diaol Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Εχω την εν λογω μητρικη,με επεξεργαστη AMD APU A8 3870. Εβαλα λοιπον windows 10 και μαζι με αυτα ειπα μετα απο τοσο καιρο χρησης να βαλω και τα software της msi. Αφου λοιπον εβαλα το control center της msi , εκει ξεκινησε ο γολγοθας....... Καταρχην με το που ανοιγω τον υπολογιστη λειτουργει κανονικα,με μεγαλη χρηση του cpu fan. Ειναι περιπου στο 90%.Με δικη του πρωτοβουλια εχει απενεργοποιησει τους αλλους δυο sys fan που εχω. Κατα συνεπεια το μηχανημα να βγαζει τρομερη θερμοκρασια απο το πανω μερος. (ενω στο HW monitor και στο bios θερμοκρασια cpu 20 βαθμους) Αποφασισα να χαμηλωσω την χρηση ανεμιστηρα στο 50% για να μην κανει τοσο θορυβο,με σταθερη θερμοκρασια στους 40 το μηχανημα ξαφνικα σβηνει. Το λαμπακι του power button απο τo case αναβοσβηνει και το μηχανημα δεν αναβει. *αν το αφησω για 10 λεπτα περιπου ανοιγει μονο του* Κλεινοντας λοιπον το τροφοδοτικο απο και ανοιγοντας το ανοιγει κανονικα με 100% ανεμιστηρα cpu. Υποψιν δεν εχω κανει overclock δεν εχω αλλαξει καμια ρυθμιση στην συχνοτητα λειτουργιας. ΥΓ μολις μπηκα στο bios να δω αν βλεπει τους sys fan ειναι στο auto και μολις εβγαλα την λειτουργια αυτη και την εβαλα στο 50% το μηχανημα εσβησε. Η σειρα ειναι ακριβως οπως σας στην λεω,δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως συμβαινει. Αν μπορει καποιος ας βοηθησει. Bios update εχει γινει και ειναι στο 3.0.
jgeorgiou Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 ο επεξεργαστής σου υπερθερμένεται! άμεσα πρέπει να καθαρίσεις την ψύκτρα και να βάλεις φρέσκια πάστα. για να "παίζεις" με τους ανεμιστήρες προφανώς σε ενοχλεί ο θόρυβος του AMD , αφού λοιπόν έμπλεξες με επεξεργαστή που "ζεσταίνεται" πρέπει να βελτιώσεις τους ανεμιστήρες σου για να μην κάνουν σαν ελικόπτερα α) αγόρασε μια ψύκτρα σοβαρή π.χ. 212evo για επεξεργαστή β) αγόρασε 12αρηδες ανεμιστήρες μέχρι 1200στροφές με 50ευρουλάκια περίπου θα καταφέρεις να χαμηλώσεις τον θόρυβο σε ικανοποιητικά επίπεδα και το σύστημα σου να είναι δροσερό και να μην σβήνει. ΥΓ Νομίζω ότι πιθανώς το πρόβλημα σου και η εγκατάσταση του MSI software είναι συμπτωματική , αν κάνεις φορμάρισμα θα σιγουρευτείς. Ποιο πιθανό είναι τα WIN10 & τα παιχνίδια/εφαρμογές που τρέχεις να χρησιμοποιουν εκτεταμένα την APU και να ζορίζεις τον επεξεργαστή εκτός αν πείραξες τις ρυθμίσεις του MSI software.
diaol Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να αλλαξω την παστα και να καθαρισω την ψυκτρα του επεξεργαστη. Και εχω 2 ανεμιστηρες 120mm Δεν ειναι περιεργο το οτι ανεβαζει θερμοκρασια ενω δεν φαινεται καν???? ουτε στο bios ουτε στο software?????
jgeorgiou Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 οι μετρήσεις στο σtο bios , software ΔΕΝ είναι αξιοπιστες. το μόνο σίγουρο είναι ότι υπερθερμένεται ακόμη και να το βλέπεις στις ενδείξεις που κοιτάς.
Thanos1972 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 ετσι οπως εισαι σβηνεις το προγραμμα της msi. οτι αλλαγη θελεις να κανεις την κανεις απο το bios.απο overclocking μεχρι ανεμιστηρες. τα software προγραμματα των μητρικων για τον ελεγχο των ανεμιστηρων εισαι τυχερος εαν δουλεψουν σωστα και πρεπει να μπεις μετα και να σεταρεις τους ανεμιστηρες που λες οπως θελεις εσυ.
diaol Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Σας ευχαριστω ολους για τις αμεσες απαντησεις σας. Εβγαλα software msi και αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι οι στροφες του ανεμιστηρα ξεκινανε απο 3600 και φτανουνε στους 6000 εκει σβηνει το μηχανημα.Με θερμοκρασια σταθερη. Αρα κατεληξα οτι ειναι προβλημα της ψυκτρας-ανεμιστηρα.Η stock ειναι οποτε αλλαγη κατευθειαν. Για πειτε καμια "οικονομική" και καλη για FM1.
jgeorgiou Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 για να είσαι σίγουρος θα πάρεις την ΚΟΡΥΦΑΙΑ για τα λεφτά της COOLERMASTER 212EVO αλλά θα χρειαστείς περίπου 35ευρώ αλλά τουλάχιστον θα ξέρεις ότι πήρες το καλύτερο VFM ever.
Thanos1972 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 vfm ηταν οταν η Hyper 212+ (ιδια με την evo) ειχε 23 euros αγορα.τωρα ακριβυνε αρκετα και βαζεις 5-10 euros παραπανω και παιρνεις ανωτερη. εισαι σιγουρος οτι εχει πατησει καλα η εργοστασιακη ψυχτρα?
diaol Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 ΠΩΩΩΩΩω ακομη το ιδιο κανει ......Υπαρχει περιπτωση να ειναι το τροφοδοτικο?????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα