L0rd Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Πριν από 20 μέρες πήγα να ανοίξω τον εξωτερικό μου σκληρό να κάνω BackUp και τσουπ μυρωδιά καμένου και τιποτάαα. Βγάζω τον σκληρό από την θήκη και μια TVS δίοδος ήταν καμένη. Γα***σταυρίδια εγώ. 4-5 χρονών ο σκληρός αλλά με ούτε 200 ώρες χρήσης. Βρήκα άλλη πλακέτα και Κυριακή θα αλλαχτεί η καμένη δίοδος και ελπίζω να ξαναζωντανέψει. Χθες άρχισε το pc να παγώνει για ένα δευτερόλεπτο και συνέχιζε. Τον έκλεισα και τον έκανα βίδες βιδάκια για να τον καθαρίσω. Μετά την συναρμολόγηση όλα καλά όλα εντάξει. Κάποια στιγμή ανοίγω το εικονίδιο ο υπολογιστής μου και λείπει ο 500αρις......... Τα νεύρα μουυυυυυυ. Κοιτάω διαχείριση δίσκου. Δίσκος 2 Δυναμικός Μη έγκυρος. περιμένω τώρα έναν άλλο σκληρό για να κάνω ανάκτηση δεδομένων αλλά είπα να ρωτήσω μήπως ξέρει κανένας κανένα άλλο τρόπο πιο γρήγορο. Σκέφτομαι μήπως φταίει το Κλιματιστικό γιατί το έχουν περάσει στην ίδια γραμμή και μου δημιουργεί πτώσεις τάσης αλλά ο υπολογιστής δεν κλείνει.
άδικος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Για τον 500άρη δοκίμασε το testdisk. Αν και γενικά η ανάκτηση σε dynamic volumes είναι πιο μανούρα. Για τον εξωτερικό αφαίρεσε την tvs και αν δουλέψει πάρε το backup σου αν έχεις άλλο μέσο.
L0rd Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δεν θέλω να δουλέψω τον σκληρό χωρίς TVS για να μην μου κάψει τίποτα άλλο. Αύριο θα πάρω έναν ίδιο από κάποιον συμφορίτη και θα αλλάξω την TVS και βλέπουμε. Για τον Dynamic το περίεργο είναι ότι το HD Sentinel δεν μου έδειχνε κανένα πρόβλημα. ¨Όλα στο 100% ήταν. φοβάμαι να τρέξω και διαγνωστικά μην γίνει καμία πατάτα στις ρυθμίσεις και χάσω τα δεδομένα. Και η γκαντεμιά είναι και οι 2 500αριδες και έκανα back up από τον έναν στον άλλον.
froyd Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Αφού ξέρεις ότι έχεις πρόβλημα τάσης γιατί δεν αγοράζεις ένα πολύπριζο με προστασία?
L0rd Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 δεν έχει 2 μήνες που μπήκα στο σπίτι και δεν ήξερα ότι το κλιματιστικό έπαιρνε από την ίδια γραμμή. Είναι και 24αρι το ρημάδι.
άδικος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Αφού ξέρεις ότι έχεις πρόβλημα τάσης γιατί δεν αγοράζεις ένα πολύπριζο με προστασία? Δεν έχει να κάνει. UPS θα ταίριαζε στην περίπτωση αλλά το σωστό θα ήταν να γίνει σωστή εγκατάσταση του κλιματιστικού.
L0rd Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 όταν έκανα ανακαίνιση το σπίτι πέρασα σε ένα κομμάτι ενισχυμένη γραμμή για να έχει το κλιματιστικό δική του ασφάλεια. Ο νοικάρης που έφυγε και μου άφησε το κλιματιστικό ήταν ενήμερος για την υπάρχουσα γραμμή. Δυστυχώς όμως δεν ήταν σπίτι ο ίδιος όταν έγινε η εγκατάσταση και οι τεχνικοί όταν περνούν ένα κλιματιστικό το συνδέουν εκεί που τους βολεύει χωρίς να υπολογίζουν τα φορτία. Άλλες 3-4 ώρες δουλειά για εμένα να βάλω σωστά το καλώδιο για το κλιματιστικό και ξανά βάψιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα