Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! 

Θα θελα να κάνω μια δημοσκόπηση τι απόσταση έχετε από την δουλειά σας και πόσο σας ενοχλεί η απόσταση αυτή.

Η δουλειά μου είναι Πειραιά (πολύ κοντά σε έξοδο από την εθνική) και σκέφτομαι να αγοράσω μονοκατοικία στα Β.Π. δηλαδή Κρυονέρι, Άγιο Στέφανο, Άνοιξη. Θέλω να έχω μονοκατοικία αυτόνομη... θέλω κήπο.. ίσως την πισίνα μου... θέλω τον καθαρό μου τον αέρα.. θέλω ποιότητα ζωής με λίγα λόγια :)

Σκεφτόμουνα για Παλαιό Φάληρο ή Άλιμο αλλά η διαφορά χρημάτων είναι χαοτική. Με όσα λεφτά παίρνω οικόπεδο Φάληρο-Άλιμο αγοράζω κατοικία νεόδμητη με οικόπεδο στα Β.Π.

Τώρα μένω 5 λεπτά από την δουλειά μου. 

Παλαιό Φάληρο θα ήθελα 12-15 λεπτά.

Άλιμο θα ήθελα 20-25 λεπτά.

Κρυονέρι, Άνοιξη, Άγιο Στέφανο παίζει....

Νύχτα 15 λεπτά.

Καλές ώρες την ημέρα 25λεπτά.

Μέτριες ώρες 35 λεπτά. 

Αν γίνει ατύχημα κτλ κάηκες και πας στα 45+

Η ώρα που θα πηγαίνω δουλειά είναι 10:00 και είναι χαλαρή ώρα και φαντάζομαι ότι θα παίζω στο 25λεπτο. Ο γυρισμός Δευτέρα Τετάρτη Σάββατο είναι μεσημέρι 3 και συνήθως δεν έχει πρόβλημα. Όσες φορές πήγα ήταν 25-30λεπτά. Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή θα είναι μετά τις 8 και δεν ξέρω πως είναι εκείνες τις ώρες.

Πως σας φαίνεται η απόσταση? Ακόμα και αν φαίνονται νορμαλ χρόνοι μιλάμε για διαδρομή 30χλμ που ίσως κουράζει. 

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ προτιμώ να φέρω έναν τεράστιο γερανό και να οργανώσω μια επιχείρηση να ξεριζώσω το σπίτι μου από τα θεμέλια και να το μεταφέρω με ένα τεράστιο μέσον μεταφοράς δίπλα από την δουλειά μου. Θα χρειαστεί να κλείσουν δρόμοι, πιο πολλά θα κοστίσει, αλλά με τα λεφτά μου θα φέρω ανάπτυξη στην καθημαγμένη Ελλάδα, επίσης θα γλιτώσω και φόρο μεταβίβασης ή τεκμήριο απόκτησης περιουσιακού στοιχείου, έτσι τα λεφτά θα πάνε στην ιδιωτική αγορά και οχι σε φόρους για ΔΥ και ανακεφαλαιοποίηση :)

• Like 1
Δημοσ.

Πως καταφερνεις και ειναι σε 25-30 λεπτα στον Πειραια απο Αγ. Στεφανο και μαλιστα 10 το πρωι?

Εγω θελω τον ιδιο χρονο για να παω απο Γλυφαδα στον Πειραια και να ειμαι εκει 8 το πρωι που θα εχει και λιγοτερη κινηση.

Γενικως ειμαι μαθημενος σε αποστασεις γιατι παντα δουλευα και εβγαινα μακρια απο την περιοχη μου αλλα το θεμα μετραει για μενα.

Μακροπροθεσμα θα γλυτωσεις και βενζινη αλλα και χρονο. Προσωπικα πλεον αν ειχα την επιλογη θα πηγαινα να μεινω οσο πιο κοντα στη δουλεια μπορω

Δημοσ.

Ουτε εμένα μου κολλάνε οι χρόνοι πάντως.

Από τη μια δεν είναι λογικό να αγοράσεις σπίτι βάσει δουλειάς γιατί μπορεί να μην είσαι πια εκεί μετά από κάποια χρόνια και να το σκυλομετανιώσεις. Από την άλλη, είναι κουραστική η απόσταση και θα χάνεις χρόνο κάθε μέρα. Αν είναι μόνο για μισή ώρα είναι καλά και αμελητέο...αλλά όπως είπα δεν πιστεύω ότι είναι τόσο λίγο.

Δεν ξερω καλά την εθνική προς βόρεια γιατί πάω σπάνια, αλλά από την άλλη μεριά που χρησιμοποιώ συνέχεια μου συμβαινουν καθυστερησεις σε τακτικη βαση. Μου έχει τύχει και 2 ώρες για 5 χλμ. Ατυχήματα, καιρικές συνθήκες, ζημιά οδοστρώματος, κίνηση, επίτιμοι προσκεκλημένοι (πχ Ολάντ)...σχεδόν κάθε μέρα κάτι έχει. Θα είσαι κουρασμένος, θα θέλεις να πάς να πάρεις το παιδί σου από το σχολείο και θα βρίσκεσαι μποτιλιαρισμένος να βρίζεις.

Πρόταση: έλα Ελευσίνα. Εχουμε νεόδμητες μονοκατοικίες, κήπους, καλές τιμές, πχοιότητα ζωής και ο Πειραιάς είναι σίγουρα μισή ώρα.

Δημοσ.

Είναι βολικό να είσαι κοντά στην δουλειά σου, αλλά επειδή συνήθως οι δουλειές δεν είναι και πολύ μόνιμες, θα σου έλεγα να μην διαλέξεις περιοχή κοντά μόνο για αυτό το λόγο.

Μία ακόμη λύση είναι να πάρεις μηχανή και να εκμηδενίσεις τις περιττές καθυστερήσεις.

Δημοσ.

Δεν θα λεγα οτι ειναι και τοσο καλη ιδεα να αγορασεις σπιτι μονο και μονο με βαση την τοποθεσια της δουλειας που εχεις τωρα. Καλως ή κακως το σπιτι  ειναι  ....ακινητο , οποτε αν σε 5 χρονια σου την δωσει και αλλαξεις δουλεια/περιοχη θα τρεχεις να ψαχνεις ενοικιαστη.

Εγω προσωπικα (για εξωτερικο μιλαμε παντα) εχει τυχει να μενω και 5-6 λεπτα με τα ποδια απτη δουλεια , εχει τυχει και 35-40 λεπτα με τραμ (στην αλλη ακρη της πολης δηλαδη). Παντα με ΜΜΜ βεβαια μιας και δεν εχω αισθανθει την αναγκη να παρω αυτοκινητο.

Δεν λεω απτη μια το να εισαι σε 10 λεπτα μαξ με τα ποδια σπιτι σου μετα τη δουλεια ειναι μεγαλο πραγμα και κερδιζεις ωρες καθε βδομαδα. Απτην αλλη ειναι σημαντικη και η γενικοτερη τοποθεσια και αν βολευει για τις εξοδους (μεσα στη βδομαδα και Σ/Κ) /σουπερμαρκετ/αποσταση απο την αγορα κλπ.  Στην δικη σου περιπτωση βεβαια να εισαι καθε μερα μια ωρα και βαλε στο τιμονι δεν ειναι κ  τοσο καλο.. βαλε και τα αλλα εξοδα που φερνει αυτο.

Δημοσ.

εγω κανω 60 χιλιομετρα το λιγοτερο!!εγω λεω ναι στο να πας καπου βορεια!και ο χρονος ειναι οντως τοσο αφου βγαινει στην εθνικη και δεν εχει φαναρια και τετοια και μιλαμε για 80 χιλιομετρα την ωρα ταχυτητα και πανω με αμαξι!με μηχανη αστο το εχω κανει Αγιο Στεφανο πειραια σε 10 λεπτα

Δημοσ.

ΜΙσή ώρα με 40 λεπτά με το αμάξι . Καμιά ώρα με συγκοινωνίες . Και αν χάσω το λεωφορείο της δουλειάς η μια ώρα παει 20-30 λεπτά παραπάνω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...