Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άνοιξα χθες ένα παλιό toshiba λαπτοπ δεκαετίας. Έχω ξανανοίξει αλλά μου έκανε εντύπωση που για να το καθαρίσω και να του βάλω πάστα έπρεπε να βγάλω όλες τις βίδες, πληκτρολόγιο ώστε να γυρίσω την μητρική και να κάνω την τοποθέτηση(πάστας).

Δυστυχώς τα ηχειάκια συνδέονταν (2+2) καλωδιάκια πάνω στην μητρική. Προσπάθησα να τα βγάλω και με δυσκολία βγήκαν. Όλα καλά το καθάρισα κλπ και μετά αφού το τοποθέτησα είδα ότι δεν έχω ήχο. Οπότε και θεωρώ εκείνη έκανα την ζημιά!

4 καλώδια που συνδέονται στην μητρική και στην άκρη είχε το γνωστό άσπρο κούμπωμα. Το οποίο δεν έβγαινε, αλλά βγήκαν τα καλώδια. Οπότε να η πατάτα. Τώρα τι κάνω; Πως μπορώ να έχω ήχο;

Η μόνη σκέψη μου είναι ότι  μόνο με ακουστικά ή εξωτερικά ηχειάκια. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Έχω κάποια εναλλακτική;

Δημοσ.

Τέτοια τεχνογνωσία δεν έχω, ούτε έχω φθάσει σ αυτό το σημείο. Δεν έχω κολλητήρι, δεν ξέρω ν αλλάζω το βύσμα ούτε και που θα μπορούσα να το βρω, δεν ξέρω καν.

Εξωτερικά ηχεία σκέφτηκα και εγώ. Ο τεχνικός απλά ελπίζω να μην πάρει πολλά ως τελευταία λύση.

Δημοσ.

Ξέρει κανείς πάνω-κάτω τιμή κόστους για να φτιάξω αυτό που χάλασα; Αξίζει ή να πάρω που βρήκα κάτι ηχειάκια usb με 14 ευρώ;

Δημοσ.

Βασικά αν θέλεις να βάλεις τα ηχειάκια μέσα πρέπει να πας σε ενα τεχνικό να στα περάσει και να σου κολλήσει αν εχει σπάσει κατι , απο εκει και πέρα μπορείς πάντα να αγοράσεις ενα ζευγάρι εξωτερικά και να κανεις την δουλειά σου

Δημοσ.

Ποιο μοντέλο είναι?

Δεν το έχω μπροστά μου τώρα, είναι παλιό δεκαετίας toshiba κολλητής φίλης μου, εκεί κιόλας την πάτησα, στο να μην λέω όχι όταν μου ζητάνε χάρη.

Βασικά αν θέλεις να βάλεις τα ηχειάκια μέσα πρέπει να πας σε ενα τεχνικό να στα περάσει και να σου κολλήσει αν εχει σπάσει κατι , απο εκει και πέρα μπορείς πάντα να αγοράσεις ενα ζευγάρι εξωτερικά και να κανεις την δουλειά σου

Θεωρώ οτι προσπαθώντας να βγάλω το άσπρο κλιπάκι, δεν έβγαινε με τίποτα σαν να είχε κολλήσει, ήταν σε άθλια κατάσταση το λαπτοπ, κολλούσε, σίγουρα είχε πέσει κάτι σε καφέ ή κοκα κόλα. Πρώτη φορά το άνοιξα εγώ. Το έφτιαξα μεν να μην υπερθερμαίνεται αλλά μου έκατσε η στραβή εκεί.

Και αντί να βγει με το κλιπάκι του, βγήκαν τα 4 καλωδιάκια οπότε εκεί θεωρώ έκανα την ζημιά. Τώρα για τον τεχνικό είναι δικό της θέμα αν και αισθάνομαι συνυπεύθυνη στο εάν θέλει να χρεωθεί ή οχι.

Θα την ρωτήσω εάν θα βολευτεί αλλιώς με τα εξωτερικά!

Δημοσ.

Η πιο οικονομική λύση είναι να βγάλεις το αρσενικό βισματάκι από την mobo, να πάρεις τα ηχειάκια μαζί, και να πας σε κάποιο μεγάλο μαγαζί ηλεκτρονικών να πάρεις ένα ίδιο βισματάκι και να ζητήσεις να στο φορέσουνε στους ακροδέκτες των ηχείων.

Είναι δουλειά 1 λεπτού και συνήθως δεν αρνούνται να την κάνουνε.

Έτσι γλυτώνεις το κόστος του λύσε - δέσε του laptop, που στην ουσία αυτό πληρώνεις αν πας σε τεχνικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...