Physiciant Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Μήπως μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα πρόγραμμα σάρωσης ssd/hdd; Ψάχνω κάποιο γιατί ενώ στον C, επιλέγοντας όλα τα αρχεία και πατώντας ιδιότητες μου βγάζει 110GB, στο Magician μου βγάζει 140GB σε χρήση. Το system protection το έλεγξα, είναι disabled οπότε τα 30gb που "λείπουν" δεν αποτελούν restore points. Που είναι οεο;
selianx Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Για εμφάνισε πρώτα τα "κρυφά" αρχεία, και μετά επέλεξε τα όλα. Εμένα έχει μια διαφορά ~4GB με και χωρίς τα κρυφά, κυρίως λόγο του AppData. Δε ξέρω κατά πόσο το appdata σου είναι ~30GB, αλλά για σιγουριά...
Physiciant Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Το έκανα ήδη..μόνο 3gb επιπλέον εμφανίστηκαν.
Physiciant Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Το ίδιο πράγμα https://gyazo.com/92bba138f982b5028b038b8934e99888 Απ' τα 215GB τα 140GB είναι σε χρήση. Εγώ βλέπω μόνο τα 112GB όμως..
selianx Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Τι να πω, παράξενα πράγματα!Αν έχεις Win 8 και πάνω, για πάτα ένα δεξί κλίκ πάνω στον C, ιδιότητες, στο tab εργαλεία πάτα βελτιστοποίηση και δες από πότε λέει ότι έχει να γίνει βελτιστοποίηση. Αν πάει καιρός από την τελευταία, κάνε μια βελτιστοποίηση. (Μη σε φοβίζει το defrag που δεν επιτρέπεται στους SSD, από win 8 και πάνω έχουν αφαιρεθεί από τη διαδικασία βελτιστοποίησης αυτά που βλάπτουν τους SSD).
Physiciant Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Έχω τα 7 Ultimate. Κατέβασα ένα προγραμματάκι που λέγεται WinDirStat, καλό φαίνεται. Τέλος πάντων τα βρήκα τα χαμένα GB Βουαλά.. https://gyazo.com/f3eea7af531ca22cf2183a8aba59713e Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε; Τα σβήνουμε αυτά τα αρχεία;
selianx Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Το παράξενο είναι ότι δε τα έβλεπε όταν ενεργοποιούσες τα κρυφά, anyway.To hiberfil είναι χρήσιμο μόνο αν χρησιμοποιείς το hibernation (sleep mode) στο PC. Αν όχι, πας στο Magician στο OS Optimization, και κάνεις Disable το hibernation mode.To Pagefile, άλλοι λένε ότι είναι χρήσιμο, άλλοι όχι. Εγώ το κρατάω ενεργοποιημένο και να διαχειρίζεται το μέγεθος του το OS. Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ ο χώρος, μπορείς να το μειώσεις και να είναι fixed, πχ να το βάλεις να είναι 4GB. Επίσης στο OS Optimization και πατάς στο Shortcut στο Virtual Memory.Η χρήση του Pagefile είναι η εξής, όταν ξεμείνεις από RAM, μεταφέρει προγράμματα που δεν είναι τόσο χρήσιμα τη δεδομένη στιγμή σε μια εικονική RAM, δηλαδή σε κομμάτι του δίσκου, ώστε να σου μείνει ελεύθερη RAM για τις εργασίες σου. 1
Physiciant Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Πήγα άλλαξα τις ρυθμίσεις στο Magician από max performance σε max capacity και τα 30GB επανήλθαν (το hibernation mode απενεργοποιήθηκε εφόσον δε το χρησιμοποιώ κιόλας και το virtual memory περιορίστηκε από 200-1000MB). Μου φαίνεται θα το αφήσω έτσι, γιατί απ' τη στιγμή που έχω 16GB Ram δε νομίζω να έχω πρόβλημα με τα προγράμματα. Εσύ τι λες;
selianx Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δε ξέρω τόσο για το Max Capacity τι ρυθμίσεις βάζει, και το τι performance hit έχει, εγώ πάντως έχω:Κλειστό HibernationVirtual Memory Διαχείριση Μεγέθους από το σύστημα (μπορείς να το περιορίσεις μόνος σου σε όσο θες, πιστεύω ένα καλό range είναι 512-1024, αλλά εξαρτατάται και από το πόση RAM έχεις)Indexing... ActivatedΚλειστό PrefetchWrite Cache Buffer Activated Τα δυο τελευταία είναι δικές σου επιλογές.Προσοχή, για να είναι μια επιλογή activated θα πρέπει δίπλα να σου γράφει Deactivate, και για να είναι κλειστή πρέπει δίπλα να σου γράφει Activate.Εγώ αυτές τις ρυθμίσεις έχω, και χάνω κάπου στο 1GB λόγω ύπαρξης pagefile.
Physiciant Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Το Virtual Memory δε το βάζω πάλι στο auto γιατί παίρνει το μέγιστο μέγεθος της ram που έχεις, το έβαλα 1-2GB. Τα υπόλοιπα μπήκαν ως εξής: α) Hibernation-> Deactivated β) Indexing-> Activated γ) Prefetch-> Deactivated δ) Write Cache Buffer-> Activated ε) Write Cache Buffet Flushing-> Deactivated ζ) Power Options-> SSD never goes to sleep η) System Restore-> Deactivated Σου οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Καλό σου βράδυ! 1
Jason 93 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Για την ιστορια, τα pagefile.sys και hiberfil.sys Δεν εμφανιζονταν γιατι ειναι αρχεια συστηματος και χρειαζετε να ξετικαρεις την επιλογη "αποκρυψη προστετευμένων αρχειων λειτουργικου συστηματος" για να εμφανιστουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα