beelzebubbles Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Καλημέρα σε όλους, αναμένω μέσα στην εβδομάδα μια Gigabyte 980ti Gaming και σκέφτομαι να πάρω άλλη μια για να μη νοιώθει μοναξιά η πρώτη Τα χαρακτηριστικά του PC μου: case: CM Storm Trooper CPU: intel 4770K CPU cooling: Corsair H100i PSU: SEASONIC P-1200 PLATINUM 1200W Το πρόβλημα είναι ότι ζώντας στην Ελλάδα και μάλιστα στην Κρήτη, έχω συχνά ψηλές θερμοκρασίες σπίτι μου. Είναι πρακτικά βέβαιο ότι με SLI Θα έχω θέμα θερμοκρασίας, αλλά δε θέλω να ασχοληθώ ακόμα με υγρόψυξη. Έχετε να προτείνετε κάποιο βέλτιστο setup για το σύστημά μου; π.χ. θα βοηθήσει αρκετά αν χρησιμοποιήσω τους 2x120mm fans του sidepanel (παρόλο που θα λυπηθώ που θα εγκαταλείψω το windowed panel που έχω τώρα); Θα έχει νόημα να κρεμάσω με κάποιο τρόπο ένα fan (120 ή 140) που να φυσαει προς τα πίσω στο κενό μεταξύ των 2 καρτών; Κάποια άλλη ιδεά που δεν μου έχει περάσει από το μυαλό; Ευχαριστώ προκαταβολικά PS: Επισυνάπτω μια φωτό του τωρινού setup (αριστερά) και του πως σκέφτομαι να το φτιάξω (δεξιά). Δεν είναι εικόνες του δικού μου PC αλλα είναι το ίδιο case.
Physiciant Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Όπως είναι τώρα βάλε ακόμα ένα ανεμιστηράκι στο κάτω μέρος να βάζει αέρα και μετά βάλε το fan controller στο τέρμα. Πλαϊνό μη βάλεις γιατί χαλάει τη ροή. Τώρα αν μπορέσεις και κουμπώσεις και ακόμα έναν εκεί που είπες με μεγάλη στατική πίεση ακόμα καλύτερα. 1
toyo73 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Εγω λεω να τσεκαρεις πρωτα τι θερμοκρασιες θα εχεις και μετα να πραξεις.
Dinosfan Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) με Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2015 από Dinosfan 1
JohnTheo29 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Καλημέρα σε όλους, αναμένω μέσα στην εβδομάδα μια Gigabyte 980ti Gaming και σκέφτομαι να πάρω άλλη μια για να μη νοιώθει μοναξιά η πρώτη Τι μονιτορ εχεις φιλε μου?
beelzebubbles Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ο λόγος που ρωτάω προκαταβολικά είναι γιατί δε θέλω να μου μείνει η 2η κάρτα αν φυσιολογικές θερμοκρασίες δεν είναι εφικτές. Το μονιτόρ μου είναι το Χ34 της Acer, 3440x1440 (απίστευτη αίσθηση και στο gaming αλλα και στην εργασία) 1
JohnTheo29 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Η γνωμη μου ειναι αφου εχεις budget για 2 καρτουλες 980ti να βαλεις την μια και με τα υπολοιπα χρηματα να φτιαξεις μια ωραια υδροψυξη και ενα block στην καρτα και θα εισαι αρχοντας...και θα περισεψουν και χρηματα...και αμα δεν εισαι παλι ικανοποιημενος βαζεις και την δευτερη καρτα...αλλα θα εχεις ξενοιασει με το θεμα ψυξης.Νομιζω ειναι ψιλο υπερβολη η 2 καρτες που στην τελικη δεν θα εχεις και την αναμενομενη αποδοση σε ολα τα παιχνιδια!ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΡΟΥΛΙ ΠΑΡΕ 2 ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ...αλλα δεν θα ηταν σωστη επενδυση!!!Καλοπροαιρετα παντα!!! 1
beelzebubbles Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Αν δεν ήθελα τη γνώμη σας, δε θα ρώταγα Δεν είναι παράλογο αυτό που λές, δυστυχώς όμως: 1. σε αυτό το κουτί βρίσκω δύσκολο να χωρέσει υδρόψυξη 2. δεν έχω αρκετό χρόνο να ασχοληθώ με την υδρόψυξη αυτή τη στιγμή και είναι ένα θέμα που θέλει πολύ ψάξιμο κι ενασχόληση (παρόλο που με ενδιαφέρει πολύ και θα το κάνω μελλοντικά) 3. μου έχουν τύχει υπερβολικά συχνά ελλαττωματικά προϊόντα κι απ'οσο γνωρίζω οι εγγυήσεις χάνονται αν μονταρεις την κάρτα για υδρόψυξη
Dinosfan Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 γτ δεν σκεφτεσαι ενα καλητερο κουτι 80 90 πιανει χαλαρα και τσιμπα ενα απο αυτα nzxt h440 phanteks enthoo pro απλετος χωρος για μελοντικη υδροψυξη συμφωνω και εγω με τον johnteo μηπως κρατησεις τα λεφτα και να παρεις μια 980ΤΙ γτ διαφορες θα δεις μονο σε bench .Εμεις πεταμε γνωμες εσυ αποφασιζεις 1
beelzebubbles Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 @Dinosfan: -εννοείς ότι μπορώ να το πουλήσω 80-90Ε ή αναφέρεσαι σε κάτι άλλο; - Θα διαφωνήσω ότι οι διαφορές 1x και 2x 980ti δεν φαίνονται IRL. Σίγουρα ισχύει για 1080p, αλλά για UWQHD, όπου για πολλά παιχνίδια χρειάζεται να ρίξεις τα settings απλά και μόνο για να τρέξει ομαλά 30-60 fps, λογικά δεν ισχύει @ όλους: Παρόλα αυτά. με ψήνουν αυτά που λέτε, γιατί πέραν των άλλων ερεθίζεται ο PC builder μέσα μου. Ίσως το δοκιμάσω, αν και σκεφτόμουν να ασχοληθώ αργότερα με το να φτιάξω ένα wall mounted PC σαν αυτά:http://i.imgur.com/H5fQS5D.jpg (εντάξει, περίπου σαν αυτά) - Έχετε να προτείνετε κάποιο site για να διαβάσω για υδρόψυξη από τα πολύ βασικά ως εντελώς αρχάριος; Ύπάρχουν τόσα προιόντα που είναι δύσκολο να διαλέξεις - Επίσης μπήκα στο τριπάκι να κοιτάω για κουτιά. πχ το nzxt h440 που πρότεινε ο Dinosfan είναι πολύ ωραίο, αλλά κάπως μικρό για τα γούστα μου (μου αρέσει ο άπλετος χώρος) - Τελικά χάνεται η εγγύηση του GPU κανω τα απαραίτητα modifications για υδρόψυξη; - Εν τέλει πιστεύετε ότι είναι εφικτό με το υπάρχον case na επιτευχθει σωστή αερόψυξη για SLI;
Physiciant Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μα γιατί να πουλήσει το κουτί; Έχει πολύ καλό airflow μη τρελαθούμε κιόλας; Δηλαδή πόση διαφορά να έχει με τα άλλα;
beelzebubbles Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μα γιατί να πουλήσει το κουτί; Έχει πολύ καλό airflow μη τρελαθούμε κιόλας; Δηλαδή πόση διαφορά να έχει με τα άλλα; Πιο πολύ το πρότειναν γιατί δεν είναι αρκετά ευρύχωρο για υδρόψυξη, νομίζω 2
hliastsek Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Not bad at all https://pcpartpicker.com/b/dDHNnQ
Dinosfan Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Θα κατσω το βραδακι να σ φτιαξω εναν οδηγο για custom υδροψυξη
beelzebubbles Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 @hliastsek: ψάρωσα, αλλά νομίζω ότι έχει κάνει πολλά custom κόλπα ο τύπος που ίσως απαιτούν εμπειρία @Dinosfan: ευχαριστώ πολύ, έχε υπόψιν ότι κάποιοα βασικά τα είδα ατο http://www.tomshardware.co.uk/forum/277130-29-read-first-watercooling-sticky Γενικά κοιτώντας, κατάλαβα ότι αξίζει να πάρεις καλά κομμάτια γενικής χρήσης (res,radiator,pump) γιατί μένουν. Αλλά, πράγματα σαν το waterblock της GPU είναι μιας χρήσης και αναλογικά ακριβά, πχ για την gigabyte 980ti g1 που έχω, το FullCover waterblock κάνει >100Ε (http://www.e-shop.gr/ek-water-blocks-ek-fc980-gtx-backplate-black-p-PER.642481).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα