Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση ΨΥΞΗΣ PC μόνο.

TsoliasGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.Είμαι νέος στο φόρουμ και γενικότερα στο θέμα της ψύξης οπότε θα ήθελα τα φώτα σας.

Έχω ένα pc αλλά ανεβάζει καλές θερμοκρασίες όταν πάω να παίξω λίγο με το ρολόι μου και πάω πχ απο 3,5GHz σε 4,2GHz.Βλέπω θερμοκρασίες 60++.Στα 4,8 μάλιστα έχω μπλέ οθόνη (classic)Τί να κάνω να πάω σε υδρόψυξη;Και έχω σοβαρές σκέψεις να βάλω υδρόψυξη επειδή θέλω να τρέχω μόνιμα τον επεξεργαστή στα 4,2GHz.

O υπολογιστής προορίζεται αποκλειστικά για web surfing και world of tanks,αλλά δεν θέλω να ζορίζεται ιδιαίτερα να ανταπεξέλθει.

Koυτί Fazn Warhawk Midi 1χ120mm 2000rpm βάζει αέρα-3χ120mm 1200rpm βγάζουν.

CPU i-5 4690k me stock ψύκτρα

RAM DDR3 Kinston HyperX Savage 2400MHz

Motherboard MSI Z97Gaming 5

SSD Kington V300

Οι θερμοκρασίες είναι με το world of tanks background...

post-369176-0-98368800-1448171852_thumb.jpg

post-369176-0-86105000-1448171854_thumb.jpg

post-369176-0-55891800-1448172962_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με στοκ ψήκτρα το oc είναι απλά απαγορευτικό.

Στα 4GHz σε load με στοκ οι θερμοκρασίες που βλέπουμε είναι άριστες.

Ποιος σου είπε ότι ζορίζεται ο επεξεργαστής στην default συχνότητα και όχι σε oc συχνότητα ?

Δεν χρειάζεσαι την ακριβή υδροψυξη δια ταύτα αλλά μια ικανή αεροψυξη,ακόμα και αν θέλεις το Pc να το έχεις 4.2 μόνιμα.

.και ενα τελευταίο,οι 60c είναι μια καλή θερμοκρασία,άριστη σε load,και δεν πρέπει να σε ανησυχεί,

επίσης στα 4.8 πίστεψε με οι μπλε οθόνες δεν είναι από θερμοκρασία και το μόνο πραγματικό ζόρισμα στον επεξεργαστή το έκανες εσύ ανεβάζοντας τον εκεί με στοκ ψήκτρα :)

• Like 1

Το ζητούμενο είναι οτι μόλις κατέβασα το ρολόι σε 4,2 οι μπλέ οθόνες σταμάτησαν.Τώρα σε ότι αφορά την αερόψυξη μάλλον θα πάω να κόψω το πλαινό τζάμι να μπεί ανεμιστήρας και θα βάλω απάνω ένα ψυγειάκι για υδρόψηξη να κατεβάσω θερμοκρασίες σε όλο το κουτί και θα μπούνε ανεμιστήρες 2000rpm να δώ τα αποτελέσματα.

Ευχαριστώ πολύ!

Έχεις 3 fan exhaust και 1 intake. Πολύ negative air flow. Εξισορρόπησε λίγο. Μπορείς μια aio υδροψυξη κάλλιστα. Όχι απαραίτητα πανάκριβη. Σε αέρα με μια καλή επίσης, δεν θα έχεις πρόβλημα. Τσέκαρε μόνο να χωράνε στο κουτί σου.

Το ζητούμενο είναι οτι μόλις κατέβασα το ρολόι σε 4,2 οι μπλέ οθόνες σταμάτησαν.Τώρα σε ότι αφορά την αερόψυξη μάλλον θα πάω να κόψω το πλαινό τζάμι να μπεί ανεμιστήρας και θα βάλω απάνω ένα ψυγειάκι για υδρόψηξη να κατεβάσω θερμοκρασίες σε όλο το κουτί και θα μπούνε ανεμιστήρες 2000rpm να δώ τα αποτελέσματα.

Ευχαριστώ πολύ!

Μεγάλο λάθος το πλαϊνό φουρφουρι, η καλή ψύξη πρέπει να έχει φορά,

Αν θέλεις υδροψυξη ντε κ καλά πάρε υδροψυξη.

Πρόσεξε μόνο στο τέλος μην αρχίσεις άλλα παράπονα με τον θόρυβο. :)

Υπερβολη ολα αυτα για το world of tanks..

Έτσι κ αλλιώς η υπερβολή., ξεκινάει από το ότι δεν θέλει να βλέπει 60αρια, :rolleyes:

Εννοείται πως είναι υπερβολή για την χρήση που το θες. Και σε stock μια χαρά μπορεί να ανταπεξέλθει. Πάρε  μια καλή αερόψυκτρα, όχι κάτι extreme. Και χαμηλότερα επίπεδα θορύβου θα έχεις, και χαμηλότερες θερμοκρασίες και με την ησυχία σου θα κάνεις overclocking. Btw τροφοδοτικό τι έχουμε;

Silverstone Decathlon 800w αλλά μεσα στις επομενες 7 μέρες απο τώρα CM1200 Bronze

Έχεις 3 fan exhaust και 1 intake. Πολύ negative air flow. Εξισορρόπησε λίγο. Μπορείς μια aio υδροψυξη κάλλιστα. Όχι απαραίτητα πανάκριβη. Σε αέρα με μια καλή επίσης, δεν θα έχεις πρόβλημα. Τσέκαρε μόνο να χωράνε στο κουτί σου.

Δεν πέρνει το κουτί side φουρφουρ,αλλα μπορώ να ξηλώσω το plexi και να το κοψω με laser να βάλω ενα 120mm-140mm

To ζήτημα είναι οτι εχει μια GTX295 και μόλις βρώ πάω για SLI GTX295.Θέλει ψύξη.Αλλιώς θα βάζω το φαί στο κουτί αντί για το φούρνο.

Η υδρόψυξη μάλλον θα μπεί σε top που έχει χώρο για 2x140mm απο κατασκευή.Είναι το μόνο σημείο που δεν θα χρειαστεί "περιποίηση".

Υ.Γ. Ίσως ξέχασα να αναφέρω το streaming στο wot μέσω twitch....soz!

Έλεγα να πάω στο Corsair CPU Cooler Hydro H110i GT http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/psiktres-cpu-cooler/Corsair-H110i-GT-Hydro-Series-Extreme-Performance-CW-9060019-WW.htm

Θα μπορούσες και με μια καλή ψυκτρα αερα. Όντως οι 60+ στο παιχνίδι δεν είναι ανησυχία. Τωρα όσον αφορά το κουτί φρόντισε να χωράει οτι πάρεις. Αν μπλέξεις με μοντες και πατέντες και δεν το έχεις μπορεί να γινει χειρότερα η κατάσταση. Αν όντως πας σε Aio πάρε μετρα διαστάσεις. Η h110 ειναι 280μμ φουρφουρια.

Γιατί θα δώσω το Decathlon και θα πάρω το άλλο με μόνο κόστος ένα καφέ κέρασμα!

Θα μπορούσες και με μια καλή ψυκτρα αερα. Όντως οι 60+ στο παιχνίδι δεν είναι ανησυχία. Τωρα όσον αφορά το κουτί φρόντισε να χωράει οτι πάρεις. Αν μπλέξεις με μοντες και πατέντες και δεν το έχεις μπορεί να γινει χειρότερα η κατάσταση. Αν όντως πας σε Aio πάρε μετρα διαστάσεις. Η h110 ειναι 280μμ φουρφουρια.

Οκ κατάλαβα.Mάλλον για θα επανενεργοποιήσω ένα stalker 840 ή θα πάω σε Cosmos / Cosmos2 λογικά.

Ξέρει κανεις αν το Cosmos / Cosmos 2 κάνει για την περίπτωση μου?

Αν θα πάρεις κουτί πάντως βρίσκεις αξιόλογο με 100-150 το πολυυυυ. Όποια κοιτάξεις να τσεκάρεις reviews και πιο ταιριάζει στις ανάγκες και στα γούστα σου. Αλλα να χωράει κιόλας το hardware. Τροφοδοτικό 1200w ειναι πολύ αλλα αν ειναι τζάμπα why not! Ειδικά αν ειναι κιόλας 80+. Απο aio επειδή σε βλέπω αποφασισμένο, δυνατές γενικά οι hydro 240/280 της corsair. Και σε nepton 240m θα κοίταζα. Το θέμα θορύβου να έχεις υπόψιν δλδ ίσως αν εχουνε θόρυβο να χρειαστείς νέα φαν στο radiator.

γιατι εχεις βαλει 3 να βγαζουν και 1 μονο να βαζει θα υπαρχει υποπιεση και θα εχεις περισωτερη σκονη μεσα γιατι ο αερας δεν θα παιρναει μονο απο τα φιλτρακια που εχουν τα φανακια αλλα και απο γυρο-γυρο επισης με 2000rpm's δεν σου παιρνει το κεφαλι;;; (συγνωμη για τα ορθωγραφικα μου λαθοι)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...