Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι.

Στο laptop της υπογραφής θα βάλω έναν ssd. Έκανα ένα είδωλο του σκληρού με το πρόγραμμα των Win 10 και το αποθήκευσα σε έναω εξωτερικό σκληρό δίσκο. 

Μόλις κάνω την "εγχείρηση" της αλλαγής του δίσκου στο laptop τι κάνω μετά; 

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι.

Στο laptop της υπογραφής θα βάλω έναν ssd. Έκανα ένα είδωλο του σκληρού με το πρόγραμμα των Win 10 και το αποθήκευσα σε έναω εξωτερικό σκληρό δίσκο. 

Λογικα μπορεις να το "φορτωσεις" απο το ειδωλο αν και εχω ακουσει τι σε δισκους ssd πρoτιμουμε καθαρη εγκατασταση . Αυτο εκανα προ ημερων που χτυπησε ο παλιος ssd και τον αλλαξα σε desktop

Δημοσ.

Θα μπώ δλδ. στο bios και θα το "ρίξω" στον νέο δίσκο; 

Πάντως καθαρή εγκατάσταση σημαίνει πρώτα Win 8,1 , updates, αναβάθμιση σε Win 10,  updates. δλδ. καμμιά μέρα. 

Δεν ξέρω αν αξίζει να χάσω τα προεγκατεστημένα προγράμματα της Toshiba που έχει τώρα και ασφαλώς τι γίνεται με την εγγύηση. 

Δημοσ.

Αν ο δίσκος που θέλουμε να αντικαταστήσουμε είναι HDD τον κάνουμε defrag πρώτα, πριν τον κάνουμε κλώνο σε ssd. Μια χαρά θα λειτουργεί και έτσι. Δεν υπάρχει καένα απολύτως πρόβλημα, αλλά το καλύτερο θα ήταν καθαρή εγκατάσταση. Επίσης σημαντικό πριν κάνουμε την μετατροπή, σώζουμε τα αρχεία μας σε άλλον τρίτο δίσκο/ssd.

Δημοσ.

Μάλιστα. Ένα καλό free πρόγραμμα defrag ?

Έχω χρησιμοποιήσει αρκετά το Auslogics disk defrag , αλλά δεν με ενθουσίασε και πολύ. 

Δεν έχω κάποιο παράπονο από το auslogics. Αλλά γιατί να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο αυτό που έχουν τα win? Την δουλειά του πολύ καλά την κάνει.

• Like 1
Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι.

Αφού έχεις το είδωλο στον εξωτερικό θα πρέπει να μπουτάρεις τον υπολογιστή στο system recovery options και να του πεις να επαναφέρει το είδωλο από τον εξωτερικό στον νέο σου ssd.

Δημοσ.

Αφού έχεις το είδωλο στον εξωτερικό θα πρέπει να μπουτάρεις τον υπολογιστή στο system recovery options και να του πεις να επαναφέρει το είδωλο από τον εξωτερικό στον νέο σου ssd.

Αφου η δημιουργια ειδωλου δινει δυνατοτητα για bot cd δεν γινεται να ξεκινησει με αυτό ?

Δημοσ.

Αφου η δημιουργια ειδωλου δινει δυνατοτητα για bot cd δεν γινεται να ξεκινησει με αυτό ?

Και βέβαια.

Απλά ο φίλος αναφέρεται σε δημιουργία ειδώλου από τα win10.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, ας συνεχίσω από εδώ.

Όπως είπα είχα κάνει ένα είδωλο του αρχικού δίσκου του laptop , αφού αναβάθμισα το λειτουργικό στα 10,  αποθηκευμένο σε έναν εξωτερικό σκληρό.

Σήμερα τοποθέτησα τον νέο ssd στο laptop , μπούταρα από το cd των 8.1 , εγκατέστησα τα 8.1 και ξαναμπούταρα από το cd για να ρίξω το είδωλο που είχα φτιάξει πάνω στα νέα 8.1

Η διαδικασία βρήκε το είδωλο κανονικά , προχώρησα, μου είπε ότι θα διαμορφώσει τον ssd και πάτησα ΟΚ.

Με το που άρχισε η διαδικασία της εγκατάστασης του  ειδώλου, βγαίνει μήνυμα ότι έγινε κάποιο άγνωστο σφάλμα και η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει.

Τι κάνω τώρα;

Υπήρχε η επιλογή μήπως αρχικά να μην εγκαταστήσω τα 8.1 , αλλά να πάω κατευθείαν στη διαδικασία της εγκατάστασης του ειδώλου; 

Ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε. 

Δημοσ.

Αφού θέλεις να εγκαταστήσεις image των Windows 10, γιατί μπουτάρεις με Windows 8?

Δοκίμασε μπουτάροντας σε Windows 10.

Δημοσ.

Υπήρχε η επιλογή μήπως αρχικά να μην εγκαταστήσω τα 8.1 , αλλά να πάω κατευθείαν στη διαδικασία της εγκατάστασης του ειδώλου; 

Ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε. 

Εννοείται. Είναι περιττό.

Αλλιώς δε θα σου πρόσφερε και πολλά το είδωλο.

Δοκίμασε να περάσεις το είδωλο με cd εκκίνησης από το acronis true image.

Αν βγάλει το ίδιο σφάλμα το ξανασυζητάμε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...