Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαριτωμένα όλα αυτά περι o/c στους AMD με την μαμίσια ψύκτρα αλλά εχθές κάποιος γνωστός με ρώτησε τι ψύκτρα να πάρει γιατί ο Ακλοκάριστος FX του κάνει σαν ελικόπτερο όταν παίζει παιχνίδια. Φυσικά του πρότεινα να πάρει μια 212evo και να τον κλοκάρει ΕΩΣ εκεί που είναι σταθερός με τα DEFAULT VOLTS.  Δεν είμαστε όλοι βαρήκοοι , κάποιοι είμαστε κάτω από 80ετών και το ακούμε το ελικόπτερα όταν το έχουμε στο μισό μέτρο. 

Πρώτα έπρεπε να του πεις να κλίσει το Turbo, να ανεβάσει το CPU στην συχνότητα λειτουργιάς του Turbo και να κρατήσει το ρεύμα κάτω από τα 1.415V.

Είμαι σίγουρος θα γλίτωνε τα λεφτά που έδωσε για το 212evo.

• Like 4
  • Απαντ. 171
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πρώτα έπρεπε να του πεις να κλίσει το Turbo, να ανεβάσει το CPU στην συχνότητα λειτουργιάς του Turbo και να κρατήσει το ρεύμα κάτω από τα 1.415V.

Είμαι σίγουρος θα γλίτωνε τα λεφτά που έδωσε για το 212evo.

Για να τα κανει ολα αυτα θα επρεπε να εστω και να εχει δει fx απο κοντα, πραγμα το οποιο αμφιβαλλω.

• Like 3
Δημοσ.

Απαντησε μας και αν μπορεις ποσους βαθμους πιανει ο 4770k στοκ σε παιχνιδια τυπου bf4;;; Σιγα σιγα πες το μην παθουμε και τπτ!!!

Δεν ξερω, δεν με νοιαζει και δεν εχει σημασια, μιας και δεν μιλαγαμε γιαυτο αλλα για fx6300 vs i5. Τωρα βεβαια αμα καιγεσαι να ξεθαψω και κανα Pentium 3 απτη ντουλαπα να σου μετρησω θερμοκρασιες, αμα σε κανει να νοιωσεις καλυτερα.

Δημοσ.

^εχεις σεταρει ποτε κανεναν fx με μαμα ψυχτρα?η οτι εχεις ακουσει απο το διπλανο διαμερισμα που ακουγεται η ψυχτρα?

οχι γιατι αμα και εσενα σε κανει να νοιωσεις καλυτερα να σου δειξω θερμοκρασιες του 4790Κ σε συγκριση με τον 8350 που ειχα και οι 2 κλοκαρισμενοι.

• Like 5
Δημοσ.

^εχεις σεταρει ποτε κανεναν fx με μαμα ψυχτρα?η οτι εχεις ακουσει απο το διπλανο διαμερισμα που ακουγεται η ψυχτρα?

οχι γιατι αμα και εσενα σε κανει να νοιωσεις καλυτερα να σου δειξω θερμοκρασιες του 4790Κ σε συγκριση με τον 8350 που ειχα και οι 2 κλοκαρισμενοι.

Οπου μας βολευει πεταμε και εναν i3, i5, fx. Απο την αλλη οπου δεν μας βολευει αρχιζουμε τις ιστορικες αναδρομες στους pentium 3.

Παντως τα ματακια μου δεν το πιστευαν αυτο που ειδα στον 4770κ, πραγματικα επεσα απο τα συννεφα.

Δημοσ.

Oπως ξαναγραψα, ποσως με ενδιαφερει τι θερμοκρασιες πιανει ο 4790K. Εγω ειπα το αυτονοητο, αν ειναι να σκασεις 130 ευρω για CPU FX και 90 για mobo και 40 για ψυκτρα για να τον overclockaris τοτε τραβα παρε i5. Τωρα επειδη εσεις ειστε fanboya και σας πειραξε δεν θα κατσω εγω να βγαλω θερμομετρο να μετρησω οτι επεξεργαστη σας κατεβει στο κεφαλι που ειναι εντελως μα παντελως ασχετο με το θεμα που σχολιαζα. Πηγαινε εσυ σταξε 260 ευρω να κανεις overclock τον fx6350 και καλα να περνας.

Και btw, οι θερμοκρασιες καθεαυτες καμια σημασια δεν εχουν. Ο 4790Κ stock με stock ψυκτρα σε full load παιζει πολυ μα πολυ κατω απο το limit του (15%+) καπου στους 85 βαθμους. Ο 8350 stock με stock ψυκτρα παιζει μπαλα πανω στο limit του. Αλλα ουτε αυτο εχει σημασια, λεπτομερειες ολα...

Οπου μας βολευει πεταμε και εναν i3, i5, fx. Απο την αλλη οπου δεν μας βολευει αρχιζουμε τις ιστορικες αναδρομες στους pentium 3.

Παντως τα ματακια μου δεν το πιστευαν αυτο που ειδα στον 4770κ, πραγματικα επεσα απο τα συννεφα.

Συμφωνω. Εκει που σε βολεψε πεταξες και εναν i7 ετσι στο ξεκαρφωτο, χωρις να εχει καμια σχεση με το σχολιο το οποιο quotares. Αλλα δεν βαριεσαι, αμα σε τυφλωνει η fanboyila τετοια κανεις.

Τα ματακια σου θα ειδαν 85αρια. Φυσιολογικο ειναι. Το limit ειναι 100+. Σε αντιθεση τα 65αρια που βλεπεις στους FX ειναι πανω στο limit. 

• Like 1
Δημοσ.

κακώς συγκρίνετε τον 4790Κ με τους αργούς FX. OVERCLOCKARETE πρώτα τον οκταπύρηνο FX στα 6ghz για να έχει ανάλογη απόδοση και μετά συζητάμε για τι ψύξη θέλει ο καθένας.

για κάθε 1000 I7 που πωλούνται παγκοσμίως πουλιέται και 1 FX σειρά 9 που υποτίθεται ότι είναι ο "ανταγωνιστής"  στα χαρτιά.... με TDP ηλεκτρικής σόμπας , απαιτήσεις ψύξης σαν να είναι το πυρηνικό εργοστάσιο της φουκουσίμα και ταχύτητα στο gaming σαν Ι7 8ετίας (πρώτης γενιάς).

Οι αμερικάνοι λένε "when money talks bullshit walks"

ΥΓ (από κάτω)

Thanos1972

εσύ έβαλες στην συζήτηση την φερράρι (4790Κ) και τον συνέκρινες με τα φιατάκια και ότι ζεσταίνεται. Ο 4790Κ (φερράρι) ζεσταίνεται γιατί είναι γρήγορος , τα πατίνια (μικροί FX με ταχύτητα στο gaming μικρότερη του Ι3) γιατί ζεσταίνονται?

Δημοσ.

οχι την ψυχτρα δεν θα την κρατησεις και για τα επομενα συστηματα σου.οχι μωρε.οπως και το τροφοδοτικο εαν παρεις κατι καλο,δεν θα το κρατησεις εαν κανεις αναβαθμιση.μπορει να μην ταιριαζουν τα socket θα μου πεις αλλα ψυχτρα που εμπαινε σε 939 μπαινει και σε ΑΜ3+ και σε FM2+ εαν τα λεω καλα.

και ο 6350 ειναι λαθος αγορα.ο 6300 ειναι αρκετα πιο φθηνος.στο ειπανε και επανω αλλα δεν...

και σε ιντελ ψυχτρα που μπαινει σε 1155 μπαινει και σε 1151.προς το παρον τουλαχιστον.οποτε με βαση τα δεδομενα ως τωρα την κρατας.

fanboya ημαστε ολοι μας ναι το βρηκες.θα κατσεις τωρα να σεταρεις εσυ και ο αλλος ο φιλος ο jgeorgiou κανεναν fx η μονο με οτι διαβαζετε στο ιντερνετ θα μιλατε?

(ο Ι7 4790Κ παιζει πολυ κατω απο το Limit του.ναι.για προσπαθησε εσυ να τον βαλεις να πηγαινε το turbo σε ολους τους πυρηνες 4.400 και οχι μονο στους 2 με το auto ρευμα που δινει η μητρικη (σε εμενα 1.30 με το καλημερα) και μετα πες μου ποτε θα ψοφησει ειτε απο θερμοκρασιες ειτε απο ρευμα που λεει ο λογος).εαν δεν κατσεις να τον σεταρεις και αυτον με το καλημερα τοτε χειροτερα θα εισαι,οχι καλυτερα.

jgeorgiou δεν ειπαμε ποτε οτι αξιζει σαν αγορα η σειρα 9000 των fx.απεναντιας εδω μεσα οσα νηματα εχω δει που ποσταρει καποιος που εχει αυτον τον επεξεργαστη,δεν νομιζω να τον υποστηριξε κανεις.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή φαίνεται μερικοί δεν το κατέχουν, με το ίδιο Heat-sink που έχει ο 6350, δουλεύει στα 4GHz o FX8150 που έχει ένα παραπάνω Module και χειρότερη θερμική συμπεριφορά από τον FX6350. Για αυτό λοιπόν σταματήστε να λέτε πράγματα που δεν γνωρίζετε.

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή φαίνεται μερικοί δεν το κατέχουν, με το ίδιο Heat-sink που έχει ο 6350, δουλεύει στα 4GHz o FX8150 που έχει ένα παραπάνω Module και χειρότερη θερμική συμπεριφορά από τον FX6350. Για αυτό λοιπόν σταματήστε να λέτε πράγματα που δεν γνωρίζετε.

Θα πρωτιμουσα να γραφώταν το ''σταματηστε να γ@τε θεματα αλλως συνεχεια'' αλλα τελος παντως συμφωνω με το παραπανω.

• Like 1
Δημοσ.

2 προσωπικα τεστακια με την ιδια ψυχτρα στο ιδιο κουτι.

8350 στα 4.9 μεσα στον χειμωνα πρεπει να ηταν.δεν θυμαμαι φυσικα εξωτερικη θερμοκρασια αλλα αλλο η εξωτερικη και αλλο η του δωματιου.δεν το ειχα στο μπαλκονι.

occt_4_9ghz_1.png

και τωρα ο 4790Κ στα 4600 με 1.30 σχεδον ρευμα μεσα στο καλοκαιρι.για τις θερμοκρασιες ισχυει οτι ειπα πιο πανω.

occt_temps.png

η διαφορα τους ξερεις πια ειναι?οτι ο 4790Κ ειναι πιο δυνατος το ξερουμε ολοι.η θερμικη συμπεριφορα τους ομως ειναι οτι ο Intel για να πιασει το οριο του οπως βλεπεις με 100mhz παραπανω και πες 1.32 ρευμα θα βαραει 90αρες.ενω ο 8350 με 1.55 ρευμα και στα 5200 εαν ηταν σταθερος θα βαρουσε 60αρες.

αυτο στο λεω γιατι θελω να τονισω οτι στο overclock με τον Intel μπορει να εχει τα 100 για max αλλα τα πιανει πολυ πιο γρηγορα και πιο random να το πω απλα.

• Like 1
Δημοσ.

Oπως ξαναγραψα, ποσως με ενδιαφερει τι θερμοκρασιες πιανει ο 4790K. Εγω ειπα το αυτονοητο, αν ειναι να σκασεις 130 ευρω για CPU FX και 90 για mobo και 40 για ψυκτρα για να τον overclockaris τοτε τραβα παρε i5. Τωρα επειδη εσεις ειστε fanboya και σας πειραξε δεν θα κατσω εγω να βγαλω θερμομετρο να μετρησω οτι επεξεργαστη σας κατεβει στο κεφαλι που ειναι εντελως μα παντελως ασχετο με το θεμα που σχολιαζα. Πηγαινε εσυ σταξε 260 ευρω να κανεις overclock τον fx6350 και καλα να περνας.

Και btw, οι θερμοκρασιες καθεαυτες καμια σημασια δεν εχουν. Ο 4790Κ stock με stock ψυκτρα σε full load παιζει πολυ μα πολυ κατω απο το limit του (15%+) καπου στους 85 βαθμους. Ο 8350 stock με stock ψυκτρα παιζει μπαλα πανω στο limit του. Αλλα ουτε αυτο εχει σημασια, λεπτομερειες ολα...

Συμφωνω. Εκει που σε βολεψε πεταξες και εναν i7 ετσι στο ξεκαρφωτο, χωρις να εχει καμια σχεση με το σχολιο το οποιο quotares. Αλλα δεν βαριεσαι, αμα σε τυφλωνει η fanboyila τετοια κανεις.

Τα ματακια σου θα ειδαν 85αρια. Φυσιολογικο ειναι. Το limit ειναι 100+. Σε αντιθεση τα 65αρια που βλεπεις στους FX ειναι πανω στο limit. 

Μιλησες για θερμικη συμπεριφορα, και απαντηση οσον αφορα την θερμικη συμπεριφορα πηρες. Το κακο ειναι οτι τα ματακια μου δεν ειδαν 85 βαθμους με στοκ ψυχτρα αλλα 75+ με h80. 

Επισης οτι σου ειπαν απο πανω, το τροφοδοτικο , το κουτι και γενικοτερα η ψυξη (αερας/νερο) ειναι κατι που μενουν και γενικα ειναι επενδυση. Αν δεν θες να το καταλαβεις προβλημα σου. Και εγω εγω δαπανησει λεφτα για να εχω 1 τετραπλο και 2 τριπλα στο κουτι μου αλλα δεν με υποχρεωσε και κανενας. Το κανω για την κ@υλα μου και αν αυριο μεθαυριο αλλαξω socket ειτε παω σε amd ειτε σε intel το πολυ πολυ να αλλαξω ενα block.

• Like 2
Δημοσ.

προσωπικά , μου αρέσουν τα επιχειρήματα του cliobaccarra .

Γουστάρω και το κάνω , όπως έχω συχνά πει ο AMD είναι για άτομα που γουστάρουν τον πειραματισμό και το O/C και όχι για άσχετους που ρωτάνε.

Για να τα προτείνουμε λοιπόν τον FX σε κάποιον που ρωτάει πρέπει πρώτα να τον ρωτήσουμε αν γουστάρει να πειραματιστεί με το O/C και να πληρώσει μερικά εξτραδάκια για το χόμπυ του αυτό. Αν ο άλλος δεν το αποδεχθεί αυτό , τότε ο INTEL σήμερα είναι μονόδρομος. Αν ο άλλος πει θέλω να πειραματιστώ με το O/C εγώ intel θα του πρότεινα μόνο για πολύ ακριβό Ι7 (Κ σειρά) , για μικρότερο budget πιστεύω ότι η AMD είναι προτιμότερη. Νομίζω η ίδια η AMD έχει αποδεχθεί αυτόν τον ρόλο και ένα gaming pc που έβγαλε πρόσφατα στην αγορά της Αμερικής χρησιμοποίησε INTEL I7 με ΑΤΙ και όλους τους επεξεργαστές τους δίνει ξεκλείδωτους.

Δημοσ.

2 προσωπικα τεστακια με την ιδια ψυχτρα στο ιδιο κουτι.

8350 στα 4.9 μεσα στον χειμωνα πρεπει να ηταν.δεν θυμαμαι φυσικα εξωτερικη θερμοκρασια αλλα αλλο η εξωτερικη και αλλο η του δωματιου.δεν το ειχα στο μπαλκονι.

occt_4_9ghz_1.png

και τωρα ο 4790Κ στα 4600 με 1.30 σχεδον ρευμα μεσα στο καλοκαιρι.για τις θερμοκρασιες ισχυει οτι ειπα πιο πανω.

occt_temps.png

η διαφορα τους ξερεις πια ειναι?οτι ο 4790Κ ειναι πιο δυνατος το ξερουμε ολοι.η θερμικη συμπεριφορα τους ομως ειναι οτι ο Intel για να πιασει το οριο του οπως βλεπεις με 100mhz παραπανω και πες 1.32 ρευμα θα βαραει 90αρες.ενω ο 8350 με 1.55 ρευμα και στα 5200 εαν ηταν σταθερος θα βαρουσε 60αρες.

αυτο στο λεω γιατι θελω να τονισω οτι στο overclock με τον Intel μπορει να εχει τα 100 για max αλλα τα πιανει πολυ πιο γρηγορα και πιο random να το πω απλα.

Και εν τω μεταξύ κανείς δεν έχει κάνει μια πρόταση στα ίδια χρήματα με αυτήν που κατέθεσα στην 2η σελίδα σε ΙΝΤΕΛ...

Και μετά μιλάμε για διάλογο... εδώ ούτε ο TS δεν απάντησε στην ερώτηση μου τι έχει...

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...