Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βαλε για δισκο αντι για τον Black τον Blue που γλυτωνεις 25ευρω.

Επεξεργαστη http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/cpu-epeksergastes/Intel-CPU-Core-i5-4460-1150-3-2GHz-6Mb-BX80646I54460.htm30ευρω φθηνοτερος

Μητρικη στα ιδια λεφτα την http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/motherboard-mitrikes/Gigabyte-MB-H97-HD3-1150-H97-DDR3.htm

Μνημες https://www.skroutz.gr/s/4724337/Kingston-HyperX-Fury-Black-16GB-DDR3-1600MHz-HX316C10FBK2-16.html35 ευρω φθηνοτερες

Τροφοδοτικο παρε το Thermaltake που ειναι 15ευρω φθηνοτερο

Κουτι το Corsair carbide spec 1 ειναι 25ευρω φθηνοτερο απο το παραπανω.

Απο τα παραπανω πχ γλυτωνεις γυρω στα 135ευρω για παραδειγμα.

Δυστηχως οι περισσοτερες επιλογες απο το Πλαισιο ειναι που ανεβαινει τοσο πολυ το ποσο. Για οθονη ξεχωριστο budget καλυτερα.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως αν πας με 7870 και την ίδια οθόνη δεν θα κάνεις καμμιά ουσιαστική αναβάθμιση όσον αφορά τα παιχνίδια (και όχι μόνο).Θα χεις δηλαδή δώσει αυτό το ποσό για να κερδίσεις λίγα πράγματα.

Για 27αρες αν λες 1080p δεν αξίζουν και οι καλές 27'' 1440p είναι ακριβότερες εκτός και αν πας σε καμμιά vfm λύση σαν την iiyama B2783QSU με τα συν και πλην της.

Από παιχνίδια τι παιζεις κυρίως; Είδη/τίτλους.

Δημοσ.

Δυστηχως οι περισσοτερες επιλογες απο το Πλαισιο ειναι που ανεβαινει τοσο πολυ το ποσο. Για οθονη ξεχωριστο budget καλυτερα.

Δεν έχω κανένα τρελό κόλλημα με το Πλαίσιο, δεν τους χρωστάω και λεφτά. Το μόνο καλό είναι ότι μένω δίπλα και σε οτιδήποτε συμβεί τους το πάω με τα πόδια. Επιπλέον, δεν μου αρέσει η ιδέα της DDR3 Mobo για να γλυτώσω 35€ συνολικά από τις μνήμες, μιας και θέλω να με πάει όσο πιο μακρυά μπορεί το σύστημα. Ίσως τελικά να κάνω την υπέρβαση, ίδωμεν. Σκέφτομαι να μεταθέσω την αγορά SSD για αργότερα.

Πάντως αν πας με 7870 και την ίδια οθόνη δεν θα κάνεις καμμιά ουσιαστική αναβάθμιση όσον αφορά τα παιχνίδια (και όχι μόνο).Θα χεις δηλαδή δώσει αυτό το ποσό για να κερδίσεις λίγα πράγματα.

Για 27αρες αν λες 1080p δεν αξίζουν και οι καλές 27'' 1440p είναι ακριβότερες εκτός και αν πας σε καμμιά vfm λύση σαν την iiyama B2783QSU με τα συν και πλην της.

Από παιχνίδια τι παιζεις κυρίως; Είδη/τίτλους.

Την iiyama είναι η αλήθεια ότι την γλυκοκοιτάζω. Ψάχνουμε για vfm οθόνη και όχι top επιδόσεις, όπως η asus pg279q με τα υπερδιπλάσια λεφτά. Σκεφτόμουν να πάρω πρώτα οθόνη και να μείνω με την 7870 για 2-3 μήνες, μέχρι να πάρω κάρτα, δεν θα μείνω μόνιμα με αυτή.

Τέλος αυτή την περίοδο παίζω ότι μου επιτρέπει το PC μου. Witcher 3 σε low, Battlefield 4, Hearthstone και κανένα starcraft που και που, αλλά αν αναβαθμίσω, θα αναβαθμίσω για FPS και Action RPG.

Πάντως μ' αρέσει που δε θες να μπλέξεις με το eshop και μπλέκεις με το Πλαίσιο.. lame  :-(

Αν ήξερες τι έχω περάσει από το e-shop με το PC που σου γράφω και μου διόρθωσε αρκετά από αυτά το Πλαίσιο, δεν θα είχες την παραπάνω γνώμη.

Δημοσ.

Δεν είπα ότι το eshop είναι απ' τα καλά καταστήματα, απλά ότι το Πλαίσιο είναι χειρότερο. Οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν. Είσαι φαίνεται απ' τους τυχερούς του Πλαισίου!!

Δημοσ.

Σκ@τά είναι και τα 2, αλλά σίγουρα όχι καλύτερο του Πλαισίου το e-shop.

Ίσως να το στήσω και μόνος μου τελικά, με την απαραίτητη βοήθεια από την κοινότητα, για να γλυτώσω και κανένα φράγκο.

Δημοσ.

επειδή αναφέρθηκε πρόσθετη ψύκτρα για τον Ι5 6500 , είναι εντελώς περιττή , ο επεξεργαστής έχει πολύ χαμηλό TDP και είναι δροσερός & αθόρυβος ακόμη και υπο πίεση με την μαμίσια.

Δημοσ.

Δεν την έχω προσθέσει καθόλου στο budget. Είπα να στηθεί εξαρχής ως έχει και να προστεθεί στη συνέχεια αν δω θερμοκρασίες και ακούσω θόρυβο.

Δημοσ.

Αρχίζω να καταλήγω κάπου σιγά, σιγά.

1453,4€ με οθόνη

1070,28€ χωρίς οθόνη

Σχόλια, παρατηρήσεις?
Δημοσ.

Μπα, λέω να τραβήξω με ATI στα γραφικά, η 7870 μια χαρά με πήγε μέχρι σήμερα και σε απαρχαιωμένο σύστημα

Οι μνήμες που έχω παραθέσει είναι 2Χ8 

Memory layout (modules x size): 

2 x 8 GB
Δημοσ.

Για την ιστορια,οσο σου κρατησει ο παραπανω i5 6500 θα σου βγαλει και ο i5 σε Socket 1150 και αρα και οι μνημες. Δεν ειναι οτι αν παρεις τον i5 6500 θα σου βγαλει 4πχ χρονια ενω ο i5 4440/4460 θα σου βγαλει 2.

Και επισης στο μελλον τα παραπανω socket δεν θα υπαρχουν αρα και παλι η αναβαθμιση θα ειναι σε επεξεργαστη/μητρικη ουτως ή αλλως.

Ακομα και οι Ram που θα ειναι περισσοτερο καιρο στην αγορα θα ειναι γρηγοροτερες με καλυτερα CL γιαυτο και δεν υπαρχουν και ουσιωδεις διαφορες προς το παρον μεταξυ DDR4 και DDR3. Μην σου πω οτι λογω του CL σε αρκετες περιπτωσεις οι DDr4 αποδιδουν και λιγο χειροτερα απο τις DDr3(που μπορεις να βρεις πχ και με CL7-8 τωρα).

Στα δε παιχνιδια ο i5 4690 αποδιδει το ιδιο με τον i5 6500 .

Δημοσ.

Στήνεις οτι στήνεις,βάλε του και μια ψύκτρα απ΄την αρχή..

Για την οθόνη,με την 390 μπορείς να κοιτάξεις και την LG 29UM67-P που μπορεί να'ναι καλύτερη για αυτά που κοιτάς.

Δημοσ.

Ακομα και οι Ram που θα ειναι περισσοτερο καιρο στην αγορα θα ειναι γρηγοροτερες με καλυτερα CL γιαυτο και δεν υπαρχουν και ουσιωδεις διαφορες προς το παρον μεταξυ DDR4 και DDR3. Μην σου πω οτι λογω του CL σε αρκετες περιπτωσεις οι DDr4 αποδιδουν και λιγο χειροτερα απο τις DDr3(που μπορεις να βρεις πχ και με CL7-8 τωρα).

Στα δε παιχνιδια ο i5 4690 αποδιδει το ιδιο με τον i5 6500 .

Βασικά με ενδιαφέρει να μπορώ σε 4 χρόνια π.χ. να μπορώ να βρώ μνήμες DDR4 σε λογική τιμή και να μην την πατήσω όπως με τις DDR2 που κάνουν μισή περιουσία 2 δυάρες π.χ.

Επιπλέον παρατηρώ ότι o i5 4690 είναι ακριβότερος από τον 6500. Ποτς γκενεν αυτό?

Τέλος, μιας και μιλήσαμε για Πλαίσιο σε προηγούμενο post, παρατηρώ ότι το Πλαίσιο σε ότι έχω επιλέξει είναι στα μισά ελαφρώς φθηνότερο και στα άλλα μισά ελαφρώς ακριβότερο.

Π.χ Το κουτί στο visionstudio είναι ακριβότερο κατά 10€. Στον επεξεργαστή είναι το Πλαίσιο ακριβότερο κατά 8€, ενώ στη Mobo είναι σχεδόν στα ίδια και αν κρίνω και από το χρόνο αναμονής στο visionstudio, ίσως να είναι προτιμότερο να πληρώσεις καμιά 15αρια ευρώ παραπάνω για να τα έχεις ταχύτερα.

Στήνεις οτι στήνεις,βάλε του και μια ψύκτρα απ΄την αρχή..

Για την οθόνη,με την 390 μπορείς να κοιτάξεις και την LG 29UM67-P που μπορεί να'ναι καλύτερη για αυτά που κοιτάς.

Το βλέπουμε και για ψύκτρα. Να το φτάσουμε το 1.500 ντε και καλά ε, όχι που θα τη βγάλω καθαρή με λιγότερα :P

Anyway, και την LG τη ζαχαρώνω αλλά αυτό το 21:9 μου κάθεται κάπως περίεργα στο μάτι.

Εσύ ποια από τις δύο θα επέλεγες με το παραπάνω σύστημα και γιατί?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...