Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα δεν γίνεται να απαντηθεί το ερώτημα, εφόσον δεν γνωρίζεις ποια είναι η πραγματική ικανότητα κάθε υπολογιστή.

Έχεις γράψει ότι η μεταφορά από τον Α στον Β γίνεται γρηγορότερα απ' ότι η αντίστοιχη του Β στον Α.

Για να δεις τι πραγματικά φταίει, πρέπει να δοκιμάσεις και την απευθείας μεταξύ τους σύνδεση, δηλαδή το ad-hoc.

Χωρίς να κάνεις αυτή την δοκιμή, ούτε ο μάντης Κάλχας δεν θα σου πει νούμερο για την τωρινή κατάσταση.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα δεν γίνεται να απαντηθεί το ερώτημα, εφόσον δεν γνωρίζεις ποια είναι η πραγματική ικανότητα κάθε υπολογιστή.

Έχεις γράψει ότι η μεταφορά από τον Α στον Β γίνεται γρηγορότερα απ' ότι η αντίστοιχη του Β στον Α.

Για να δεις τι πραγματικά φταίει, πρέπει να δοκιμάσεις και την απευθείας μεταξύ τους σύνδεση, δηλαδή το ad-hoc.

Αυτο που ειπα ειναι οτι ο υπολογιστης Α εχει καλυτερη προσβαση στο ρουτερ, αρα και η ταχυστητα μεταφορας ειναι καλυτερη. Ετσι τουλαχιστον το εξηγω εγω σαν πιο λογικο. Εσυ λες οτι δεν ειναι αυτης της λογικης αλλα απο αλλους παραγοντες?

Δημοσ.

Στο ερώτημα γιατί ο υπολογιστής Α έχει καλύτερη απόδοση από τον Β, αφού βρίσκονται στον ίδιο χώρο άρα ίδιες συνθήκες, έχεις απάντηση;

Χοντρικά θα σου έλεγα ότι με τις τωρινές συνθήκες η ταχύτητα από τον Α στον Β είναι φυσιολογικές, όχι όμως από τον Β στον Α. Πες μου τώρα τι καταλαβαίνεις από αυτό;

Δημοσ.

Στο ερώτημα γιατί ο υπολογιστής Α έχει καλύτερη απόδοση από τον Β, αφού βρίσκονται στον ίδιο χώρο άρα ίδιες συνθήκες, έχεις απάντηση;

Ο υπολογιστης Α βλεπει καλυτερα τον ρουτερ (πιο κοντα και ενας τοιχος λιγοτερος).

Χοντρικά θα σου έλεγα ότι με τις τωρινές συνθήκες η ταχύτητα από τον Α στον Β είναι φυσιολογικές, όχι όμως από τον Β στον Α. Πες μου τώρα τι καταλαβαίνεις από αυτό;

Λογικο μου φαινεται, δεδομενου οτι ο υπολογιστης Β εχει μετρια προσβασιμοτητα στον ρουτερ (2-4 απο τις 5 γραμμουλες).

Επισης να πω, αν εχει σημασια, οτι ο υπολογιστης Β ειναι ο κυριος υπολογιστης μου, ενω ο Α ειναι βασικα για συνδεση με τη ΤV και κατεβασμα torrents.

Δημοσ.

Στο πρώτο σου μήνυμα έγραψες ότι οι υπολογιστές είναι στο ίδιο δωμάτιο και στο δεύτερο μήνυμα ότι ο Β πιάνει με 3-4/5 γραμμές. Τώρα μας λες ότι ισχύουν άλλα.

Δημοσ.

Oxι, τα ιδια εχω πει. Μπερδευεσαι μαλλον γιατι δε προσεχεις τι γραφω. Ξαναλεω λοιπον οτι οι υπολογιστες ειναι στο ιδιο δωματιο. Εχουν μεταξυ τους αποσταση 3 μετρα. Ο Β πιανει 2-4/5 γραμμες. Ο Α πιανει καλυτερα για το λογο που εξηγησα.

Δημοσ.

Μα γράφεις ξεκάθαρα ότι έχει έναν τοίχο λιγότερο, άρα δεν είναι στον ίδιο χώρο και δεν έχουν τα ίδια φυσικά εμπόδια.

Άλλο πράγμα να είναι 2 υπολογιστές στον ίδιο χώρο (ίδια φυσικά εμπόδια) και απλά ο ένας να είναι 2-3 μέτρα πιο κοντά στον router και εντελώς διαφορετικό ο ένας να έχει παραπάνω φυσικά εμπόδια να ξεπεράσει. Οι συνθήκες δεν είναι ίδιες.

Προσέχω πάρα πολύ καλά τι αναφέρω. Μάλλον εσύ δεν είσαι ξεκάθαρος και δεν γίνεσαι κατανοητός.

Δημοσ.

Κοιταξε το pc Α εχει μπροστα του τη πορτα, αυτη δε τη θεωρω τοιχο, και γενικα 'βλεπει' καλυτερα το ρουτερ.

Καλο ειναι οπου εχεις απορια να ζητας διευκρινηση, αντι να βγαζεις λαθος συμπερασματα οπως εγινε τωρα ή οπως πριν με το αλουμινοχαρτο ή με την εντυπωση που ειχες οτι αναζητω τις μεγιστες ταχυτητες.

Δημοσ.

Για να ρωτάς ποια είναι η ταχύτητα που μπορεί να πιάσεις με τις συνθήκες που αναφέρεις, τι άλλο μπορεί να καταλάβει κάποιος πέραν ότι θέλεις κάτι καλύτερο;

Όταν αναφέρεις ότι ένας υπολογιστής έχει έναν τοίχο λιγότερο ως εμπόδιο σε σχέση με άλλον, για να συνδεθεί με τον router, πως να καταλάβει κάποιος ότι εννοείς πόρτα;

Μήπως θεωρείς ότι όλα τα φυσικά υλικά έχουν την ίδια επίδραση στο ασύρματο σήμα και μειώνουν εξίσου την ισχύ του;

Όλοι μας βγάζουμε συμπεράσματα και δημιουργούμε εικόνα βάσει των γραπτών κειμένων. Το αν κάποιος δεν μπορεί να εκφέρει γραπτώς με κατανοητό τρόπο, αυτά που έχει ως σκέψη, είναι δικό του θέμα και όχι των αναγνωστών.

Δημοσ.

Αφού οι υπολογιστές απέχουν μόνο 3 μέτρα μεταξύ τους, γιατί δεν τους συνδέεις με καλώδιο μεταξύ τους;

Αν είναι θέμα αισθητικό, μπορείς να πας το καλώδιο γύρω-γύρω. Θα έχεις τη μέγιστη απόδοση.

Αν οι ενσύρματες κάρτες δικτύου είναι gigabit, θα μεταφέρεις δεδομένα με ταχύτητα ~125ΜΒ/s

Ενώ αν έστω και μία είναι 100άρα η ταχύτητα θα πέσει στα ~12.5ΜΒ/s

Επιπλέον θα έχεις πολύ λιγοτερη ακτινοβολία επειδή τα πακέτα θα μεταδίδονται μέσω καλωδίου και όχι "αέρα".

Αν τους συνδέσεις με καλώδιο, θα εξακολουθείς να έχεις internet μέσω wifi. Δεν αλλάζει κάτι.

Φαντάσου το σαν ένα δεύτερο παράλληλο ad-hoc δίκτυο.

Προσοχή δε θα πάρεις απλό καλώδιο ethernet αλλά ανεστραμμένο (crossover)

• Super Moderators
Δημοσ.

Προσοχή δε θα πάρεις απλό καλώδιο ethernet αλλά ανεστραμμένο (crossover)

Κατά 99.99% έχει Auto-MDI/MDIX :P

Δημοσ.

Κατά 99.99% έχει Auto-MDI/MDIX :P

Καλά ναι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις..

Αλλά μια που το 'φερε η κουβέντα, αρκεί ένας από τους δύο να έχει Auto-MDI/MDIX, έτσι;

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είμαι 100% σίγουρος να σου πω την αλήθεια, αλλά συσκευή που κυκλοφόρησε τα τελευταία 10 χρόνια θα έχει σχεδόν σίγουρα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να ρωτάς ποια είναι η ταχύτητα που μπορεί να πιάσεις με τις συνθήκες που αναφέρεις, τι άλλο μπορεί να καταλάβει κάποιος πέραν ότι θέλεις κάτι καλύτερο;

Oxι, ρωτησα ποια ειναι περιπου η σωστη ταχυτητα ωστε να τη συγκρινω με αυτη που εχω, αρα να καταλαβω αν κατι δε παει καλα.

Για να θελω "κατι καλυτερο", πρεπει πρωτα να γνωριζω ποσο ειναι το καλυτερο.

Όταν αναφέρεις ότι ένας υπολογιστής έχει έναν τοίχο λιγότερο ως εμπόδιο σε σχέση με άλλον, για να συνδεθεί με τον router, πως να καταλάβει κάποιος ότι εννοείς πόρτα;

Αυτο (η πορτα) αναφερθηκε στη συνεχεια προς διευκρινηση σου. Δεν ειναι μονο η πορτα. Ο υπολογιστης Α βλεπει καλυτερα το ρουτερ, πισω απο τη πορτα ειναι διαδρομος. Αντιθετα, ο υπολογιστης Β εχει, στην ευθεια γραμμη με το ρουτερ, εντοιχισμενη ντουλαπα, στη συνεχεια το WC.

Μήπως θεωρείς ότι όλα τα φυσικά υλικά έχουν την ίδια επίδραση στο ασύρματο σήμα και μειώνουν εξίσου την ισχύ του;

Πως σου προεκυψε αυτο, δεν εχω πει κατι τετοιο.

Όλοι μας βγάζουμε συμπεράσματα και δημιουργούμε εικόνα βάσει των γραπτών κειμένων. Το αν κάποιος δεν μπορεί να εκφέρει γραπτώς με κατανοητό τρόπο, αυτά που έχει ως σκέψη, είναι δικό του θέμα και όχι των αναγνωστών.

Δηλαδη σου φταιει ο αλλος οταν βγαζεις λαθος συμπερασμα?

Εγραψα οτι εχω δυο υπολογιστες στο ιδιο δωματιο, συνδεδεμενους με ασυρματο ρουτερ σε αλλο δωματιο. Και  συμπερανες οτι πρεπει να εχουν την ιδια προσβαση/αποδοση, αφου ειναι στο ιδιο δωματιο... Μαλιστα με κατηγορησες οτι αλλα ελεγα πριν, αλλα μετα.

Αφού οι υπολογιστές απέχουν μόνο 3 μέτρα μεταξύ τους, γιατί δεν τους συνδέεις με καλώδιο μεταξύ τους;

Αν είναι θέμα αισθητικό, μπορείς να πας το καλώδιο γύρω-γύρω. Θα έχεις τη μέγιστη απόδοση.................

Δεν εξυπηρετει η ενσυρματη συνδεση. Το καλωδιο θα γεμισει τρυπες τους τοιχους. Τα pc μπορει να αλλαξουν θεση.

Εξαλλου αν ερθει καποιος με λαπτοπ θα πρεπει να συνδεθει ασυρματα, οποτε θα πρεπει να ανοιγωκλεινω το διακοπτη και να με ξυπνανε οταν κοιμαμαι.

Δε καιγομαι για τη μεγιστη αποδοση. Yπαρχει και το usb στικ.

Επεξ/σία από iordanis77
Δημοσ.

Oxι, ρωτησα ποια ειναι περιπου η σωστη ταχυτητα ωστε να τη συγκρινω με αυτη που εχω, αρα να καταλαβω αν κατι δε παει καλα.

Για να θελω "κατι καλυτερο", πρεπει πρωτα να γνωριζω ποσο ειναι το καλυτερο.

όπως σου έχουν γράψει άτομα που ξέρουν το αντικείμενο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να σου πει κάποιος ΕΛΑΧΙΣΤΗ ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων.

ΔΕΝ γίνεται να υπολογιστεί γιατί υπάρχουν ΑΠΕΙΡΟΙ παράμετροι όπως που κάθεσε εσύ και εμποδίζεις τα ραδιοκύματα , πόσο παχύς είναι ο τοίχος , τι κάρτες δικτύου έχεις , τι αρχείο μεταφέρεις , τι υγρασία έχει το σπίτι , αν ο γείτονας ταυτόχρονα μεταφέρει αρχεία στο δικό του wifi , αν είναι κάποιος μέσα στο WC , αν το αλουμινόχαρτο είναι ομοιόμορφα τυλιγμένο στην κεραία και πάρα πολλά ακόμα.

ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

εννοείται ότι οι 2 υπολογιστές θα έχουν διαφορετική απόδοση αφού ΔΕΝ είναι ίδιοι και ΔΕΝ είναι στο ίδιο σημείο στο χώρο

αν θες να δεις την μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς βάλε το router στο ίδιο δωμάτιο , ΚΑΝΕ ΔΟΚΙΜΕΣ και πες μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...