Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • News Editors
Δημοσ.

Η Skroutz Α.Ε., μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις Ηλεκτρονικού Εμπορίου στην Ελλάδα με παρουσία στις αγορές της Τουρκίας και της Αγγλίας, προχωράει σε μια σημαντική επένδυση στο www.jamjar.gr, το πρώτο ελληνικό online department store χειροποίητων δημιουργιών. Η νέα στρατηγική συνεργασία αφορά στη μετοχική συμμετοχή της Skroutz Α.Ε. στην jamjar A.E., καθώς επίσης και στην παροχή τεχνογνωσίας και πόρων για την αναβάθμιση της πλατφόρμας του jamjar.

Η προώθηση της καινοτόμου κουλτούρας των startups και η ενίσχυση disrupting πρωτοβουλιών, βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της Skroutz Α.Ε.. Η επένδυση στο jamjar σηματοδοτεί την απαρχή μιας σειράς επενδύσεων της εταιρείας στον κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, με στόχο την ενίσχυση του portfolio των υπηρεσιών της και την ανάπτυξη πρωτοποριακών ψηφιακών λύσεων για τους online καταναλωτές.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η ομάδα του Skroutz θα παρέχει στην jamjar Α.Ε. πολύτιμη τεχνογνωσία, που έχει αποκτήσει από τη 10ετή δραστηριοποίησή της στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο και τη διαχείριση της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών www.skroutz.gr. Βασική προτεραιότητα είναι η πλήρης αναβάθμιση και ο ανασχεδιασμός της πλατφόρμας του jamjar με την ενσωμάτωση όλων των σύγχρονων digital εργαλείων, με στόχο η ιστοσελίδα να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη κοινότητα ταλαντούχων Ελλήνων δημιουργών και ταυτόχρονα να μετατραπεί σε ένα πλούσιο online store, σήμα κατατεθέν της αφρόκρεμας των ελληνικών handmade προϊόντων.

Το jamjar παρουσιάστηκε στο ελληνικό Web το 2013 ως ένα online πολυκατάστημα (shop-in-shop), με σκοπό να δώσει ώθηση στους πιο ταλαντούχους ανεξάρτητους δημιουργούς και να αναδείξει τη δουλειά τους, προσφέροντας παράλληλα στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αγοράσουν online τις πιο πρωτότυπες και «ψαγμένες» χειροποίητες δημιουργίες. Στην πλατφόρμα συμμετέχουν ήδη περισσότεροι από 150 χειροτέχνες και δημιουργοί, στους οποίους η ομάδα του jamjar παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία των συναλλαγών και την υψηλή ποιότητα της εμπειρίας χρήσης για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας. Στο jamjar οι καταναλωτές θα βρουν περισσότερα από 4.000 επιλεγμένα προϊόντα, όπως πρωτότυπα και στιλάτα κοσμήματα, εντυπωσιακά αξεσουάρ και ρούχα, μέχρι είδη σπιτιού και τέχνης που κλέβουν τις εντυπώσεις, ενώ από την αρχή της λειτουργίας του, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά περισσότερες από 3.500 παραγγελίες.

post-1-0-79527800-1448363537_thumb.jpg

  • Like 1
Δημοσ.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη jamjar!

 

ΟΜΩΣ, τοπικός κλώνος του etsy.com πόσο disruptive μπορεί να είναι;

Επιπρόσθετα χρεώνουν 80 + Φ.Π.Α. ευρώ πάγιο το χρόνο για 60 listings (πουλάς δε πουλάς) σε συνδιασμό με το γεγονός ότι η προμήθεια είναι 12% (για ιδιώτες) για κάθε πώληση και τις αποστολές τις κάνει ο ίδιος ο πωλητής.

Δημοσ.

Έχω κάπως διαφορετική άποψη.

Σαν ιδέα το jamjar είναι αρκετά έξυπνο και δίνει λύση σε ανθρώπους που είναι εντελώς άσχετοι με τον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Με αυτό ως δεδομένο θεωρώ φυσιολογικό να ζητάει μεγάλη προμήθεια.

Επισης το πάγιο που ζητάει είναι χαμηλό κατά τη γνώμη μου.

Αν το έδινε τσάμπα σε πρώτη φάση θα ήθελε τρελή επένδυση για να υποστηρίξει το φορτίο από όλους τους χομπύστες χειροποιητόκαλλιτέχνες που θα θελήσουν να βγάλουν χρήματα. Δεν είναι η χρυσή ευκαιρία.

Εξάλλου το κέρδος ανά transaction δεν είναι τόσο μεγάλο αν σκεφτείς ότι προσφέρει μέχρι και τηλεφωνικές παραγγελίες (κάτι που προφανώς και δεν έχει το etsy.com αλλά το προσφέρει για να ταιριάξει στην ελληνική αγορά).

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τεράστιο το νταβατζιλίκη του jamjar, 98,4 Ευρώ ετήσια συνδρομή 12% προμήθεια σε κάθε συναλλαγή...

Στο etsy ανοίγεις μαγαζί δωρεάν και η προμήθεια είναι 3,5%. Επομένως ποιό το νόημα;

 

Edit: Και απ' ότι βλέπω είναι μόνο στα ελληνικά.... double fail.

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και να ρωτήσω κάτι. Τα 98,4 εύρώ τα προπληρώνεις φαντάζομαι για να γραφτείς. Αυτό με τα 60 listings τι είναι? Πρέπει να βάλεις 60 προϊοντα για να σε χρεώσουν αυτό το ποσό? Δεν έχω καταλάβει καλά.

 

Φίλος ο οποίος έχει εργαστήριο αργυροχρυσοχοίας και φτιάχνει ωραία πραγματάκια μου είπε να δούμε το etsy.

 

Κάθησα και έκανα μια έρευνα και του απάντησα ότι είναι πιο ασφαλές να κάνει ένα μαγαζί στο etsy Παρά να ανοίξει δικό του eshop.

 

Έχει ένα site αλλά θέλει ένα σωρό λεφτά για ασφάλεια , ssl , paypal , κάρτες για να πει πως φτιάχνει eshop .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...