Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα στα μέλη μας,θα θελα την αποψη σας περι qx και q επεξεργαστες.

Ποια τα πλεονεκτηματα των μεν με των δε,δεδομενου ιδιων μοντελων (πχ qx6700 και q6700).

εχω στα χερια μου καποια απο τα καλυτερα μοντελα και των δυο(qx6700,qx9770,qx9650,q9550,q9400) και θελω να αποφασισω ποια θα κρατησω και ποια οχι.Επισης ποσο επηρεαζει το fsb την λειτουργια μνημων (μητρικες υπαρχουν τοσο ddr2 και ddr3) για να αξιοποιησω οσο το δυνατον στο επακρο τις δυνατοτητεςς επεξεργαστων μνημων(μην εχω εναν επεξεργαστη 1600fsb ή 1333 ενω οι μνημες ειναι 800).Ευχαριστω εκ των προτερων για οποιες πληροφοριες μπορειτε να μου παρεχετε.

Δημοσ.

qx6700 ειναι b3 stepping και ειναι χειροτερος απο τον απλο q6700 οσο αφορα το o/c παρολο που ειναι ξεκλειδωτος

Ομοιως ο q9400 για o/c δεν αξιζει λογω μικρου multiplier/μεγαλου fsb ενω παραλληλα εχει και μικρη cache.

Καλύτερος όλων όσο αφορά το o/c ηταν ο qx9650 ακομα και από τον qx9770

Αποστολή από το ST18i με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Και ο 9770 ειναι πολυ καλος αν τον υποστηριζει η μητρικη σου.

Εχουνε βγει και χρυσα κομματια 9400, εγω εχω εναν στα 4ghz με 1.32ν

• Like 2
Δημοσ.

Από άποψη κατανάλωσης ρεύματος-θερμοκρασίας πάντως οι qx, σαν παλαιότεροι, μειονεκτούν...

Ενδεικτικά:

QX9650:  TDP  130W   TCase 64,5C

Q9650:    TDP    95W   TCase 71,4C

Οι διαφορές είναι σημαντικές και, νομίζω, ότι παραπέμπουν σε καλύτερο τροφοδοτικό και καλύτερη ψύξη στον επεξεργαστή αλλά και σε oλόκληρο το σύστημα, ιδιαίτερα αν πρόκειται να ασχοληθεί κάποιος και με υπερχρονισμό...

Δημοσ.

Εχουνε βγει και χρυσα κομματια 9400, εγω εχω εναν στα 4ghz με 1.32ν

Aπλώς εκεί χρειάζεσαι και καλή μητρική καθώς δεν 500αριζουν εύκολα με quad οι περισσοτερες μητρικές

• Like 1
Δημοσ.

Το fsb των επεξεργαστων ποσο καθοριζει την αποδοση ενος cpu?Επισης προσωπικη μου αποψη γιατι η intel να βγαλει επεξεργαστες qx ενω οι q ηταν στο 1/4 της τιμης των qx?Απο οτι καταλαβαινω ειναι οτι οι qx χωρις να ριψοκινδυνευσεις με ρευματα απλα παιζεις με το multiplier για να κανεις overclock ενω στους q πρεπει για να σταθεροποιησεις να παιξεις με ρευματα και συνδυασμο αλλων παραγοντων.Επισης θα ηθελα την αποψη σας ποσο επηρεαζει το fsb του επεξεργαστη τη λειτουργια των μνημων (πχ εχω τον qx6700 σε μια μητρικη που υποστηριζει μνημες 1600 ddr3,θα τις εβλεπε σαν 1600 ή θα τις εριχνε στα 1066  ή 1333?)

Το fsb των επεξεργαστων ποσο καθοριζει την αποδοση ενος cpu?Επισης προσωπικη μου αποψη γιατι η intel να βγαλει επεξεργαστες qx ενω οι q ηταν στο 1/4 της τιμης των qx?Απο οτι καταλαβαινω ειναι οτι οι qx χωρις να ριψοκινδυνευσεις με ρευματα απλα παιζεις με το multiplier για να κανεις overclock ενω στους q πρεπει για να σταθεροποιησεις να παιξεις με ρευματα και συνδυασμο αλλων παραγοντων.Επισης θα ηθελα την αποψη σας ποσο επηρεαζει το fsb του επεξεργαστη τη λειτουργια των μνημων (πχ εχω τον qx6700 σε μια μητρικη που υποστηριζει μνημες 1600 ddr3,θα τις εβλεπε σαν 1600 ή θα τις εριχνε στα 1066  ή 1333?)

Να παραθεσω οτι οι μητρικες που παιζω ειναι η asus extreme ii striker και h foxcon blackops

https://www.asus.com/Motherboards/Striker_II_Extreme/
http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=motherboard&U=en-us0000385

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω λίγο το θέμα μιας και θέλω να κάνω μια απλή ερώτηση.

Έχω έναν q9550 σε στοκ ρολόγια και σε idle οι θερμοκρασίες στους πυρήνες είναι 26/ 23/ 40/ 39°C. Σε stress test ανεβαίνουν όλοι περίπου στους 47°C.

Για ψύχτρα έχω την raijnintek themis.

Η απορία μου είναι γιατί σε idle έχουν τόση μεγάλη διαφορά;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Επαναφέρω λίγο το θέμα μιας και θέλω να κάνω μια απλή ερώτηση.

Έχω έναν q9550 σε στοκ ρολόγια και σε idle οι θερμοκρασίες στους πυρήνες είναι 26/ 23/ 40/ 39°C. Σε stress test ανεβαίνουν όλοι περίπου στους 47°C.

Για ψύχτρα έχω την raijnintek themis.

Η απορία μου είναι γιατί σε idle έχουν τόση μεγάλη διαφορά;

Ευχαριστώ.

Σίγουρα έκατσε σωστά η ψύκτρα?

Kαι σε μένα δεν είναι ίδιες οι θερμοκρασίες αλλά μέχρι 6 βαθμούς διαφορά ;)

Δημοσ.

Αν οι συγκεκριμένοι 2 πυρήνες δέν πέφτουν ποτέ κάτω απο 40/39°C,δέν είναι θέμα ψύκτρας άλλα κολλημένων sensors.

Όταν είχα Q9550,το τέταρτος πυρήνας μέτραγε απο 42°C

• Like 1
Δημοσ.

Αν οι συγκεκριμένοι 2 πυρήνες δέν πέφτουν ποτέ κάτω απο 40/39°C,δέν είναι θέμα ψύκτρας άλλα κολλημένων sensors.

Όταν είχα Q9550,το τέταρτος πυρήνας μέτραγε απο 42°C

Αυτό έχω διαβάσει κι εγώ στο ιντερνετ και πιστεύω, καθώς όταν είναι στρεσσαρισμένοι πάνε μαζί.

Ευχαριστώ πολύ :)

Δημοσ.

Ασχετο, αλλα γιατι ασχολεισαι με υλικο 10ετιας? Εχει ξεπεραστει πλεον αυτο το σοκετ. Σε λιγο καιρο δε θα υπαρχουν και μητρικες (βλεπε 1366σ)

Δημοσ.

Γιατί μπορεί να κάνει ένα ωραιότατο HTPC με πολύ μικρό κόστος.

Όταν έκανα την μετάβαση απο Q9550 σε FX8320,αν μου έκοβε λίγο παραπάνω δέν θα πουλούσα κοψοχρονιά την S775 πλατφόρμα (σύν μνήμες,συν HD 7950).Θα είχα ένα ωραιότατο HTPC/κατεβαστήρι,δέν θα έτρεχα πέρα δώθε με στικάκια,δέν θα κοπάναγα το κεφάλι μου να δουλέψει σωστά το DLNA με την Sony,θα έπαιζε και κανένα "πρωτάθλημα PRO" με την παρέα.

• Like 1
Δημοσ.

Και οχι μονο οι quad κρατιουνται αντιστοιχα με του μικρους amd (apu-athlon 860k). Για τους διπυρηνους μονο τρελα χρονισμενοι κρατανε. Φιλος παιζει με 45αρι 6800 στα 4.16 και bf4 και far cry 4 μια χαρα ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...