Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα dual boot Ubuntu 14.04 με Windows XP

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά επειδή μιλάμε για άτομο που δεν το έχει με υπολογιστές το φοβάμαι.

Να μη το φοβάσαι καθόλου. Τέτοια άτομα, αυτά που "δεν το έχουν με τους υπολογιστές", δουλεύουν με Linux ευκολότερα και καλύτερα από κάτι δήθεν Windows Power Users*.

*Ναι ξέρεις, αυτούς που "χακάρουν" την registry, μπαίνουν σε safe mode για να εγκαταστήσουν/τρέξουν το σπαστήρι, και άμα λάχει γράφουν και ένα msconfig στο run :P

• Like 1
Δημοσ.

Όλα OK φόρτωσα τα Linux Mint Mate. Είδε τους drivers μια χαρά έχω βάλει και 2-3 προγραμματάκια που ήθελε μέσω command prompt (Skype, Google Earth) και 2-3 που βρήκα στα πακέτα λογισμικών και τα παίζει. Μια χαρά είναι το λειτουργικό απλά το μοναδικό μειονέκτημα για ανθρώπους που δεν χειρίζονται πολύ υπολογιστή είναι πως κάποιες εφαρμογές πρέπει να μπουν μέσω command prompt. Κατά τα άλλα ελαφρύ μου φάνηκε. Θα ήθελα να βάλω και κάποιο antivirus ελαφρύ αν έχετε να μου προτείνετε (το ξέρω ότι δεν παίζουν πολύ ιοί απλά για περισσότερη ασφάλεια). Τέλος υπάρχει κάποιο πρόγραμμα (βλέπε Acronis Image) να του κάνω και ένα backup το σύστημα όπως είναι τώρα στημένο? 

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλήθεια πως μπορώ να εναλλασομαι στις γλώσσες με πλήκτρα? το ψάχνω ώρες... 

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από Visehrad
Δημοσ.

Θα ήθελα να βάλω και κάποιο antivirus ελαφρύ αν έχετε να μου προτείνετε (το ξέρω ότι δεν παίζουν πολύ ιοί απλά για περισσότερη ασφάλεια).

Γνώμη μου είναι να μην βάλεις, ειδικά από τρίτους κατασκευαστές του στυλ Avira ή κάτι άλλα που έχουν βγει για Linux. Δες εδώ τα διαθέσιμα.

Αν ντε και καλά θες κάποιο antivirus βάλε το clamav/clamtk (ψάξε το στο software center).

Τέλος υπάρχει κάποιο πρόγραμμα (βλέπε Acronis Image) να του κάνω και ένα backup το σύστημα όπως είναι τώρα στημένο?

Υπάρχουν πολλά. Προσωπικά θα προτείνω ένα project που ξεκίνησε από εδώ μέσα (Insomnia) , βλέπε εδώ. Ότι πρόβλημα αντιμετωπίσεις έχεις τον ίδιο τον developer εδώ διαθέσιμο να του "τα χώσεις" :P

Αλήθεια πως μπορώ να εναλλασομαι στις γλώσσες με πλήκτρα? το ψάχνω ώρες...

Δες εδώ, δες το d. που γράφει για mate.

Μιας και εγκατέστησες Mint Mate, το documentation (στα Ελληνικά) ίσως σε βοηθήσει σε κάποια πράγματα. Βρες το εδώ.

Δημοσ.

Γνώμη μου είναι να μην βάλεις, ειδικά από τρίτους κατασκευαστές του στυλ Avira ή κάτι άλλα που έχουν βγει για Linux. Δες εδώ τα διαθέσιμα.

Αν ντε και καλά θες κάποιο antivirus βάλε το clamav/clamtk (ψάξε το στο software center).

Υπάρχουν πολλά. Προσωπικά θα προτείνω ένα project που ξεκίνησε από εδώ μέσα (Insomnia) , βλέπε εδώ. Ότι πρόβλημα αντιμετωπίσεις έχεις τον ίδιο τον developer εδώ διαθέσιμο να του "τα χώσεις" :P

Δες εδώ, δες το d. που γράφει για mate.

Μιας και εγκατέστησες Mint Mate, το documentation (στα Ελληνικά) ίσως σε βοηθήσει σε κάποια πράγματα. Βρες το εδώ.

Ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...