Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας X5460 παει για πλακα 3.8ghz π.χ Σε μια  ASUS P5-K  που δεν εχει και τα καλυτερα ρευματα(μονο 3 φασεις) παει 3.8 με 1.17v-1.18v.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπον η αναβαθμιση αξίζει και όλοι οι Q9xxx γίνονται με μία ΚΑΛΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΑΝΕΤΑ overclocked. Εγω παρόλο που τα υπολοιπα pc ειναι 3770κ@z77 εχω κρατησει ένα Q9550 με μια asus p5e3 ws (pci-x @64bit scisci card) που έχει καλή ψύξη στο chipset . Με αλλαγή στο FSB στα 450 τον φτάνει στα 3.9GHZ με μονο ανεβασμενο το fsb termination voltage νομιζω.... stable... O 3770k φτανει και αυτος στα 4.4ghz οπότε καταλαβαινεται οτι συμφερει (q9550=50€ 3770k=250€...)

Για να δεις κατά ποσό αξίζει, βάλε την ίδια κάρτα γραφικών που έχεις και στα 2 pc και τρέξε κάνα δύο παιχνίδια να δεις διάφορες. Σίγουρα θα είναι μεγάλες. Εγώ απ q9550 είχα πάει σε amd 1055T, ή vga που είχα τότε ήταν μια asus 6870. Οι διάφορες ήταν αρκετές σε όλα τα παιχνίδια.

Α, και που είσαι,άμα βαριέσαι να κανείς τραμπα την καρτα, κ βάλε βγάλε drivers, βάλε απλά μια ταινία να την κανείς μετατροπή.

Ο Ι7 θα την κάνει 2 φορές κ ο q9550 θα δείνει πόνο για να την κάνει μια φορά.

Δημοσ.

Σίγουρα θα είναι μεγάλες. Εγώ απ q9550 είχα πάει σε amd 1055T, ή vga που είχα τότε ήταν μια asus 6870. Οι διάφορες ήταν αρκετές σε όλα τα παιχνίδια.

.

Δεν λεω οτι δεν ηταν ετσι για εσενα, αλλα δεν φαινεται να ειναι ακριβως ετσι :fear:

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/31407-amd-phenom-ii-x6-1055t-1090t-six-core-processors-review-12.html

https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Phenom_II_X6_1055T/10.html

http://www.anandtech.com/show/3674/amds-sixcore-phenom-ii-x6-1090t-1055t-reviewed/9

• Like 1
Δημοσ.

Απ τα γραφήματα των site μέχρι τα pc μας αλλάζουν πολλά πράγματα !!!

Εμείς δεν κάνουμε μάρκετινγκ, κάνουμε κανονική Χρύση.

Σκέψου ότι ο q9550 δουλεύει σε παλια πλατφόρμα με ddr2 μνήμες, ενώ ο 1055Τ δουλεύει με ddr3.

Είναι και αυτό ένα boost για σφαιρικές επιδώσεις.

Όταν πήρα τον 1055Τ τον έβαλα επάνω στη gigabyte ga-990ax ud3. Και με το που βγήκε ο fx8350 έκανα αναβάθμιση bios και τον κουμποσα επάνω. τα fps στα παιχνίδια ανέβηκαν και άλλο με την 6870. Κανένας επεξεργαστής όμως δεν είχε φτάσει στο 100% cpu load εν ώρα gaming. Ή αλλαγή αρχιτεκτονικής τα περισσότερα cores και σετ εντολών βοήθησαν πολύ !

Δεν τίθεται θέμα διλαδι ωμής δύναμης του επεξεργαστή, διλαδι το IPC που είχε ο καθένας αλλά το εκλαμβανα σαν εξυπνάδα που είχε εξελιχθεί απ μοντέλο σε μοντέλο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορουμε να πουμε οτι σε review τα παιρνουν :devil: Και τελος παντων αυτο μπορει να ισχυε με δεδομενα εκεινης της στιγμης.
Το κοντινοτερο που εχω δοκιμασει ειναι: Q9x50 @ 4GHz vs Phenom 4πυρηνο (955) και 5πυρηνο(960Τ) @ 4GHz, με Ati 5870 :-)
Ενω υπηρχε διαφορα σε encoding και 3D benchmarks (υπερ του 960Τ @ 4GHz X 5), σε Gaming tests δεν θα ελεγα οτι υπηρχε.
[οσο για τις μνημες, ηταν ddr2 @ 1066 και ddr3 1333 σε socket 775 και ddr3 παλι @ 1333 σε ΑΜ3, δηλαδη τα ιδια πανω-κατω]

Δημοσ.

Δεν μπορουμε να πουμε οτι σε review τα παιρνουν :devil: Και τελος παντων αυτο μπορει να ισχυε με δεδομενα εκεινης της στιγμης.

Το κοντινοτερο που εχω δοκιμασει ειναι: Q9x50 @ 4GHz vs Phenom 4πυρηνο (955) και 5πυρηνο(960Τ) @ 4GHz, με Ati 5870 :-)

Ενω υπηρχε διαφορα σε encoding και 3D benchmarks (υπερ του 960Τ @ 4GHz X 5), σε Gaming tests δεν θα ελεγα οτι υπηρχε.

[οσο για τις μνημες, ηταν ddr2 @ 1066 και ddr3 1333 σε socket 775 και ddr3 παλι @ 1333 σε ΑΜ3, δηλαδη τα ιδια πανω-κατω]

Ανάλογα τον τίτλο, πχ στο nfs rivals το οποίο έδειχνε ότι θέλει cpu, με τον q9550 είχα αρκετά εφέ ποιο κάτω απ τον 1055Τ, με τον 8350 τα είχα όλα τέρμα. Αυτό το θυμάμαι γιατί μου είχε κάνει αρκετή εντύπωση !

Και αρκετοί τίτλοι ακόμα, crysis 2, και αλλά εκείνης της εποχής.

Διλαδι ή 6870 που είχα μπόρεσε να αποδώσει σωστά σαν κάρτα μόνο με τον fx8350.

Τώρα τον q9550 τον έχει ο αδερφός μου με μια HD4870 και μου λέει συνέχεια θέλω άλλη κάρτα για να παίξω το pro2016 ? Άντε τώρα τι να του βάλω εγώ ; Από προσωπική εμπειρία το πολύ να του πάρω μια R7 360 ή οποία γνωρίζω πως δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει να δουλέψει στο 100% με τον q9550.

Δημοσ.

Με πολυ oc μια χαρα ειναι.

Εμενα ο ΧΕΟΝ τελικιαζει δυο 470 που σε ωμη δυναμη ειναι πολυ κοντα σε 970.( Αναμεσα 960-970).

Αλλα απο ψυξη, κλαφτα Χαραλαμπε :P

Δημοσ.

Με πολυ oc μια χαρα ειναι.

Εμενα ο ΧΕΟΝ τελικιαζει δυο 470 που σε ωμη δυναμη ειναι πολυ κοντα σε 970.( Αναμεσα 960-970).

Αλλα απο ψυξη, κλαφτα Χαραλαμπε :P

Ο επεξεργαστής δεν έχει ανάγκη, μόνο οι πυκνωτές κιτα να μην αρχίσουν και σκάνε σαν ποπ κορν.

Δημοσ.

Τόση φασαρία με τον ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ, ενός ακραίου βέλτιστου (περίπου : ultra hand picked bin cpu, σε niche mobo, με uber delta - 4ghz+ / άλλωστε, τι είναι ένα ταπεινό +42% σε κάθε τυχαίο q9550, ffs...), που, και να ισχύει, με το ζόρι θα πιάνει τα σημερινά MINIMUM requirements για games...Και θέλει και να παίζει ΑΑΑ του 2015...

Έλα, τελείωσε το πανηγύρι με τις πλατφόρμες 10-ετίας. Δεν είναι και η ανακάλυψη του τροχού, ότι το pc gaming είναι από τα ακριβά σπορ - ειδικά αν έχεις υψηλές απαιτήσεις. Και φτηνό να ήταν...ακόμα και το ψάρεμα θέλει να επενδύεις χρήμα με συχνότητα μεγαλύτερη της δεκαετίας. Αφήστε το χρέπι για κανα μικρό παιδάκι/παππού/γιαγιά, για τα στοιχειώδη fb,yt και πιείτε μερικούς καφέδες λιγότερο, μέχρι να αποκτήσετε (σχετικά σύντομα) κάτι σύγχρονο, που θα σας καλύπτει και δε θα είναι συμβιβαστική λύση που θα ψοφήσει σε μερικούς μήνες και τα λεφτά στον κουβά...

My 2 cents

Δημοσ.

Παραγνωριζεις ενα πραγμα -που αποτελει πραγματικοτητα καταστασης σχεδον συντριπτικη: 
κανεις (σημερα) δεν θελει να δωσει ιδιαιτερως (πολλα) χρηματα -εκτος κ' προκειται για μηλα..!
:blink: 
Ολοι, με το που θα τους πεις τι πρεπει να αγορασουν, θα διαλεξουν το φθηνο(τερο) upgrade
Ενταξει, οχι ολοι-ολοι, παντως η πλειοψηφια σιγουρα.. Ακομη & ανθρωποι που υπολογιστης
= εργαλειο δουλειας θα ζητησουν πχ Q9450[@3.6GHz] για upgrade*, ενω τους προτεινεις i5..
:ph34r:

[*και τελικως ουτε αυτο, επιλεχθηκε Q8400(@3.7GHz), για το μεγιστο δυνατο σφαξιμο τιμης]

Δημοσ.

Κλασσικός Occu, μπαίνει σαν την π0ρδή σε άλλα thread και κάνει copy paste τις ίδιες ππριές.

Αν είχε λευτά ~250 ευρώ για Η81 και 4460, δεν θα έψαχνε quad με 40-50 ευρώ. το κατάλαβες ή πάλι θα αρχίσεις?

• Like 1
Δημοσ.

Καποιες φορες, τους τελευταιους μηνες -και σε ανθρωπους που χρησιμοποιουν υπολογιστη για δουλεια-
ειχα προτεινει αυτο το ετοιμο Lenovo [οταν ρωτηθηκα, τι επιλογες παιζουν. για ενα καλο upgrade κλπ)
http://www.e-lenovo.gr/p.LENOVO-H50-50-Tower-Quad-i5-8G-1TB-GTX2GB-W8-1-3ETH.1179218.html
:ph34r:
Υποψιν οτι με τιμολογιο, επιστροφες φπα, ολαταπαντα, εταιρικα = θα τους εβγαινε -στο τελος εστω- πολυ
λιγοτερο < απο 450 ευρω... Ε λοιπον, κανεις δεν το πηρε τελικως, η κατι αντιστοιχο τελος παντων. Ακομη
και τα αριστα Μ93 παλι Lenovo, που εδινε (εδω στις αγγελιες) ο Χριστοφορος, με ακομη λιγοτερα γιουρια

Δηλαδη, αναγνωριζουμε μεν μια αναγκη μας, αλλα δεν εχουμε καμια απολυτως διαθεση να τη καλυψουμε,
με κοστος μεγαλυτερο 150ευρου! [εκτος κι ειναι apple-i-something, μα μην μου σβησουν παλι το μηνυμα] 
:-D

• Like 1
Δημοσ.

Τόση φασαρία με τον ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ, ενός ακραίου βέλτιστου (περίπου : ultra hand picked bin cpu, σε niche mobo, με uber delta - 4ghz+ / άλλωστε, τι είναι ένα ταπεινό +42% σε κάθε τυχαίο q9550, ffs...), που, και να ισχύει, με το ζόρι θα πιάνει τα σημερινά MINIMUM requirements για games...Και θέλει και να παίζει ΑΑΑ του 2015...

Έλα, τελείωσε το πανηγύρι με τις πλατφόρμες 10-ετίας. Δεν είναι και η ανακάλυψη του τροχού, ότι το pc gaming είναι από τα ακριβά σπορ - ειδικά αν έχεις υψηλές απαιτήσεις. Και φτηνό να ήταν...ακόμα και το ψάρεμα θέλει να επενδύεις χρήμα με συχνότητα μεγαλύτερη της δεκαετίας. Αφήστε το χρέπι για κανα μικρό παιδάκι/παππού/γιαγιά, για τα στοιχειώδη fb,yt και πιείτε μερικούς καφέδες λιγότερο, μέχρι να αποκτήσετε (σχετικά σύντομα) κάτι σύγχρονο, που θα σας καλύπτει και δε θα είναι συμβιβαστική λύση που θα ψοφήσει σε μερικούς μήνες και τα λεφτά στον κουβά...

My 2 cents

Φιλε το καλαμι σου εχει πιασει πολυ ταχυτητα.Πατα και λιγο φρενο.Η καλυτερα να κατεβαινεις που και που.

Δημοσ.

Q9400 και πανω (μη πας σε κατι χαμηλοτερο, δεν εχει νοημα) θα δεις αρκετα μεγαλη διαφορα και μπορεις να τους βρεις μαζι με mobo στα 100 ευρω εδω στις αγγελιες του insomnia. Αλλα κατα τη γνωμη μου, καλυτερα να πας σε i5 750 / 760 / 2500, θα βρεις εξισου φτηνα (μπορει ισως και στα 150 με mobo) και αξιζουν πολυ παραπανω, και ειδικα αν μιλαμε για i5 2500 θα σου κρατησει για πολλα χρονια ακομα. 

• Like 1
Δημοσ.

Q9400 και πανω (μη πας σε κατι χαμηλοτερο, δεν εχει νοημα) θα δεις αρκετα μεγαλη διαφορα και μπορεις να τους βρεις μαζι με mobo στα 100 ευρω εδω στις αγγελιες του insomnia. Αλλα κατα τη γνωμη μου, καλυτερα να πας σε i5 750 / 760 / 2500, θα βρεις εξισου φτηνα (μπορει ισως και στα 150 με mobo) και αξιζουν πολυ παραπανω, και ειδικα αν μιλαμε για i5 2500 θα σου κρατησει για πολλα χρονια ακομα.

Σε απλή καθημερινή χρήση και σχετικά παλιά παιχνίδια, 3ετιας και πίσω μια χαρά είναι ή 775 πλατφόρμα, απλά τρώει φρένο απ το banwith που έχει το οποίο είναι οριακό ακόμα και για παιχνίδια του 2013.

εμένα μου έδωσε να καταλάβω ότι αυτή ή πλατφόρμα είναι μέχρι 4gb φόρτου εργασίας άσχετα τα cores, ειδικά σε παιχνίδια. Από κει και πάνω θέλουμε ποιο καινούρια χαρακτηριστικά άσχετα την ipc που θα έχει ο επεξεργαστής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...