iordanis77 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Ενδομεταφορα: Μεταφορα αρχειων απο pc σε pc εντος του οικιακου δικτυου. Παιζει ρολο που βρισκεται το ρουτερ? Ενω τα δυο pc μου ειναι στο ιδιο δωματιο και σε κοντινη μεταξυ τους αποσταση, το router βρισκεται σε αλλο δωματιο, σε καποιο ντουλαπι. Ρουτερ και καρτες ειναι στα 300Mbps. Ποια πρεπει να ειναι η ταχυτητα ενδομεταφορας?
solution1 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Εννοείται ότι παίζει ρόλο. Οι συνδέσεις δεν είναι ad-hoc. To οποίο σημαίνει ότι τα 2 pc δεν επικοινωνούν απεθείας μεταξύ τους. Η επικοινωνία τους γίνεται διαμέσου του router σου. Δηλαδή για να στείλει δεδομένα το pc Α, τα στέλνει στο router και το router τα προωθεί στο pc B. H ταχύτητα επικοινωνίας τους θα περιορίζεται από την πιο αργή σύνδεση των 2. Δηλαδή αν το Α έχει πρόσβαση στο router με πχ 270Μbps και το Β με 150Μbps, max ονομαστική ταχύτητα μεταφοράς θα είναι 150Mbps. H πραγματική ταχύτητα μεταφοράς θα είνια αρκετά κάτω από αυτήν. (νομίζω η μισή) Αν και τα 2 pc έχουν gigabit κάρτες δικτίου και ο χώρος το επιτρέπει, μπορείς να κάνεις απευθείας σύνδεση μέσω καλωδίου crossover Σε αυτήν την περίπτωση η max θεωρητική ταχύτητα μεταφοράς θα είναι 1Gbps. H πραγματική θα περιορίζεται από τον πιο αργό δίσκο. Αν έστω και ένα pc έχει απλή 100Mbps κάρτα δικτίου, κατά 99% η πραγματική ταχύτητα μεταφοράς θα ισούται με τη θεωρητική και θα είναι 100Μbps
iordanis77 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Αν και τα 2 pc έχουν gigabit κάρτες δικτίου και ο χώρος το επιτρέπει, μπορείς να κάνεις απευθείας σύνδεση μέσω καλωδίου crossover Σε αυτήν την περίπτωση η max θεωρητική ταχύτητα μεταφοράς θα είναι 1Gbps. H πραγματική θα περιορίζεται από τον πιο αργό δίσκο. Αν έστω και ένα pc έχει απλή 100Mbps κάρτα δικτίου, κατά 99% η πραγματική ταχύτητα μεταφοράς θα ισούται με τη θεωρητική και θα είναι 100Μbps Πρωτα απ ολα να σου πω οτι μιλαω μόνο για ασυρματη συνδεση. Εννοείται ότι παίζει ρόλο. Οι συνδέσεις δεν είναι ad-hoc. To οποίο σημαίνει ότι τα 2 pc δεν επικοινωνούν απεθείας μεταξύ τους. Η επικοινωνία τους γίνεται διαμέσου του router σου. Δηλαδή για να στείλει δεδομένα το pc Α, τα στέλνει στο router και το router τα προωθεί στο pc B. Μαλιστα. Αρα δεν εχει σημασια αν τα δυο pc βρισκονται σε κοντινη αποσταση ή αν οι κεραιες τους εχουν αμεση επαφη... Και κολλητα να ειναι, αν το ρουτερ βρισκεται πισω απο 5 τοιχους θα υπαρχει αργη ταχυτητα. H ταχύτητα επικοινωνίας τους θα περιορίζεται από την πιο αργή σύνδεση των 2. Δηλαδή αν το Α έχει πρόσβαση στο router με πχ 270Μbps και το Β με 150Μbps, max ονομαστική ταχύτητα μεταφοράς θα είναι 150Mbps. Δε νομιζω οτι ισχυει αυτο, απ οτι βλεπω η ταχυτητα περιοριζεται συμφωνα με τη προσβαση του "αποστολεα" pc. Tι εννοω: το pc Α' εχει καλη προσβαση με το ρουτερ (5/5 γραμμουλες) και το pc Β' μετρια προσβαση (3-4/5 γραμμουλες). Εστω οτι θελω να μεταφερω αρχειο 700ΜΒ. -Απ το pc A' στο pc B' : χρονος αποστολης 7' -Απ το pc B' στο pc A' : χρονος αποστολης 15'-20' H πραγματική ταχύτητα μεταφοράς θα είναι αρκετά κάτω από αυτήν. (νομίζω η μισή) Οι καρτες ειναι 300ρες, στις καρτελες τους αναφερονται 270 στανταρ. Πόσα περιπου ΜΒ/second ειναι η πραγματικη ταχυτητα μεταφορας αρχειου, σε συνθηκες αριστης προσβασης με το ρουτερ?
jkoukos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Στα ασύρματα δίκτυα η επικοινωνία είναι Half Duplex, που σημαίνει ότι σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, είτε θα λαμβάνουμε είτε θα στέλνουμε δεδομένα. Πόσα όμως δεδομένα (ποσότητα) θα διακινηθούν, είναι άλλο πράγμα και καθορίζεται από διάφορους παράγοντες. Οι 2 υπολογιστές συνδέονται ασύρματα μεταξύ τους μέσω του router. Απλοϊκά, αυτός (ας πούμε) μοιράζει εξίσου τον χρόνο, οπότε για ένα δευτερόλεπτο λαμβάνει τα δεδομένα από τον Α και το επόμενο δευτερόλεπτο τα προωθεί στον Β και αυτό συνεχίζεται μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά όλου του αρχείου. Αν και οι 2 έχουν καλή σύνδεση και η ονομαστική τους ταχύτητα είναι 300Mbps, σημαίνει ότι σε ένα δευτερόλεπτο θα διακινηθούν από τον Α στον Β τα μισά δεδομένα (150 megabit). Στην πραγματικότητα η ταχύτητα είναι λίγο μικρότερη καθώς το αρχείο μοιράζεται σε πακέτα, όπου πρώτα έχουμε απάντηση ότι έγινε λήψη του και μετά γίνεται προώθηση του επόμενου. Μάλιστα η καθυστέρηση αυτή είναι διπλή καθώς κάθε πακέτο στέλνεται και λαμβάνεται 2 φορές (Α >-< router και router >-< Β). Αν βάλεις και στην εξίσωση ότι ένα πακέτο δεν έφθασε ολόκληρο (για διάφορους λόγους) και γίνεται επαναπροώθησή του, μπορεί να έχουμε επιπλέον καθυστέρηση. Χοντρικά λοιπόν η πραγματική ταχύτητα στα ασύρματα δίκτυα είναι περίπου 35-45% της ονομαστικής ταχύτητας και αυτό σε άριστη ζεύξη μεταξύ 2 μόλις συσκευών.
iordanis77 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 ...........Χοντρικά λοιπόν η πραγματική ταχύτητα στα ασύρματα δίκτυα είναι περίπου 35-45% της ονομαστικής ταχύτητας και αυτό σε άριστη ζεύξη μεταξύ 2 μόλις συσκευών. Μεταφραση? Πόσα ΜΒ/second?
jkoukos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Διαιρείς τα Mbps με το 8, για να βρεις τα MBps. 1 byte = 8 bit
iordanis77 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Διαιρείς τα Mbps με το 8, για να βρεις τα MBps. 1 byte = 8 bit Αν μπορεις δωσμου μια απαντηση με συγκεκριμενο νουμερο.
jkoukos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Για ταχύτητα επικοινωνίας 300Mbps και σε ιδανικές συνθήκες, θεωρητικά ο υπολογιστής Α στέλνει 13-17MBps στον router, Αυτά στην συνέχεια ο router τα στέλνει στον υπολογιστή Β. Άρα συνολικά τα δεδομένα διακινούνται από τον Α στον Β με την μισή ταχύτητα (6,5-8,5MBps). Και αυτό σε ιδανικές και θεωρητικές συνθήκες. Η πραγματική ταχύτητα όμως επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες, όπως η ταχύτητα ανάγνωσης εγγραφής των 2 σκληρών, οι οδηγοί των καρτών δικτύου, το λειτουργικό και οι ρυθμίσεις ασφάλειας (firewall, antivirus), η μνήμη και ο φόρτος του υπολογιστή, το πρωτόκολλο ασφάλειας του WiFi, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες του ασύρματου υλικού (router, κάρτες δικτύου), η απόσταση μεταξύ των ασύρματων συσκευών και τα φυσικά εμπόδια, ο θόρυβος από άλλα γειτονικά ασύρματα δίκτυα, o αριθμός των ταυτόχρονων συνδεδεμένων ασύρματων συσκευών στον router κλπ.
iordanis77 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Για ταχύτητα επικοινωνίας 300Mbps και σε ιδανικές συνθήκες, θεωρητικά ο υπολογιστής Α στέλνει 13-17MBps στον router, Αυτά στην συνέχεια ο router τα στέλνει στον υπολογιστή Β. Άρα συνολικά τα δεδομένα διακινούνται από τον Α στον Β με την μισή ταχύτητα (6,5-8,5MBps). Και αυτό σε ιδανικές και θεωρητικές συνθήκες. Εμας βασικα μας ενδιαφερει η πραξη. Εχεις μεταφερει ο ιδιος, ή ακουσες απο αλλον με 300ρες συσκευες οτι μεταφερει σε ταχυτητες 6,5-8,5MB/δευτερολεπτο? Στη δικη μου περιπτωση ΑΠΟ το pc με τη μετρια στο ρουτερ προσβασιμοτητα ΠΡΟΣ το pc με την αριστη στο ρουτερ προσβασιμοτητα, η ταχυτητα μεταφορας ειναι μεχρι 1,5ΜΒ/sec (η αντιστροφη πορεια ειναι 2 με 3 φορες χειροτερη). Η πραγματική ταχύτητα όμως επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες, όπως 1) η ταχύτητα ανάγνωσης εγγραφής των 2 σκληρών, 2) οι οδηγοί των καρτών δικτύου, 3) το λειτουργικό και οι ρυθμίσεις ασφάλειας (firewall, antivirus), 4) η μνήμη και ο φόρτος του υπολογιστή, 5) το πρωτόκολλο ασφάλειας του WiFi, 6) τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες του ασύρματου υλικού (router, κάρτες δικτύου), 7) η απόσταση μεταξύ των ασύρματων συσκευών και τα φυσικά εμπόδια, ο θόρυβος από άλλα γειτονικά ασύρματα δίκτυα, 8) o αριθμός των ταυτόχρονων συνδεδεμένων ασύρματων συσκευών στον router 1) μιλαω για ssd, οποτε φανταζομαι δε παιζει καθυστερηση απο εκει 2) οι drivers? Eιναι δυνατον παλαιοι/κακοι drivers να μειωνουν τη ταχυτητα? 3) λειτουργικο ειναι τα Win 7 Ultimate 64 SP1. Firewall των Windows και antivirus το Avast. Καλο status? 4) μνημη στα 8 και 4GB, ειναι αρκετη? Φορτο εννοεις στο ιντερνετ? Εννοειται πως οταν μεταφερεις δε θα κατεβαζεις απ το μΤοrrent ταυτοχρονα 5) το πρωτοκολλο μου ειναι wpa2-psk με encryption aes, πόσο επηρεαζει? 6) κατανοητο, δεν ειναι ολες οι συσκευες ιδιες 7) ασφαλως, εγω βεβαια ρωτησα για περιπτωση ανευ εμποδιων και μικρη αποσταση. Μπορουν να επηρεασουν τα γειτονικα δικτυα? Πρωτη φορα το ακουω αυτο, σε τι βαθμο? 8) οπως ειπα, ειναι 2 pc που κανουν μεταξυ τους ανταλλαγη αρχειων Nα προθεσω ενα 9ο, το ειδος των αρχειων που μεταφερεις. Γιατι αλλο ειναι να μεταφερεις 50ΜΒ σε ενα ενιαιο αρχειο και αλλο σε 300 αρχειακια, σωστα?
jkoukos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 7. Ναι, πολύ. Ειδικά αν μιλάμε στη μπάντα των 2,4GHz και εύρος 40MHz. Είναι το μέγιστο πρόβλημα στις ασύρματες συνδέσεις και γι' αυτό πάμε στους 5GHz, που όμως έχει χειρότερα διαπερατότητα στα φυσικά εμπόδια. Όσο περισσότερες συσκευές κάνουν χρήση την ίδια συχνότητα, άσχετα αν είναι του ίδιου δικτύου ή γειτόνων, τόσο μειώνεται η ταχύτητα επικοινωνίας. Υπάρχουν χιλιάδες άρθρα στο διαδίκτυο για τις αιτίες που επιδρούν στα ασύρματα δίκτυα. Κάνε μια δοκιμή έχοντας τον router στον ίδιο χώρο με τους υπολογιστές ή κάνε ένα ad-hoc δίκτυο μεταξύ τους.
iordanis77 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Όσο περισσότερες συσκευές κάνουν χρήση την ίδια συχνότητα, άσχετα αν είναι του ίδιου δικτύου ή γειτόνων, τόσο μειώνεται η ταχύτητα επικοινωνίας. Μα για να μεταφερεις αρχεια χρειαζεσαι ενα μινιμουμ 2 υπολογιστων, τοσους εχω. Κάνε μια δοκιμή έχοντας τον router στον ίδιο χώρο με τους υπολογιστές ή κάνε ένα ad-hoc δίκτυο μεταξύ τους. Τι ειναι το ad-hoc και πως γινεται?
jkoukos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μπορεί στην μεταφορά ενός αρχείου να εμπλέκονται μόνο 2 συσκευές, αλλά ταυτόχρονα να είναι συνδεδεμένες και κάποιες άλλες (κινητά, tablet, TV κλπ) που ο router τις έχει υπόψιν και θέλουν και αυτές μερίδιο στον χρόνο σύνδεσης. Επίσης το κανάλι που δουλεύει ο router του σπιτιού σου μπορεί να χρησιμοποιείται και από άλλους γείτονες, οπότε υπάρχει θέμα αλληλοεπηρεασμού και στην περίπτωση αυτή. Το ad-hoc είναι ένα δίκτυο που δημιουργείται μεταξύ 2 συσκευών χωρίς την μεσολάβηση κάποιου router. 1
iordanis77 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μπορεί στην μεταφορά ενός αρχείου να εμπλέκονται μόνο 2 συσκευές, αλλά ταυτόχρονα να είναι συνδεδεμένες και κάποιες άλλες (κινητά, tablet, TV κλπ) που ο router τις έχει υπόψιν και θέλουν και αυτές μερίδιο στον χρόνο σύνδεσης. Οχι λεω, δεν υπαρχουν αλλες συσκευες. Επίσης το κανάλι που δουλεύει ο router του σπιτιού σου μπορεί να χρησιμοποιείται και από άλλους γείτονες, οπότε υπάρχει θέμα αλληλοεπηρεασμού και στην περίπτωση αυτή. Αν συνεβαινε κατι τετοιο θα το ηξερα. Το ad-hoc είναι ένα δίκτυο που δημιουργείται μεταξύ 2 συσκευών χωρίς την μεσολάβηση κάποιου router. Τι εξοδα εχει?
jkoukos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Αν συνεβαινε κατι τετοιο θα το ηξερα. Τι εξοδα εχει? Πως θα μπορούσες να γνωρίζεις ότι δεν έχεις θόρυβο από άλλα ασύρματα δίκτυα; Με κάποιο πρόγραμμα, π.χ. WiFi Analyzer, Inssider κλπ, ελέγχεις τι παίζει στο σπίτι σου και ποιες συχνότητες είναι σχετικά καθαρές. Τι εννοείς με το "έξοδα"; Τζάμπα είναι. Αντί να συνδέονται ασύρματα 2 υπολογιστές μέσω του router, θα δημιουργήσεις μία απ' ευθείας ασύρματη σύνδεση μεταξύ αυτών των 2. Μόνο που δεν θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά η μεταφορά των αρχείων θα γίνει γρηγορότερα καθώς δεν μεσολαβεί άλλη συσκευή.
iordanis77 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Πως θα μπορούσες να γνωρίζεις ότι δεν έχεις θόρυβο από άλλα ασύρματα δίκτυα; Θα το γνωριζα λεω αν το καναλι μου χρησιμοποιειται απο γειτονες, αυτο λεει το quote. Δηλαδη αν μπαινουν λαθραια στο δικτυο μου. Τι εννοείς με το "έξοδα"; Τζάμπα είναι. Νομιζα οτι χρειαζεται καποια συσκευη. Ωστε δε χρειαζεται ουτε καλωδιο ουτε συσκευη, μονο οι καρτες? .....Μόνο που δεν θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο Μα πρεπει να εχω και προσβαση στο διαδικτυο, ειναι δυνατον να μεινω χωρις ιντερνετ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα