Προς το περιεχόμενο

Τι γνώμη έχετε για το IPCop - Linux based Firewall-Router?

ChrisAce

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα την γνώμη σας για το ipcop.

Αξίζει να υπάρχει σαν firewall/router σε ενα δίκτυο 2 Η/Υ(winXPpro) με adsl και ethernet modem?

To pc που θα το βαλει πάνω ειναι ενα pentium3 550MHz με 384 ram(που κάθεται αχρησιμοποίητο και παραπονεμένο τώρα).

Αυτό το pc που θα φορέσει το ipcop θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω και για κάτι άλλο ή μονο το ipcop μπορεί να έχει πάνω?

Τί άλλο θα χρειαστώ για να καταφέρω να στήσω το firewall αυτό στο δίκτυο?

Θα μπορώ να έχω ftp?

Τί λέτε? :roll:

Δημοσ.

Den kserw an me to ipcop mporeis na kaneis kai kati allo alla mou fainetai amartia na xaramiseis ena tetoio mixanima mono gia firewall/router...

Tha sou proteina na tou valeis mia distro linux panw, kai na stiseis ekei to firewall/router.

Gia to firewall mporeis na vreis etoima scripts sto internet kai na ta fereis sta metra sou kai na fortwnoun sto boot.

Sxetika me to routing yparxei to zebra ( http://www.zebra.org ).

vevea oti kalitero einai na vreis enan palio ypologisti (px pentium sta 133) kai na stiseis ekei panw to ipcop giati den leei na kathetai tetoio mixanima pou exeis kai na kanei mono routing...

Elpizw na voithisa.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου αλλά το πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρω και πολλά απο linux. Και εγώ σκέφτηκα να του βάλω κάποια διανομή linux αλλά με αποθάρυνε το γεγονός οτι όσες φορές προσπάθησα να μάθω αυτό το λειτουργικό έφαγα τα μούτρα μου...Ισως να φταίει η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, που δεν κατάφερα να μπώ στο πνεύμα του linux.

Για αυτό και σκέφτηκα το ipcop.

Εσύ ποια διανομή λές να έβαζα? Εχω και RedHat 9 και Mandrake 9.2.

Αυτό που με ενδειαφέρει να κάνω με αυτή τη διανομή που θα βάλω είναι το firewall/routing, και αν μπορέσω κάποια στιγμή να σηκώσω και ftp απο το linux.

Για το pc το ξέρω οτι θα ψιλοχαραμίζεται αλλά έτσι και αλλιώς κάθεται...

Δημοσ.

gia to pc pou ka8ete anetre3e sto topic me to palio pc kai tis xriseis pou borei na exei!!

Afou eisai arxarios stise mandrake9.2 i to kainourgio fedora linux tis redhat

filiki simvouli...

an de ta vgazeis pera me tis dianomes aftes, mi skefteis kan gia ipcop ktl..!

Δημοσ.

Μα τι ipcop είναι ετοιμο firewall/routing και πιστεύω πώς με λίγη προσπάθεια θα είναι ενα firewall στα μέτρα μου...είναι πιστεύω αρκετά εύκολο.

Τι να πώ μπορεί να κάνω και λάθος...

Τεσπα αποφάσισα(μετά τις δικές σας παροτρύνσεις) να βάλω το madrake9,2 και να το παλέψω...(και αυτό γιατί δεν την ξέρω καθόλου την διανομή fedora τι μπορεί να κάνει... αν είναι το ίδιο καλή και πιό εύκολη πέστε μου να βάλω αυτή.)

Ξέρετε όμως που μπορώ να βρώ κάποια tutorials σχετικά με το στήσιμο firewall/routing και ftp σε αυτή την διανομή?

Και κάτι άκόμα...

Τι άλλο θα χρειαστώ απο hardware υλικό για να τα καταφέρω?

Εκτός απο κάρτες δικτύου που έχω στα 2 pc ενσωματωμένες στην mobo 10/100, εχω ακόμα μια pci 10/100 και 2 pci 10αρες.

Εγώ σκέφτηκα να τις βαλω ως εξείς.

Το P3@550Mhz που θα έχει το σκοπό του server/firewall/router/ftp και θα τρέχει linux, να βάλω πάνω την μια 10αρα για σύνδεση(ethernet) με το adsl modem και την μια pci 10/100 για να συνδέσω το 2ο pc στην ενσωματωμένη 10/100.

Μετά απο το 2ο pc να φεύγει η αλλη 10αρα που εχω και να πηγαίνει στο 3ο pc στην ενσωματωμένη 10/100. To ξέρω οτι η σύνδεση του 2ου με του 3ου pc θα είναι στα 10 αλλα δεν με πειράζει...

Βέβαια υπάρχει και η λύση τις σύνδεσης του 2ου με του 3ου pc να γίνουν με fireware καλώδιο μιάς και έχουν και τα 2 τέτοιες θύρες. Οπότε η ταχύτητα του lan μεταξύ τους θα είναι 400 :D

Πωπω μόνο που τα ξαναδιάβασα πρίν πατήσω το κουμπί Υποβολή για να το ποστάρω, με έπιασε πονοκέφαλος. Φανταστήτε οταν ξεκινήσω το ενχείρημα αυτό τι θα με πιάσει... :shock: :shock:

EDIT:

Πιστεύω πως εδώ που έφτασε η κουβέντα, ίσως να ταίριαζε καλύτερα στα "Λειτουργικά Συστήματα".

Αν κριθεί σκόπιμο ας το μεταφέρει κάποιος mod. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...