Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι το άρθρο αυτό δεν αφορά τον προγραμματισμό ή κάποιο κλάδο του αλλά απευθύνεται σε άτομα που "παρακολουθούν" τέτοια άρθρα.

Στο θέμα μου, πολλές φορές έχω κάποιες ιδέες ή κάποιες δημιουργικές αναλαμπές σχετικά με τον προγραμματισμό συνήθως και τώρα μου ήρθε μια ιδέα!

Το Πρόβλημα: Πολλές φορές έχουμε μια ωραία ιδέα, ή θέλουμε να φτιάξουμε απλά κάτι αλλά μας το χαλάει η διαδικασία μέχρι να ξεκινήσει. Πολλοί επίσης ψάχνουν ενδιαφέροντα πεδία για να κάνουν κάποια εξάσκηση ή/και κάποια εργασία (όπως πτυχιακή κτλ..). Ξέρω υπάρχουν διάφορα συνεργατικά περιβάλλοντα αλλά συνήθως εκεί ή απλά θα πρέπει να ξεκινήσεις κάτι μόνος σου ή θα πρέπει να προτείνεις κάτι σε κάποιον (οκ ή fork & remake αλλά πιστεύω πιάνετε το νόημα).

Η ιδέα: Να δημιουργήσουμε έναν "χώρο" (πιθανότατα web app) όπου θα καλύπτονται οι υποδομές να φιλοξενούνται χρήσιμες ιδέες αλλά και συνεργατικά εργαλεία για την ανάπτυξή του. Αυτό μπορεί να είναι και ένα thread ή ένα wiki ή κάτι απλό γενικά εως κάτι αρκετά δημιουργημένο για αυτούς τους σκοπούς. Το μεγαλύτερο θέμα εδώ στο μυαλό μου είναι ότι θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί και κάποιας μορφής κατοχύρωσης διακιώματος όταν αναρτάται μια ιδέα. 

Τι άποψη έχετε για όλο αυτό; πόσο ή όχι θα βοηθούσε κάποιες καταστάσεις; Πόσο εφικτό είναι; 

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Υ.Γ.: Εξελικτικά θα μπορούσε να υποστηριχθεί και άλλης μορφής projects, αυτοματισμοί και άλλα..

• Like 2
Δημοσ.

Ωραίο αυτό που προτείνεις αλλά έχει δουλεία..... 

Κατ αρχάς πρέπει να βρεις προγραμματιστές-web designers να σχεδιάσουν τόσο γραφικά όσο και προγραμματιστικά το χώρο που θα φιλοξενεί τα Projects (κοινώς την ιστοσελίδα). Βέβαια πάντα υπάρχει η επιλογή μιας έτοιμης πλατφόρμας για ιστοσελίδα (joomla, wordpress κ.α....).

Μετά θες χρήματα για το host της σελίδας, άτομα για τη συντήρηση της και 2-3 moderators να επιβλέπουν την κατάσταση και να βεβαιώνονται ότι όλοι λειτουργούν με βάση τους κανόνες που διέπουν τη σελίδα σου.

Αυτά σκέφτομαι μέχρι στιγμής!!

• Like 2
Δημοσ.

Ωραίο αυτό που προτείνεις αλλά έχει δουλεία..... 

Κατ αρχάς πρέπει να βρεις προγραμματιστές-web designers να σχεδιάσουν τόσο γραφικά όσο και προγραμματιστικά το χώρο που θα φιλοξενεί τα Projects (κοινώς την ιστοσελίδα). Βέβαια πάντα υπάρχει η επιλογή μιας έτοιμης πλατφόρμας για ιστοσελίδα (joomla, wordpress κ.α....).

Μετά θες χρήματα για το host της σελίδας, άτομα για τη συντήρηση της και 2-3 moderators να επιβλέπουν την κατάσταση και να βεβαιώνονται ότι όλοι λειτουργούν με βάση τους κανόνες που διέπουν τη σελίδα σου.

Αυτά σκέφτομαι μέχρι στιγμής!!

Σίγουρα η επιλογή μιας πλατφόρμας είναι αναμενόμενη αλλά θα μπορούσε να είναι το όλο ενγχείρημα ένα github project open και να επεκτείνεται.. Τα διαδικαστικά δεν με φοβίζουν, αναλαμβάνω ευχαρίστως webhosting και κομμάτι υλοποίησης, αλλά σίγουρα θέλει έρευνα και δουλειά σε κανόνες και "ελευθερίες". Σκεφτόμουν ότι θα χρειαζόταν κάποια νομική υπόσταση για να λειτουργήσει σωστά, καθώς θα ήταν πολύ ωραίο να υπάρχουν περιορισμοί που θα τους θέτει αυτός που προτείνει μια ιδέα, όπως για παράδειγμα το licence που θα έχει το προϊόν ή κάτι τέτοιο αντίστοιχο και να είναι ένας τρόπος καταχύρωσης της ιδέας του. 

Θα το ψάξω λίγο το θέμα γιατί δεν είμαι αρκετά ενημερωμένος.

Δημοσ.

Τι άποψη έχετε για όλο αυτό; πόσο ή όχι θα βοηθούσε κάποιες καταστάσεις; Πόσο εφικτό είναι; 

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Full points for enthusiasm αλλά προσωπικά μου ακούγεται σα λύση που ψάχνει για πρόβλημα.

Δημοσ.

Full points for enthusiasm αλλά προσωπικά μου ακούγεται σα λύση που ψάχνει για πρόβλημα.

Μπορείς να αναπτύξεις λίγο το συλλογισμό σου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...