La_MoRt Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Τα φώτα σας. Το πρόβλημα το εξής: στα ξαφνικά ο υπολογιστής εκεί που δουλεύει κανονικά ξαφνικά σταματάνε να λειτουργούν τα usb. Το μηχάνημα είναι έτοιμη λύση της Lenovo desktop με χαρακτηριστηκά inte core i5, 8GB RAM, onboard gpu, psu noname 350W. Ξέρω δεν είναι πολύ λεπτομερείς η περιγραφή του λειτουργικό ωστόσο θα το ψάξω και θα ποστάρω πιο αναλυτικά. Λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 pro 64. Καμία ιδέα ή κάτι παρόμοιο να έχει συναντήσει κάποιος;
vagpan1986 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος στο πρόβλημα. Εννοείς εκει που δουλεύει ο Η/Υ σταματάνε ολες οι usb? Ακόμα και αυτές που έχουν ποντίκι/πληκτρολόγιο? Ή ορισμένες στις οποίες έχεις βάλει εκτυπωτή-scanner- προεκταση usb-camera κλπ κλπ? Γνωρίζω ότι κάποιες θύρες usb που δεν χρησιμοποιούνται συχνά (πχ εχεις συνδέσει εναν εκτυπωτή και τον χρησιμοποιείς μια στο τόσο) το λογισμικό τις "απενεργοποιεί" για εξοικονόμηση ενέργειας. Άν είναι αυτό, μπορείς να το παραμετροποιήσεις απο το control panel,στο power options και usb settings..
La_MoRt Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Ναι ακριβώς εκεί που δουλεύει σταματούν να λειτουργούν όλες. Δε δουλεύει καμία. Αν μπω απομακρυσμένα στον υπολογιστή όλα λειτουργούν κανονικά χωρίς πρόβλημα. Έχω απενεργοποιήσει όλες τις ρυθμίσεις που υπάρχουν στο control panel και από το device manager στις θύρες usb αλλά και από τις ρυθμίσεις στα power options. Το πρόβλημα συνεχίζει να το κάνει. έκανα update όλους τους drivers από την αρχή, έκανα update bios και το πρόβλημα επιμένει. Μόνο αν κάνω restart στρώνει. Σημέρα το βράδυ θα τρέξω διαγνωστικό να δω αν θα βγάλει κάτι. Δεν έχει τίποτα άλλο συνδεδεμένο με usb πάνω του, μόνο πληκτρολόγιο και ποντίκι.
BlueBlood7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δεν είναι θέμα driver σίγουρα. Τσεκάρεις για malware και αλλάζεις τροφοδοτικό.
La_MoRt Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 οι drivers είναι όλοι updated. Όσο για το τροφοδοτικό πως ακριβώς το εξηγείς ότι δουλεύουν όλα κανονικά εκτός από τα usb; Στο event viewer δεν υπάρχει ούτε ένα error. δημιούργησα ένα καινούριο performance profile στο power options και έχω απενεργοποιήσει όλα τα sleep. απενεργοποίησα και τα sleep από τα usb του device manager θα το τσεκάρω και θα ξανά ποστάρω.
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Έχω δει αντίστοιχη περίπτωση λόγω τροφοδοτικού κάποια usb να δουλεύουν και κάποια όχι.
La_MoRt Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Εδώ όμως δε δουλεύει κανένα. Δεν είναι ότι στα μισά δίνει ρεύμα και στα άλλα μισά δε δίνει. Ούτε με διαγνωστικό έβγαλε κάτι ούτε με stress test. Κάποια ρύθμιση είναι και μου ξεφεύγει γιατί δεν έχω και κανένα error σε event viewer.
La_MoRt Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Μέχρι στιγμής όλα πάνε μια χαρά μη το ματιάσω κιόλας. Για να λυθεί έκανα καινούριο power plan (performance) απενεργοποιώντας οτιδήποτε θα μπορούσε να γίνεται sleep για εξοικονόμιση ενέργειας και απενεργοποίησα και από το device manager από όλες τις θύρες μια μια το power management να μη μπορεί να απενεργοποιεί τις usb. Όλα σήμερα λειτούργούν μια χαρά ευτυχώς. Πραγματικά Γ@μ) τα update και τη Microsoft μαζί, γιατί έχω να σας ενημερώσω πως η αλλαγή προέκυψε αυτόματα μετά απο update....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα