Dimitrsthras Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Άσκηση στη σχολή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγάζει σφάλμα.
gon1332 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δε ξέρω Pascal. Αλλά διαβάζοντας από κάτω τα μηνύματα, τα οποία είναι στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ παρακαλώ και τα οποία σου λένε σε ποια γραμμή να κοιτάξεις, τα βρήκα όλα. Είναι περιττό να σου πω που έχεις λάθη. Εφόσον δεν κατάλαβες αυτά που γράφει από κάτω, δε θα καταλάβεις και αυτά που θα σου έγραφα.
Dimitrsthras Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δε ξέρω Pascal. Αλλά διαβάζοντας από κάτω τα μηνύματα, τα οποία είναι στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ παρακαλώ και τα οποία σου λένε σε ποια γραμμή να κοιτάξεις, τα βρήκα όλα. Είναι περιττό να σου πω που έχεις λάθη. Εφόσον δεν κατάλαβες αυτά που γράφει από κάτω, δε θα καταλάβεις και αυτά που θα σου έγραφα. Πες τα και ας μην τα καταλάβω ... Έχε στο νου σου ότι είμαι πρωτοετής φοιτητής και τα γνωρίζω για πρώτη φορά αυτα ... και ότι η pascal είναι από τις πιο περίεργες γλώσσες και πίστεψε με προσπαθησα να αλλάξω τις τιμές που μου υποδεικνύει στο σφάλμα και δεν είχα κάποια ιδιάιτερη επιτυχία.
gon1332 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Κάθε εντολή πρέπει να τερματίζει με τον χαρακτήρα ;. Το έχεις ξεχάσει σε δύο σημεία. Σου υποδυκνύει μόνο το ένα. Διόρθωσέ τα και δες τι σου εμφανίζει στη πορεία. Αυτό αποτελεί συντακτικό λάθος. Είναι τα πιο εύκολα να διορθώσεις.
Dimitrsthras Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Κάθε εντολή πρέπει να τερματίζει με τον χαρακτήρα ;. Το έχεις ξεχάσει σε δύο σημεία. Σου υποδυκνύει μόνο το ένα. Διόρθωσέ τα και δες τι σου εμφανίζει στη πορεία. Αυτό αποτελεί συντακτικό λάθος. Είναι τα πιο εύκολα να διορθώσεις. οτιδήποτε άλλο και να δοκιμάσω δεν έχω άλλη τύχη μήπως μπορείς να γίνεις πιό συγκεκριμένος; Ευχαριστώ.
gon1332 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Στο case σου έχεις δύο εντολές. Αυτές πρέπει να τις βάλεις σε ένα block Begin..End. Διαφορετικά η γλώσσα περιμένει μία εντολή. Οπότε πάει να διαβάσει το q:=True σαν case και αποτυγχάνει. 1
Fotic Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 άμα και πάλι δεν τα καταφέρεις κάντο με if είναι πιο εύκολο(εκτός και αν σου το ζητάει η ασκ.)
Dimitrsthras Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Κατάλαβα ποιά ήταν η επιπλοκή και κατάλαβα και λίγο παραπάνω τη σημασία και χρήση του μπλοκ Begin..End Ευχαριστώ πολύ (και για την κατανόηση).
gon1332 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Χαίρομαι. Φτιάξε τη στοίχιση του προγράμματος ώστε να διαβάζεται πιο εύκολα. 1
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Κατάλαβα ποιά ήταν η επιπλοκή και κατάλαβα και λίγο παραπάνω τη σημασία και χρήση του μπλοκ Begin..End Ευχαριστώ πολύ (και για την κατανόηση). Η στοίχιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Έτσι όπως το έχεις είναι κακογραμμένο με αποτέλεσμα να μπορείς να βρίσκεις εύκολα τα λάθη σου και πολλά άλλα. Φτιάξτο καλύτερα και ξανά πόσταρέ το.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα