Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα

Βλέπω ορισμένους εξαιρετικά ενημερωμένους. Εχω επαγγελματικό ΑΦΜ , εχω δηλώσει και ήδη κάνω ενδοκοινοτικές συναλλαγές όπου τις δηλώνει όπως προβλέπεται ο λογιστής μου. (τα λέω γιατί δεν είναι δεδομένο για όλους)

Το ερώτημα είναι για το amazon.de (θέλω να κάνω την πρώτη αγορά μου) , έχω δηλώσει επαγγελματικό ΑΦΜ , μου έστειλε εμαιλ ότι είναι valid αλλά μέσα στο καλάθι αγορών ακόμη και όταν χρεώνω την πιστωτική μου βλέπω το ποσό ολόκληρο με το ΦΠΑ! Πως γίνεται να μην μου χρεώνουν τον ΦΠΑ στο amazon.de ή θα κάνω κανονικά την παραγγελία και θα μου τον αφαιρέσουν εκ των υστέρων?

Δημοσ.

οκ .... έχεις EU VAT Registrated..(το οποιο δυστηχως δηλωνει οτι ειναι και Ελληνικό).  παλία δεν πληρωναμε ΦΠΑ και δεν γινοταν συμψηφισμος με το φπα στην δηλωση φπα, εκτος και αν το ηθελες οποτε το δηλωνες και πληρωνες εδω. (εγω ακομα εχω επιστροφη φπα... την οποια δεν θα παρω ποτε το εχω παρει αποφαση )

Πλεον για καθε ενδο ευρωπαικη αγορα, ο αγοραστης πρεπει να πληρωσει το αναλογο φπα της χωρας που μενει.

εκτος αν η αγορα γινει εκει με φυσικο τροπο. (δλδ εισαι γερμανια αγοραζεις ενα λαπτοπ απο καταστημα και ερχεσε Ελλαδα.)

αν τωρα λεμε τωρα... πας μια βολτα βουλγαρια ή μαλτα... παραγείλεις κατι απο amazon.de και το στειλεις μαλτα... απο την στιγμη που θα εισαι εκει ωστε να παραλαβεις... παλι το φπα θα ειναι 23% και οχι 18 που εχει η μάλτα.... και αυτο γιατι το αφμ σου δηλωνει GR οποτε τιμολογειτε αυτοματα και με βαση το τι ισχυει αυτη την στιγμη με την χωρα διαμονης σου.

με λιγα λόγια οι μαγκες οι βορειοι εχουν ηδη καταφερει και εχουν ευρω 2 ταχητητων, το δυνατο για αυτους, και το υποτιμημενο το δικο μας.(νοτιοι)

ενα ανταλακτικο εκει κοστιζει 30 ευρω και εδω 75, καταφεραν λοιπον με τα φπα τα εξοδα του λογιστη που καταθετει καθε μηνα φπα για ενδο ευρωπαικες συναλλαγες + τον φπα και μεταφορικα να το παιρνεις τελικα παραπανω απο 75.

για περισσοτερες πληροφοριες δες εδω

http://gr.euronews.com/2015/05/29/why-you-should-not-pay-more-for-goods-in-other-eu-countries/

και Link.png Site: εδω

για περισσοτερες πληροφοριες ρωτησε τον λογιστη σου, γιατι οπως ξερεις οι ¨κανονες" και οι νομοι στο φορολογικο αλλάζουν στο φτερο, ισως απο την τελευταια φορα που εκανα εγω συναλλαγες κατι απο αυτα που σου ειπα πλεον να μην ισχυουν ή να εχουν αλλάξει.

επεσα και πανω σε αυτο.

http://www.kathimerini.gr/830598/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/e3airesh-fpa-stis-mikres-epixeirhseis--proteinei-h-eyrwpaikh-epitroph

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...