Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν λίγες μέρες, η AMD ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία μίας νέας κάρτας γραφικών που έχει την ονομασία Radeon R9 380X.

Η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών θα αναλάβει να καλύψει το κενό ανάμεσα στις Radeon R9 380 και Radeon R9 390 με κόστος που θα ξεκινάει περίπου από τα $229, και επιπλέον να εκμεταλλευτεί το κενό που υπάρχει στην σειρά της Nvidia, ανάμεσα στις GeForce GTX 960 ($190) και GeForce GTX 970 ($319).

Η GPU βασίζεται στον “πυρήνα” 28nm Antigua (Tonga) και διαθέτει 32 μονάδες GCN (Graphics CoreNext) για συνολικά 2048 stream processors. Επίσης διαθέτει 128 TMUs, 32 ROPs και το εύρος του memory interface είναι 256-bit.

Η μνήμη, τύπου GDDR5, έχει μέγεθος 4GB. Η GPU χρονίζεται στα 970MHz και η RAM στα 5,7GHz με το memory bandwidth να αγγίζει τα 182GB/s.

Link.png Site: TechPowerUp

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας θα γίνει best seller. σε κάποιο low-mid range budjet που κάποιος θα πήγαινε είτε σε 960 είτε σε 380 η συγκεκριμένη θα δώσει την μία και μοναδική λύση. κακά τα ψέμματα μπορεί να μήν είναι τέρας επιδόσεων αλλά έστω αυτό το κάτι παραπάνω απο την 380 και αυτό το κάτι περισότερο απο παραπάνω απο 960 θα καλύψει πολύ μεγάλη μερίδα (ίσως την μεγαλύτερη) του αγοραστικού κοινού.

*επιφυλάσομαι μόνο για τις τιμές που θα δούμε στο ελλάντα

• Like 19
Δημοσ.

πράγματι υπάρχει ένα κενό στα 250 έως 300ευρώ και η συγκεκριμένη κάρτα τα το καλύψει. Μπράβο στην ΑΤΙ που το "είδε" και προσφέρει σωστή-ενδιάμεση λύση.

λέτε η NVIDIA να βγάλει καμιά boost 960ΤΙ με 4GB για να καλύψει και αυτή το κενό?

960 & 380 αξίζουν ΜΕΓΙΣΤΟ 220ευρώ ανεξαρτήτως μνήμης και μπιχλιμπίδια. Τι πρέπει να αγοράσει κάποιος που θέλει να δώσει 270 , 280ευρω και δεν μπορεί να δώσει τα λεφτά που ζητάνε οι 970 και η ΑΤΙ390?? 

• Like 4
Δημοσ.

ολοιδια με την 280χ μοιαζει!

και εχουν κολισει ολοι στα 28nm, δεν πανε παρακατω. τους βαρεσε η κριση!

Δημοσ.

Τι πρέπει να αγοράσει κάποιος που θέλει να δώσει 270 , 280ευρω και δεν μπορεί να δώσει τα λεφτά που ζητάνε οι 970 και η ΑΤΙ390?? 

Πρέπει να κάνει οικονομία άλλο ένα πενηντάρικο και να πάει σε μια 390-970. Δεν πιστεύω ότι κάποιος που μπορεί να διαθέσει 280 ευρώ για μια κάρτα γραφικών έχει τέτοιο οικονομικό πρόβλημα που θα κολλήσει σε άλλα 50. Στο κάτω κάτω, ας πάρει μια 380/960 και του μένουν λεφτά και για κανένα ζευγάρι παπούτσια! Τι καλύτερο!

Πραγματικά, δεν νομίζω ότι έχει νόημα αυτή η χρηματική κατηγορία όταν μπορείς να πάρεις κάτι τόσο καλό με λίγα χρήματα πιο πάνω. 

• Like 4
Δημοσ.
πράγματι υπάρχει ένα κενό στα 250 έως 300ευρώ και η συγκεκριμένη κάρτα τα το καλύψει. Μπράβο στην ΑΤΙ που το "είδε" και προσφέρει σωστή-ενδιάμεση λύση.

Πλακα κανεις μαλλον. Θελω να πιστευω.

Αυτος που εχει να δωσει 250 ευρω για καρτα γραφικων μονο, δε θα τσιγκουνευτει το 50-100 ευρω παραπανω για να ανεβει κατηγορια.

Εκτος κι αν μιλαμε για εβραϊκης καταγωγης gamer.

Αν δεν εχει το 50αρικο, καλα θα κανει να παρει μια με 150 ευρω. Και το 100ρι να το φαει σε σουβλακια και μπυρες. Μια χαρα ειναι κι οι καρτες με 150.

Εγω πανω απο 160 ευρω δεν εχω δωσει για καρτα. Ουτε προκειται.

Με 250 πηρα το ps3 και με αλλα 350 το ps4. Παραλιγο να μου δωσουν δωρο την πωλητρια.

• Like 6
Δημοσ.

Με 250 πηρα το ps3 και με αλλα 350 το ps4. Παραλιγο να μου δωσουν δωρο την πωλητρια.

τυχερε! εγω επεσα σε πωλητη!

• Like 1
Δημοσ.

Ερωτηση προς γνωστες, να παρω την R9 380 με 2Gb Ram ή με 4? η διαφορα ειναι καπου 25 ευρω. θα δω διαφορες? Fallout 4 θελω να παιξω

Θα μπορείς να επιλέξεις high resoloution textures. Αν τα επιλέξεις χωρίς μνήμη τότε θα δεις τα fps πέφτουν λόγου ανταλλαγής δεδομένων με την κεντρική μνήμη. Αλλιώς δεν υπάρχει κάποια διαφορά στην ταχύτητα. Πάντως για 25 ευρώ θα πήγαινα χαλαρά στα 4 gb.

• Like 2
Δημοσ.

Ερωτηση προς γνωστες, να παρω την R9 380 με 2Gb Ram ή με 4? η διαφορα ειναι καπου 25 ευρω. θα δω διαφορες? Fallout 4 θελω να παιξω

Τα 4gb και ναι θα εχει διαφορες, πολλα παιχνιδια δεν θα σε αφηνουν να βαλεις καποια επιπλεον γραφικα γιατι δεν θα φτανει η vram και να σε αφηνουν θα εχεις προβλημα, μολις περασεις τα 2gb που δεν ειναι και δυσκολο, ακομα και σε 1080p.

To fallout φαινετε αρκετα απαιτητικο παντως.

http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=5013&game=Fallout%204

• Like 1
Δημοσ.

Μη τρελαίνεστε.
Κάποιοι ξεκινάνε από τα 200€ και τελικά καταλήγουν στα 220-250€...
Αυτοί είναι αυτοί που έχουν budget 200€ και απλά τεντώνονται λίγο και φτάνουν 220€ βαριά 250.
Αυτοί δεν έχουν το εξτρά πενηντάρικο που λέτε μερικοί.

Και εγώ για 200€ είχα ξεκινήσει και τελικά είχα πάρει την MSI 560GTi με 230 ή 240€ (κάπου εκεί)
Αλλά με τίποτα δεν θα πήγαινα στα 250+ ακόμη και αν η διαφορά ήταν μεγάλη σε δυνατότητες.

Και όλα αυτά σε "καλύτερες" εποχες... προ κρίσης.
Τώρα με την κρίση δεν νομίζω να είναι ευκολότερο!

• Like 15
Δημοσ.

Πες τα φίλε XRHSTOS γιατί μερικοί δεν μπορούν να καταλάβουν με τίποτα και πάνε με το σκεπτικό αφού έχει 200 μπορεί να πάει 250 και αφου έχει 250 να πάει στα 300 έ άλλο ένα 50ρι και πήγε στην 970-390 κατηγορία,λες και είναι πορτοκάλια τα ευρώ...

Η κίνηση της AMD είναι τέλεια απλά.

Ανέκαθεν που φαινόταν περίεργο οι κάρτες μέχρι τα 240 έχουν μικρές διαφορές σε τιμές ανά κατηγορία.Απο την 960-380 η επόμενη κατηγορία είναι 150 ευρώ πάνω.

Είναι δυνατόν να πούμε..

• Like 7
Δημοσ.

παραδοσιακα υπαρχει και η 960Ti για να καλυψει το προαναφερομενο  κενο

τι εγινε ρε παιδια εβγαλε η amd καρτα για να καλυψει σκοπιμοτητες  τιμολογιακων κενων και οχι για να πεσουν οι τιμες; πως εγινε αυτο;  :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...