ExTaCy1337 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Στις 1/27/2018 στις 2:38 ΜΜ, ExTaCy1337 είπε Καλησπερα παιδια! Εχω μια ερωτηση. Γυρισα πριν λιγο καιρο στην cosmote και πηρα το speedport entry 2i με VOIP τηλεφωνια. Splitter o τεχνικος δεν εβαλε δεν χρειαζεται ετσι; εχω μονο μια τηλεφωνικη γραμμη που ερχεται κατευθειαν απ'εξω και το τηλεφωνο ειναι στο ρουτερ. Αυτο που θελω να κανω ειναι να βαλω στο δωματιο που ειναι η γραμμη το TP-Link TD-W8960N που εχω σαν modem ωστε να κατεβασω το SNR στο 1 (Πριν με την Wind ημουν σταθερος με fast path και 1 snr, η γραμμη μου ειναι κρυσταλλος). Μετα να συνδεσω στο σαλονι το WiFi και το Voip απο το speedport που ειναι στην μεση και επισης ακομα ενα ρουτερ asus rt-n10u στο αλλο δωματιο. Αυτη την στιγμη εχω το asus και το speedport και παλια ειχα το asus και το tp-link, πως ειναι η καλυτερη συνδεσμολογια, θα εχω καποια απωλεια με την συνδεση αυτη; Το TP-Link δεν με ενδιαφερει καθολου δεν θα εχει LAN συνδεμενο υπολογιστη, ουτε WLAN ανοιχτο, δηλαδη και bridge να ειναι ακομα καλυτερα χωρις να δουλευει τιποτα πανω του, αν και παλια που το ειχα κανει δεν ειχα προσβαση στο modem για να βλεπω τον συγχρονισμο και τα στατιστικα, δεν ξερω τι γινεται με αυτο. Ολες οι συσκευες WiFi θα πηγαινουν στο speedport και το ASUS θα εχει 2 υπολογιστες συδνεμενους με LAN. Ευχαριστω:) Καποιος να δωσει κανα tip εδω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 To TP-Link σε bridge mode, μόνο ως modem για τον συγχρονισμό. Ως Router ποια συσκευή θέλεις να έχεις (Asus ή Speedport); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ExTaCy1337 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 2/2/2018 στις 6:27 ΜΜ, jkoukos είπε To TP-Link σε bridge mode, μόνο ως modem για τον συγχρονισμό. Ως Router ποια συσκευή θέλεις να έχεις (Asus ή Speedport); Και τις δυο αδερφε μου, το Speedport στο χολ μονο για WiFi και το Asus στο δωματιο μου για ethernet γιατι ερχεται καλωδιο απο την απεναντι πολυκατοικια (μενει συγγενης και παιρνει με ethernet και βγαινει το καλωδιο στο δωματιο μου :P) + Το δικο μου PC που ειναι διπλα. To Asus με κλειστο WiFi. Αν ητανε μονο για 2 συσκευες ηδη το εχω ετσι εδω και χρονια (παλια tp-link+asus, τωρα speedport+asus). Αν και δεν το εχω καν bridge mode τωρα. Το speedport το εχω κανονικα, και το Asus το εχω στα WAN Settings "Static" Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2018 από ExTaCy1337 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 On 12/1/2018 at 5:27 PM, gkanel said: Υπάρχει μήπωw κάποιο update σε αυτό to θέμα? Εμένα από 50 μου πέφτει στα 6!!!! Έχω Είτε το Speedport 2i είτε ένα Zyxel SBG3300 μπροστά και πίσω ένα LinkSys 6900 για να κάνει το PPPoE. Κάθε πρόταση ευπόσδεκτη Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιατι δεν βαζεις το zyxel μπροστα να κανει τα παντα και πισω το speedport να σηκωνει την τηλεφωνια αντι για pppoe passthrough On 26/1/2018 at 11:22 AM, koufs said: έχω το speedport 2i με ΟΤΕ, ως μόντεμ και πίσω από αυτό δικό μου ρούτερ (edgerouter lite αυτή τη στιγμή , αλλά ετοιμάζομαι να στήσω firewall router σε miniPC) εν'οψει επερχόμενου voip και για να μην αποκτήσω παραπάνω συσκευές, σκέφτομαι να το κάνω pppoe passthrough υπάρχουν κάποια σημαντικά μειονεκτήματα του pppoe passthrough ; (γιατί βλέπω ότι μερικοί βάζουν το 2ι πίσω από το ρούτερ, οπότε θα θέλω και νέο μόντεμ) επίσης αν το κάνω pppoe passthrough, θα μπορώ να ενεργοποιήσω και το fon κανονικά φαντάζομαι; ναι το Fon μπορει να παιζει κανονικα στο speedport εφοσον δεν ειναι bridge αλλα pppoe passthrough.αλλοι βαζουν το δικο τους vdsl router να κανει τα παντα και απλα το speedport για την τηλεφωνια.οποτε του οτε απλα κανει μονο την τηλεφωνια και τιποτε αλλο. On 26/1/2018 at 8:25 PM, koufs said: ok ευχαριστώ για τη διευκρίνηση, όσον αφορά το speedport πίσω από άλλο ρούτερ, πιστεύω δεν θα έχει fon, άλλωστε πίσω από άλλο ρούτερ θα έιναι τεράστιος μπελάς να στήσεις 2ο ρούτερ, και απλά το βάζεις σαν συσκευή voip οπότε νομίζω αν θέλει κανείς fon+δικό του ρούτερ+voip, η καλύτερη λύση είναι το pppoe passthrough, τώρα αν ο οτε το κόψει σαν δυνατότητα (αν αφήσουμε στη άκρη το fon) η καλύτερη λύση, αν θέλει κανείς δικό του ρούτερ (που δεν έχει voip), είναι το speedport σαν μόντεμ, από πίσω το ρούτερ μας και μετά μία συσκευή ATA για την voip τηλεφωνία (σαν τέτοια συσκευή φαντάζομαι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και ένα παλιό fritz που έχω από εποχής HOL, μέχρι να μου το ζητήσουν πίσω ) εφοσον παιζει με wan υποδοχη οταν το εχεις πισω θεωρητικα δεν εμποδιζει το fon να παιξει αν μπορει να παρει σαν παραμετρο οτι θα βγει απο wan.Η Hol πλεον οτι ειναι vodafone οποτε σιγα μην μπει στον κοπο να ζητησει το fritz β.ειναι αρκετα παλιο μοντελο που δεν εχει καμια χρησιμοτητα για να στο παρουν πισω. On 27/1/2018 at 2:38 PM, ExTaCy1337 said: Καλησπερα παιδια! Εχω μια ερωτηση. Γυρισα πριν λιγο καιρο στην cosmote και πηρα το speedport entry 2i με VOIP τηλεφωνια. Splitter o τεχνικος δεν εβαλε δεν χρειαζεται ετσι; εχω μονο μια τηλεφωνικη γραμμη που ερχεται κατευθειαν απ'εξω και το τηλεφωνο ειναι στο ρουτερ. Αυτο που θελω να κανω ειναι να βαλω στο δωματιο που ειναι η γραμμη το TP-Link TD-W8960N που εχω σαν modem ωστε να κατεβασω το SNR στο 1 (Πριν με την Wind ημουν σταθερος με fast path και 1 snr, η γραμμη μου ειναι κρυσταλλος). Μετα να συνδεσω στο σαλονι το WiFi και το Voip απο το speedport που ειναι στην μεση και επισης ακομα ενα ρουτερ asus rt-n10u στο αλλο δωματιο. Αυτη την στιγμη εχω το asus και το speedport και παλια ειχα το asus και το tp-link, πως ειναι η καλυτερη συνδεσμολογια, θα εχω καποια απωλεια με την συνδεση αυτη; Το TP-Link δεν με ενδιαφερει καθολου δεν θα εχει LAN συνδεμενο υπολογιστη, ουτε WLAN ανοιχτο, δηλαδη και bridge να ειναι ακομα καλυτερα χωρις να δουλευει τιποτα πανω του, αν και παλια που το ειχα κανει δεν ειχα προσβαση στο modem για να βλεπω τον συγχρονισμο και τα στατιστικα, δεν ξερω τι γινεται με αυτο. Ολες οι συσκευες WiFi θα πηγαινουν στο speedport και το ASUS θα εχει 2 υπολογιστες συδνεμενους με LAN. Ευχαριστω:) a.οχι δεν θελει σπλιττερ αφου εχεις voip.θα δεις υλοποιησεις με splitter οταν θελουν να κανουν πατεντα και να γυρισουν την τηλεφωνια πισω σε ολα τα πριζακια.αλλα εχει αρκετα μειον).Το speedport θα μπει σαν Wan πισω απο το tp link ωστε να παιξει η τηλεφωνια και το ιντερνετ.το asus Θα το βαζα σαν access point και οχι σαν router για να μην εχω και αλλο Nat.(προυποθεται οτι το tp link δεν θα ειναι bridge αλλιως δεν θα παιξει ή αλλιως θαπρεπει να παρεις απο το speedport ethernet Μεχρι το asus).δεν ξερω αν μπορεις να το βαλεις bridge το tp link και να παιξει η τηλεφωνια μετα απο πισω απο το speedport σαν pppoe.αν το κανες bridge θελει και ενα δευτερο καλωδιο απο μια Lan του bridge modem(tp link) σε μια Lan του router(speedport) περα απο το καλωδιο Lan-wan για να βλεπεις το ρουτερ. On 28/1/2018 at 6:23 PM, amenalien said: Να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου. Αγόρασα πρόσφατα ένα TP Link Archer VR400 AC1200 για να αναβαθμίσω το εσωτερικό μου δίκτυο (καλύτερη επικοινωνία με Chromecast, μεγαλύτερη εμβέλεια, hd streaming, 5gHz κ.λπ.) Έχοντας εδώ και καιρό 30αρα γραμμή VDSL με VoIP είχα ξεχάσει την "αναγκαιότητα" της ύπαρξης του Speednet πάνω στη γραμμή και περιμένα, αφελώς, ότι απλώς θα αντικαθιστούσα το ένα με το άλλο. Απ' όταν κατάλαβα τι συμβαίνει ξεκίνησα να ψάχνω λύση, πρώτα στα αγγλικά, καθώς εκ πείρας, και χωρίς παρεξήγηση, στα ελληνικά σπανίως βρίσκω τη δέουσα λύση γι' αυτού του τύπου τα προβλήματα. Μετά χαράς δηλώνω ότι ο εξαιρετικά καταρτισμένος jkoukos μου άλλαξε γνώμη. Δεν θα αναφέρω όλες τις μεθόδους που ακολούθησα και τις δοκιμές που έκανα αλλά θα εστιάσω σε αυτά που μπορούν να διαφωτίσουν περαιτέρω τους χρήστες και να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Πρώτα απ'όλα, μια απορία που μου σχηματίστηκε διαβάζοντας τις σχετικές συζητήσεις είναι γιατί να μην προτιμήσει κάποιος την PPPoE passthrough λύση στην οποία σε σπρώχνει κατά βάση και ο ΟΤΕ, σε σχέση με την πιο περίπλοκη λύση που πρότεινε o jkoukos στον οδηγό του. Οπότε, στην αρχή, έστησα το PPPoE, δηλαδή πρώτο στη γραμμή το Speednet και πίσω του το Archer, και πορεύτηκα έτσι. Ενώ αρχικά φαινόταν να λειτουργούν όλα κανονικά, στην πορεία αρχισαν να εμφανίζονται κάποια χικ-απς, αποσυνδέσεις, καθυστερήσεις κ.α. που ουδέποτε υπήρχαν με μόνο του το Speednet στη γραμμή. Αυτά γίνονταν ακόμη πιο εμφανή σε παιχνίδια τύπου Hearthstone, όπου υπήρχε "απ'ευθείας" σύνδεση με άλλον παίκτη και όπου εμφανίζονταν πρωτόγνωρες καθυστερήσεις και κολλήματα. Δεν είμαι σίγουρος για το θεωρητικό του πράγματος και γιατί ειδικά σε αυτού του τύπου τις "επικοινωνίες" γιγαντώνονταν έτσι το πρόβλημα, ίσως έχει να κάνει με τις θύρες ή τα δύο NAT άλλα κάποιος άλλος ίσως μπορεί να πιθανολογήσει καλύτερα. Δοκίμασα αρκετές αλλαγές τόσο στον DHCP Server όσο και αλλού για να λύσω το πρόβλημα, σε καθεστώς PPPoE passthrough, αλλά τίποτε δεν άλλαξε. Θέλω να πιστεύω πως όλα ήταν ρυθμισμένα και συνδεδεμένα κατά πως πρέπει, άλλωστε δεν επρόκειτο για κάτι περίπλοκο. Εν πάση περιπτώσει, κατέληξα πως με PPPoE ενώ σε ένα βασικό επίπεδο το σύστημα λειτουργεί, έχει προβλήματα που για κάποιους είναι ασήμαντα ή ανεπαίσθητα, αλλά που σίγουρα το καθιστούν χειρότερη λύση ακόμη και από μόνο του το Speednet πάνω στη γραμμή. Έτσι είπα να δοκιμάσω τη λύση του jkoukos με πρώτο το Archer στη γραμμή και μετά το Speednet. Ακολούθησα τον οδηγό και πράγματι όλα δούλεψαν κατά το αναμενόμενο. Δούλεψε ακόμη και το δεύτερο τηλέφωνο σε διαφορετικό δωμάτιο του σπιτιού, με splitter. Ωστόσο, την επόμενη μέρα, όταν έτυχε να μιλήσω για πάνω από 1-2 λεπτά στο τηλέφωνο διαπίστωσα ότι η γραμμή έπεφτε. Συγκεκριμένα έπεφτε συστηματικά στα 3 λεπτά ή και λιγότερο με τα λαμπάκια Online και Telephony στο Speednet να σβήνουν. Όπως είδα σε ένα thread εδώ παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισε και ένας άλλος χρήσης (αυτός με τα πολλά θαυμαστικά). Οπότε ακολούθησα τις λύσεις και εκεί (να δώσω δηλαδή στη WAN σύνδεση του Speednet static IP) και το πρόβλημα φαίνεται να λύθηκε. Θα πρότεινα στον jkoukos να ενσωμάτωνε στον οδηγό και αυτό το κομμάτι γιατί πράγματι μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα και δεν προέκυπτε από κάποιο λάθος του υπερενθουσιώδους προαναφερθέντος φίλου. Συγκεκριμένα έπρεπε να σβήσω από το Archer την επιλογή να κρατάει o DHCP Server συγκεκριμένη IP για το Speednet και να φτιάξω καινούρια WAN ρύθμιση στο Speednet για να παίρνει Static IP (δυστυχώς δεν σε αφήνει απλά να την τροποποιήσεις οπότε πρέπει να σβήσεις την παλιά και να το ξανασυνδέσεις μόνο του στο pc για να το ρυθμίσεις γιατί πλέον δεν μπορεί να συνδεθεί μέσω του TP Link). Να προσθέσω εδώ πως για να πάρει static IP 192.168.1.2 το Speednet πρέπει να συμπληρωθούν τα subnet: 255.255.255.0, το gateway 192.168.1.1 και το DNS 192.168.1.1. Για κάποιον που ξέρει την ακολουθία αυτά κατά κάποιο τρόπο εξυπακούονται, αλλά καλό είναι να συμπεριληφθούν στον οδηγό ο οποίος ούτως ή άλλως απευθύνεται και σε πιο αρχάριους χρήστες. Το θεωρητικό του πράγματος παρουσιάζει κι εδώ ενδιαφέρον, γιατί δηλαδή η γραμμή πέφτει σε DHCP mode (όπου έχουμε ρυθμίσει το TP Link να κάνει reserve) και οχι σε static IP mode; Συμπερασματικά, αν κάποιος θέλει να αξιοποιήσει το καλό του router, η PPPoE pass-through λύση κρίνεται, για μένα τουλάχιστον, εξαιρετικά ανεπαρκής. Όποιος ακολουθήσει τον οδηγό του jkoukos να ξέρει ότι μπορεί να συναντήσει ορισμένα προβλήματα που όμως λύνονται εύκολα, με όσα παρέθεσε και ο ίδιος αλλού, καθιστώντας την την καλύτερη λύση. υ.γ. Μια τελευταία διευκρίνιση. Το σπίτι έχει συναγερμό και ο ΟΤΕ για αυτόν τον λόγο δίνει και UPS (αφού όλη η τηλεφωνία περνάει από το router). To UPS αυτή τη στιγμή είναι δεμένο στο speednet. Με το παρόν setup είναι άχρηστο αν δεν συνδεθεί και με το TP Link αφού σε περίπτωση διακοπής ρεύματος το Speednet ανοιχτό από μόνο του δεν θα χρησιμεύει σε τίποτα. Ισχύει; α.ειναι Powerbank παρα Ups.αν το εχεις πισω απο το δικο σου adsl/vdsl router για να σηκωνει την τηλεφωνια ναι πρεπει και το δικο σου να μην κλεισει γιατι δεν θα παιζει η τηλεφωνια.τωρα γιατι να προτιμησει καποιος το speedport πισω απο το δικο σου adsl/vdsl router και οχι Pppoe passthrough.Ο ενας λογος ειναι οτι ακομα και στο Pppoe passthrough καποια πραγματα γινονται απο το speedport ενω αν το βαλεις πισω απο το δικο σου adsl/vdsl router τοτε τα αναλαμβανει ολα το δικο σου εξ ολοκληρου. On 31/1/2018 at 10:32 AM, jkoukos said: Έχω χρόνια ένα της APC αλλά και για τον υπολογιστή (+ οθόνη), οπότε είναι λίγο ακριβό. Βλέπω ότι έχει και αυτό. ας παρει καλυτερα αυτο https://www.skroutz.gr/s/4876056/APC-Back-UPS-500VA-IEC.html μικρη η διαφορα τιμης. On 31/1/2018 at 10:54 AM, gkanel said: Δες και αυτό, δεν είναι APC αλλά μου φαίνεται συμπαθητικό για τα λεφτά του. Ένα άλλο της legrand που έχω τα χει πάει μια χαρά εδώ κ 2 χρόνια πιο ακριβο και απο apc On 1/2/2018 at 11:51 AM, bill_2 said: Καλημερα έχω το speedport 2i παρακολουθησα ολο το Νημα εδω και εχω να πω το εξης ,υπαρχει καποιο Vdsl να ειναι και Voip δλδ να το αντικαταστησω με την μια ? η να παω σε ενα καλο μοντεμ ρουτερ το οποιο θα λειτουργεί σαν PPPoE passthrough η bridch mode ,αν ναι ποιο μου προτείνετε για αγορά να έχει καλό Wifi και να είναι σίγουρα Gbit , ποια είναι η γνώμη σας ? Να σημειώσω οτι ειναι ευρυζωνικη η συσύνδεση που εχω, και έχω ΟteTv επάνω στο ρουτερ δλδ . αν βγαλεις το ρουτερ του οτε τελειως καπως θα πρεπει να παιξει και το Iptv.αν καταφερεις να το σεταρεις τοτε το αλλαζεις ολοκληρο.δεν ξερω αν βαλεις το speedport πισω απο το δικο σου vdsl router για να παιξει η τηλεφωνια αν θα παιξει και το Iptv. 21 hours ago, ExTaCy1337 said: Και τις δυο αδερφε μου, το Speedport στο χολ μονο για WiFi και το Asus στο δωματιο μου για ethernet γιατι ερχεται καλωδιο απο την απεναντι πολυκατοικια (μενει συγγενης και παιρνει με ethernet και βγαινει το καλωδιο στο δωματιο μου :P) + Το δικο μου PC που ειναι διπλα. To Asus με κλειστο WiFi. Αν ητανε μονο για 2 συσκευες ηδη το εχω ετσι εδω και χρονια (παλια tp-link+asus, τωρα speedport+asus). Αν και δεν το εχω καν bridge mode τωρα. Το speedport το εχω κανονικα, και το Asus το εχω στα WAN Settings "Static" σου απαντησα πιο πανω αν σε βολευει αυτος ο τροπος συνδεσης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 20 ώρες πριν, ExTaCy1337 είπε Και τις δυο αδερφε μου, το Speedport στο χολ μονο για WiFi και το Asus στο δωματιο μου για ethernet γιατι ερχεται καλωδιο απο την απεναντι πολυκατοικια (μενει συγγενης και παιρνει με ethernet και βγαινει το καλωδιο στο δωματιο μου :P) + Το δικο μου PC που ειναι διπλα. To Asus με κλειστο WiFi. Αν ητανε μονο για 2 συσκευες ηδη το εχω ετσι εδω και χρονια (παλια tp-link+asus, τωρα speedport+asus). Αν και δεν το εχω καν bridge mode τωρα. Το speedport το εχω κανονικα, και το Asus το εχω στα WAN Settings "Static" Εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω τι θέλεις, από την στιγμή που έχεις και από αλλού σύνδεση στο διαδίκτυο. Όπως έγραψα και πριν, βάζεις τo TP-Link στην τηλεφωνική γραμμή σε bridge mode, μόνο ως modem για τον συγχρονισμό. Σε αυτό με καλώδιο δικτύου συνδέεις το Speedport, στη Νο1 LAN, που πρέπει να την γυρίσεις σε WAN (μέσα στο μενού) και να κάνει την κλήση ΡΡΡ, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του κύριου router. Από το Speedport τραβάς καλώδιο προς το Asus. Αλλά εδώ κάπου σε χάνω, από την στιγμή που αναφέρεις ότι ήδη σε αυτό έρχεται καλώδιο στην WAN θύρα από γείτονα, άρα παίζει ως router. Τι θέλεις να κάνεις με το Asus και τις 2 συνδέσεις (δικιά σου και του γείτονα); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 20 minutes ago, jkoukos said: Εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω τι θέλεις, από την στιγμή που έχεις και από αλλού σύνδεση στο διαδίκτυο. Όπως έγραψα και πριν, βάζεις τo TP-Link στην τηλεφωνική γραμμή σε bridge mode, μόνο ως modem για τον συγχρονισμό. Σε αυτό με καλώδιο δικτύου συνδέεις το Speedport, στη Νο1 LAN, που πρέπει να την γυρίσεις σε WAN (μέσα στο μενού) και να κάνει την κλήση ΡΡΡ, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του κύριου router. Από το Speedport τραβάς καλώδιο προς το Asus. Αλλά εδώ κάπου σε χάνω, από την στιγμή που αναφέρεις ότι ήδη σε αυτό έρχεται καλώδιο στην WAN θύρα από γείτονα, άρα παίζει ως router. Τι θέλεις να κάνεις με το Asus και τις 2 συνδέσεις (δικιά σου και του γείτονα); οπως εχω καταλαβει δινει απλα στον γειτονα απο το δικο του ρουτερ.εχει ενα speedport ενα asus και ενα tp link.το ενα το θελει για να ριξει το Margin χαμηλα (tp link).το speedport θα σηκωσει την τηλεφωνια και μπορει να δωσει ασυρματα αλλα και με καλωδιο στο χωρο που θελει και εχει και ενα asus που το ειχε να παιζει με την wan για να δινει ιντερνετ σε αλλο σημειο.και απλα εγω του εγραψα οτι δεν υπαρχει λογος να βαλει το asus με Wan γιατι θα εχει δυο nat.μπορει να το βαλει απλα σαν access point .για τον γειτονα απο οποιο ρουτερ και να δωσει δεν θα εχει θεμα.τωρα αν θα παιξει με το tp link σε bridge ή θα παιξει κανονικα χωρις να ειναι bridge θα πρεπει να το δει γιατι αλλαζουν οι ρυθμισεις.Αν το asus παιρνει απο το tp link και το tp link ειναι σε bridge μετα θα πρεπει να παιξει με τη Wan.αν το tp link παιζει κανονικα τοτε δεν εχει θεμα.το πιο ευκολο θα ηταν να παιζει κανονικα το tp link Jkoukos αν κανεις bridge ενα vdsl router και βαλεις το speedport να κανει Pppoe Κληση διαμεσω της wan θα παιξει? δεν λεω για την περιπτωση που εφτιαξες το guide που το vdsl router παιζει routed και βαζεις απλα απο πισω το speedport για τηλεφωνια με την wan αλλα να κανει κληση pppoe το speedport. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι, το Speedport μπορεί να παίξει (εκτός από modem/router στην γραμμή) είτε κάνοντας κλήση, είτε routed μέσω της WAN. Στην περίπτωση του φίλου, προσωπικά θα τα έβαζα TP-Link (modem) --> Asus (router) --> Speedport (τηλεφωνία). Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2018 από jkoukos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 εφοσον λεει οτι στο tp link δεν θελει να δωσει ιντερνετ σε καποιο pc εκει τριγυρω τοτε ναι θα παιξουν και τα 2 αρκει να φτιαξει το θεμα για να βλεπει το Web interface που δεν ξερω αν μπορει να το κανει με αλλο τροπο περα απο δευτερο καλωδιο( η να σπασει το ενα καλωδιο που εχει σε 2 ethernet 100aria). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Με κανονικό router υπάρχει δυνατότητα απευθείας, αφού σε αυτά κάθε Interface μπορεί να έχει πολλαπλές ΙΡ. Με το Speedport σίγουρα δεν γίνεται, δεν ξέρω αν έχει τέτοια δυνατότητα το Asus, αλλά το κόβω χλωμό. Αν δεν μπορεί να περάσει 2ο καλώδιο, ας δοκιμάσει μια από τις παρακάτω λύσεις: Το καλώδιο από το TP-Link το βάζει σε μία LAN θύρα του router και από άλλη LAN αυτού συνδέει την WAN. Το καλώδιο από το TP-Link το βάζει σε μία LAN θύρα ενός switch και από άλλη LAN αυτού συνδέει την WAN του router. Και στις 2 περιπτώσεις modem και router θα είναι στο ίδιο υποδίκτυο. Π.χ. modem 192.168.1.254 και router 192.168.1.1. Ο DHCP του router θα δίνει στην περιοχή 192.168.1.2 - .253 ή σε όποια θέλει ο χρήστης, αρκεί η ΙΡ του modem να είναι έξω από αυτήν. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2018 από jkoukos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ExTaCy1337 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω πολυ για της απαντησεις σας παλικαρια. Ναι ο @poulinos εχει δικιο, ο θειος μου στελνει το καλωδιο για να παρει συνδεση απο εμενα. Απλως επειδη το καλωδιο το εκοψα ακριβως μεσα στο δωματιο μου και δεν μπορω να το στειλω στο επομενο εκτος αν παρουμε παλι 20+ μετρα καλωδιο & αλλες τρυπες στους τοιχους, θελω να κρατησω το Asus εδω, μονο που δεν υποστηριζει VOIP οποτε θελω και το speedport, γι'αυτο και οι 3 συσκευες.Επισης στο δωματιο που ερχεται η τηλεφωνικη γραμμη (εχω μονο μια πριζα τηλεφωνου ακυρωσα τις αλλες ... για να τσιμπισω κανα kbit, χαχα) , αν πας στην αλλη μερια του σπιτιου δεν φτανει το WiFi (ουτε στην τουαλετα χαχα), γι'αυτο θελω το WiFi στο χολ που ειναι στην μεση του σπιτιου. Το Asus εχει λογισμικο TOMATOUsb οποτε ισως να εχει και κατι παραπανω σε ρυθμισεις @jkoukos Θα μελετησω ολα αυτα που γραψατε και αυτες τις μερες θα κανω δοκιμες και θα ενημερωσω, να ειστε καλα! Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2018 από ExTaCy1337 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markon Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Λοιπόν για να μην ανοίγω νέο θέμα ίσως το πρόβλημα που έχω να έχει απαντηθεί στο παρών η άλλο θέμα αρχίζω έχω το TD-W9977 της tp link και το αναθεματισμένο Speedport του οτε το οποιο ειμαι αναγκασμένος να το χρησιμοποιώ λογο voip αυτό που θέλω να κάνω είναι να χρησιμοποιήσω το TD-W9977 ως κύριο αυτό θα συνδεθεί με την πριζα dsl γραμμη και με καλώδιο ethernet από το TD-W9977 στο Speedport το οποιο θα χρησιμοποιήσω μόνο για το voip ότι προσπάθειες ότι ρυθμίσεις και να εχω κάνει μέχρι τώρα δεν έχω καταφερει να βγαλω ακρη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Αν μας έλεγες και ποιες προσπάθειες συγκεκριμένα έκανες, θα ήταν ακόμη καλύτερα. Γενικά πάντως πρέπει να κάνεις αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markon Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2018 Δεν ασχολήθηκα λογο δουλειάς επιτελούς πριν από λιγο κατάφερα και το έκανα και δούλεψε ετσι όπως το ήθελα είσαι θεός ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spitiotis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα σε όλους! Αρχικά να πω ότι είμαι σχετικά άσχετος από δίκτυα κλπ όμως θέλω να ρωτήσω το εξής: έχω 2 speedport entry 2i, το ένα το χρησιμοποιώ το άλλο κάθεται. Μπορώ να το ρυθμίσω το δεύτερο ως αναμεταδότη του wifi? (είμαι σε ημιυπόγειο και θέλω να συνδέονται στον 2ο όροφο) Το υπάρχον σήμα πιάνει μεν αλλά μόνο 1 γραμμή και όχι σταθερά. Υποθέτω ότι πρέπει να βάλω το δεύτερο router σε λειτουργία bridge σωστά? Τα φώτα σας αν μπορείτε και ευχαριστώ πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Όχι δεν μπορείς, δεν έχουν τέτοια λειτουργία. Μόνο αν συνδεθούν μεταξύ τους με καλώδιο δικτύου, μπορεί το δεύτερο να μοιράσει ασύρματα το σήμα που θα παίρνει ενσύρματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα