voltmod Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Η εταιρεία AOC ανακοίνωσε μία νέα οθόνη με διαγώνιο 24 ιντσών που βασίζεται σε πάνελ τύπου PLS με εξαιρετικές γωνίες θέασης 178°/ 178° και το οποίο υποστηρίζει ανάλυση 3840 x 2160 pixels με ρυθμό ανανέωσης 60Hz. Ο υποστηριζόμενος χρόνος απόκρισης είναι μόλις 4ms, αρκετά γρήγορος για τον μέσο gamer και επαγγελματία. Η οθόνη υποστηρίζει πλήρως 16,7 εκατομμύρια χρώματα, φωτεινότητα 300cd/m² και λόγο αντίθεσης 1000:1. Από άποψη συνδεσιμότητας, προσφέρει HDMI 2.0, DVI, DisplayPort και VGA (οι VGA και DVI προσφέρονται για legacy support σε παλαιότερα PCs). Η βάση της U2477PWQ της AOC είναι ρυθμιζόμενη, αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων (π.χ προσφέρεται ρύθμιση κατά ορισμένο ύψος και pivot, αλλά όχι swivel και το tilt είναι περιορισμένο). Η οθόνη θα κυκλοφορήσει στην Αγγλία με τιμή £290. Site: DigitalTrends
Odyss3us Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Το U2477PWQ της AOC μπορεί να είναι το monitor που θα σε κάνει να ανέβεις στα 4K Η εταιρεία AOC ανακοίνωσε μία νέα οθόνη με διαγώνιο 24 ιντσών. not!!! δε νομίζω 3
parlapipas25 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Κριμα τετοια οθονη και να βγαινει μονο σε 24 ιντσες.
Justhavocman Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 290pounds , καπου στα 350+ θα ερθει στο Ελλαδισταν. Not amused .
Cell_7 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Οθόνη αλλάζω μόνο αν βγει κάτι σε OLED, αλλιώς τα ίδια και πάλι τα ίδια 4
agap Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 4K στις 24' τα παντα θα φαινονται σαν ψειρες,πολυ κουραστικο για συνεχη χρηση.Ακομη και στο Samsung 4k στις 28' τα παντα είναι πολύ μικρα, fonts,menu κτλ και αναγκάζεσαι να αλλαξεις μέγεθος...
Mr_Proper Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 not!!! δε νομίζω Ελπίζω να το λες αυτό γιατι δεν σαρέσουν γενικά οι 24" οθόνες και προτιμάς κάτι μεγαλύτερο και όχι γιατι απλά ξέρεις ότι το μάτι μπορεί να δεί τόσα dpi απο τόση απόσταση κτλ... Γιατι πχ αν κάποιος θέλει να αγοράσει μια οθόνη και θέλει να είναι 24" αν με τα ιδια λεφτά περίπου που θα έδινε για μια HD μπορεί να πάρει μια UHD δεν καταλαβαίνω γιατί να πεί όχι.... όπως και να το κάνεις έχει μεγαλύτερο real estate και ναι μπορεί να μην εκμεταλλεύεσαι την λεπτομέρεια της στο μέγιστο αλλά όπως και να το κάνουμε θα είναι πιο ευκρινής απο μια HD οθόνη .... εγώ πάντα θα προτιμώ να δώ μια ταινία ή μια φωτογραφία σε μια καλή 4k 24" απο οποιαδήποτε απόσταση παρα σε μια καλή HD 24" απο οιαδήποτε απόσταση. 3
alexandrosnl1020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Agap σε αυτό που λες φταίνε τα windows που δεν υποστηρίζουν ακόμα αυτή την ανάλυση, αν δεν κάνω λάθος ! Μακάρι να κάνουν κανα update και να αλλάξουν τα πράματα.
Mr_Proper Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Agap σε αυτό που λες φταίνε τα windows που δεν υποστηρίζουν ακόμα αυτή την ανάλυση, αν δεν κάνω λάθος ! Μακάρι να κάνουν κανα update και να αλλάξουν τα πράματα. Υποστηρίζεται σαν ανάλυση απλά αποτι κατάλαβα αναφέρεσαι στο scaling των fonts κτλ Τα 8άρια έχουν 200% scalling ας πούμε και δεν είναι πρόβλημα η χρήση τους σε μεγάλη ανάλυση. Τα 10άρια υποστηρίζουν πολύ καλύτερο scalling (πχ διαφορετικό scalling σε κάθε monitor, μεγαλύτερη ευκρίνεια κτλ) που φτάνει έως το 400% μάλλον θα περάσει αυτό και στις άλλες εκδόσεις αν όχι σε όλες που έχουν εν ενεργεία support τουλάχιστον στα 8άρια πιστεύω κάτι θα γίνει. βέβαια ακόμη δεν φτάσαμε στο τέλειο... είναι στην μέση και όλες οι εφαρμογές που δεν είναι της microsoft πχ launchers παιχνιδιών ktl Που είναι μεν παράθυρα αλλά ίσως δεν συμβαδίζουν τέλεια με το scalling των windows... Αλλά είναι θέμα χρόνου... παλιές εφαρμογές θα ξεχαστούν ή θα αναβαθμιστούν έχοντας στο μυαλό και το scalling σε UHD οθόνες.. οι νέες εφαρμογές δεν θα έχουν θέμα και το HD θα γίνει ότι το 720p η SD είναι σήμερα.
boogie_thief Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Ελπίζω να το λες αυτό γιατι δεν σαρέσουν γενικά οι 24" οθόνες και προτιμάς κάτι μεγαλύτερο και όχι γιατι απλά ξέρεις ότι το μάτι μπορεί να δεί τόσα dpi απο τόση απόσταση κτλ... Γιατι πχ αν κάποιος θέλει να αγοράσει μια οθόνη και θέλει να είναι 24" αν με τα ιδια λεφτά περίπου που θα έδινε για μια HD μπορεί να πάρει μια UHD δεν καταλαβαίνω γιατί να πεί όχι.... όπως και να το κάνεις έχει μεγαλύτερο real estate και ναι μπορεί να μην εκμεταλλεύεσαι την λεπτομέρεια της στο μέγιστο αλλά όπως και να το κάνουμε θα είναι πιο ευκρινής απο μια HD οθόνη .... εγώ πάντα θα προτιμό να δώ μια ταινία ή μια φωτογραφία σε μια καλή 4k 24" απο οποιαδήποτε απόσταση παρα σε μια καλή HD 24" απο οιαδήποτε απόσταση. η hd αναλυση σε παραπανω απο 24" αρχιζει να χανει και στο ματι φαινεται πολυ χαλια και ειναι κουραστικη (καθαρα για monitor μιλαω οχι για ταινιες) συμφωνω μαζι σου αλλα νομιζω οτι το 27 ειναι το ιδανικο μεγεθος για να βολευει και η αναλυση και το scalling ειναι ενας καλος μεσος ορος
Mr_Proper Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 η hd αναλυση σε παραπανω απο 24" αρχιζει να χανει και στο ματι φαινεται πολυ χαλια και ειναι κουραστικη (καθαρα για monitor μιλαω οχι για ταινιες) συμφωνω μαζι σου αλλα νομιζω οτι το 27 ειναι το ιδανικο μεγεθος για να βολευει και η αναλυση και το scalling ειναι ενας καλος μεσος ορος μπορείς να αλλάξεις το scalling απο τα windows αν και καταλαβαίνω το θέμα που προκύπτει γύρο απο το scalling για κάποιους -που δεν έχουν windows 10 ή έστω 8- εμένα δεν με κουράζει γενικά ήμουν απο τα παιδιά που τρέχανε windows 95 σε 1280*1024+ 32bit σε 15-17" CRT έχω τα δεκάρια ας πούμε με 4k ανάλυση σε 100% scalling... 1
michael92 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 28inch είναι το bare minimum για 4K. 32inch για να φαίνεται η διαφορά χωρίς να είσαι κολλημένος στην οθόνη. μπορείς να αλλάξεις το scalling απο τα windows αν και καταλαβαίνω το θέμα που προκύπτει γύρο απο το scalling για κάποιους -που δεν έχουν windows 10 ή έστω 8- εμένα δεν με κουράζει γενικά ήμουν απο τα παιδιά που τρέχανε windows 95 σε 1280*1024+ 32bit σε 15-17" CRT έχω τα δεκάρια ας πούμε με 4k ανάλυση σε 100% scalling... Υπάρχουν προγράμματα που έχουν θέμα με το scaling πάντως. 2
VanJ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο να ξαναγυρίσω από το IPS σε PLS, ούτε καν για 4K. Η χρωματική απόδοση μιας IPS σε σχέση με τις υπόλοιπες LCD (TN, PLS κλπ) είναι τέτοια που νομίζεις πως από μια no-name οθόνη, πήγες σε επαγγελματική καλιμπραρισμένη οθόνη. Υπάρχουν και 4K IPS panels αλλά είναι ακόμα αβρικά. Θα περιμένω να βγεί ένα φτηνότερο 4k ips, μακρυά από ΤΝ και PLS. Έχω πετάξει αρκετές οθόνες στη ζωή μου.
@topos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Οι pls είναι αντίστοιχη τεχνολογία με την ips,απλώς την μια την υποστηρίζει ή samsung κ την άλλη ή lg. Τώρα υπάρχει περίπτωση να βρεις μια ips που να είναι καλύτερη από pls?Βεβαίως.αλλά μπορεί να ισχύει και το αντίθετο. Δεν είναι όπως τα tn panel που είναι σχεδων παντα σίγουρα χειρότερα σε χρωματικη απεικονιση και γωνίες θέασης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα