xristoforos89 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Kαλησπέρα παιδιά. Φίλος μου ζήτησε σήμερα φορματ - όλα οκ. Στο πισι είχε οριστεί (προ φορματ) να είναι συνδεδεμένος μέσω δικτύου με ένα άλλο πισι, στον ίδιο χώρο, στο ίδιο δίκτυο. Πως φτιάχνω πάλι οικιακή ομάδα; Βρήκα οδηγούς/tutorial -οκ ευκολοι και κατανοητοί- αλλά είναι για 7αρια μόνο. Το παιδί έχει 7 στο ένα pc και xp στο άλλο. Την βοήθεια σας!
vagpan1986 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Γεια χαρά, όντως η οικιακή ομάδα ισχύει μόνο με Η/Υ για windows 7 και άνω. Το δίκτυο θα τους βρεί όπως και να χει αφού είναι στο ίδιο χώρο. Πιθανότατα και οι δυο να είναι και στο ίδιο workgroup κιόλας (απο default ειναι WORKGROUP αν δεν το χει αλλάξει ο φίλος σου) αν και δεν παίζει και πολύ σημασία. Η ερώτηση που θα κάνω είναι οι εξής. Θές να συνδέονται στα κοινόχρηστα αρχεία/εκτυπωτές με κωδικό ή οχι? Τα windows 7 για να συνδεθούν στα XP απο default δεν θέλουν κωδικό ενω τα XP για να συνδεθούν στα κοινόχρητα των win 7 απαιτούν (απο default). Αυτο βέβαια το αλλάζεις απο το network sharing center και advanced sharing settings (στην περίπτωση που δεν θες κωδικό) ενώ αν θές πρέπει απο τα XP να απενεργοποιήσεις το Simple File sharing και να τοποθετήσεις permissions.
xristoforos89 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα, ακολούθησα το παρακάτω βίντεο, , δεν έγινε τίποτα Τα έκανα όλα όπως ακριβώς τα παρουσιάζει αλλά δεν βγήκε άκρη. Κωδικός δεν μας ενδιαφέρει να μπει. Αν είναι δυνατόν δώσε μου βήμα βήμα οδηγίες τι πρέπει να κάνω μήπως και βγάλω άκρη. Ευχαριστώ.
rfc Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Φιλε απλα βγαλε απο τα 7 το pass protected και φτιαξε μονο κοινοχρηστους φακελλους με δεξι κλικ σε οποιο μηχανημα θες και βαλε δικαιωματα>everyone και στο security και εισαι ετοιμος
vagpan1986 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Γεια χαρά Αφού έχεις κάνει ότι λεει το βιντεάκι, δηλαδή 1. Ονομασία και των δυο Η/Υ ώστε να ξέρεις ποιός είναι ποιός 2. Τοποθέτηση σε ίδιας ονομασίας workgroup (π.χ. WORKGROUP) 3. (Win 7)-->ρυθμίσεις από network sharing center, όπως turn on network discovery, password protecting shared στο off. Tο μόνο που πρέπει να σιγουρευτείς αν όντως ο ένας Η/Υ "βλέπει" τον άλλον. Αυτό είναι το πρόβλημα σου? Δηλαδή αν πας στο pc με τα XP, έναρξη-θέσεις δικτύου, δεν βλέπεις ενα φάκελο-κοινόχρηστο ( φακελος του windows7). Το αντίστοιχο και απο τα win7 απο "Ο Υπολογιστής μου", "Δίκτυο",διπλό κλικ στο windows Xp Η/Υ . Αν ναι τους κάνεις μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας για πιο εύκολη πρόσβαση. Διαφορετικά, στα windows 7 , δημιουργήσε ένα φάκελο π.χ. στην επιφάνεια εργασίας, δεξί κλικ, properties, στην καρτέλα sharing κανεις κλικ στο share,πατας το βελάκι και βάζεις everyone και πατησε share και done. Πήγαινε στα windows xp,έναρξη-θέσεις δικτύου και εκεί θα δείς τον φάκελο σου. Αν τώρα δοκίμασες ολα αυτά και δεν βλέπεις τίποτα, τι να πώ .. Κάνε αυτα μήπως και του βάλουμε και κοινόχρηστο εκτυπωτή ..στην συνέχεια 1
xristoforos89 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Πήγα νωρίτερα το απόγευμα στο παιδί, μπαίνω στο Δίκτυο και ..είχε εμφανιστεί από το πουθενά το άλλο πισι (με τα 7) που έψαχνα χθες. Ήθελε τον χρόνο του μάλλον ή ήταν ντροπαλό όσο ήμουν εγώ εκεί χθες .. όσον αφορά τον εκτυπωτή, εντάξει συνδέθηκε σχετικά εύκολα αυτός. Οπότε η λύση που βρίσκεται στο βίντεο, ισχύει. Ευχαριστώ παίδες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα