orestis000 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Έχω ένα λάπτοπ 5ετίας με Intel® Core™ i3 CPU M 370 @ 2.40GHz × 4 και 4 gb ram, χωρίς ssd. Τρέχω το Ubuntu Gnome 15.10. Όταν πάω να ανοίξω κάποιες εφαρμογές πχ. chrome, libreoffice, files περνάνε μερικά δευτερόλεπτα. Εάν κλείσω την εφαρμογή και την ανοίξω πάλι θα ανοίξει αμέσως. Επίσης όταν πατάω το super key και αρχίζω να γράφω κάτι μερικά δευτερόλεπτα κολλάει και δεν δείχνει τπτ. Ram πάντα είναι χαμηλά όταν βλέπω στο system monitor. Τι μπορεί να φταίει; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Για τις εφαρμογες λογικο ειναι να αργουν, ειδικα αν εισαι σε 5400αρη δισκο. Για το αλλο θεμα, ισως να φταιει το indexing στο αργο σκληρο στον οποιο κανει αναζητηση το dash (η εφαρμογη της αναζητησης που πετιεται). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Λογικό είναι τη δεύτερη φορά που τρέχεις μια εφαρμογή να τρέχει πιο γρήγορα, οι βιβλιοθήκες που χρειάζεται για να τρέξει έχουν ήδη φορτωθεί στην μνήμη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 το θέμα είναι γίνεται να το βελτιώσω; πχ. εάν πάρω καινούριο σκληρό θα δω διαφορά; ή δεν αξίζει; κάποιος άλλος τρόπος εκτός από νέο σκληρό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Για το dash μονο αυτο μπορεις να κανεις. http://ubuntuhandbook.org/index.php/2014/11/speed-up-unity-dash-response-ubuntu/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lanike71 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Αυτό που λέει ο jim για τις 5400 στροφές του δίσκου είναι. Το βλέπω και στο δικό μου και μάλιστα συγκρίνοντάς το με άλλο σύστημα που έχω αλλά με χειρότερο επεξεργαστή και δίσκο 7200, εκείνο ανοίγει πιο γρήγορα τις εφαρμογές.Προσωπικά δε με ενοχλούν αυτά τα λίγα sec. Θα δεις διαφορά αν βάλεις άλλο δίσκο, θα χάσεις όμως σε αυτονομία μπαταρίας, αν δεν κάνω λάθος.Διαλέγεις και παίρνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Για το dash μονο αυτο μπορεις να κανεις. http://ubuntuhandbook.org/index.php/2014/11/speed-up-unity-dash-response-ubuntu/ είμαι με gnome, όχι με Unity Αυτό που λέει ο jim για τις 5400 στροφές του δίσκου είναι. Το βλέπω και στο δικό μου και μάλιστα συγκρίνοντάς το με άλλο σύστημα που έχω αλλά με χειρότερο επεξεργαστή και δίσκο 7200, εκείνο ανοίγει πιο γρήγορα τις εφαρμογές.Προσωπικά δε με ενοχλούν αυτά τα λίγα sec. Θα δεις διαφορά αν βάλεις άλλο δίσκο, θα χάσεις όμως σε αυτονομία μπαταρίας, αν δεν κάνω λάθος.Διαλέγεις και παίρνεις. αυτό με την αυτονομία είναι σίγουρο; για ssd τι παίζει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Ημουν αγουροξυπνημενος μαλλον και δεν ειδα οτι εχεις gnome. Στο gnome, το αντιστοιχο του dash ονομαζεται tracker και ρυθμιζεται απο το tracker-preferences. Η μικροεφαρμογη tracker-preferences ειναι στο πακετο tracker-gui που νομιζω ερχεται προεγκατεστημενο. Αν δεν το εχεις, βαλτο (sudo apt-get install tracker-gui ή απο το software center). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 εάν κατάλαβα καλά δλδ το μόνο που μπορώ να απενεργοποιήσω είναι το να ψάχνει τα αρχεία μου σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Χοντρικα, ναι :/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dragonborn Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Όταν πάω να ανοίξω κάποιες εφαρμογές πχ. chrome, libreoffice, files περνάνε μερικά δευτερόλεπτα. Εάν κλείσω την εφαρμογή και την ανοίξω πάλι θα ανοίξει αμέσως.Αυτό, χοντρικά, το ονομάζουμε cache αυτό με την αυτονομία είναι σίγουρο; για ssd τι παίζει;Αν πάρεις SSD θα νομίζεις ότι αγόρασες άλλο υπολογιστή. Σε ότι αφορά την αυτονομία, κανένα πρόβλημα. Έχω ένα λάπτοπ 5ετίας με Intel® Core™ i3 CPU M 370 @ 2.40GHz × 4 και 4 gb ramΤο Laptop σου είναι μια χαρά. Εκτός και αν έχει κάποιο πρόβλημα υλικού, μπορεί να υποστηρίξει ακόμη και τα πιο βαριά γραφικά περιβάλλοντα (όπως το GNOME που έχεις ήδη). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 λογικά θα αγοράσω έναν SSD και μέσα στην βδομάδα θα το φτιάξω, πρέπει να προσέξω κάτι όταν κάνω εγκατάσταση το ubuntu σε ssd; πχ να βάλω κάποια πακέτα ή να χωρίσω αλλιώς το swap κτλπ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
irenegr Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Όχι δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι διαφορετικό από ότι θα έκανες σε έναν hdd δίσκο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα