Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Fellow insomniacs μπορώ να κάνω raid 0 με 2 ssd που δεν θα είναι ακριβώς ίδιοι στο μοντέλο αλλά μόνο στη χωρητικότητα;

Αυτό διότι έχω ήδη έναν crucial παλιό. Δεν βρίσκω όμως τον ίδιο να τον τσιμπήσω και να κάνω raid 0 σαν άνθρωπος. Ο δίσκος είναι ο crucial CT240M500SSD1.

Δημοσ.

Φίλε EddieObscurant σίγουρα έτσι;

Η μητρική είναι αρκετά παλιά (asus P5Q Deluxe) και στο manual λέει για identical drives @ raid 0 data stripping.

Δημοσ.

Καλό θα είναι να είναι ίδιοι,με τους SSD ενας λόγος παραπάνω μιας και έχουν ενσωματωμένο κοντρολερ,παρ'ολα αυτά δεν θα κριθεί στην λειτουργικότητα το Raid ( θα δουλέψει) αλλά στην αξιοπιστία..

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε EddieObscurant σίγουρα έτσι;

Η μητρική είναι αρκετά παλιά (asus P5Q Deluxe) και στο manual λέει για identical drives @ raid 0 data stripping.

identical drives ή έστω παρομοια στο λέει για να έχεις τις αναμενόμενες επιδόσεις, ωστοσο ο,τι drives και να βαλεις θα δουλεύει απλώς ο γρηγοροτερος δίσκος θα περιμένει τον αργότερο και στο raid0 η χωρητικότητα θα ναι η διπλασια του μικροτερου

Δημοσ.

Λοιπόν παίδες μετά από λίγο ψάξιμο χρειάζομαι μια 2η γνώμη.

Αυτή τη στιγμή το pc έχει πάνω έναν Crucial CT240M500SSD1. Για να πάρω έναν τέτοιο identical, να γίνει δλδ ένα raid 0 όπως προβλέπεται θα πρέπει να πληρώσω 125€ στο γερμανικό amazon. Δεν τον βλέπω πουθενά αλλού αυτόν εδώ στα εγχώρια.

Από την άλλη λέω με τόσα παίρνω 2 δίσκους 120gb ο καθένας και κάνω το raid. Όπως π.χ. 2x Patriot Blast των 120gb. Έχει ο ένας 50€ @ skroutz. Αλλά θα μου μείνει ο crucial.

Υπάρχει και η τρίτη λύση με έναν οποιοδήποτε ssd 240gb. Αλλά δε την πολυψήνω. Προτιμώ να είναι ακριβώς ίδιοι. 

Εσείς τι λέτε;

Δημοσ.

Λέμε να βάλεις μια Αγγελία ζήτησης μήπως κάποιος τον έχει και στον πουλήσει 1)

Μετα λεμε να πουλήσεις αυτόν που έχεις και να πάρεις 2 ίδιους καλής ποιότητας δίσκους και να κάνεις το Raid σου.

Αν είναι με το Raid 0 που θα κάνεις να έχεις την ίδια ταχύτητα που θα είχες με έναν δίσκο τότε γιατί να το κάνεις ?

Δες τους Crucial και τους Samsung..

Δημοσ.

Προσωπικά 120αρηδες δεν θα αγοραζα. Περα απο την μικροτερη ταχυτητα που θα χει ο καθενας ξεχωριστά, σκέψου ότι και η μεταπωλητική αξία τους θα ναι μηδενική ειδικα που αυτή τη στιγμή αν πας να δώσεις 120αρη θα τον δώσεις απο 40ευρώ και κάτω, ποσο μάλλον σε 2+ χρονια που θα αποφασισεις να τους δώσεις. Επιπλεον οι περισσοτερες εταιρειες σταματανε να βγαζουν 120/128gb μοντελα στις καινουριες σειρες τους. (crucial bx200)

Δεν ξέρω πάντως γιατί έχεις κολλήσει με το raid0. Tα 4k read που ναι σημαντικοτερα μενουν ίδια, και στο σύστημα σου δεν θα χεις trim, ή ειδικότερα αν θες να χεις, θα πρέπει φλασαρεις moddaρισμενο bios που θα φτιαξεις εσύ ο ίδιος. Βέβαια βλέπω εισαι σε sata2 οποτε δεν θα παιζει και τρομερο ρόλο. Επιπλεον ο controller σου (ich10r) αν θυμαμαι καλα πιανει μαξ 660mb/s σε raid.

Εχω έναν samsung 950 pro και η αισθηση σε καθημερινή χρήση σε σχέση με έναν απλο sata ssd, ειναι αρκετα μικρή στα περισσοτερα πραγματα, χωρις να λεω ότι δεν αξίζει ή ότι δεν έχει κάποια χρήση το raid0.

Αν ήμουν στη θέση σου ή θα έμενα όπως ήμουν ή θα πειραματιζόμουν με κάποια pcie λύση αν είχα όρεξη

Δημοσ.

Για pcie δεν είναι πολύ πιο ακριβές οι λύσεις που υπάρχουν; Βασικά από ότι βλέπω δεν πολυαξίζει να γίνει raid στο pc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...