Odyss3us Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Ελπίζω να το λες αυτό γιατι δεν σαρέσουν γενικά οι 24" οθόνες και προτιμάς κάτι μεγαλύτερο και όχι γιατι απλά ξέρεις ότι το μάτι μπορεί να δεί τόσα dpi απο τόση απόσταση κτλ... Γιατι πχ αν κάποιος θέλει να αγοράσει μια οθόνη και θέλει να είναι 24" αν με τα ιδια λεφτά περίπου που θα έδινε για μια HD μπορεί να πάρει μια UHD δεν καταλαβαίνω γιατί να πεί όχι.... όπως και να το κάνεις έχει μεγαλύτερο real estate και ναι μπορεί να μην εκμεταλλεύεσαι την λεπτομέρεια της στο μέγιστο αλλά όπως και να το κάνουμε θα είναι πιο ευκρινής απο μια HD οθόνη .... εγώ πάντα θα προτιμώ να δώ μια ταινία ή μια φωτογραφία σε μια καλή 4k 24" απο οποιαδήποτε απόσταση παρα σε μια καλή HD 24" απο οιαδήποτε απόσταση. στηρίζεται σαν ανάλυση απλά αποτι κατάλαβα αναφέρεσαι στο scaling των fonts κτλ απο που κι ως που συμπερανες οτι δε μαρεσει το συγκεκριμενο μεγεθος; μια χαρα ειναι οι 24αρες εως fullhd η ενσταση ειναι στο res to size ratio = dpi 4k σε τοσο μικρη οθονη ειναι OVERKILL!!! ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΗΣΗΣ αν θες να παιξεις μπαλα με αναλυσεις WQHD ή 4k οι 34" και ανω ειναι μονοδρομος οσον αφορα περι του γιατι να πει οχι, γιατι το 4k θα τσιμπησει την τιμη ως (αχρηστο overkill) feature ενω θα μπορει με τα ιδια λεφτα να αγορασει μια 24αρα fullhd στα 120hz, με καλυτερο panel κοκ. κι αν προσπαθησεις να δεις μια fullhd ταινια σε 4k οθονη κανεις μια τρυπα στο νερο αφου θα κανει upscale κι εγω ειμαι λατρης των υψηλων αναλυσεων αλλα υπαρχει αντικειμενικο ratio στο scaling πχ. για να τρεχεις 4k desktop στο 100% χωρις scaling θες τουλαχιστον 40 ιντσες, τωρα αν εσυ το καταφερνεις σε 24" ή 27" χωρις μεγεθυντικο φακο ειναι θεμα χρονου να χαλασεις τα ματακια σου 1
Black Demis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Οθόνη αλλάζω μόνο αν βγει κάτι σε OLED, αλλιώς τα ίδια και πάλι τα ίδια μεχρι να βγει oled με natural colors (δλδ για monitor και οχι για tv) πραγματικα θα γερασεις... το μειονεκτιμα της oled ειναι τα χρώματα
insome Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 290pounds , καπου στα 350+ θα ερθει στο Ελλαδισταν. Not amused . 290 pounds είναι σήμερα 414 euros. Αν βάλεις και τον επιπλέον φπα 3% βγαίνει περίπου 426. Αν τώρα "κάπου στα 350+" εννοείς π.χ. 360 θα το βρίσκαμε στις προσφορες. Still not amused.
KnightRider Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Ο υποστηριζόμενος χρόνος απόκρισης είναι μόλις 4ms Not κι εγω, 2ms το πολυ αλλιως 1ms λογω οτι εχω συνηθησει και απο τις CRT που εχουν 0.1ms και δεν κανει ουτε ghosting ουτε σαν motion blur και 4K δεν ειναι και τοσο χρησιμο για 24'' ,για 32'' ναι θα δεχτω αλλα απαιτω να εχει 2ms και λιγοτερο γιατι πραγματικα ειναι σπαστικο το να υπαρχει το motion blur και το ghosting
michael92 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Not κι εγω, 2ms το πολυ αλλιως 1ms λογω οτι εχω συνηθησει και απο τις CRT που εχουν 0.1ms και δεν κανει ουτε ghosting ουτε σαν motion blur και 4K δεν ειναι και τοσο χρησιμο για 24'' ,για 32'' ναι θα δεχτω αλλα απαιτω να εχει 2ms και λιγοτερο γιατι πραγματικα ειναι σπαστικο το να υπαρχει το motion blur και το ghosting Τα 60fps αυτομάτως σημαίνουν 16.6ms καθυστέρηση βέβαια. Αμφιβάλλω αν η διαφορά του 1-2ms είναι πραγματικά αντιληπτή
KnightRider Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Ειναι αντιληπτη αλλα θελει να εχεις μεγαλη παρατηρητικότητα
hitman69 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Οθόνη αλλάζω μόνο αν βγει κάτι σε OLED, αλλιώς τα ίδια και πάλι τα ίδια Δεν υπαρχει περιπτωση να δεις οθονη OLED σε desktop pc monitor. Γιατι απλα το failure rate θα ειναι τραγικα μεγαλο...
lupus_Hegemonia Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Χμμ... εεμ... 4Κ ή 5Κ (βλ. Apple)... να τα ΚΑΝΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ;;;;; Εάν δεν είστε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ VIDEO EDITORS... σε τί ακριβώς θα σας χρησιμεύσει... και μάλιστα σε... ΜΟΛΙΣ 24 ίντες μεγέθους οθόνη;;;;; Να μου την χάριζαν... θα την έβαζα αυτομάτως εδώ στις "Αγγελίες" να την σπρώξω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα