Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δώσει πολλές ευκαιρίες σε έναν "φίλο" μου ο οποιός με τις πράξεις του,μου έδωσε να καταλάβω πως δεν πρόκειται να αλλάξει.Πρόσφατα μαλώσαμε για κάποιο λόγο (όχι σημαντικό) και διακόψαμε επαφή. Προσπάθησα να τον πάρω τηλέφωνο για να τα βρούμε επειδή είναι παιδικός μου φίλος και τον γνωρίζω απτα 7 μου όμως δεν το σηκώνει.  

Τι να κάνω; Έχω και άλλους φίλους όμως έχω συνηθίσει να είμαι με αυτόν και δεν θέλω να τον βγάλω απτην ζωή μου γιατί,όταν χώρισαν οι γονείς μου ήταν ο πρώτος που με συμπαραστάθηκε. Είναι πολύ καλό παιδί και αξιόπιστος όμως πολλές φορές τον πιάνει ο εγωϊσμός του και τους γράφει όλους στα παλιά του τα παπούτσια. Από τότε που τα έφτιαξε με μια κοπέλα ξέχασε τους φίλους τους και σαν να μην υπάρχουμε...

Δημοσ.

Εξαρτάται από το πόσο σοβαρά θεωρείς αυτά που κάνει. Εγώ έχω ξεκόψει μέχρι και πολύ κοντινούς συγγενείς για πράξεις που θεωρώ σοβαρές και δεν ανέχομαι.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω απο τοτε που έχω κοψει να τσακωνομαι για μικρομλκιες έχω βρει την υγεια μου! Μη τσακώνεσαι αν δεν υπάρχει λογος απλα αν ειναι μυστηριος ο χαρακτηρας του φιλου σου μη του πάς κοντρα οταν τον βλέπεις οτι φορτώνει. Κατα τα αλλα αμα ψάχνεται για φασαριες συνεχεια εγω θα ξεκοβα να σου πω την αληθεια γιατι τα βαριεμαι αυτα.

Δημοσ.

"Αξίζει να δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες σε αυτούς που απόδειξαν ότι δεν αξίζουν;"

Αν όπως λες το "απέδειξαν" δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος προβληματισμού (δεν μπαίνω στη διαδικασία σχολιασμού του post  σου αφού ο τίτλος είναι ξεκάθαρος).

Η 2η, 3η (ακόμα και 8η) ευκαιρία αφορά εκείνους για τους οποίους έχουμε ακόμα ερωηματικά ("μήπως δεν κατάλαβα εγώ καλά", "μήπως αλλάξει", "ήταν μια κακή στιγμή", κλπ)

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 24/11/2015 στις 7:55 ΠΜ, idomeneas7 είπε

Εξαρτάται από το πόσο σοβαρά θεωρείς αυτά που κάνει. Εγώ έχω ξεκόψει μέχρι και πολύ κοντινούς συγγενείς για πράξεις που θεωρώ σοβαρές και δεν ανέχομαι.

Θα σου πω 2 τυχαία παραδείγματα (όχι τα πιο σοβαρά που έχει κάνει) για να καταλάβεις..

Παράδειγμα 1ο: κανονίζουμε με την παρέα να βγούμε για ποτό και ενώ το είχαμε συμφωνήσει απτην προηγούμενη βδομάδα ότι ξέρεις την άλλη βδομάδα να βγούμε έξω,τελευταία στιγμή το ακυρώνει. (δεν είπε καν δικαιολογία απλά με πήρε τηλέφωνο και είπε "τελικά δεν θα'ρθω σήμερα"

Παράδειγμα 2ο: μιλάμε για ποδόσφαιρο και όμαδες και ξαφνικά πετάγεται και λέει "ρε παιδιά όλο για ομάδες μιλάτε δεν βαρεθήκατε;" και όταν του είπε ένας άλλος απτη παρέα "εσύ τι ζόρι τραβάς;" εκείνος απάντησε "απλά δεν γουστάρω να τσακώνεσται σαν τους γέρους για ποια ομάδα είναι καλύτερη η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Barcelona εξάλλου το ποδόσφαιρο είναι στημένο όλοι οι αγώνες και ειδικά τα πρωταθλήματα είναι για να γίνουν κάποιοι πλουσιότεροι" και μας χαλάει γενικότερα την διάθεσή μας. Έχω την υποψία,ότι,η νέα του σχέση τον άλλαξε μυαλά...

Στις 24/11/2015 στις 8:07 ΠΜ, DDevil είπε

Εγω απο τοτε που έχω κοψει να τσακωνομαι για μικρομλκιες έχω βρει την υγεια μου! Μη τσακώνεσαι αν δεν υπάρχει λογος απλα αν ειναι μυστηριος ο χαρακτηρας του φιλου σου μη του πάς κοντρα οταν τον βλέπεις οτι φορτώνει. Κατα τα αλλα αμα ψάχνεται για φασαριες συνεχεια εγω θα ξεκοβα να σου πω την αληθεια γιατι τα βαριεμαι αυτα.

Όντως,μυστήριος και απρόβλεπτο θα τον χαρακτήριζε κανείς... κεγώ θα ξέκοβα επειδή τελευταία άρχισε να μου την δίνει αλλά,14 χρόνια φιλίας είναι αυτά..κρίμα δεν είναι;

Στις 24/11/2015 στις 8:08 ΠΜ, haris_216 είπε

"Αξίζει να δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες σε αυτούς που απόδειξαν ότι δεν αξίζουν;"

Αν όπως λες το "απέδειξαν" δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος προβληματισμού (δεν μπαίνω στη διαδικασία σχολιασμού του post  σου αφού ο τίτλος είναι ξεκάθαρος).

Η 2η, 3η (ακόμα και 8η) ευκαιρία αφορά εκείνους για τους οποίους έχουμε ακόμα ερωηματικά ("μήπως δεν κατάλαβα εγώ καλά", "μήπως αλλάξει", "ήταν μια κακή στιγμή", κλπ)

Με το που έγραψα τον τίτλο του thread και το κατάλαβα το ορθογραφικό μου λάθος αμέσως δοκίμασα να το διορθώσω όμως,δεν υπάρχει τέτοια επιλογή. Μη κολλάς εκεί,τα λάθη για τους ανθρώπους είναι. Δεν είμαστε μηχανές...

Ωστόσο,έχεις δίκιο. Ερωτηματικά υπάρχουν αλλά δεν είναι του στυλ "μήπως δεν κατάλαβα εγώ καλά" και "μήπως αλλάξει" αλλά κυρίως "γιατί τελευταία συμπεριφέρεται έτσι;" και "μήπως έκανα εγώ κάποιο λάθος και με εκδικείται με το να είναι κωλοχαρακτήρας;"

Δημοσ.

Για μένα δύο λόγοι παίζουν:

-Αν κατανοεί κάποιος τη μαλακία του και ζητά συγνώμη.

-Το πόσο εύκολα ξανακάνει το ίδιο παράπτωμα.

Με λίγα λόγια, ένας που δεν καταλαβαίνει τα λάθη του ή ακόμα και μετά από υπόδειξη δε συμμορφώνεται, δεν έχει νόημα να το παλέψεις.

Και κάτι ακόμα : αφού ο φίλος είναι ενήλικος, σκέφτηκες ότι ίσως να είναι επιλογή του να απομακρυνθεί;Ποιός είπε ότι ντε και καλά πρέπει να κάνετε αιωνίως παρέα; Σκέφτηκες ότι ίσως να έκανες εσύ κάτι που τον ενόχλησε;

Δημοσ.

Άμα είναι από κείνους που σε ξέρουν μόνο άμα δεν έχουν γκόμενα παράτα τον και μη το πολυσκέφτεσαι

Δημοσ.
  Στις 24/11/2015 στις 8:20 ΠΜ, Lanike71 είπε

Για μένα δύο λόγοι παίζουν:

-Αν κατανοεί κάποιος τη μαλακία του και ζητά συγνώμη.

-Το πόσο εύκολα ξανακάνει το ίδιο παράπτωμα.

Με λίγα λόγια, ένας που δεν καταλαβαίνει τα λάθη του ή ακόμα και μετά από υπόδειξη δε συμμορφώνεται, δεν έχει νόημα να το παλέψεις.

Και κάτι ακόμα : αφού ο φίλος είναι ενήλικος, σκέφτηκες ότι ίσως να είναι επιλογή του να απομακρυνθεί;Ποιός είπε ότι ντε και καλά πρέπει να κάνετε αιωνίως παρέα; Σκέφτηκες ότι ίσως να έκανες εσύ κάτι που τον ενόχλησε;

Δεν τα καταλαβαίνει όμως έχω περάσει πολλές καταστάσεις μαζί του. Άμα ήταν κάποιος με τον οποίο δεν γνωριζόμουν πάνω από 2-3 μήνες τότε θα είχαμε διακόψει τα πάρε-δώσε από τον Ιούλιο,τότε άρχισε να κάνει παρέα με την γκόμενα και περίπου τότε άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά προς το χειρότερο..

Όμως λέω μέσα μου "σε ξέρω τόσο καιρό οπότε σου δίνω μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις τι μετράει για σένα πιο πολύ, μία κοπέλα την ξέρεις το πολύ 4 μήνες ή ένας πραγματικός φίλος που σε έχει συντροφέυσει στα διαφορετκά στάδια της εώς τώρα ζωής σου;" δηλαδή δεν παινέυομαι για κάτι, όμως εφόσον ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κοιτούσα να είναι καλά οφείλει και αυτός να νοιάζεται. Σε μια φιλία δεν πρέπει να υπάρχει εγωϊσμός..

Τι σχέση έχει το οτί είναι ενήλικος; και στα 14 είχε γκόμενα και άμα ήθελε ποτέ να αφιερώνει περισσότερο χρόνο μαζί της δε θα του'λεγα κάτι. Αντιθέτως,θα του συμβούλευα να είναι με όποιον αισθάνεται καλύτερα.  Άμα ήθελε να μη κάνουμε άλλο παρέα,δε θα μπορούσε να το πει;

Δεν έκανα κάτι που τον ενόχλησε αλλιώς θα μου έλεγε κάποιος άλλος απτην παρέα "ρεσυ δεν φέρθηκες καλά στον ... " 

Στις 24/11/2015 στις 8:33 ΠΜ, zappy είπε

Άμα είναι από κείνους που σε ξέρουν μόνο άμα δεν έχουν γκόμενα παράτα τον και μη το πολυσκέφτεσαι

Όχι,δεν είναι τέτοιος. Στο γυμνάσιο είχε γκόμενα όμως δεν μας έγραφε τόσο όσο τώρα. Απλά,άμα ήταν κάποτε να βγει μαζί της περνούσε και μας το έλεγε. Εννοείται πως δείχναμε κατανόηση αφού κεμείς νταραβεριζόμασταν με κοπέλες.

Δημοσ.

Μόνο απο τον τίτλο, θα σου απαντήσω. Δεύτερη ευκαιρία δίνεις. Παραπάνω ΟΧΙ, η ζωή είναι πολυ μικρή για να ασχοληθείς παραπάνω. Και εκει έξω υπάρχουν άτομα που μπορεί να γνωρίσεις και να ταιριάξεις καλύτερα, αν δεν χάνεις τον χρόνο σε 3ες και 4ες ευκαιρίες με τους άλλους.

Βέβαια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αν συμπεριφέρεσαι όπως λέω παραπάνω να μείνεις και για κάποιον καιρό μόνο σου. Αλλα ελιναι ένα ρίσκο που το πέρνεις.

edit:

Τώρα διάβασα οτι είναι για παιδικό φίλο. Εϊναι ίσως το πιο δύσκολο για να ξεκόψεις. Και εγω ενω είχα δει σε διάστημα 4 χρόνων οτι με τον κολλητό μου δεν πήγαινε άλλο (παιδικός φίλος απο το δημοτικό), το συνέχιζα με συνδετικό κρίκο μόνο το παρελθόν. Αλλα ρε παιδιά το παρελθόν, παρελθόν και το παρόν, παρόν. Το οτι θα ξεκόψεις τώρα, δεν διαγράφει το παρελθόν και το πόσο καλα μπορεί να πέρναγες τότε. Αν πλέον δεν ταιριάζουν οι ιδιοσυγκρασίες σας, απλα σήκω φύγε.

Δημοσ.

Δε θέλω να το παίξω ξερόλας, αλλά δεν είναι έτσι.

Ο άνθρωπος περνάει από φάσεις.Σήμερα είναι εδώ, αύριο αλλού.Δε γίνεται να κρατήσεις κάποιον με το ζόρι ως κολλητό από τη στιγμή που δε θέλει.Αν πραγματικά το είχε ανάγκη, θα το ζητούσε μόνος του.

Οπότε σε συμβουλεύω, να πίνετε τις μπυρίτσες σας χαλαρά, όταν βρίσκεστε, χωρίς απαιτήσεις ο ένας από τον άλλο.Πιθανό να είναι το καλύτερο.

Και κάτι άλλο : Σε θέματα παρέας και φιλίας, δεν υπάρχουν κακοί και καλοί.Υπάρχουν αυτοί που ταιριάζουν και δεν ταιριάζουν

Δημοσ.

Τώρα να πούμε την αλήθεια μπορεί να βαρέθηκε με το ποδόσφαιρο και να χει άλλα ενδιαφέροντα ξέρω γω playstation

Δημοσ.
  Στις 24/11/2015 στις 8:17 ΠΜ, work_hard_play_harder είπε

Θα σου πω 2 τυχαία παραδείγματα (όχι τα πιο σοβαρά που έχει κάνει) για να καταλάβεις..

Παράδειγμα 1ο: κανονίζουμε με την παρέα να βγούμε για ποτό και ενώ το είχαμε συμφωνήσει απτην προηγούμενη βδομάδα ότι ξέρεις την άλλη βδομάδα να βγούμε έξω,τελευταία στιγμή το ακυρώνει. (δεν είπε καν δικαιολογία απλά με πήρε τηλέφωνο και είπε "τελικά δεν θα'ρθω σήμερα"

Παράδειγμα 2ο: μιλάμε για ποδόσφαιρο και όμαδες και ξαφνικά πετάγεται και λέει "ρε παιδιά όλο για ομάδες μιλάτε δεν βαρεθήκατε;" και όταν του είπε ένας άλλος απτη παρέα "εσύ τι ζόρι τραβάς;" εκείνος απάντησε "απλά δεν γουστάρω να τσακώνεσται σαν τους γέρους για ποια ομάδα είναι καλύτερη η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Barcelona εξάλλου το ποδόσφαιρο είναι στημένο όλοι οι αγώνες και ειδικά τα πρωταθλήματα είναι για να γίνουν κάποιοι πλουσιότεροι" και μας χαλάει γενικότερα την διάθεσή μας. Έχω την υποψία,ότι,η νέα του σχέση τον άλλαξε μυαλά...

Το 1ο ειναι φάουλ δειχνει οτι σας έχει γραμμενους στα τέτοια του. Και γενικα δειχνει ανισοροπη συμπεριφορα εγω μπορει να τον κρατουσα φιλο αλλα δεν θα του ξαναελεγα γενικα εχω θέμα με αυτα αμα ο άλλος ή η αλλη μου το ακυρωσει χωρις ένα συγγνωμη ή εναν λογο σοβαρο να με πάρει τηλ και να μου εξηγησει συνηθως δεν τους ξαναλέω αλλη φορά.

Το 2ο ειναι οκ δεν βλέπω κάτι προβληματικο ισα ισα έχει δικιο ο άνθρωπος.

Δημοσ.
  Στις 24/11/2015 στις 8:42 ΠΜ, RottenLungs είπε

Μόνο απο τον τίτλο, θα σου απαντήσω. Δεύτερη ευκαιρία δίνεις. Παραπάνω ΟΧΙ, η ζωή είναι πολυ μικρή για να ασχοληθείς παραπάνω. Και εκει έξω υπάρχουν άτομα που μπορεί να γνωρίσεις και να ταιριάξεις καλύτερα, αν δεν χάνεις τον χρόνο σε 3ες και 4ες ευκαιρίες με τους άλλους.

Βέβαια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αν συμπεριφέρεσαι όπως λέω παραπάνω να μείνεις και για κάποιον καιρό μόνο σου. Αλλα ελιναι ένα ρίσκο που το πέρνεις.

Αυτό ακριβώς...θα κατέληγα μόνος μου αν δεν έδινα παραπάνω απο 2 και 3 ευκαιρίες στους φίλους μου. Και στους συγγενείς. Και σε όλους βασικά. Είναι ένα ρίσκο η επιλογή που θα πάρεις σχετικά με το άμα θα διακόψεις την επαφή με κάποιο άτομο επειδή συνήθως οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι σταθερές & αμετάκλητες. Ακόμα και άμα το μετανιώσεις (λέμε τώρα) και θελήσεις να ξαναγίνεται όπως παλιά,θα ξέρει μετά ο άλλος πως μια λες μια ξελες και δεν είναι σημάδι αυτό ώριμου ατόμου.

Στις 24/11/2015 στις 8:46 ΠΜ, Lanike71 είπε

Δε θέλω να το παίξω ξερόλας, αλλά δεν είναι έτσι.

Ο άνθρωπος περνάει από φάσεις.Σήμερα είναι εδώ, αύριο αλλού.Δε γίνεται να κρατήσεις κάποιον με το ζόρι ως κολλητό από τη στιγμή που δε θέλει.Αν πραγματικά το είχε ανάγκη, θα το ζητούσε μόνος του.

Οπότε σε συμβουλεύω, να πίνετε τις μπυρίτσες σας χαλαρά, όταν βρίσκεστε, χωρίς απαιτήσεις ο ένας από τον άλλο.Πιθανό να είναι το καλύτερο.

Και κάτι άλλο : Σε θέματα παρέας και φιλίας, δεν υπάρχουν κακοί και καλοί.Υπάρχουν αυτοί που ταιριάζουν και δεν ταιριάζουν

Μα δεν τον κρατάω με το ζόρι. Ίσα ίσα που τελευταία βρισκόμαστε ελάχιστα... άμα δεν ήθελε να κάνει παρέα μαζί μας θα μπορούσε να το πει ,πως αλλιώς θα μπορούσαμε να το μάθουμε;  Όταν είναι να βγει η γκόμενά του έξω με τις δικές τις φίλες, αυτός έχει μια χαρά όρεξη. Σε διαφορετική περίπτωση μας αγνοεί,σαν να μην υπάρχουμε..

Χαλαρά όπως λες,γίνεται εν μέρη όμως αυτό θα είναι τελείως τυπικό...και θα ρουτινιάσουμε στο τέλος έτσι όπως πάμε...

Δίκιο έχεις, έτσι είναι. Ταιριάζουμε όμως δεν είναι όπως παλιά,έχει αλλάξει πολύ και η αλλαγή ήρθε πολύ απότομα..τον Ιούνιο πηγαίναμε για καφεδάκι στην παραλία και τον Ιούλιο που γνώρισε αυτή τη κοπέλα δεν βλεπόμασταν σχεδόν ποτέ.

Μιλούσαμε στο τηλέφωνο όμως φαινόταν απτόν τόνο της φωνής του πως δεν τον πολυ-ένοιαζε αν θα βγούμε ή οχι..

Στις 24/11/2015 στις 8:53 ΠΜ, zappy είπε

Τώρα να πούμε την αλήθεια μπορεί να βαρέθηκε με το ποδόσφαιρο και να χει άλλα ενδιαφέροντα ξέρω γω playstation

Έχουμε έναν στην παρέα που δουλεύει ως υπάλληλος σε ίντερνετ καφέ και μετά τις 1-2 το βράδυ που ο ιδιοκτήτης του ίντερνετ καφέ λείπει,μας αφήνει να παίζουμε δωρεάν (καμιά φορά του δίνουμε κανένα ψιλό  μη τυχόν και μας δει κανένας συχνός και έχει μπλεξίματα το παιδί) και ξημεροβραδιάζουμε με GTA 5 και Battlefield (πέραν των αθλητικών FIFA και PES) στο PS4 στην 40'' οθόνη.

Αυτός το μόνο που έχει σαν χόμπι/ενδιαφέρον είναι να κάνει Skateboard και να ακούει ελληνική ροκ όπως β.παπακωνσταντίνου , π. σιδηρόπουλο , τρύπες , κίτρινα ποδήλατα , domenica και διάφορετικών ειδών.

Σαν στυλ είναι πολύ αλλόκοτος (για τα δικά μου δεδομένα) π.χ σύμφωνα με όσα ανέφερα παραπάνω θα είχε κανείς την ιδέα πως το ντύσιμό του θα είναι σαν του "αιώνιου" φοιτητή του ΑΠΘ ατημέλητο και έτσι...

θελω να πω πως είναι δύσκολος στο να τον "διαβάσει" και ψυχολογήσει κανείς,επειδή είναι εσωστρεφής δεν μας ανοίγεται εύκολα όσο και αν θέλουμε να μπούμε στον κόπο να τον καταλάβουμε & αν μπορούμε να τον βοηθήσουμε..

Δημοσ.
  Στις 24/11/2015 στις 7:47 ΠΜ, work_hard_play_harder είπε

Από τότε που τα έφτιαξε με μια κοπέλα ξέχασε τους φίλους τους και σαν να μην υπάρχουμε...

Μην κάνεις τίποτα, όταν χωρίσει τότε θα σας θυμηθεί ;)

• Like 3
Δημοσ.
  Στις 24/11/2015 στις 9:08 ΠΜ, Pablo_Hasan είπε

Μην κάνεις τίποτα, όταν χωρίσει τότε θα σας θυμηθεί ;)

Και δηλαδή κάθε φορά που θα τα φτίαχνει και με μία άλλη εμάς να μας έχει γραμμένους;

Δεν έχεις ακουστά το bros before hoes;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...