pvpx Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα!! Θέλω να αγοράσω φωτογραφηκή μηχανή και είμαι ανάμερα στις nikon d5500, d7000 και d7100. Ποια μου προτείνεται ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 αν θες να δωσεις καμια πληροφορια παραπανω για σενα πρωτα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Προσωπικά δεν θα κοιταζα την d5500,θα πηγαινα στην d5300 σε αυτή την κατηγορία. Υποθέτω το διλλημα μου θα ήταν d5300 vs d7100. Ή πρώτη μικρότερη/ελαφρύτερη με wifi + gps ίσως και ένα κλικ καλύτερο αισθητήρα,σπαστη οθονη και προφανώς φθηνοτερη. Ή δεύτερη με καλύτερη εργονομια/πιάσιμο,καλύτερη εστίαση,διπλή κάρτα,καλύτερη διαχείριση φλας,διπλή ροδελα και δυνατότητα να εστιάζει με φακούς που δεν έχουν ενσωματωμενο μοτέρ εστίασης. Με απλά λόγια, Ή d7100 καλύτερη για σοβαρή δουλειά και η d5300 για ερασιτεχνική Υ.γ Εγω θα ήθελα μια d5x00 με διπλή ροδέλα και διπλή κάρτα. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2015 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 υπαρχει, και λεγεται D750 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) υπαρχει, και λεγεται D750 Και απο φακους τι γινετε συναδελφε?Χρειαζομαι τουλαχιστων εναν υπερευρυγωνιο,εναν ταξιδιωτικο ζουμ και εναν-δυο prime ισως και καποιο τελε.Ο προυπολογισμος εκτινασετε για αλλαγη ολοκληρου συστηματος..Τουλαχιστων για σχεδων ερασιτεχνικη χρηση. Ασε που θα μου ηταν χρησιμο και το gps της d5300.. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2015 από @topos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 εγω απαντησα στο "ερωτημα" αν υπαρχει η μηχανη που ζητας κι εγω παντως θα προτιμουσα ητν D5300 απο την 7100. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Προσωπικά δεν θα κοιταζα την d5500,θα πηγαινα στην d5300 σε αυτή την κατηγορία. Υποθέτω το διλλημα μου θα ήταν d5300 vs d7100. Ή πρώτη μικρότερη/ελαφρύτερη με wifi + gps ίσως και ένα κλικ καλύτερο αισθητήρα,σπαστη οθονη και προφανώς φθηνοτερη. Ή δεύτερη με καλύτερη εργονομια/πιάσιμο,καλύτερη εστίαση,διπλή κάρτα,καλύτερη διαχείριση φλας,διπλή ροδελα και δυνατότητα να εστιάζει με φακούς που δεν έχουν ενσωματωμενο μοτέρ εστίασης. Με απλά λόγια, Ή d7100 καλύτερη για σοβαρή δουλειά και η d5300 για ερασιτεχνική Υ.γ Εγω θα ήθελα μια d5x00 με διπλή ροδέλα και διπλή κάρτα. Την διπλη καρτα ας την αφησουμε, αλλα η διπλη ροδελα και 2-3 κουμπακια δεν κοστιζουν τιποτα, δηλαδη ουτε καν ροδελα στο μπροστα μερος, ας εκαναν το κεντρικο πολυπληκτρο περιστροφικο και να εχει καποιες λειτουργιες (προγραμματιζομενες μαλιστα) οπως το εχει η sony, ποσο μπορει να κοστιζει; Τιποτα! Επισης ποσο θα κοστιζε αν ειχε και 1-2 προγραμματα χρηστη; Απλα πραγματα που σε κανουν να θελεις να ξεφορτωθεις την σειρα d5xxx και να πας πιο πανω χρειαζεσαι δεν χρειαζεσαι το πακετο και ογκο των d7100-7200. Επισης για μενα απαραδεκτο να πουλανε μηχανες με 700-800€ και να μην εχουν πρισμα, με αυτα τα λεφτα που πουλανε την d5500, αγοραζεις την pentax k3 που ειναι σοβαρη μηχανη επιπεδου d800 αλλα με aps-c αισθητηρα, το οποιο δεν σε χαλαει και καθολου, προσωπικα απο την μεταβαση σε ff δεν ειδα και διαφορες στην ποιοτητα εικονας ή στο δυναμικο ευρος, μονο στο iso εχει καποια διαφορα και κυριως για μενα στο ρηχο βαθος πεδιου, αλλα αν υπολογισουμε οτι εκτοξευονται τα κοστη για εναν γρηγορο ποιοτικο zoom φακο δεν αξιζει για ερασιτεχνικη χρηση, εκτος και αν σε περισσευουν οποτε οκ, παιρνεις το καλυτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 εχει κι αλλα σοβαρα πλεονεκτηματα η Full frame πολυ μεγαλυτερο ματακι και σοβαροτερους φακους, που εχει νοημα να επενδυσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) εχει κι αλλα σοβαρα πλεονεκτηματα η Full frame πολυ μεγαλυτερο ματακι και σοβαροτερους φακους, που εχει νοημα να επενδυσεις. Πολυ μεγαλυτερο ματακι δεν εχουν τουλαχιστον απο τις aps-c με πρισμα ή evf (εδω παιζει να εχουν και μικροτερο απο καποιες). Απο τις aps-c με καθρεφτη αστο, εκει υπαρχει χαος. Αλλα γενικα μια χαρα ειναι το aps-c για ερασιτεχνικη και οχι μονο χρηση και δεν υπαρχει στον κοσμο μονο η nikon και οι 2-3 αργοι κλασικοι zoom φακοι που δουλευει η συντριπτικη πλεοψηφια, υπαρχουν και εταιρειες που φτιαχνουν σοβαρα σωματα και φακους οπως η fuji. Απο εκει και περα σαφως αν θελεις 36mp 42mp 50mp και εχεις να πληρωσεις τους καταλληλους φακους πας για ff και ακομα παραπανω. Επισης αν δουλευεις σε υψηλα iso και θελεις να παγωσεις και κινηση δεν υπαρχει αλλη λυση, θελεις ff και γρηγορους φακους, ουτε vr θα σε σωσει ουτε 5axis ibis. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2015 από Razor333 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pvpx Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Για την d 7000 τι γνωμη εχετε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Στα ~400 ευρω δεν ειναι κακη αγορα. Αλλα σαν iq δεν θα σου δωσει κατι παραπανω απο d5100. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Περα απο τα τενικα χαρακτηριστικα ειναι και η αισθηση.... αλλο να οδηγεις audi με 150 χιλιομετρα και αλλο να οδηγεις starlet στα 150 στην εθνικη. Εγω πηρα την 7200. ειχα την 5200. Η πρωτη αισθηση ηταν λες και δεν ειχα ξανασχοληθει με φωτογραφια. Στην βδομαδα επανω ειχα προσαρμοστει. Τωρα αν με ρωτησεις, δεν αλλαζω με τιποτα την αισθηση της 7200. Ειναι στιβαρη, ολα γινονται γρηγορα, οχι μπες στο μενου πατα το βελακι κατω κατω enter, κανεις 2 μηχανικες κινησεις και εισαι ετοιμος. Χωρια που το viewfinder των 5χχχ ειναι για κλαματα, το καταλαβα οταν πηρα την 7200. αν σου αρεσει το hobby και θες να ασχοληθεις, παρε την 7100. υποστηριζει και autofp (για γρηγορες ταχυτητες με το φλας-ασημαντο για τους περισσοτερους αλλα λεμε τωρα), η αισθηση οταν θα την μαθεις και θα τη δουλευεις ειναι μοναδικη believe me. εν κατακλειδι.... αν ασχολεισαι στη χαση και στη φεξη D5xxx αν εισαι πιο θερμος D7xxx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 ισχυουν ολα αυτα. τωρα εχω την 5100. μου χουν περασει πολλες σκεψεις για αναβαθμιση στην 5300 στην σειρα 7 και σε FX τελικα κατεληξα στο να κρατησω την 5100 μεχρι να σαπισει(δεν αργει αυτο με τη χρηση που της κανω...) να την πουλησω και καποια στιγμη να παρω την 5300, και μετα πηδημα σε D750 κρατωντας την 5300 για δευτερη και για ταξιδια,το μικρο βαρος/ογκος και το gps τα θεωρω απαραιτητα για ταξιδια,(ναι κανω τοσα πολλα ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) νομιζω φιλος οτι δεν αξιζει να κανεις αναβαθμιση απο 5100 σε 5300... καλυτερα κρατα την 5100 οπως λες και αργοτερα παρε την 750.....διοτι μη μου πεις οτι θα εχεις ττο πυροβολο στην διαθεση σου και στο ταξιδι θα παρεις την 5300!!!! Εγω προσφατα πηγα dubai με 40 βαθμους τη νυχτα και υγρασια διχως προηγουμενο.... πεζοπορια με backpack στην πλατη lowepro 450ΑW με 7200, tokina 11-16, 18-200, 35 1.8, 50 1.4 flash, 3 μπαταριες για τη μηχανη, 8 για το flash μαζι με λοιπα παρελκομενα φιλτρα κτλπ α.. και τριποδο.... ζοριστικα πολυ η αληθεια ειναι αλλα οταν επεστρεψα Ελλαδα και τις ανοιξα.... το αποτελεσμα με ανταμειψε και με το παραπανω Ασε που το πηδημα δεν θα ειναι στη D750.... το πηδημα θα ερθει μετα οταν θα πας να αγοραζεις φακους :) :) Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2015 από blu3_orion Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) το θεμα ειναι οτι με κροπ και εναν 35ρη, εχεις μισο κιλο ολο κι ολο. εχω κανει κι εγω ταξιδια με 10 κιλα στη πλατη, αλλα με κουραζουνε. επισης ειναι και θεμα ασφαλειας,δε ψηνομαι να κυκλοφορω με 3χιλιαρικα πραγματα μαζι μου τωρα τη 5300 σε σχεση με τη 5100 θα την αλλαζα για την καλυτερη οθονη, το 60fps video, wifi/gps και απλα επειδη η 5100 θα κλασει καποια στιγμη, δεν εχει νοημα να ξαναπαρω την ιδια Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2015 από Ntinaras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα