Προς το περιεχόμενο

problima me ekkinisi PC (biiiip biiip ixos..)

polaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Voithiste parakalo sugxorianoi!!! :D

Exo enan Athlon 1400 me mobo tis Gigabyte se ena kouti chieftec me trofodotiko tis chieftec (360W)..

Edo kai mines leitourgei kanonika, mexri pou simera ta eide ola kai mou erxetai na to spaso!!! :X :X :X :X

Otan patao power on to PC kanei biiiip biiipp biiiiip 3 fores kai stamataei, xoris na dinei sima stin othoni kai fisika xoris na ksekinaei.

O anemistiras leitourgei kanonika (tou CPU ennoo pou pernei revma apo mobo) kai ta DVDrom etc doulevoun kanonika.. Episis to motherboard exei epano ena fotaki to opoio anavei kanonika (simadi oti DEN kaike to motherboard??)

Apo ta leds tou case blepo oti kai ta 2 einai anamena sinexomena (power & HDD). Omos o diksos den kanei tipota kai den ginetai prospelasi afou den akougetai kanenas gnorimos ixos.

Afto proekupse sto asxeto simera to apogevma. telika meta polla power off and on ksekinise pali, mexri pou ksanaekana shut down ta windows kai otan thelisa na kano pali power on exoume ksana ta idia...

Exete kamia idea ti mporei na ftaei? Dokimasa na aposindeso ola ta USB, modem, othones ta panta kai na afiso mono to tower mpas kai den eparkei to revma an kai den nomizo kai pali ta idia.. Dokimasa kai se diaforetiki priza se allo domatio kai pali ta idia...

Exete na proteinete kati?

PS: (prin merikes meres eixe provlima to laptop kai xrisimopoiousa to desktop mexri na ftiakso to provlima kai elega "a re desktop athanato..." Tora ti na pei kaneis!!!!)

PPS: Noritera simera to apogevma piga na kano norton Ghost... Kai fusika apetuxe afou den upostirizei (i toulaxiston ego den ksero pos na to kano) USB keyboard.

Afou ksethavo ena palio ps2 to sindeo kai leo oraia, tora tha kanoume to ghostaki... NAI KALA!!!! epeleksa na kanei backup se DVDR kai mou leei na allakso media leei giati den ta goustarei afta pou xrisimopoio... Ti peis! :roll: :roll: :roll: :roll:

Δημοσ.

Τα 3 beep που λες είναι κάρτα γραφικών.Δηλαδή η δεν πατάει καλα η κάρτα,ή απλά τα έχει παίξει και πάει για αλλαγή.

Δημοσ.

Φίλε μου, απ'ότι θυμάμαι, τα τρία beeps στην αρχή σημαίνουν 64k base memroy error. Θα το τσεκάρω για να είμαι σίγουρος, αλλά μάλλον πρέπει να ελέγξεις τις μνήμες σου!

Ά, αν το πρώτο beep είναι "μακρύ", τότε φταίει η AGP θύρα δηλαδή η VGA. Μπορείς να βγάλεις τη VGA και να την ξαναβάλεις στο socket, για να "κάτσει" καλά, διότι υπάρχει η πιθανότητα να έχει κουνηθεί από τη θέση της!

Δημοσ.

paidia efxaristo gia tin apantisi sas, telika to afisa na kruosei kana 2oro kai meta leitourgise. Pantos me eixe psilofrikarei to thema giati upirxan kati Excelakia pou eprepe na exei mexri avrio to proi etoima i mitera mou gia ti douleia kai tora ksenixtaei na ta vgalei.. :( :( :(

Lete na ftaei i uperthermansi? O upologistis doulevei stous 58-60 analogos to load (endiksi bios).

Poio programma proteinete na xrisimopoiiso oste na exo pio akrivi metrisi?(tora o anemistiras doulevei sto full)

Δημοσ.

Τα 3 beep που μας λες δεν έχουν σχέση με την θερμοκρασία.

Ο 1400αρης σε αυτές τις θερμοκρασίες δούλευε οπότε μην σε απασχολεί.

Για άλλη μια φορά σου λέω ότι κάτι παίζει με την κάρτα γραφικών ή δεν πατάει καλά η είναι στα τελιόματα (δες αν έχουν φουσκώσει τίποτα πυκνωτές πάνω στην κάρτα).Την επόμενη φορά που θα στο ξανακάνει βγάλε την vga καθάρισε τις επαφές που μπαίνουν στο slot με μία γόμα ξαναβάλτην στην θέση της αν δουλέψει έχει καλός αλλιώς δοκίμασε άλλη.

Δημοσ.

epipleon gia ta beep pou les , tha prepei panta na enimeronese apo to antistoixo site tou kataskeyasti tou bios sou gia na gnorizeis ti simainoun ta post codes ,error beep codes .....

Δημοσ.

Συμγωνώ και εγώ με τα παιδιά, ότι είναι η κάρτα γραφικών! Το αντιμετώπισα και εγώ αρκετές φορές όταν δεν είχε κουμπώσει καλά η κάρτα!

Πάντως εγώ σε μια τέτοια περίπτωση και όπως και αν έχει, θα αφαιρούσα και θα επανατοποθετούσα τα πάντα πάνω στο mobo για σιγουριά γιατί "you never know"! :D

Δημοσ.
Φίλε μου, απ'ότι θυμάμαι, τα τρία beeps στην αρχή σημαίνουν 64k base memroy error. Θα το τσεκάρω για να είμαι σίγουρος, αλλά μάλλον πρέπει να ελέγξεις τις μνήμες σου!

Επειδή και σε μένα κάνει αυτά τα 3 μπιπ στην αρχή αλλά κατά τ' άλλα το pc δουλεύει κανονικότατα, πώς το τσεκάρω αν είναι αυτό το error και πώς διορθώνεται;

Δημοσ.
Φίλε μου' date=' απ'ότι θυμάμαι, τα τρία beeps στην αρχή σημαίνουν 64k base memroy error. Θα το τσεκάρω για να είμαι σίγουρος, αλλά μάλλον πρέπει να ελέγξεις τις μνήμες σου![/quote']

Επειδή και σε μένα κάνει αυτά τα 3 μπιπ στην αρχή αλλά κατά τ' άλλα το pc δουλεύει κανονικότατα, πώς το τσεκάρω αν είναι αυτό το error και πώς διορθώνεται;

kaneis..?

Δημοσ.

Μπορείς να ψάξεις στο Internet για κάποιο memory tester, και εάν σου βγάλει πρόβλημα με τη μνήμη, μπορείς, απλά, να την... αλλάξεις!

(και κάτι άσχετο: μόλις παρατήρησα πως αυτό είναι το 486-ό post μου! ...άντε, ευχηθείτε μου, και σε... pentium!!! :P )

Δημοσ.

kai allo provlima...

Tora to PC den ksekinaei kan!! Den akougetai o ixos katholou, apla den anavei i othoni. Anavoun ta 2 leds tou power kai tou diskou, alla menei ekei. H othoni den anapokrinetai.

Se kapoia fasi apo sponta antapokrithike kai kolise molis egrapse ta prota prota gia tin karta grafikon. (prin to bios diladi).

Exei kapoios kamia idea prin to soutaro ap;to parathiro...?

Δημοσ.

Ρε Πολάκι, αυτά που σου πρότειναν τα παιδιά παραπάνω, τα έκανες ?

Δηλαδή έβγαλες τη μνήμη και την κάρτα γραφικών και καθάρισες τις επαφές τους με μια γόμα (απο αυτές που σβήνουν μαλύβι - όχι αυτές για στυλό) ?

Αν τα έκανες αυτά, δοκίμασε να αφήσεις πάνω στη motherboard μόνο τη μνήμη και τη VGA και δες αν ξεκινάει έτσι το PC.

Αν όχι, τα ξαναλέμε... 8) 8) 8)

Δημοσ.

Πρώτα τσέκαρε πράγματι στο manual της μητρικής (ή προσπαθησε να βρεις στο internet) τι σήμαιναν τα 3 μπιπ. Γιατί αν όντως ήταν η κάρτα γραφικών, αφού πλέον κολλάει το σύστημα στην κάρτα γραφικών, άρα είσαι μάλλον να αλλάζεις κάρτα γραφικών. Θα βοηθούσε να βάλεις κάποια κάρτα γραφικών από κανένα φίλο σου στο pc σου έτσι ώστε να δεις αν θα δουλεύει τότε (και αν θα είναι σταθερό επίσης). Πάντως εαν κολλάει ένα σύστημα πριν το bios αυτό σημαίνει ότι κολλάει όταν κάνει reset τις συσκευές του συστήματος. Άρα αν όντως αφαιρέσεις όλες τις υπόλοιπες συσκευές εκτός της κάρτας γραφικών και της μνήμης, όπως πολύ σωστά ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω, θα καταλάβεις αν κολλάει στην κάρτα γραφικών. Και hardware το οποίο δεν γίνεται reset είναι για αλλαγή. Το ότι έχεις το led του σκληρού αναμμένο, αυτό δεν ενοχλεί, αφού και αυτόν τον κάνει reset.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...