Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδία ! Είμαι καινούριος στο φορουμ γι αυτο κ ελπίζω να γραφώ στο σωστο μερος .Επισης να ζητησω συγνωμη για τυχον ορθογραφικα ...ποτε δδεν ημουν καλος :-P

Αρχικα να σας εξηγησω το προβλημα μου ...μια μερα οταν ανοιξα το πσ αρχισε να κολλαειι παραα πολυυ το πηγα σε εναν τεχνικο και μ ειπε οτι μαλλον εχει θεμα ο εεξεργαστης ...Τωρα σκευτομαι οτι αν αλλαξω επεξεργαστη θα ηταν σωστο να αλλαξω και μητρικη και αναγκαστηκα μνημες ....σκευτομαι για τον i3 6100 με.3.7 μια μητρικη asus B150 M για να βαλω μνημες ddr4 και να κουμπωσω και μια kingstone x furry 4GB (σχετικα τρ με τις μνημες ειμαι αναμεσα σε δυο x furry η μια εχει 2333 Mhz με cl 14 και η αλλη 2400 με cl 15 ....λογικα δεν θα υπαρχει και καποια διαφορα αλλα θα ηθελα την γνωμη σας για ποια απο τις δυο θα ηταν προτημοτερη ) Σε αυτο π θελω να καταληξω και να ζητησω την γνωμη σας ειναι 1ον αν υπαρχει οντως πιθανοτητα να ειναι ο cpu και 2ον αν θα μπορουσα να κουμπωσω μονο μια ram 4 Gb γιατι μου ειπαν οτι ειναι καλητερα να τρεχει σε δυο.καναλια παρα σε ενα ..δηδ ειναι καλητερα να εχεις 2X2Gb παρα μια με 4 Gb ...αντιλαμβανεστε οτι εχω στενα οικονομικα περιθωρια και προσπαθω να φτιαξω το pc με το χαμηλοτερο και παραλληλα ιδανικο κοστος

Δημοσ.

Αν δεν μας γραψεις ομως για τι χρηση προοριζεται το pc,ποια ειναι τα μεγιστα χρηματα που διαθετεις,απο τι αποτελειται το pc που εχεις τωρα(για να ξερουμε τι θα κρατησεις)και τι οθονη εχεις(κυριως για την αναλυση)τοτε πως περιμενεις να σε βοηθησουμε αγαπητε??

Να μυρισουμε τα νυχια μας?

• Like 2
Δημοσ.

Εντάξει, νέοπας είναι :P

Γράψε λίγο αναλυτικότερα αδερφέ, και συμπλήρωσε την φόρμα!

Για αγορά υπολογιστή

Αναφέρουμε: 

Ποσό που διαθέτουμε :

Χρήση υπολογιστή :

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? 

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Για αναβάθμιση υπολογιστή

Αναφέρουμε: 

Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε. 

Δημοσ.

Καταρχας ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση και σορρυ για τις παραλειψεις ...το pc δεν.προοριζεται για τιποτα τρελο ...για καμια εργασια σε word excell powerpoint serfarisma κανα lol καμια ταινιουλα απλα και καθημερινα πραγματα ..ουτε κανα βαρυ παιχνιδι ουτε καποιο προγραμμα πολυ απαιτητικο ...τωρα πανω στο pc εχω ενα 500W τροφοδοτικο ενα WD black 500Gb σκληρο ,καρτα γραφικων μια albatron 9600gt 512 mb 2 ram ddr2 2gb ο cpu intel core 2 duo 8400 καθως και μητρικη ECS G31T-M&GIGA. Η οθονη τρ παιδια δεν εχω ιδεα τις αναλυσεις αλλα ξερω ειναι παλια ..βεβαια παιζει το ενδεχομενο να παρω της κοπελας μου που την κοβω για πιο καλη :-P οσο για τα χρηματα ηθελα να δωσω καπου στα 200 αντε 220 αλλα με αυτα π σας ειπα πηγαινω στα 250 (με μια ram και 280 με δυο ) οποτε θα ελεγα οτι παιζω αναμεσα στα 220-250 .βρισκομαι αθηνα και δεν νομιζω να χρειαστω βοηθεια για να κουμπωσω ..εχω μια ιδεα ..επισης μαλλον.θα τρεξω τα windows 7 γι αυτο και θελω να βαλω τουλαχιστον 4 gb ram ...γτ μ ειπαν.οτι ελαχιστη ram για τα windows 7 ειναι τα 4gb

Δημοσ.

Με 200 ευρώ pc φίλε μου...

Θα σου κάνω. The difficult, i'll do it right now, the impossible will take a little while. Που λέει και ένα άσμα στο fallout. :P

Φτηνό, σχετικά αθόρυβο

Εκανα μια σύνθεση με 1150 Cely

http://www.skroutz.gr/s/4402522/Asrock-H81M-DGS-R2-0.html Η81 44ευρώ

http://www.skroutz.gr/s/4857134/Intel-Celeron-G1840-Box.html Cely στα 2.8ghz 34ευρώ

http://www.skroutz.gr/s/2793813/G-Skill-4GB-DDR3-1600MHz-1x4GB-DIMM.html 4gb 1600 c11 20ευρώ

http://www.skroutz.gr/s/3340828/LC-Power-LC420H-8-V1-3.html LC power 420 16ευρώ

http://www.skroutz.gr/s/3918357/Cougar-Spike.html Cougar Spike 20ευρώ

http://www.skroutz.gr/s/2230191/Toshiba-DT01ACA100-1TB.html 1 ΤΒ 46

Σύνολο 180

Αν θες gpu, https://www.skroutz.gr/s/5144756/Gigabyte-GeForce-GT730-2GB-GV-N730-2GI.html

Σύνολο κάπου στα 240 με κάρτα γραφικών.

ναι το τροφοδοτικό έχει μόνο 180βαττ στην 12 αλλά τα σηκώνει άνετα!

• Like 1
Δημοσ.

Βλεπω τα εβαλες ολα αν και εγω σκευτομαι να κρατησω τροφο , gpu , kai σκληρο ..με λιγα λογια θελω να αλλαξω μονο cpu mobo kai ram ...αλλα ευχαριστω πολυυ!! Ενα ακομα που ηθελα αν μπορεις να μ απαντησεις ειναι αν παιζει ρολο σε ποσα καναλια τρεχουν οι ram ...δηδ θα ηταν το ιδιο αν κουμπωσω μια μονο ram 4gb και το.ιδιο 2Χ2gb ?? Και επισης ειναι δυνατον.στο προβλημα που μου εβγαλε το pc να φτεει ο cpu ? Γτ διαβαζω οτι ενας cpu δυσκολα χαλαει !!

Δημοσ.

Το ότι κολλάει ο υπολογιστής δεν είναι αρκετή ένδειξη για να καταλάβεις ότι φταίει ο επεξεργαστής. Πρέπει να προσδιορίσεις πότε κολλάει και κυρίως τι εννοείς "κολλάει".

Όσο για τις Ram, ναι οι 2 είναι καλύτερες απο μία μεγάλη αλλά για να ισχύει αυτό πρέπει η Motherboard σου να υποστηρίζει αυτό το χαρακτηριστικό (dual channel λέγεται). Γι'αυτό όμως που θέλεις να κάνεις και στα χρήματα που παίζεις, δεν έχει διαφορά που να μπορείς να την αντιληφθείς. Οπότε διάλεξε ότι σε καλύπτει στο οικονομικό κομμάτι.

• Like 1
Δημοσ.

εχω την εντυπωση οτι για την χρηση που θελεις το pc καλυτερα να κρατησεις και αλλο το Pc που εχεις ηδη.απλα πρεπει να βρουμε την αιτια που κολλαει.

πχ τι κανεις οταν κολλαει?παιζεις το παιχνιδι και παει σιγα σιγα η σου βγαζει οτι ναναι χρωμματα?εαν συμβαινει αυτο μπορει να τα εχει φτυσει η καρτα γραφικων ας πουμε και να την βγαλεις με καμια φτηνη.η να ανεβαζει θερμοκρασιες η καρτα γραιφκων η ο επεξεργαστης και να κολλαει.

πιο ακριβως ειναι το τροφοδοτικο σου?τι μαρκα ειναι?ανοιξε το πλαινο του κουτιου και δες τι λεει επανω η ταμπελιτσα αυτοκολλητο που εχει.

μπορει να κολλαει ολο το pc επειδη ο σκληρος σου ειναι στα τελευταια του.να σε βοηθησουμε θελουμε αλλα βοηθα και εσυ.

φιλικη συμβουλη μην ξαναπας σε αυτον τον τεχνικο.

δεν μπορω να δεχτω οτι ενας 8400 δεν επαρκει πλεον για την χρηση που θελεις τον υπολογιστη.

• Like 1
Δημοσ.

Δηδ αν αγορασω την asus B150M η οποια αν δεν.κανω λαθος ειναι dual οπως λες και βαλω μονο μια ram 4Gb θα υπαρχει προβλημα ??

Οχι. Μην πάρεις άλλη μητρική!

Και αυτή που σου πρότεινα σε καλύπτει. Αλλά αν βάλουμε 2Χ2 μνήμες δεν θα μπορείς να πας σε 8 γιγα μετά. Ενώ τώρα με 20 ευρώ έχεις 8 γίγα ;)

Ολα απο το παλιό σου υπολογιστή είναι πολύ αδύναμα. Εκτός πιθανόν του τροφοδοτικού. Ποιο είχες?

Δημοσ.

Πάρε  μια μητρική FM2+ και τον A8-7600 η ακόμα καλύτερα τον A8-7650K (όποιος είναι ποιο φτηνός). Πάρε και 2x4GB DDR-3 2133MHz και καθάρισες. 

Δημοσ.

Βασικα θανο οταν λεω κολλαει εννοω οτι κολλαει στα παντα ανοιγεις το νετ κ κανει μιση μερα να στο φορτωσει ..πας να κανεις αντιγραφη επικοληση ..εκει κ αν κολλαει κ ετσι μπηκα στον πειρασμο να κανω ενα φορματ και να βαλω τα windows ta xp που ειχα εξαρχεις (μου ειχε βαλει ενας φιλος τα windows ta 7 και επειδη ηταν.κρακαρησμενα νομιζα οτι αυτο εφταιγε )και εκει π κανω το φορματ συναντησα αλλο.θεμα ...χτυπημενος σκληρος ! με αποτελεσμα οπως μου ειπαν οταν παει να γραψει η βελλονα πανω στον σκληρο.στο σημειο π εχει χτυπησει τον"πεταγε" και δεν τον διαβαζε ...αγοραζω νεο σκληρο και μαλιστα ενα WD BLACK γτ μ ειπαν οι μαυροι εχουν καλητερες επιδωσεις καταφερνω να κανω το φορματ αλλα ματαιος ο κοπος καθως το πσ συνεχιζε να κολλαει απιστευτα

Δημοσ.

οκ αλλαξες σκληρο.εαν αποκλεισουμε το γεγονος οτι ο σκληρος εχει παλι προβλημα (φανταζομαι να αλλαξες και το καλωδιο του μπας και...) και αποκλεισουμε το γεγονος οτι εαν δεν εχεις αναγκη απο χωρο στον σκληρο θα μπορουσες να κοιταξεις και σε ssd.τεσπα οτι εγινε εγινε.

η μνημη ειναι λιγη,οκ,αυτο διορθωνεται ευκολα.

το τροφοδοτικο πες μας πιο ειναι.

και οι θερμοκρασιες που πιανει ο επεξεργαστης.κατεβασε το hwmonitor και τρεξε το και πες μας η δωσε μας μια screenshot.

Δημοσ.

Για το τροφο σου γραφω οτι βλεπω :

Nod psu-002 550W ATX PSU

AC INPUT : 110-240 V | 7.5A-4.5A | 60-50 HZ

DC OUTPUT:+3.3V | +5V |+12V1 |12V2 | -12V |+5VSB

24.04A| 28.0A | 18.0A | 0.5A | 2.5A

Τωρα το αλλο π μ λες πρεπει να σ πω οτι το πσ πλεον δεν μ ανοιγει γτ θελοντας να ειμαι σγρος οτι εχει θεμα ο cpu βρηκα εναν αλλο cpu με το.ιδιο socket 775 ηεκουμπωσα την ψυκτρα και εβαλα τον αλλο επεξεργαστη αλλα δεν εβαλα παστα και μετα ενω ανοιξε ο υπολογιστης δεν εδινε σημα στην οθονη εβγαλα τον cpu ξαναεβαλα τον.δικο μου ξανανοιξα το pc και παλι τα ιδια πηρα τον τον τεχνικο π α ειπα.κ πριν κ μ ειπε οτι πιθανον τους εκαψα κ τους δυο γτ δεν εβαλα παστα ..αλλα δεν.ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο ....εγω φοβαμαι μην εχει τπτ η gpu αλλα παλι δεν νομιζω γτ λειτουργουν οι ανεμιστηρες της !! Πραγματικα εχω σηκωσει τα χερια ψηλα γι αυτο.κ θελω να κανω κτ κ να ξεμπερδευω !!:-\

Δημοσ.

Οχι δεν έκαψες τπτ. Οχι τόσο γρήγορα.

Μπορεί να φταίει το παλιό σου τροφοδοτικό, οπότε το ξεχνάμε! :)

Πάρε καλύτερα ένα τροφοδοτικό επώνυμο, ή το σύστημα που σου πρότεινα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...