Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα

εχω ενα  laptop turbo-x το οποιο η οθονη του  δουλευε  με χαμηλο φωτισμό μεχρι που πλεον δεν φαίνεται τιποτα....τα  led αφής που εχει αναβουν και δουλευουν  κανονικα

το εχω συνδεσει και σε εξωτερικη οθονη και δουλευει κανονικα...........μπορει να βοηθήσει καποιος σχετικα με το προβλημα που μπορει να εχει το laptop?

Δημοσ.

Ποιο είναι το λάπτοπ; Το γράφει απο κάτω σε ένα αυτοκόλλητο.

Λογικά για καλωδιοταινία οθόνης πάς (LCD Flex) αλλά αν μπορείς άνοιξε το λάπτοπ και σιγουρέψου οτι πατάει καλά ο κονεκτορας στην LCD και στην μητρική.

ps Αν έχεις εγγύηση το πας πίσω όπως είναι, μην ανοίξεις τίποτα.

Δημοσ.

καλωδιοταινία οθόνης  (LCD Flex) εννοεις την ταινια που εχει  πισω απο την οθονη σωστα? δεν ειμαι τσο σχετικος για αυτο σε ρωταω

Δημοσ.

με inverter ειναι?

Αν ναι μπορει να ειναι το inverter μπορει να ειναι και η λαμπα της οθονης

σπανια ,αλλα συμβαινει, να μη δινει ρευμα η μητρικη

Δοκιμασε την ταινια επειδη ειναι φθηνη

αλλα υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να φταει η οθονη

Δημοσ.

Αν είναι ινβέρτερ τότε θα δείχνει η LCD, με έναν φακό δηλαδή αμα φωτίσει και δει κίνηση πίσω πάει να πει οτι όντως είναι κάτι στον φωτισμό. Αν όμως δεν δείχνει τίποτα πάει για καλωδιοταινία express :P

Δημοσ.

δηλαδη πρεπει να αγορασω ταινια και να την  δοκιμασω?

οσο για το inventer  υπαρχει καποιος τροπος να  τσεκαρο εαν εχει προβλημα?

Δημοσ.

Με φακό, βάλε το να δουλεύει και φώτισε την οθόνη, αν δεις να δουλεύει και απλά να είναι τέρμα σκοτάδι τότε έχει θέμα ο φωτισμός. Αν είναι πίσσα όμως τότε πας για ταινία.

Δημοσ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

λοιπον το μοντελο ειναι  turbo-x w950tu.

Σε εξωρετικη οθονη οπως ειπα δουλευει, δοκιμασα και αυτο που μου ειπε ενας  φιλος πιο πανω, δηλαδη να τσεκαρο  εαν η οθονη μου δουλευει με εναν φακο σε σκοτινο δωματιο και ναι φαινεται  η οθονη πως  δειχνει κανονιδα με τον φακο απλα σε πολυ χαμηλο φωτισμο.

Τωρα οσο εχει να κανει με το inventer  δεν μπορεσα να δω αν αυτο το μοντελο εχει  ή οχι  inventer..μπορει να βοηθησει κανεις σε αυτο?

Αυτα ειναι οι πλξροφοριες που εχω μπορει καποιος να με βοηθησει ?

Δημοσ.

To service manual είναι εδώ: λινκ

Γράφει κάτι κωδικούς αλλά με τα tuvlox δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά..........

Πρέπει να έχει οθόνη 15.6 led (ένα απο τα μοντέλα που φαίνονται στην σελ.48).

Τώρα εσένα που έπεσε η φωτεινότητα σε 2 βήματα (ένα είπες έπεσε λίγο και στο δεύτερο δεν έβλεπες τίποτα) είτε το καλώδιο κάπου έκοψε (κωδικός 6-43-w95kt-011 και άντε βρες το) και δεν τροφοδοτείται το συγκεκριμένο κύκλωμα είτε το πάνελ μας άφησε...

Γενικά έτσι όπως είναι τώρα το πράγμα πρέπει κάποιος να βάλει/βάλεις χέρι... Θέλει άνοιγμα, μέτρημα της καλωδιοταινίας  να δεις μην έχει κόψει ή ξεκουμπώσει (και στις 2 μεριές) και αν φέρνει και ρεύμα στα ανάλογα πινάκια και πάλι δεν ανάβει το πάνελ πρέπει να το αλλάξεις/επισκευάσεις...

Δημοσ.

το inventer  δεν ειναι σιγουρα?

τα ρευματα τς καλωδιοταινιας πρεπει να ειναι συγκεκριμενα? τα ξερεις μηπως?

Δημοσ.

Δεν έχει ινβέρτερ το δικό σου, είναι LED.

Τα ρεύματα για να τα δεις πας και βρίσκεις το μοντέλο του πάνελ σου, βρίσκεις το pinout του κονέκτορα και μετράς εκεί απάνω τι έρχεται στην τροφοδοσία του backlight.

Τροφοδοσία LDE πρέπει να είναι τα 3 τελευταία πιν, πρέπει να έχουν τάση απο 7 μέχρι 20 βόλτ και τα μετράς με βάση τα pins της γείωσης (31-32-33???).

PS Αν την ανοίξεις για να μετρήσεις καλύτερα μην ακουμπάς αριστερά και δεξιά εκεί, με προσοχή μόνο βάζεις τους ακροδέκτες του πολύμετρου για να μετρήσεις και μετά το κλείνεις.

Δημοσ.

Πρεπει να ανοιχτει για να μας δωσεις ακριβες κωδικο οθονης και καλωδιοταινιας για να σου πουμε που θα κοιταξεις για voltage

Ετσι θα δεις αν ειναι μητρικη ή οθονη

Αυτη η αγγελια την λεει για 30pin οποτε ειναι αλλη ιστορια

http://www.ebay.com/itm/Ecran-LED-de-remplacement-pour-CLEVO-W950TU-15-6-1366X768-/151729812207?hash=item2353cd32ef:g:1FYAAOSwyQtVkTMz

Βγαλε τελειως την καλωδιοταινια και κοιτα για καλωδια που εχουν ξεκολλησει

Ολες οι εργασιες (για αρχη χωρις ρευμα) μετα βλεπουμε που θα κοιταξεις για βολτ

• Like 1
Δημοσ.

λοιπον μετα απο την βοηθεια σας και τους ελεγχους που εκανα τελικα ειναι η καλωδιοταινια.......ο κωδικος τς καλωδιοταινιας ειναι CLEVO W950TU D-MIC CCD CABLE 6-43-W95KT-011 HL 13 12 26(J36)  αυτο αναγραφεται στο καλωδιο πανω

1)πρεπεινα βρω το ιδιο η απλα να κανω αναζητηση για καλωδιοταινιες για turbo-x?

2)εχετε να προτεινετε κανενα link για ναψαξω?

Δημοσ.

λοιπον μετα απο την βοηθεια σας και τους ελεγχους που εκανα τελικα ειναι η καλωδιοταινια.......ο κωδικος τς καλωδιοταινιας ειναι CLEVO W950TU D-MIC CCD CABLE 6-43-W95KT-011 HL 13 12 26(J36)  αυτο αναγραφεται στο καλωδιο πανω

1)πρεπεινα βρω το ιδιο η απλα να κανω αναζητηση για καλωδιοταινιες για turbo-x?

2)εχετε να προτεινετε κανενα link για να ψαξω?

Δημοσ.

Πάρε μια αύριο το πλαίσιο να ρωτήσεις αν έχουν και αν το δίνουν σαν σκέτο ανταλλακτικό, γιατί αν πας να στο αλλάξουν αυτοί........ Πίκρα.....

Ebay δεν βλέπω να κυκλοφορεί καμία αλλά ψάξε ψάξε κάτι μπορεί να βρεθεί...

Αλλιώς απο Google και οτι βρεις....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...