Προς το περιεχόμενο

speedport entry 2i σε bridge mode?

bobptz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 12/10/2018 στις 4:53 ΜΜ, jkoukos είπε

Από την στιγμή που κάθε router κάνει δική του κλίση ΡΡΡ, παίρνει το καθένα την δική του δημόσια ΙΡ και δημιουργεί την δικιά του αυτόνομη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Οπότε το όποιο πρόβλημα έχεις με το VPN (ή με οτιδήποτε άλλο) στο 2ο router είναι παντελώς άσχετο με το Speedport και τις ρυθμίσεις αυτού. Επικεντρώσου καθαρά στις ρυθμίσεις του VPN και στον 2ο router.

Έγινε σ' ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 274
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

On 12/10/2018 at 15:27, jonhh said:

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.. έχω το SpeedPort Entry 2i που δίνει ο ΟΤΕ. Επικοινώνησα μαζί τους για το pass through και μου είπαν να βάλω στο SpeedPort Entry 2i κάποια generic credentials που μου στείλανε και μετά να συνδέσω από την LAN του SpeedPort Entry 2i το δικό μου router και εκεί να κάνω τη κλήση PPPoE.

Δούλεψε καθώς έχω Ιντερνετ και η εξωτερική IP είναι διαφορετική όταν είμαι συνδεδεμένος στο δικό μου router και όταν είμαι συνδεδεμένο στο SpeedPort Entry 2i.

Το πρόβλημα είναι πως οι ρυθμίσεις VPN που έχω κάνει στο δικό μου router δεν δουλεύουν... Δοκίμασα και έριξα το security στο SpeedPort (Internet >> Security ) στο middle και στο low, αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα.

Πρέπει να κάνω ακόμα κάποια άλλη ρύθμιση στο SpeedPort Entry, ώστε να λειτουργούν οι ρυθμίσεις του VPN?

και κατι χαζο αλλα το αναφερω.μην βαλεις τα ιδια στοιχεια στο ασυρματο και μετα συνδεθεις ασυρματα και δεν ξερεις σε ποιο εχεις συνδεθει και μετα δεν σου παιζει το vpn για αυτο το λογο. και επισης μην εχουν τα 2 router την ιδια Ip. αν και εκει θα επρεπε να ειχες θεματα και με τo Ιντερνετ

• 2 εβδομάδες αργότερα...

καλησπερα σας.

Κατοχος VDSL 30 (συνχρονιζω στο 28) εδω και 6 χρονια με το ZTE zxdsl 931VII, σε ενα σπιτι 150μ2 με το ρουτερ στο κεντρο του και το wifi επιανε σχεδον παντου, και δεν ειχα κανενα προβλημα αυτα τα 6 χρονια.

ΜΟυ εστειλαν απο τον οτε οτι αυριο αυριο θα μου αλλαξουν την γραμμη σε VOIP. Μου εστελαν το speedport entry πριν κανα διμηνο, το δοκιμασα και η ολη εμπειρα ειναι αθλια. wifi στην μιση ταχυτητα και μονο στα 2 μετρα και στα αλλα δωαμτια καθολου.

Θα ηθελα σασ παρακαλω την βοηθεια σας.

Να μου προτινετε 2-3 μηχανηματα (budget, value for money, και ακριβα) (router? modemrouter?) ετσι ωστε να εχω γρηγορο, μοντερνο και αξιοπιστο internet & wifi.

Γενικα δεν χρησιμοποιουμε το σταθερο για τηλ σχεδον ποτε.

υ.γ. Εχω εναmac mini 2012 σαν HTPC με ethernet στο modem/router και μετα μονο λαπτο, κινητα και ταμπλετ.

Αρχικα σκεφτομουν να παρω σαν value for money ενα ΧΙΑΟΜΙ wifi router 3G ή το 4 με 40ευρω.

Σας ευχαριστω παααρα πολυ.

καλησπέρα στην ομάδα,

Λόγω VOIP γραμμών προσπαθώ να βρω και εγώ λύση για το δικτυο μου. 

Μέχρι τώρα είχα bridge mode  το speedport και αμέσως μετά το firewall μου (Cyberoam), και έτσι η public static IP που είχα έπεφτε πάνω στο firewall και μπορούσα να φτιάξω το VPN. 

είδα λίγο τους οδηγούς πάρα πάνω αλλά το firewall μου δεν υποστηρίζει RJ11, οπότε θεωρώ δεν μπορεί να μπει πριν το Speedport.

H ερώτηση μου είναι, αν το συνδέσω με Passthough  (speedport και μετά firewall) γίνεται η public static IP μου να πέφτει στο filewall? Σκέφτηκα σαν εναλλακτική να ενεργοποιήσω τις 16 εξτα IPs που δίνει ο ΟΤΕ έναντι 12 ευρω το μηνα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις γνώμες σας.

• 2 μήνες μετά...
Στις 29/10/2018 στις 3:20 ΜΜ, mataragas24 είπε

καλησπέρα στην ομάδα,

Μέχρι τώρα είχα bridge mode  το speedport και αμέσως μετά το firewall μου (Cyberoam), και έτσι η public static IP που είχα έπεφτε πάνω στο firewall και μπορούσα να φτιάξω το VPN. 

είδα λίγο τους οδηγούς πάρα πάνω αλλά το firewall μου δεν υποστηρίζει RJ11, οπότε θεωρώ δεν μπορεί να μπει πριν το Speedport.

H ερώτηση μου είναι, αν το συνδέσω με Passthough  (speedport και μετά firewall) γίνεται η public static IP μου να πέφτει στο filewall? Σκέφτηκα σαν εναλλακτική να ενεργοποιήσω τις 16 εξτα IPs που δίνει ο ΟΤΕ έναντι 12 ευρω το μηνα.

καλησπέρα, κάτι παρόμοιο θέλω να κάνω κα ιεγώ . Είδα κάπου οτι αντι για bridge mode βάζουμε του οτε σε passthrough και δουλεύει. Εγώ θέλω να τα βάλω πάνω σε ένα dual wan router . Δλδ θέλω να έχω 4 του οτε σε passthrough ta οποία θα έχουν τις τηλεφωνικές γραμμές πάνω και θα είνια σε passthrough mode και θα πηγαίνουν σε ένα  άλλο router το οπίο θα συνδιάζει τις ταχύτητες (χοντρικα) ξέρουμε αν θα δουλέψει αυτό ?   

http://bbb-solutions.blogspot.com/2015/11/speedport-entry-2i-modem.html?m=1

αυτός είνια ένας απο τους οδηγούς που βρήκα και πρέπει να ακoλουθήσουμer  το 2 σκέλος του με το passthrough

24 minutes ago, KinigosPsixon said:

καλησπέρα, κάτι παρόμοιο θέλω να κάνω κα ιεγώ . Είδα κάπου οτι αντι για bridge mode βάζουμε του οτε σε passthrough και δουλεύει. Εγώ θέλω να τα βάλω πάνω σε ένα dual wan router . Δλδ θέλω να έχω 4 του οτε σε passthrough ta οποία θα έχουν τις τηλεφωνικές γραμμές πάνω και θα είνια σε passthrough mode και θα πηγαίνουν σε ένα  άλλο router το οπίο θα συνδιάζει τις ταχύτητες (χοντρικα) ξέρουμε αν θα δουλέψει αυτό ?   

http://bbb-solutions.blogspot.com/2015/11/speedport-entry-2i-modem.html?m=1

αυτός είνια ένας απο τους οδηγούς που βρήκα και πρέπει να ακoλουθήσουμer  το 2 σκέλος του με το passthrough

α.ναι μπορει να γινει.

β.οσο ξερω το pppoe passthrough ειναι ηδη ενεργοποιημενο οπως και οταν κουμπωσει στην γραμμη τραβαει μονο του την τηλεφωνια/Username/password κτλ.οποτε εσυ απλα θα το κουμπωσεις στο Load balancing router που θα εχεις και θα κανεις απο εκει κληση Pppoe.

πολλα θεματα για Load balancing.αλλοι με tp link αλλοι με mikrotik.

https://www.google.com/search?q=load+balancing+insomnia&oq=load+balancing+insomnia&aqs=chrome..69i57.3136j0j1&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8

απλα προσοχη μην συνδεθει το Stb port στο wan router που συνηθως ειναι το lan 4

On 29/10/2018 at 15:20, mataragas24 said:

καλησπέρα στην ομάδα,

αν παιξεις pppoe passthrough public ip θα παρει το firewall σου αλλα δεν ξερω τι γινεται επειδη εσυ εχεις static.δεν ξερω αν γινεται η static να δοθει στο firewall σου και το speedport μπροστα να παρει καποια αλλη Ip. ρωτα τον @jkoukos .νομιζω καποιος ειχε γραψει οτι η τηλεφωνια θα παιξει ακομα και αν μπουν τα Default στοιχεια στο speedport (default να υποθεσω θεωρουν τα [email protected] password otenet). αν παρεις Public ip's ισως να εχεις παλι το ιδιο προβλημα διοτι το δικτυο δρομολογειται πισω απο μια static.την static Ομως θα πρεπει να την παρει το Firewall σου. να παρει την Static το speedport και το firewall σου με κληση Pppoe μια Ip απο τις εξτρα ip μου φαινεται δυσκολο αφου ειναι δευτερη κληση και ειναι και ξεχωριστα δικτυα. μια αλλη λυση αλλα θα μπλεξεις θα ηταν modem router σε bridge μπροστα κληση pppoe το Firewall και το speedport πισω απο το Firewall για να σηκωνει τηλεφωνια.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σε ολους!

Ειμαι και εγω κατοχος του ote-Speedport Entry 2i,με 24αρα συνδεση/τηλεφωνο & οτεtv.Θα ηθελα την υπομονη σας μαζι μου γιατι ειμαι λιγο εξω απο τα νερα μου οσον αφορα τα διαδικτυακα...Προσφατα αγορασα το Asus RT-AC88U(σκεπτομενος οτι ειναι ενα καλο router για online παιχνιδια),χωρις να εχω καταληξει ακομα,πως πρεπει να τα συνδεσω μεταξυ τους.Αν καταλαβα σωστα απο τα προηγουμενα σχολια των χρηστων εδω,απο τη στιγμη που εχω τηλεφωνο στο Speedport(αρα VOIP),θελωντας να εχω το Speedport μονο για το τηλεφωνο και το Asus για internet/wifi,πρεπει να βαλω το Asus πισω απο το Speedport και να κανω PPPoe Passthrough...εαν ειμαι σωστος εως τωρα,τι ρυθμισεις χρειαζεται να κανω μετα?

Επεξ/σία από MikeXJR

Θα αφήσεις το speedport όπως είναι και θα σου δώσει Internet και τηλεφωνία. Σε μια από τις θύρες του (εκτός stb) κουμπώνεις ένα ethernet καλώδιο που θα είναι στο Asus στην wan θύρα του.

Στο Asus θα βάλεις ρύθμιση να συνδέεται από την wan πόρτα, όχι dsl, όπου θα κάνει pppoe. Θα βάλεις τα στοιχεία της σύνδεσης που έχεις στην cosmote πχ [email protected] και κωδικό mkhhy

Έτσι θα κάνει ένα νέο pppoe conni το Asus και θα χειρίζεσαι με public IP πλέον το internet  από το router.

Στις 26/1/2020 στις 1:58 ΜΜ, atux_null είπε

Θα αφήσεις το speedport όπως είναι και θα σου δώσει Internet και τηλεφωνία. Σε μια από τις θύρες του (εκτός stb) κουμπώνεις ένα ethernet καλώδιο που θα είναι στο Asus στην wan θύρα του.

Στο Asus θα βάλεις ρύθμιση να συνδέεται από την wan πόρτα, όχι dsl, όπου θα κάνει pppoe. Θα βάλεις τα στοιχεία της σύνδεσης που έχεις στην cosmote πχ [email protected] και κωδικό mkhhy

Έτσι θα κάνει ένα νέο pppoe conni το Asus και θα χειρίζεσαι με public IP πλέον το internet  από το router.

Να συμπληρωσω σε αυτο οτι θα πρεπει να ζητησει απο τον παροχο να ενεργοποιησει passthrough με demo στοιχεια γιατι αλλιως δεν θα ειναι εφικτο να κανει κληση με τα στοιχεια της γραμμης 2 φορες.Αρα το speedport  κανει κληση με τα demo και το wan interface του Asus με του πελατη τα personal.

Μια χαρά γίνονται ταυτόχρονες κλήσεις. Το έχω κάνει με 3 ταυτόχρονες και υπάρχει αναφορά και για 4. Το πρόβλημα είναι αλλού και πρέπει να κάνουμε αυτό που προτείνεις.

Αν το Speedport είναι πρώτο στην γραμμή και έχει τα γενικά credentials, με τα ατομικά να είναι πίσω στον δικό μας router, κάποια στιγμή μέσω του ACS server θα πάρει αυτόματα τα προσωπικά και θα μείνουμε στον άσσο. Επίσης είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή, σε κάποια επόμενη ανανέωση της δημόσιας ΙΡ, θα μπούμε πίσω από SGNAT και θα μείνουμε εκεί μέχρι να ζητήσουμε εμείς να μας βγάλουν.

Οπότε ζητάμε να δώσουν στο Speedport στοιχεία σύνδεσης της μορφής [email protected], όπου τα x είναι ο τηλεφωνικός αριθμός της γραμμής μας κι έτσι πρώτον δεν θα αλλάξουν ποτέ και δευτερευόντως ακόμη και να μπει πίσω από SGNAT, δεν θα επηρεάσει την σύνδεση με τα δικά μας στοιχεία.

3 ώρες πριν, jkoukos είπε

Μια χαρά γίνονται ταυτόχρονες κλήσεις. Το έχω κάνει με 3 ταυτόχρονες και υπάρχει αναφορά και για 4. Το πρόβλημα είναι αλλού και πρέπει να κάνουμε αυτό που προτείνεις.

Αν το Speedport είναι πρώτο στην γραμμή και έχει τα γενικά credentials, με τα ατομικά να είναι πίσω στον δικό μας router, κάποια στιγμή μέσω του ACS server θα πάρει αυτόματα τα προσωπικά και θα μείνουμε στον άσσο. Επίσης είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή, σε κάποια επόμενη ανανέωση της δημόσιας ΙΡ, θα μπούμε πίσω από SGNAT και θα μείνουμε εκεί μέχρι να ζητήσουμε εμείς να μας βγάλουν.

Οπότε ζητάμε να δώσουν στο Speedport στοιχεία σύνδεσης της μορφής [email protected], όπου τα x είναι ο τηλεφωνικός αριθμός της γραμμής μας κι έτσι πρώτον δεν θα αλλάξουν ποτέ και δευτερευόντως ακόμη και να μπει πίσω από SGNAT, δεν θα επηρεάσει την σύνδεση με τα δικά μας στοιχεία.

Ακριβως οπως το λες με cli ειναι ο ποιος σωστος τροπος!!Το εχω κανει σε πανω απο 20 συνδεσεις με static Ip.Αυτα σε Οτε.Με αλλους παροχους δν εχω βρει λυσει για μα αποφυγω το διπλο Nat  βεβαια!

Στις 4/2/2020 στις 8:13 ΜΜ, jkoukos είπε

δεν το γνώριζα αυτό, δηλαδή το [email protected],

έχω ένα sophos firewall πίσω από το speedport με passthrough, εδώ και πολλούς μήνες,

κινδυνεύω να μείνει το sophos χωρίς σύνδεση κάποια στιγμή; ή αναφέρεσαι σε κάτι άλλο;

και αν το ζητήσω από που;

Το ζητάς από την τεχνική εξυπηρέτηση και θα το χρησιμοποιήσεις στο Speedport που είναι συνδεδεμένο στην τηλεφωνική γραμμή. Στο Sophos θα έχεις κανονικά τα δικά σου ατομικά στοιχεία σύνδεσης.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...