβαθμησεις? Και ας εχει προβληματα?

Με τον τροπο που λεω παραπανω λοιπον, θα εβαζα το 1000HE-ASUS-1104 και το afudos.exe στο στικακι και θα ετρεχα ενα

afudos /i 1000HE-ASUS-1104.ROM
Το afudos το βρισκεις αν επιλεξεις dos στις επιλογες για 7, xp κλπ και μεσα στο readme του afudos λεει αυτα

AFUDOS V2.38

How to run the utility under DOS

-------------------------------------------

1. Run the file afudos.exe

Usage

-------------------------------------------

afudos /i<ROM filename> [/o<save ROM filename>]

Δεν σε ενδιαφερει η παραμετρος /o αφου δεν θες να αποθηκευσεις την υπαρχουσα rom του bios.

Για να περασεις το freedos στο στικακι, τρεξε το unetbootin και επελεξε freedos για distribution. Το κατεβαζει και το περναει μονο του. Στο τελος ομως, που ζηταει επανεκκινηση, δεν το αφηνεις να την κανει για να γραψεις και τα υπολοιπα που θες στο στικακι.

unnetbootin-dos-install.png

---edit

Ξεχασα να αναφερω πως στην boot screen του freedos επιλεγεις την τελευταια επιλογη που λεει "freedos live cd only".

Δημοσ.

Σε αυτη την εκδοση θες να αναβαθμησεις? Και ας εχει προβληματα?

Τι εννοείς ότι έχει προβλήματα? θέλω να αναβαθμίσω γιατί του έβαλα τα 7 και μου ζητάει τον driver για το ACPI. επίσης μου βγάζει ένα μήνυμα για λάθος έκδοση bios. έχεις να μου προτείνεις κάποια άλλη λύση εκτός απο το να αναβαθμίσω σε αυτό?

Δημοσ.

Δεν ξερω, Εσυ ειπες "απο όσο έχω διαβάσει έχει διάφορα θέματα η αναβάθμιση του", οποτε υποθετω εννοουσες την 1104...

Το μηνυμα που ακριβως σου το βγαζει?

Δημοσ.

Ααα! Καταλαβα λαθος τοτε. Δοκιμασε με το freedos τοτε.

μου φαίνεται λίγο ριψοκίνδυνο με τα freedos. ειδικά εκεί που λές ότι δεν κρετάς αντίγραφο της rom. το bios αν κάτι δεν πάει καλά δεν ανοίγει ξανά το μηχάνημα. με το EZ της asus πρώτα διαβάζει ( στο σημείο που κολάει ) μετά αντιγράφει , μετά διαγράφει και μετά εγκαθιστά. μέχρι και πριν το στάδιο της διαγραφής είσαι ασφαλής ότι και να συμβεί .

με τον τροπο που λές αν για οποιοδήποτε λόγο σταματήσει τότε δεν υπάρχει επιστροφή!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω, σαν Μητσος, θεωρω πως δεν θελει backup. Η εφαρμογη το κανει. Αν δωσεις πχ ενα

afudos /o onoma.rom
θα σου αποθηκευσει την υπαρχουσα οπως θα εκανε το προγραμμα για τα windows. Μετα μπορεις να κανεις αυτο που λεω παραπανω για να περασεις την υπαρχουσα. Αλλα, αν κατι παει στραβα, το οτι εχεις αποθηκευμενη την παλια δεν θα βοηθησει καπου. Δεν θα περασει το προγραμμα απο μονο του την παλια! Η επιλογη υπαρχει για τον προφανη λογο, για να κρατησεις την υπαρχουσα rom καπου σαν backup. Αλλα για ποιο λογο να την εχεις backup, οταν μπορεις να την κατεβασεις απο την asus? Επεξ/σία από jim_p
Δημοσ.

Εγω, σαν Μητσος, θεωρω πως δεν θελει backup. Η εφαρμογη το κανει. Αν δωσεις πχ ενα

afudos /o onoma.rom
θα σου αποθηκευσει την υπαρχουσα οπως θα εκανε το προγραμμα για τα windows. Μετα μπορεις να κανεις αυτο που λεω παραπανω για να περασεις την υπαρχουσα. Αλλα, αν κατι παει στραβα, το οτι εχεις αποθηκευμενη την παλια δεν θα βοηθησει καπου. Δεν θα περασει το προγραμμα απο μονο του την παλια! Η επιλογη υπαρχει για τον προφανη λογο, για να κρατησεις την υπαρχουσα rom καπου σαν backup. Αλλα για ποιο λογο να την εχεις backup, οταν μπορεις να την κατεβασεις απο την asus?

Ευχαριστώ φίλος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...