Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπεριζω την ομορφη παρεα! Ονομαζομαι Κωστας και μενω στη Θεσσαλονικη.

Στο θεμα μας , εχω προβλημα με το ψηφιακο σημα στο εξοχικο μου στην Ποτιδαια Χαλκιδικης. Να σημειωσω εδω οτι το κοντινοτερο κεντρο ληψης σηματος ειναι ο Πολυγυρος.

Η ηδη υπαρχουσα κεραια που ξεμεινε απο το αναλογικο σημα δεν επαρκει απο οτι φενεται. Αν θυμαμαι καλα εχει απολαβη περι ~7db. Ενισχυτης σηματος δεν υπαρχει.

Αρα τα πηρα με τη σειρα να δω τι φταιει. Ελεγξα σε αλλες τηλεορασεις τον mpeg4 και δουλευει αψογα.

Επισης αλλαξα καλωδιο καινουριο καλης ποιοτητας μπας και. Παλι τιποτα απο σημα. Καμια φορα πιανω ΕΡΤ , αραια και που.

Εφτασα στο συμπερασμα να αλλαξω και μια κεραια μηπως δω φως στο τουνελ.

Δεν ξερω ομως τι ειδους να επιλεξω. Διαβασα τον οδηγο σας και εβγαλα το συμπερασμα οτι επειδη ειμαι μακρυα απο το κεντρο σηματος χρειαζομαι κεραια με μεγαλη απολαβη σε db. 

Θα εκτιμουσα την οποια βοηθεια.

Ενδεικτικα ειμαι αναμεσα σε 3 αλλα περιμενω και δικες σας προτασεις.

Συγγνωμη αν κανω διαφημιση αλλα επεσα τυχαια σε αυτο το καταστημα.

Ευχαριστω προκαταβολικα! 

Δημοσ.

Εαν εισαι μακρυά απο το κέντρο να επιλεξεις μια με περισσότερη απολαβη. Πχ πανω απο 15db.

Εαν εχεις οπτική επαφη επέλεξε μια κατευθυντικη. 

Καλες μαρκες ειναι Fraccaro, Ikusi, Televes, Triax.

To εαν θα χρειαστείς ενισχυτη η οχι, θα ηταν σωστο να διαγνωστεί με πεδιομετρο.

Εννοειται οτι ολες οι διακλαδώσεις θα πρεπει να γινουν με προβλεπόμενα splittter - tap off και σαφως με σωστο τερματισμο του δικτυου.

Δημοσ.

Εαν εισαι μακρυά απο το κέντρο να επιλεξεις μια με περισσότερη απολαβη. Πχ πανω απο 15db.

Εαν εχεις οπτική επαφη επέλεξε μια κατευθυντικη. 

Καλες μαρκες ειναι Fraccaro, Ikusi, Televes, Triax.

To εαν θα χρειαστείς ενισχυτη η οχι, θα ηταν σωστο να διαγνωστεί με πεδιομετρο.

Εννοειται οτι ολες οι διακλαδώσεις θα πρεπει να γινουν με προβλεπόμενα splittter - tap off και σαφως με σωστο τερματισμο του δικτυου.

Απεχω 25~χλμ απο το κεντρο. Επισης ειναι παραθαλασσιο μερος αρα παρεμβαλεται και θαλασσα.

Σε κατευθυντικη κοιταζω πλεον.

Οσο για τη μαρκα θα αρκεστω με την τελκο μιας και δεν παιζουν πολλα λεφτα..

Οσο για τις διακλαδωσεις κτλπ , δεν καταλαβα και πολλα μιας και ειμαι ασχετος τελειως. Το καλωδιο απο την κεραια θα ερθει κατευθειαν απο εξω πανω στο mpeg4 . 3-4 μετρα αποσταση δηλαδη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...