Katalyst Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! πρόσφατα έστησα ενα σύστημα με μητρικη Asus Z97 Pro και μνημες Kingston HyperX Predator 8GB 2 x 4GB αλλά είχα το εξής πρόβλημα: αρχικα βαζω τις μνήμες στις θεσεις Α2 Β2 και ολα μια χαρα μεχρι που έπαιξα λιγη ώρα COD , κρασαρει το pc kαι από κεινη τη στιγμή κ μετά δεν μπορω να βάλω μνήμη στις Α1 Α2 και να μπουταρει το pc, πλέον δουλευουν κανονικά μόνο oι Β1 κ Β2 θέσεις δοκιμασα bios reset, χαμηλωμα των χρονισμών των μνημων αλλα καμια εξελιξη κ το πρόβλημα παραμένει έχει να μου προτείνει κάποιος κάτι; Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2015 από Katalyst
Moderators Inuyasha Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα! πρόσφατα έστησα ενα σύστημα με μητρικη Asus Z97 Pro και μνημες Kingston HyperX Predator 8GB 2 x 4GB αλλά είχα το εξής πρόβλημα: αρχικα βαζω τις μνήμες στις θεσεις Α2 Β2 και ολα μια χαρα μεχρι που έπαιξα λιγη ώρα COD , κρασαρει το pc kαι παο κεινη τη στιγμή κ μετά δεν μπορω να βάλω μνήμη στις Α1 Α2 και να μπουταρει το pc, πλέον δουλευουν κανονικά μόνο oι Β1 κ Β2 θέσεις δοκιμασα bios reset, χαμηλωμα των χρονισμών των μνημων αλλα καμια εξελιξη κ το πρόβλημα παραμένει έχει να μου προτείνει κάποιος κάτι; Συνήθως σε Asus μητρικές αν δεις στο manual λέει ότι σε περίπτωση 2 μνήμων να της βάζεις στις θέσεις πιο μακριά από το socket (αν πχ έχει μαύρο - κόκκινο - μαύρο - κόκκινο SLOT τα βάλεις στα 2 κόκκινα ρίξε μια ματιά στο manual της μητρικής σου για σίγουρα
Katalyst Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Συνήθως σε Asus μητρικές αν δεις στο manual λέει ότι σε περίπτωση 2 μνήμων να της βάζεις στις θέσεις πιο μακριά από το socket (αν πχ έχει μαύρο - κόκκινο - μαύρο - κόκκινο SLOT τα βάλεις στα 2 κόκκινα ρίξε μια ματιά στο manual της μητρικής σου για σίγουρα το χω υποψιν αυτο , αρχικα τις είχα βάλει στις θέσεις Α2, Β2 (με τη σειρα απο αριστερα στα δεξια Α1 Α2 Β1 Β2) σύμφωνα με τις οδηγίες του manual δυστυχώς αυτη τη στιγμη για να δουλέψουν και οι 2 μνημες χωρίς να μου πετάξει το μήνυμα 55 στο αριθμητικό λεντ κατω κάτω (στο manual το 55 αντιστοιχεί σε memory not installed) πρέπει να τις βάλω στην δεύτερη μαύρη κ στη δεύτερη γκρι θέση δηλ. Β1 κ Β2 πραγμα που κανει τη χρήση τους αναγκαστικά single channel
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Είναι πρόβλημα,μπορεί να είναι κ πρόβλημα του socket δηλαδή να μην έχει πατήσει ο επεξεργαστής σωστά,η να έχεις κάποιο στραβό pin. Δύσκολα είναι πρόβλημα υποδοχών μνήμης χωρίς να το αποκλείω όμως. Δοκιμάζεις τις μνήμες σε άλλον υπολογιστή για να κάνεις το 99% ότι δεν φταίνε,100%. μετά προχωράς βγάζοντας τον επεξεργαστή και εξετάζοντας εξονυχιστικά το socket. σε κάθε περίπτωση κάνεις χρήση εγγύησης,αν υπάρχει.. 3
Katalyst Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Είναι πρόβλημα,μπορεί να είναι κ πρόβλημα του socket δηλαδή να μην έχει πατήσει ο επεξεργαστής σωστά,η να έχεις κάποιο στραβό pin. Δύσκολα είναι πρόβλημα υποδοχών μνήμης χωρίς να το αποκλείω όμως. Δοκιμάζεις τις μνήμες σε άλλον υπολογιστή για να κάνεις το 99% ότι δεν φταίνε,100%. μετά προχωράς βγάζοντας τον επεξεργαστή και εξετάζοντας εξονυχιστικά το socket. σε κάθε περίπτωση κάνεις χρήση εγγύησης,αν υπάρχει.. φιλε μάλλον έπεσες διανα bullseye κ δεν ξερω κ γω τι αλλο! έπαιξα λίγο με τις πιεσεις των βιδων της υδρόψυξης, δοκίμασα τρεις διαφορετικες και αυτη τη στιγμη επιτέλους παίζει dual! τυχαινει βέβαια να μαι ο τριτος χρήστης του συγκεκριμένου motherboard και είχα πει στον αποστολεα να μου στειλει το motherboard με τον επεξεργαστή επάνω, πριν βάλω θερμοαγώγιμη , προς τη κάτω μεριά φαινόταν ζορισμένος (κατι εξτρα μικρές γρατζουνιές στην άκρη τις είχε) για την ώρα δουλεύουν στα 1600, και πρέπει να κανω κ μερικα τεστάκια thanx τα μαλα!! 1
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Μου εχει συμβεί και το άλλο,το backplate της υδροψηξης αν και είχε αφρώδες προστατευτικό υλικο,το υπέρμετρο μου σφίξιμο έκανε τα πιν από τις κολλήσεις στο πίσω μέρος της μητρικής να βραχυκυκλώνουν πάνω του.. σε εμένα είχε ως αποτέλεσμα να μην ποσταρει κ να νομίζω ότι έπεσα σε κατεστραμμένη μητρική,εκεί με παραπέμπεις όμως και εσύ με αυτή σου την ενημέρωση.
Katalyst Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Η υδρόψυξη είναι σχεδόν καινούρια αγοραστηκε τέλη Σεπτέμβρη, υπερβολική πίεση δε νομίζω να έβαλα, το αντιθετο μαλιστα, προσπάθησα να βαλω την ελαχιστη δυνατή, πάντως προσπάθησα να βάλω πίεση στη μερια την λιγότερο ζορισμένη σε δευτερη τριτη φαση κ για την ωρα οκ στα 1600 dual ειναι η Liqtech 240X της enermax 1
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Ναι και εμένα ηταν άλλη υδροψυξη,δεν λεω οτι έκανες ακριβώς το ιδιο,λεω όμως οτι η συμπτωματολογία σε συνδυασμό με την λύση που εδωσες εκει με παραπέμπει,και στο αναφέρω μηπως σε βοηθήσει. 1
heros Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 τυχαινει βέβαια να μαι ο τριτος χρήστης του συγκεκριμένου motherboard και είχα πει στον αποστολεα να μου στειλει το motherboard με τον επεξεργαστή επάνω, πριν βάλω θερμοαγώγιμη , προς τη κάτω μεριά φαινόταν ζορισμένος (κατι εξτρα μικρές γρατζουνιές στην άκρη τις είχε) για την ώρα δουλεύουν στα 1600, και πρέπει να κανω κ μερικα τεστάκια thanx τα μαλα!! ...Να δείς μια χαρά που θα πάρει ό τέταρτος.........(!!! οκ αστειευομαι..) Αυτο που θα κάνεις αν και όταν αποφασίσεις να λύσεις το σύστημα είναι να δείς εκτός από τα πίν του σόκετ και τα pads του επεξεργαστη... Ενδεχεται από υπερβολιή πίεση να έχουν σπασει κάποια από αυτά και ενώ τα pin του socket να είναι ίσια να έχει φθαρεί το pad της cpu... αλλωστε ο ελεγκτής μνήμης είναι μέσα στον επεξεργαστη.. 1
Katalyst Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 ...Να δείς μια χαρά που θα πάρει ό τέταρτος.........(!!! οκ αστειευομαι..) Αυτο που θα κάνεις αν και όταν αποφασίσεις να λύσεις το σύστημα είναι να δείς εκτός από τα πίν του σόκετ και τα pads του επεξεργαστη... Ενδεχεται από υπερβολιή πίεση να έχουν σπασει κάποια από αυτά και ενώ τα pin του socket να είναι ίσια να έχει φθαρεί το pad της cpu... αλλωστε ο ελεγκτής μνήμης είναι μέσα στον επεξεργαστη.. το λύσιμο θα γίνει μάλλον σε 2 χρονια, για να ανανεώσω τη θερμοαγώγιμη παστα φλώρα μάλλον θα τρέμει λίγουλακι το φυλοκαρδι μου να μην εχω ξανα καμια δυσσάρεστη έκπληξη, αλλά θέλω να πιστεύω ότι όλα θα ΠΑΝΚαλά! BTW δείτε αυτο στο 13:35 https://www.youtube.com/watch?v=CWttZcWWF9Y ο τυπας ξεβιδώνει την υδρόψυξη σε ώρα λειτουργίας! φανταζομαι αυτο εγω δεν μπορώ να το κάνω τωρα
Thanos1972 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 απο οτανπου διαπιστωσες τις γραντζουνιες στον επεξεργαστη,απο την αρχη εαν καταλαβα καλα,δεν εβγαλες καμια φωτογραφια με το κινητο σου ας πουμε για να εχεις αποδεικτικο στοιχεια?για ποσταρε καμια φωτογραφια εαν τις εχεις. 1
Katalyst Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 έχω βγάλει με το κινητό μου και τον επεξεργαστή και τα pin της motherboard kαι τα pins από kαινούριο mobo, το κακό ειν ότι δεν εχω κανα κινητό με καμερα της προκοπής kαι μου βγαίνουν θολές, είτε με φλας του κινητου είτε με λάμπα λεντ που προσπαθώ να κρατήσω με το χερι, και δεν μου κάθεται καλά το focus σε τοσο μικρη απόσταση, τα πιν της μητρικής φαίνονται ίσια, στη συζήτηση μας με τον κυριο μου χε πει ότι χρησιμοποιούσε arctic silver 5, η θερμοαγώγιμη που βρήκα σαν υπολειμα επανω στο mobo ήταν προς το σκουρο γκρι/ανθρακί, κατα πάσα πιθανότητα θα ταν η AS5 kαι πολυ πιθανο να χε γίνει καμια πατατα με αυτήν γιατί είναι αγώγιμη... το original αυτοκολητακι που χε πανω το κουτι του mobo έχει σβησμένο το αρχικο serial με μαρκαδόρο (μαλλον απλό ζωγραφικής και οχι ανεξιτηλο) και μπορει να διαβαστεί ανετα, στα δεξια του κουτιού εχει ενα αυτοκολητο παρομοίου μεγέθους αλλά πιο φαρδύ, επάνω λέει Β-ware μετά εχει ενα μεγαλό νουμερο που στο τέλος του πρέπει να εμπεριέχει ημ/νια όνομα μοντελου ενα barcode ενα 5ψηφιο νουμερο SerienNr: ακολουθει το serial που ειν κ πανω στο αυτοκόλητο που ειν πάνω στο mobo IMEI RET# ενα 6ψηφιο νουμερο ΑΜ
Moderators Inuyasha Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Για εμένα τέτοια άτομα έπρεπε να τα ονομάζουμε για να ξέρουμε να προσέχουμε
Thanos1972 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 δεν ειναι δυσκολο να το δεις εαν κοιταξεις το προφιλ του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις