NICK1982 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Είναι απο newsletter του you.gr 299€ +12ατοκες, επόμενες τιμες αυτή τη στιγμη 350€. Γράφει έως 22/11 η εξαντλήσεως αποθεμάτων. Νομιζω καλη τιμή για την φθηνότερη γνωστή 40αρα της αγοράς. Έχει και την samsung ue48j5100 449€(18ατοκες) που την έβαλε και το public ίδια τιμη(36ατοκες+10%επιστροφη για οποίον κατεβάσει το app και συνδέσει την κάρτα του), δεν ξέρω αν αξίζει δικο της θέμα. https://www.skroutz.gr/s/5617603/Samsung-UE40H5003.html https://www.skroutz.gr/s/6694720/Samsung-UE48J5100.html Edit: στην σελιδα του public που γράφει για την επιστροφη της eurobank εχει στους όρους :max επιστροφη ~35€ αν κατάλαβα καλά, οποίος ενδιαφερθεί ας το ψαξει Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2015 από NICK1982 1
makfil Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Σημειωτέον ότι η πρώτη είναι 50Hz, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ποδοσφαιρόφιλους, και νομίζω ότι είναι περυσινό μοντέλο.. Για τη 2η δεν γνωρίζω.
andreasece Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Ρε παιδιά, συγγνώμη για το offtopic, αλλά επειδή έχω χρόνια να αγοράσω τηλεόραση, δεν έχω καταλάβει γιατί ο ρυθμός ανανέωσης είναι πάντα ψέμμα. Πως είναι δυνατόν να διαφημίζουν 100Hz και να είναι στην πραγματικότητα 50Hz;
k_dinos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Με λίγα λόγια, παίρνουν τα πραγματικά 50 καρέ, και τα 2πλασιαζουν.
th3rul3r Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 και οι 2 50-60 πραγματικα εχουν και οι περισσοτερες ας λενε και 800 50 εχουν στις τιμες μεχρι 500-600ε
andreasece Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Αυτό είναι κοροϊδία, όχι μάρκετινγκ. Σαν να παίρνεις επεξεργαστή που σου γράφει 3GHz και είναι 1 στην πραγματικότητα. Υποτίθεται υπάρχει έλεγχος στην ευρωπαϊκή ένωση. Και κοροϊδεύουμε τους κινέζους που πουλάνε 4Gb USB stick για 128Gb!
keysmith Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Βασικά δεν υπάρχει πραγματικό-πραγματικό 100hz έτσι και αλλιώς. Μήπως υπάρχει και κανένα κανάλι ή ταινία τραβηγμένα στα 100hz?? (δλδ 100 καρέ/δευτερόλεπτο). Δεν υπάρχει πραγματικό 100hz έτσι και αλλιώς. Όλα (ταινίες, εκπομπές, ποδόσφαιρα) στα 25hz τραβιούνται (25p/30p ή 50i/60i) δηλαδή 25 πραγματικά καρέ ανά δευτερόλεπτο. Οτιδήποτε μεγαλύτερο είναι interpolated και δίνει την ψευδαίσθηση του πιο πολλά καρέ. Ποτέ δεν τραβήχτηκαν αυτά τα καρέ. Είναι όμως άχριστα τα πραγματικά (interpolated) 100hz?? Σίγουρα όχι καθώς στα >= 100hz η εικόνα δείχνει πιο φυσική στην κίνηση το οποίο είναι καλό για το ποδόσφαιρο ας πούμε. Από την άλλη είναι μάλλον κακό για ταινίες καθώς χάνεται αυτό "σινεματικ" look τους. Με 100hz ας το πούμε και δείχνουν ότι είναι γυρισμένα με "ερασιτεχνική" βιντεοκάμερα το οποίο βέβαια είναι υποκειμενικό και αυτό. Υπάρχει και ξέρω κόσμο που προτιμούν και τις ταινίες να τις βλέπουν στα 100hz γιατί έτσι συνήθισαν. Συνήθως όμως οι σινεφιλ προτιμούν το 50hz για αυτό και τα προφιλ movie αυτών των τηλεοράσεων συνήθως απενεργοποιούν τα 100Hz.. Υπό αυτή την έννοια σιγά το "πρόβλημα" να είναι μία τηλεόραση 50hz. Ειδικά σε αυτή τη διάσταση δεν τρέχει και τίποτα, εκτός αν η μπάλα είναι το σημαντικότερο που βλέπεται ασε αυτήν όπου και μετράει το 100hz (κάτι προσθέτει έστω και "ψευδώς" στην ρεαλιστικότητα). Νομίζω η τιμή είναι σούπερ καθώς είναι καλό panel από άποψη μαύρου που την έχω δει και αυτό για μένα είναι αρκετό (θα την αγόραζα ΑΝ ήθελα tv). Παρατήρηση: Υπάρχει νομίζω και αν θυμάμαι με το μοντέλο θέμα στους μεγάλους σκληρούς δίσκους (ειδικά usb3) όπου διαβάζονται "πολύ αργά" τα αρχεία και η απόκριση ταινιών όταν παίζονται από τέτοιο δίσκο (στο pause, ff, κτλ). Πάλι όμως δεν είμαι σίγουρος. 7
soundkeeper Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Βασικά δεν υπάρχει πραγματικό-πραγματικό 100hz έτσι και αλλιώς. Μήπως υπάρχει και κανένα κανάλι ή ταινία τραβηγμένα στα 100hz?? (δλδ 100 καρέ/δευτερόλεπτο). Δεν υπάρχει πραγματικό 100hz έτσι και αλλιώς. Όλα (ταινίες, εκπομπές, ποδόσφαιρα) στα 25hz τραβιούνται (25p/30p ή 50i/60i) δηλαδή 25 πραγματικά καρέ ανά δευτερόλεπτο. Οτιδήποτε μεγαλύτερο είναι interpolated και δίνει την ψευδαίσθηση του πιο πολλά καρέ. Ποτέ δεν τραβήχτηκαν αυτά τα καρέ. Είναι όμως άχριστα τα πραγματικά (interpolated) 100hz?? Σίγουρα όχι καθώς στα >= 100hz η εικόνα δείχνει πιο φυσική στην κίνηση το οποίο είναι καλό για το ποδόσφαιρο ας πούμε. Από την άλλη είναι μάλλον κακό για ταινίες καθώς χάνεται αυτό "σινεματικ" look τους. Με 100hz ας το πούμε και δείχνουν ότι είναι γυρισμένα με "ερασιτεχνική" βιντεοκάμερα το οποίο βέβαια είναι υποκειμενικό και αυτό. Υπάρχει και ξέρω κόσμο που προτιμούν και τις ταινίες να τις βλέπουν στα 100hz γιατί έτσι συνήθισαν. Συνήθως όμως οι σινεφιλ προτιμούν το 50hz για αυτό και τα προφιλ movie αυτών των τηλεοράσεων συνήθως απενεργοποιούν τα 100Hz.. Υπό αυτή την έννοια σιγά το "πρόβλημα" να είναι μία τηλεόραση 50hz. Ειδικά σε αυτή τη διάσταση δεν τρέχει και τίποτα, εκτός αν η μπάλα είναι το σημαντικότερο που βλέπεται ασε αυτήν όπου και μετράει το 100hz (κάτι προσθέτει έστω και "ψευδώς" στην ρεαλιστικότητα). Νομίζω η τιμή είναι σούπερ καθώς είναι καλό panel από άποψη μαύρου που την έχω δει και αυτό για μένα είναι αρκετό (θα την αγόραζα ΑΝ ήθελα tv). Παρατήρηση: Υπάρχει νομίζω και αν θυμάμαι με το μοντέλο θέμα στους μεγάλους σκληρούς δίσκους (ειδικά usb3) όπου διαβάζονται "πολύ αργά" τα αρχεία και η απόκριση ταινιών όταν παίζονται από τέτοιο δίσκο (στο pause, ff, κτλ). Πάλι όμως δεν είμαι σίγουρος. Καλησπερα . Νομιζω ότι ξεκινάς μεγάλο θέμα (πληγή ).... σχετικά με τη κίνηση .. Το ότι οι ταινίες γυρίζονται σε 24fps αυτό είναι ένα αναγκαίο κακό του παρελθόντος , ας δούμε λίγο ότι εδώ και λίγα χρόνια δειλά δειλά κάνουν την εμφάνιση τους ταινίες στις μεγάλες αίθουσες με περισσότερα καρέ και σαφώς ποιο φυσική κίνηση .Εχοντας στη κατοχή μου ένα αντικειμενικά hi end σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας έχω να πω ότι μόνο με frame interpolation μπορώ να δω ταινία σε πολλές ίντσες , κι αυτό γιατί υπάρχει αυτή η άτοπη λογική ότι σε hi end συστήματα προβολής δεν πρέπει να υπάρχει κάποια ΄μηχανή ΄ για ομαλοποίηση της κίνησης , ενώ στα φτηνά μοντέλα υπάρχει άφθονη τέτοια τεχνολογία και καλούδια , το αποτέλεσμα είναι να παίζω με htpc και splash player που μου ομαλοποιεί τη κίνηση . Γι αυτό λέω μακριά από 50Hz και από μηχανάκια που δεν έχουν κανένα motion engine. 1
Moderators matrixxx Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Ακριβως ετσι ειναι. Τα 24 των ταινιων ειναι ενα αναγκαιο κακο και οχι πλεονεκτημα. Το οτι εχουμε συνηθίσει σε αυτο, δεν σημαινει οτι η βελτιωμενη κινηση ειναι χειροτερη ή ανωφελη. Εστω και με FI να ανεβαινει το νουμερακι μεχρι να εχουμε original υλικο, ειναι ενα μεγαλο βημα μπροστα. Εκει βεβαια μπαινει το θεμα του ποσο καλο ειναι το FI γιατι αν ειναι να σου βελτιωνει την ποιοτητα της κινησης αλλα να δημιουργει "τεχνουργηματα" και σκαλωματα εκει που δεν υπαρχουν, ειναι σαν να στα δινει στην μια τσεπη και στα παιρνει απο την αλλη. Γενικα παντως και εγω θα πω, οτι το FI ή αλλιως τα 100-200hz, ειναι βασικο ατου μιας τηλεορασης στην εποχη μας και η ελλειψη του ειναι φρενο. Οσο ειναι και το HD σε σχεση με το SD στην αναλυση της, να το θεσω, ωστε να καταλαβουν και οσοι δεν εχουν δει FI με τα ματια τους. Η αρνηση του, ειναι σαν να αρνειται καποιος να δει υλικο πχ απο dvd μεσω ενος καλου upscaler σε μια 1080p τηλεοραση και να προτιμα να το βλεπει σε πανελ 576p. Τελος σχετικα με το "η τιμη ειναι σουπερ" που διαβασα πιο πανω, να πω οτι η τιμη ειναι αυτη που ειχε η συγκεκριμενη πριν 6 μηνες, εφυγε δηλαδη το ποσοστο υπερκερδους που βλεπουμε συχνα λογω των cc. Για μενα προσωπικα λοιπον δεν ειναι καν αξιο κουβεντας το να την βλεπουμε στα 300 ευρω 6 μηνες μετα. Στα 250 θα ελεγα, "ναι ειναι καλη τιμη". 1
keysmith Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Με το δολάριο να έχει ανέβει (1€=1,06$ όταν το καλοκαίρι του 2014 είχε 1,3) γενικά παρατηρείται αύξηση των τιμών εν γένει σε όλη την τεχνολογία σε σχέση με το παρελθόν. Μπορεί πριν 6 μήνες να είχε την ίδια τιμή αλλα με την σημερινή κατάσταση (cc, ισοτιμία δολαρίου κτλ κτλ) παραμένει καλή τιμή και δεν την βλέπουμε συσχνά. Το πανελ έχει καλό μαύρο που κάνει τα χρώματα όμορφα γενικά. Οσο για τα 50hz όπως είπα είναι υποκειμενικό. Δε ξέρω το λόγω αλλα χαρακτηριστικά να πω είχα δει το Z-wars σε 100-200hz Samsung σειρά 6ΧΧΧ και έφριξα. Η κίνηση ναι έμοιαζε "φυσική" αλλα δεν.. Πήγα στην ταπεινή μου LG με 50hz και ήταν να έβλεπα άλλη ταινία (προς το καλύτερο). Μπορεί να είναι συνήθεια αλλα και από ότι διαβάζω οι περισσότεροι σινεφιλ επιμένουν 50hz και εκτός αν υπάρχει ομαδική παράνοια θα υπάρχει κάποιος λόγος. Κάποιες φορές το ψεύτικο (λιγότερο φυσική κίνηση) είναι πιο όμορφο. Ένα παράδειγμα "ψεύτικης" ομορφιάς είναι το φαινόμενο bokeh (θόλωμα του υπόβαθρου) που καταφέρουν με φωτεινούς φακούς (μικρά διαφράγματα πχ f2) και μεγάλους αισθητήρες. Το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να δει ποτέ έτσι το φαινόμενο άρα όποτε το χρησιμοποιούν στο σινεμά είναι "αφύσικο" αλλά παρόλα αυτά το προτιμάμε. Τα κινητά δεν μπορούν να έχουν σοβαρό bokeh (μικροί αισθητήρες, ευρυγώνιοι φακοί) και έτσι ότι και να κάνουν σε ποιότητα μία SLR σε αίσθηση δεν μπορούν να την φτάσουν με την καμία. Μια φωτογραφία πορτρέτου με SLR και φωτεινό τηλεφακό θα μοιάζει απείρως καλύτερη από οποιαδήποτε φωτογραφία πορτρέτου κινητού ακόμα και αν η μία έχει τραβηχθεί με SLR του 2004 και η άλλη με κινητό το 2015. To "αφύσικο" μπορεί να συγκινεί. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει και με τα 50fps vs 24fps και την αίσθηση που ονομάζουμε "κινηματογραφική". Η ίδια η samsung στα modes που απευθύνονται σε movies προτείνει απενεργοποίηση του 100-200hz. Τουλάχιστον μέχρι λίγο παλιότερα. Τες πα.. Συζήτηση κάνουμε 1
Gauss3 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Τελος σχετικα με το "η τιμη ειναι σουπερ" που διαβασα πιο πανω, να πω οτι η τιμη ειναι αυτη που ειχε η συγκεκριμενη πριν 6 μηνες, εφυγε δηλαδη το ποσοστο υπερκερδους που βλεπουμε συχνα λογω των cc. Για μενα προσωπικα λοιπον δεν ειναι καν αξιο κουβεντας το να την βλεπουμε στα 300 ευρω 6 μηνες μετα. Στα 250 θα ελεγα, "ναι ειναι καλη τιμη". Έχεις δίκιο αλλά τωρα είμαστε 6 μήνες μετα τα cc και το ερώτημα είναι τελικά είναι προσφορά ή οχι? Τα αξίζει τα χρήματα της? Μπορώ να περιμένω για την αγορά οπότε οι πιο γνώστες ας μας ενημερώσουν αν αξίζει ή οχι... 1
iznotak Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Έχεις δίκιο αλλά τωρα είμαστε 6 μήνες μετα τα cc και το ερώτημα είναι τελικά είναι προσφορά ή οχι? Τα αξίζει τα χρήματα της? Μπορώ να περιμένω για την αγορά οπότε οι πιο γνώστες ας μας ενημερώσουν αν αξίζει ή οχι... Και εγώ ενδιαφέρομαι, το μόνο που η προσφορά είναι λέει μέχρι και σήμερα..
NICK1982 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Εγώ πάντως με μια γρήγορη ματια στο εξωτερικο δεν την βρήκα φθηνότερα, και είδα καλες αξιολογήσεις για τα λεφτά της, αν ήθελα τηλεοραση σε αυτα τα χρήματα θα την αγοραζα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα