khr1s Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Καλησπερα παιδια.Κανω μια ασκηση για την σχολη και εχω κολησει σε ενα κομματι. Ενω εχω ανοιξει τον chromium σε ενα script και συνεχιζει να τρεχει στο background εγω πρεπει να κανω kill ενα ενα τα processes του σε καθε τρεξιμο του loop δηλαδη να σκωτωνω το πιο νεο process μεχρι να μην μεινει κανενα. Το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω πως θα τερματισω το loop οταν τελειωσουνε τα processes, τι ελεγχο να βαλω στο while.Ο τροπος που περνω το νεοτερο process ειναι με το: pgrep -nl chro και μετα το κανω kill με την pkill Αρα στην ουσια θελω μια συνθηκη με την οποια να καταλαβαινω οτι η λιστα pgrep -fl chro ειναι αδεια ωστε να σταματαει το loop μου. Δεν ειναι ολη η ασκηση αυτο το κομματι εννοειται οτι εχει και αλλα μεσα αλλιως δεν θα ρωτουσα! Ευχαριστω προκαταβολικα
TheELF Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 http://linux.die.net/man/1/pgrep Πρέπει να κάνεις έναν έλεγχο για το exit status αν βγάλει 2 No processes matched δεν υπάρχει άλλο process οπότε σταματάς. 1
khr1s Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δεν εχω καταλαβει πληρως τι λογικη του exit status. Δηλαδη το πως θα το βαλω μεσα στο condition. pgrep -fs chro while [$?==2]; do kill -9 $(pgrep -n chro) sleep 5 pgrep -fs chro done Αυτο ειναι ενταξει ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα