hammerd Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Η απορια μου ειναι η εξης. Επειδη το board μου δεν υποστηριζει σωστα τους ssd μεσω των sata , μπορω να βαλω καποιον στο pci-e και να παιζει full speed η πρεπει και εκει να εχει καποια συμβατοτητα με το chipset , π.χ. ahci κ.τ.λ. ;
roybatty Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Προφανώς και πρέπει η μητρική σου να υποστηρίζει και άλλες συσκευές στην x16 pci-e εκτός από κάρτες γραφικών. Τι μάρκα/μοντέλο είναι;
hammerd Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 ειναι αυτη εδω : https://www.asus.com/Motherboards/Striker_II_Extreme/overview/ που το βλεπω αυτο που λες σχετικα με το αν υποστηριζει και αλλες συσκευες στις μεγαλες pci-e ? δηλαδη δεν μπορω να βαλω την καρτα σε x1 ?
BlueBlood7 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Επειδη το board μου δεν υποστηριζει σωστα τους ssd μεσω των sata , `` Τι εννοείς?
EddieObscurant Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Η απορια μου ειναι η εξης. Επειδη το board μου δεν υποστηριζει σωστα τους ssd μεσω των sata , μπορω να βαλω καποιον στο pci-e και να παιζει full speed η πρεπει και εκει να εχει καποια συμβατοτητα με το chipset , π.χ. ahci κ.τ.λ. ; Aν δεν θες να bootαρεις απο κει τα windows, δεν θα χεις προβλημα και ολοι θα δουλευουν. Αν ομως αυτό θές τότε: - Οσα εχουν bios option rom θεωρητικά θα δουλευουν , δλδ οι περισσοτερες λυσεις που χουν καποιο raid. Ωστοσο ο kingston hyperx predator πολλες φορες σε μητρικές χ58 και κατω δεν το βρισκει με την 1η φορα και πρεπει να κανεις ρεσταρτ για να τον δει. - Ιντελ 750 οπως και samsung sm951/xp941 με καποιον adapter (πχ lycom dt-120) 99,99% δεν θα bootαρουν - To ιδιο θα σου λεγα μεχρι πριν λιγες μερες και για τον samsung 950 pro, αλλα τον δοκιμασα σε δικια μου maximus 2 formula (p45 , ich10r, lga775) και bootαρει κανονικά , οποτε μπορει να bootαρει και στη δική σου. Ωστοσο δεν θα το θεωρουσα δεδομένο και μαλλον θα το θεωρούσα την εξαιρεση και όχι τον κανονα. Full speed ωστοσο δεν θα παιζει. Θα σε περιοριζει γυρω στα 1600mb/s λογω οτι η μητρική σου δεν εχει pcie 3.0 Τι εννοείς? Η nvidia εχει εδώ και χρονια σταματήσει να κατασκευαζει chipset και τα περισσοτερα δεν υποστηρίζουν trim, ncq και καποια παλιοτερα ούτε καν ahci 1
hammerd Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 τον θελω για boot , ειναι 790ι ultra sli το chipset , θα δουλεψει αμα τον βαλω σε μια απο τις x16 pci-e η θα εχω θεματα ? αν ειχα intel chipset δεν θα ρωταγα , ξερω οτι εκει δουλευει εστω και αν δεν δουλευει σε full speed...
EddieObscurant Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 τον θελω για boot , ειναι 790ι ultra sli το chipset , θα δουλεψει αμα τον βαλω σε μια απο τις x16 pci-e η θα εχω θεματα ? το γνωρίζω, ολα τα παραπανω που σου ειπα ειναι για τις χ16 θυρες. Ετσι και αλλιώς δεν μπορεις να τον βάλεις πουθενά αλλού
roybatty Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Η μητρική σου διαθέτει τρείς pci-e x16 και δύο pci-e x1 slots από τα οποία το ένα είναι για την κάρτα ήχου,oπότε δεν έχεις και πολλές επιλογές,αναγκαστικά σε μια x16 θα πρέπει να τον συνδέσεις (εφόσον είναι τύπου revodrive).Τους mini pci-e τους ξεχνάς σε τόσο παλιά μητρική.Εδώ κάποιος γράφει πως κατάφερε να χρησιμοποιήσει ένα revodrive με την Striker Extreme αλλά το άρθρο είναι του 2012 οπότε δεν θα του έδινα και πολύ βάση 3 χρόνια μετά: https://rog.asus.com/forum/showthread.php?1358-Striker-Extreme-amp-PCI-E-booting Ίσως θα ήταν προτιμότερο να πάρεις κάποιον raid controller και να χρησιμοποιήσεις κανονικό ssd,ή ίσως και 2 σε raid 0.Πιθανότατα θα σου βγεί πιο φτηνά από το να αγοράζεις pcie ssd.
hammerd Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δεν εχω προβλημα να τον βαλω σε μια απο τις δυο ελευθερες x16 , αρκει να ειναι σιγουρο οτι θα δουλεψει και οτι δεν θα ψαχνει να βρει το ahci που δεν υποστηριζει στα sata του. Αν εχεις καποιον 100% συμβατο raid/non raid controller να μου προτεινεις να βαλω , πες μου...
boombastik Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Παρε εναν μεταχειρισμενο ssd intel x25 και βαλτον πανω j micron απο οτι βλεπω ο j micron εχει achi support. Για δες το bios που εχεις.
hammerd Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 βρηκα χθες τον παρακατω δισκο και τον πηρα να δοκιμασω... http://www.homelike.gr/eksoplismos-grafeiou/ypologistes/ssd-drives/ocz-storage-solutions-trion-100-el.html βγαζει τα παρακατω νουμερα σε ενα crystal mark που βρηκα , δεν ξερω αν ειναι αξιοπιστο... ειναι οκ για την μητρικη μου ? παντως εχω δει τεραστια διαφορα στην ταχυτητα !
ma3stros Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Καλησπερα, δωσε πληροφοριες γιατι σε εμενα δεν πιανει με τπτ αυτες τις ταχυτητες !!
hammerd Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 το μονο που εκανα ειναι να διαβασω το παρακατω και να κανω setup το x64 driver pack... http://www.win-raid.com/t15f37-NVIDIA-Optimized-nForce-Driverpacks-for-Vista-Win.html
ma3stros Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Κατι δεν κανω καλα εγω μαλλον παρολο που κατεβασα τους drivers δεν πιανω αυτη την ταχυτητα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα