alk Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά, έχω μια απορία,ίσως πολλές... σκέφτομαι να φτιάξω ενα σύστημα ddr4 και αμφιταλαντεύομαι μεταξύ H170 και Z170, i3 θα βάλω μάλλον γιατί δε χρειάζομαι 4πυρηνο και είναι 100 ευρώ κάτω! τώρα έχω ένα θέμα δεν εχω καταλάβει τι ακριβώς παίζει με τις ταχύτητες στις μητρικές: βλεπω πχ λεει 2133,2400ΟC,2800OC klp αυτό τι σημαίνει? αν βάλω ram stock 2400 τι θα γινει? επισης τι γίνεται αν έχουν οι ram xmp? δλδ διαφορά που θα εχουν savage me fury στα 2133mhz!σκέφτομαι να βάλω μια mortar msi μητρική και savage 2400cl12 ram 8gb k i3 6100 ίσως δε χρειάζεται z170 με i3 αλλά μπορεί στο μέλλον να γινει αναβάθμιση οποτε για 20-30 ευρω διαφορά με τις H170 θεώρησα να αφήσω μερικές επιλογές... αν έχετε κάποια καλύτερη ιδέα είμαι όλος αυτιά! επίσης ας μου εξηγήσετε παρακαλώ αυτό με το OC στις ram.. (Α επισης αν γινει OC στις ram πρεπει να εχει γινει στο CPU πρωτα?,ακομα και με xmp?)Πολλά ευχαριστώ σε όλους!!
Physiciant Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Λοιπόν γι' αρχή να ξεκαθαρίσουμε ότι οι για να πάρεις Ζ170 μητρική πρέπει να πάρεις και ξεκλείδωτο επεξεργαστή. Όσον αφορά τα Mhz στις ram πχ αν πάρεις μια μητρική που γράφει 2133,2400ΟC,2800OC και ram που είναι 3000Mhz αυτό σημαίνει ότι οι ram θα λειτουργούν μέχρι τα 2133 χωρίς overclocking ενώ από εκεί κι έπειτα χρειάζεται. Συνήθως για να πειράξεις τις ram πρώτα πειράζεις τον επεξεργαστή. Αν οι ram διαθέτουν xmp τότε μπορείς να το ενεργοποιήσεις μέσω του bios και πχ από 1600 να ανέβουν στα 1866. Αν θες να σε βοηθήσουμε να φτιάξεις καινούργιο pc, πήγαινε στην ενότητα Νέα συστήματα & αναβαθμίσεις και άνοιξε ένα νέο θέμα συμπληρώνοντας τη φόρμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα