Διονύσης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Με ένα φίλο μου μένουμε σχετικά κοντά:υπολογίζουμε γύρω στα 500m στην ευθεία (ταράτσα με ταράτσα) αλλά μπορεί να είναι και περισσότερο και σκεφτήκαμε αν γίνεται να στήσουμε ασύρματο δίκτυο 802.11g στα 54Mbps (έστω και point to point:αν δεν είναι point to point και βάλουμε κάποιο access point θα μπουν και άλλοι φίλοι που μένουν ενδιάμεσα). Έχω δει στο ΠΛΑΙΣΙΟ τις κάρτες της NETGEAR που πηγαίνουν σε PCI slot και άρα μπορούμε να πάρουμε όλοι από μία αλλά σε ερώτηση μου είπαν ότι έχουν εμβέλεια γύρω στα 300m.Άρα, φαντάζομαι ότι δε γίνεται point to point αλλά μόνο αν βάλουμε ένα ACCESS POINT (επίσης της NETGEAR) στον κεντρικό τοπολογικά υπολογιστή, για να τον φθάνουν όλοι.Καλά τα λέω; Τέλος, γνωρίζει κανείς αν μπορεί αυτό το όριο των 300m μπορεί να ξεπεραστεί;Στο ΠΛΑΙΣΙΟ μου είπαν ότι πρέπει να πάω σε τεχνικό-ηλεκτρολόγο, να μου βάλει εξωτερική κεραία (στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα φαντάζομαι). Μπορεί ένας τεχνικός να συνδέσει μια τέτοια κεραία με μια κάρτα PCI (που μάλιστα έχει δική της κεραία) και να δουλεύει ΟΚ και πόσο θα κοστίσει;Αξίζει τον κόπο; Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι αντίστοιχο και τι μου προτείνει στο πρόβλημά μου; Η μητρική μου έχει WI-Fi slot αλλά τζάμπα θα πάει αφού θα χρησιμοποιήσω κάρτες PCI, έτσι δεν είναι;Δεν ξέρω τι πάει σε αυτό το slot. Σας ευχαριστώ όλους για τον κόπο που θα κάνετε να διαβάσετε όλο αυτό και τις όποιες απαντήσεις μου δώσετε.Θα είναι πολύτιμες για μένα. Άντε, να ξεκολλήσουμε λίγο, διότι μέχρι τώρα το μόνο δίκτυο που έχω είναι ένα peer to peer στα 100 Mbit με καλώδιο UTP CAT5, με τον αδερφό μου στο διπλανό δωμάτιο...
dpolal Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Πρώτα θα σε συμβούλευα να πάς από το http://www.awmn.gr όπου είναι οι ειδικοί. Κατόπιν θα σου πώ εν ολίγοις τα ακόλουθα: Οι pci κάρτες που έχουν ενσωματομένη κεραία συνήθως δεν δέχονται εξωτερική οπότε δεν θα δουλέψει το δίκτυο σας ξέχνα το. Οι κάρτες τώρα που δέχονται εξωτερική κεραία έχουν το μειονέκτημα ότι δνε μπορείς να στήσεις την κεραία σε μεγάλη απόσταση από την κάρτα γιατί θα έχεις μεγάλη απώλεια στο σήμα σου από το καλώδιο κάρτα---κεραία. Το θέμα του access point είναι η καλύτερη λύση γιατί: πρώτον το στήνεις στην ταράτσα σου και τραβάς ένα καλώδιο ethernet από αυτό στον υπολογιστή σου στην υποδοχή της κάρτας δικτύου που πρέπει να έχει. (αν δεν έχει βάζεις μια καρτούλα δικτύου είναι πάμθφηνες). Πολλά access point δέχονται εξωτερικές κεραίες διαφόρων τύπων omnidirectional, directional κλπ οπότε θα είναι καλύτερη και σταθερότερη η επικοινωνία μεταξύ σας. Είναι προτιμότερο να πάρετε από ένα access point ο καθένας και να τα εγκαταστήσεται στις ταράτσες σας όπου θα βλέπουν καλύτερα το ένα το άλλο. Αυτά τα ολίγα προς το παρόν. Κοίτα στο awmn και τα λέμε.
xaotic Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 koita ennoeitai oti tha xreiasteis kai e3oteriki keraia... skepsou oti gia mia 802.11b karta pou exo ego tis NetGear sta 270m exei 2Mbps taxitita, ara min to sizitas... tha valeis mia e3oteriki keraia kai an einai konta sto PC sou tin sindeeis kateutheian sto PC, allios skepsou na valete me tous filous sou ena olokliromeno access point se kapoiou tin taratsa kai na eiste oloi komple... (vevai min ta pliroroseis ola esi, oxi oti einai polla... a kai 3exna kai ta 54Mbps, tha piaseis kato apo 20Mbps logika... episis auto me tin sindesi tis keraias mporei fysika na to kanei kai texnikos (mporeis na pas ekei pou tha pareis tin keraia kai na sto sindesei) alla mporeis na to kaneis kai monos sou giati stis perissoteres periptoseis xreiazesai ena metatropea PIGTAIL pou tha valeis vgazontas tin mikri keraia pou exei piso tis i karta kai vazontas meta to kalodio RF (diladi tis e3oterikis keraias pou thes na sindeseis) kali epitixia
Gabriel Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Να ρωτήσω και εγώ κάτι γιατί στο AWMN δε μπορώ να βγάλω ακρη, Πήρα τη καρτούλα της Asus,το WI-FI kit,το ίδιο και ο φίλος μου. Η απόσταση μας είναι περίπου 100 μέτρα αλλά με εμπόδια και όχι σε ίδιο ύψος. Πρέπει η κεραία μου να 'βλέπει' τη δική του? Όρισα IPs,Default gateway και Subnet Mask αλλά ούτε Link άναβει,ούτε τίποτα.. Any tip?
freespirit Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Αν εχετε εμποδιο αναμεσα σας τοτε το πραγμα γινεται πιο δυσκολο αλλα οχι και αδυνατο. Μεσω ανακλασεων μπορειτε να κανετε λινκ επισης αν και οι δυο σας βλεπετε ενα σημειο τοτε μπορειτε να στοχευσετε τις κεραιες σας σε αυτο πχ μια πινακιδα πανω σε ενα σπιτι. Εκανες ενα σκαναρισμα στην περιοχη σου? Εχετε καποιον αλλον στην περιοχη να προσθεσετε στο δικτυο σας? Αν εχετε προσεξτε λιγο την θεση του μηπως του βαλετε ενα access point και σας καλυπτει και τους δυο.
trv Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 βρε παιδια φτιαξτε 2 cantennes και καντε τη δουλεια σας! Για τοση αποσταση θα δουλεψουν αψογα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.