Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Hello!

Έχω ένα Turbo-X laptop (2-3 χρόνων) με το οποίο ήμουν 80% ευχαριστημένη μέχρι πρόσφατα.
Πλέον σέρνεται σε τραγικό βαθμό, crashαρει με το παραμικρό κ.τ.λ. σε επίπεδα που δεν μπορώ να έχω Photoshop και Chrome να τρέχουν μαζί!
Για προγράμματα 3D ούτε λόγος, παρόλο που παλιά τα κατάφερνε.
Το θέμα είναι οτι τα περισσότερα προβλήματα συνέπεσαν με την αναβάθμιση σε windows 10, οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν φταίει αυτό, ή έχει κάτι το laptop!!
Να σημειώσω ότι:
*καθάρισα όλους τους ανεμιστήρες κ.τ.λ. (εξακολουθεί όμως να κάνει σαν σκούπα και να ανεβάζει θερμοκρασία.)
*έχω τρέξει κάθε λογής διαγνωστικά, anti-virus, cache/residual cleaners και από αυτής της απόψεως είναι όλα κομπλε.... Εκτός αν μου ξεφεύγει κάτι.
*ο C: είναι κατά τα 3/4 περίπου γεμάτος.
-----------------------------------------------------------------------
Ιδού τα specs:

TURBO-X Α15FD
windows 10
64-bit operating system, x64-based processor
Intel® Core(M) i7-2670 CPU @ 2.20GHz
RAM 4.00 GB (3.88 GB usable)
nvidia GEFORCE GT 640M 2GB (driver version 358.91)
-----------------------------------------------------------------------

Αυτό που με τσαντίζει είναι οτι το πλήρωσα 800 εuro το εργαλείο, είναι i7 κάτι που δεν επιτρέπει τέτοια συμπεριφορά, και η σχολή και η δουλειά μου απαιτεί να εργάζομαι με βαρία προγράμματα γραφιστικής και 3D (κάτι που ολοφάνερα δεν συμβαίνει.)

Οποιαδήποτε λύση ευπρόσδεκτη!
Εαν πρέπει να παρέχω και άλλες πληροφορίες παρακαλώ πείτε μου. 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Όταν λες ανεβάζει θερμοκρασία .. για τι θερμοκρασίες μιλάμε ; 

Υ.Γ

ποτέ δεν κάνουμε επιπόλαια update σε μηχανήματα που τα χρησιμοποιούμε για την δουλειά μας..

φορματ και ολα στησιμο απ την αρχη.

επισης βαλε ssd

Γιατί ;;

Δημοσ.

το προβλημα συνηθως σε τετοια μηχανηματα δεν ειναι το hardware, αλλα ο χρηστης.

βεβαια στη συγκεκριμενη περιπτωση το μηχανημα ειναι αθλιο (λογω turbo-X)

επισης 4gb ram για γραφιστικη ειναι ανεκδοτο

εμενα με desktop Και 16gb δεν φτανουν.

αν θες να κανεις ουσιαστικη δουλεια χωσε κι αλλη ραμ, τουλαχιστον αλλα 8gb Και βαλε ενα ssd 

και φυσικα βρες καποιον να σου κανει φορματ και σωστη εγκατασταση, χωρις antivirus Και σαχλαμαρες να τρεχουν απο πισω.

• Like 2
Δημοσ.

Σίγουρα θέλει παραπάνω ram αλλά κάποιο άλλο πρόβλημα παίζει εδώ..δεν γίνεται να ξεμένει από ram επειδή ανοίγει  photoshop,chrome και ο υπολογιστής να ανεβάζει θερμοκρασία .

Δεν είναι απαραίτητο να είναι σκουπίδι επειδή είναι turbo-x , έχω turbo-x αγορασμένο το 2009 i7 920 και είναι μια χαρά .

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι σκουπίδι επειδή είναι turbo-x , έχω turbo-x αγορασμένο το 2009 i7 920 και είναι μια χαρά .

Βέβαια το 2009 τα περισσότερα parts θα ήταν επώνυμα στο turbo-x κουτί σου *, συγκριτικά με το τώρα που βάζουν μόνο turbox mobo + psu.

*παλιότερα turbox μόνο το αυτοκόλλητο μπροστά ήταν. όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα επώνυμα ήταν.

Δημοσ.

φορματ και ολα στησιμο απ την αρχη.

επισης βαλε ssd

Συμφωνώ και εγώ. Μια καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού για αρχή και αν υπάρχουν χρήματα ένας ssd θα του δώσει πολύ αέρα
Δημοσ.

SSD σκέφτηκα να βάλω καιρό τώρα, αλλά μαζεύω λεφτά για desktop γενικά, οπότε προσπαθώ να μην χαλάσω κι άλλα για το turbo-x...

ok, δεν το γλυτώνω το format... Πάντως επειδή windows 7 που θα ήθελα δεν γίνεται να βάλω (γιατί το laptop δεν έχει καν BIOS αλλά UEFI) να κρατήσω τα 8ρια ε?? 

Α, η θερμοκρασία που ρώτησε κάποιος δεν είναι κάτι τραγικό, εκτός αν το χρησιμοποιήσω με μπαταρία που εκεί του δίνει και καταλαβαίνει. Το χειρότερο είναι ο θόρυβος, που νομίζεις οτι θα σου μείνει στα χέρια.

Thank you all.

Δημοσ.

SSD σκέφτηκα να βάλω καιρό τώρα, αλλά μαζεύω λεφτά για desktop γενικά, οπότε προσπαθώ να μην χαλάσω κι άλλα για το turbo-x...

ok, δεν το γλυτώνω το format... Πάντως επειδή windows 7 που θα ήθελα δεν γίνεται να βάλω (γιατί το laptop δεν έχει καν BIOS αλλά UEFI) να κρατήσω τα 8ρια ε?? 

Α, η θερμοκρασία που ρώτησε κάποιος δεν είναι κάτι τραγικό, εκτός αν το χρησιμοποιήσω με μπαταρία που εκεί του δίνει και καταλαβαίνει. Το χειρότερο είναι ο θόρυβος, που νομίζεις οτι θα σου μείνει στα χέρια.

Thank you all.

Τί σχέση έχει το UEFI? Format, καθαρή εγκατάσταση τα 7άρια (κατα την γνωμη μου) και κοιτας αν τρέχει καλά. Αν δείς οτι παλει σερνεται τοτε κοιτας για SSD (μεγάλη διαφορα, έβαλα προσφατα στο δικο μ το laptop)

Δημοσ.

Τί σχέση έχει το UEFI? Format, καθαρή εγκατάσταση τα 7άρια (κατα την γνωμη μου) και κοιτας αν τρέχει καλά. Αν δείς οτι παλει σερνεται τοτε κοιτας για SSD (μεγάλη διαφορα, έβαλα προσφατα στο δικο μ το laptop)

To UEFI εχει σχέση, γιατί το λαπτοπ δεν τρέχει καν bios. Δεν υπάρχει τρόπος ή επιλογή να εγκαταστήσεις 7. Απ' τα 8 και πάνω λειτουργούν με διαφορετικό σύστημα. (Ή τουλάχιστον αυτό καταλάβαμε εγώ και 3 φίλοι που προσπαθήσαμε να βάλουμε 7 πριν κανα 3 μήνες.)

Δημοσ.

To UEFI εχει σχέση, γιατί το λαπτοπ δεν τρέχει καν bios. Δεν υπάρχει τρόπος ή επιλογή να εγκαταστήσεις 7. Απ' τα 8 και πάνω λειτουργούν με διαφορετικό σύστημα. (Ή τουλάχιστον αυτό καταλάβαμε εγώ και 3 φίλοι που προσπαθήσαμε να βάλουμε 7 πριν κανα 3 μήνες.)

Αν οι φιλοι σου είναι απλα ερασιτέχνες πάω πάσο. Αν όμως ασχολούνται με τους η/υ επαγγελματικα και καταλαβατε κάτι τέτοιο πες τους να πάνε πίσω στα θρανία.

Πέρα απο την πλάκα, διαβάζω το θέμα και δεν βλέπω πουθενά να εχεις αναφέρει απο τι λογισμικό πηγες στα 10 άρια. Επίσης κατά την διαδικασία του update στα 10 επελεξες να κρατήσεις τα αρχεία σου;

Δημοσ.

Αν οι φιλοι σου είναι απλα ερασιτέχνες πάω πάσο. Αν όμως ασχολούνται με τους η/υ επαγγελματικα και καταλαβατε κάτι τέτοιο πες τους να πάνε πίσω στα θρανία.

Πέρα απο την πλάκα, διαβάζω το θέμα και δεν βλέπω πουθενά να εχεις αναφέρει απο τι λογισμικό πηγες στα 10 άρια. Επίσης κατά την διαδικασία του update στα 10 επελεξες να κρατήσεις τα αρχεία σου;

παράλειψη.

από 8 (αυθεντικά) σε 10. 

Ναι.

Δημοσ.

Σε πρώτη φάση γύρνα στα 8.1 (χωρίς να χάσεις τα αρχεία σου). Πάνε Ρυθμίσεις > Ενημέρωση & ασφάλεια > Αποκάτασταση > Go back to 8.1. Με την προυπόθεση ότι δεν έχει περάσει ένας μήνας από τότε που έκανες την αναβάθμιση.

Δημοσ.

παράλειψη.

από 8 (αυθεντικά) σε 10. 

Ναι.

Τσεκαρεις δισκο με hdd sentinel. Εφοσον ειναι 100% υγεια εχεις 2 επιλογες:

1) γυριζεις στο προηγουμενο σου λογισμικο (χωρις βεβαια να σου πει καποιος αν θα δουλευει σωστα) απλα δοκιμαζεις οτι ειπε ο απο πανω.

2) το παιρνεις αποφαση οτι πας για φορματ, και επιλεγεις αναμεσα σε καθαρη εγκατασταση windows 10 η εγκατασταση windows 8.

Επισης για τον θορυβο που αναφερεις θα χρειαστεις εσωτερικο καθαρισμο , αλλαγη θερμοαγωγικων παστων καθως και εκ νεου λιπανση στο ανεμηστηρακι. Αυτα....

Και οχι δεν φταιει που ειναι turbo-x, τα προβληματα στο software ειδικα υστερα απο update ειναι πολυ συχνο φαινομενο σε ολους τους κατασκευαστες. Επισης ο καθαρισμος στα laptop προτεινεται ανα 2 χρονια νομιζω τα εχεις περασει.

Αν δεν ξερεις πως μπορουν να πραγματοποιηθουν τα παραπανω (ειδικα οσον αφορα το κομματι του καθαρισμου) καλυτερα να το πας σε εναν τεχνικο, μια λογικη τιμη για καθαρισμο και φορματ θα ηταν 30-40  ευρω αναλογως αποδειξης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...