Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

α.για να μπουν τα τηλεφωνα στο ρουτερ πανω θα πρεπει να εχεις voip αλλιως θες splitter.κατα τα αλλα ειτε voip ειτε splitter ισχυουν τα ιδια.

β.ναι πιανεται σαν τριτη πριζα απλα εχεις περασει εξωτερικα καλωδιο.οποτε αν μπει το ρουτερ στην τριτη πριζα δεν πρεπει να εχεις τηλεφωνο ουτε στην πρωτη ουτε στην δευτερη(εκτος αν εχεις αλλο καλωδιο να επιστρεφει πισω).

ναι το optimal αυτο θα ηταν.απλα θα ηταν καλο να αλλαξεις το τηλεφωνικο καλωδιο με ενα utp που ειναι καλυτερο ποιοτικα.δεν θα το χρησιμοποιησεις σαν Utp δηλαδη ethernet αλλα σε ενα ζευγαρι απο τα τεσσερα που εχει θα βαλεις rj11 clip ωστε να παιζει σαν τηλεφωνικο.το utp ειναι twisted και αντεχει και περισσοτερη καταπονεση και ειναι και μονοκλονο αντιθετα με το τηλεφωνικο.πουλανε και πολυκλωνο utp αλλα για την χρηση που θες καλο ειναι το μονοκλωνο.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Voip έχω, κ όπως σου είπα το στέλνω πίσω στην 1η πρίζα μέσω του splitter, όπου έχω 2 τηλέφωνα το 1 ασύρματο, ...Μέχρι να μου δημιουργήσει πρόβλημα θα το έχω έτσι, αν προκύψει κάτι νομίζω εύκολα θα το διορθώσω πλέον!Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική βοήθεια!

Δημοσ.

τιποτα να σε καλα.ναι αυτο που εκανες ειναι μια ευκολη πατεντα για να μην αλλαζει ο κοσμος αυτο που ειχε πριο πριν σε σχεση με την καλωδιωση του.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μόνο εμένα δεν μου αρέσει αυτό με την ευρυζωνική τηλεφωνία; Υπάρχουν πραγματικά οφέλη ή θα "θυσιάσουμε" την ποτς γραμμή μας για να χωρέσουν περισσότεροι πελάτες στην ΟΤΕ; Και σε εμένα είπαν ότι η αλλαγή προγράμματος σημαίνει υποχρεωτικά και "αναβάθμιση" σε VoIP και δεν ενθουσιάζομαι με την ιδέα.

Δημοσ.

διαφορα οφελη.παραπανω καναλια φωνης αμα θελει καποιος.msn νουμερα και διαφορα τετοια. απο εκει και περα ναι οφελη ειναι και για τον παροχο.γλυτωνει χωρο στα racks,γλυτωνει splitter cards και voice cards.

επισης το καλο ειναι οτι ισως αρχιζουν να καταργουνται και τα isdn οποτε λιγοτερο crosstalk λογω 96 volt τασης πανω στην γραμμη.καλο ειναι που φευγει ταση πανω απο την γραμμη.

• Like 1
Δημοσ.

To voip φέρνει αποκλειστικά και μονο κέρδος στους παροχους, για σε μας τους οικιακούς πελάτες ημιτελή τηλεφωνία και ακόμα χειρότερα περιττές συσκευές σε αυτούς που δεν επιθυμούν καθόλου ίντερνετ με διάφορα προβλήματα λειτουργίας

Δημοσ.

Πρακτικά σαν μέσος χρήστης δεν βλέπω κάτι διαφορετικό στην καθημερινότητα της τηλεφωνίας μου, και τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς δηλαδή?Το μόνο που ενδιαφέρει φαντάζομαι τον μέσο χρήστη, είναι να έχει το τηλέφωνο του κ το internet του να λειτουργούν σωστά και αυτό συμβαίνει φαντάζομαι στους περισσότερους χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία..

Δημοσ.

Το ερώτημα δυστυχώς είναι μάλλον ρητορικό τελικά, καθώς είτε άμεσα είτε μεσοπρόθεσμα δεν τη γλιτώνουμε. Ελπίζω μόνο να μην έχουμε τεχνικά προβλήματα όπως τότε που πρωτοβάλαμε VoIP και κάναμε αμάν να μας γυρίσουν σε ποτς.

Δημοσ.

Εγώ είχα θέμα στην αρχή όπως γράφω σε παραπάνω posts και μπορείς να δεις, αλλά πλέον λειτουργώ κανονικότατα κ χωρίς ideal καλωδίωση γιατί είμαι δίπλα στο kv.Ο οτέ τουλάχιστον εκεί το πάει δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, αλλά δεν είναι πια κ το τέλος του κόσμου μην είμαστε υπερβολικοί..

Δημοσ.

To voip φέρνει αποκλειστικά και μονο κέρδος στους παροχους, για σε μας τους οικιακούς πελάτες ημιτελή τηλεφωνία και ακόμα χειρότερα περιττές συσκευές σε αυτούς που δεν επιθυμούν καθόλου ίντερνετ με διάφορα προβλήματα λειτουργίας

εσυ απλα γλυτωνεις crosstalk.

Πρακτικά σαν μέσος χρήστης δεν βλέπω κάτι διαφορετικό στην καθημερινότητα της τηλεφωνίας μου, και τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς δηλαδή?Το μόνο που ενδιαφέρει φαντάζομαι τον μέσο χρήστη, είναι να έχει το τηλέφωνο του κ το internet του να λειτουργούν σωστά και αυτό συμβαίνει φαντάζομαι στους περισσότερους χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία..

για χρηστη που εχει απλα μια συσκευη δεν αλλαζουν πολλα.απλα το θεμα ειναι να ειναι σταθερη η γραμμη σου για να μην χανεις και το τηλεφωνο.συνηθως αμα παρεις απο kv παιζεις και σταθερα λογω μικρης αποστασης οποτε ναι δεν θα ειναι μεγαλο θεμα

Το ερώτημα δυστυχώς είναι μάλλον ρητορικό τελικά, καθώς είτε άμεσα είτε μεσοπρόθεσμα δεν τη γλιτώνουμε. Ελπίζω μόνο να μην έχουμε τεχνικά προβλήματα όπως τότε που πρωτοβάλαμε VoIP και κάναμε αμάν να μας γυρίσουν σε ποτς.

εχουν γενικως διορθωθει αρκετα απο αυτα.πιο πολυ ειναι προβληματα σε fax,συναγερμους και pos

Εγώ είχα θέμα στην αρχή όπως γράφω σε παραπάνω posts και μπορείς να δεις, αλλά πλέον λειτουργώ κανονικότατα κ χωρίς ideal καλωδίωση γιατί είμαι δίπλα στο kv.Ο οτέ τουλάχιστον εκεί το πάει δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, αλλά δεν είναι πια κ το τέλος του κόσμου μην είμαστε υπερβολικοί..

ναι η ideal καλωδιωση ειναι μεν ideal αλλα σωζει αρκετα την κατασταση οτι εισαι κοντα σε kv οποτε λιγα μετρα χαλκο και οχι χιλομετρα.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εκανα καινουργια συνδεση στον ΟΤΕ (δεν υπηρχε τηλεφωνο πριν) και μου εβαλαν και εμενα ευρυζωνικο.

Μου ειπε ο τεχνικος πως αν θα βαλω ενα τηλεφωνο απλα θα συνδεσω το τηλεφωνο με το ρουτερ (αυτο εκανα...)

Αν θελησω να βαλω τηλεφωνο και σε αλλη τηλεφωνικη πριζα, αν θυμαμαι καλα, μου ειπε να συνδεσω την επιλογη phοne του splitter στην υποδοχη phone του router. Μετα θα μπορεσω στην αλλη τηλεφωνικη πριζα να βαλω το αλλο τηλεφωνο μεσω ενος ειδικου φιλτρου (το ειχε μεσα στο κουτι του router)

Δεν ξερω πολυ μ@λ@κια μου φαινεται η ευρυζωνικη τηλεφωνια.

Πρεπει το router να ειναι παντα ανοιχτο για να εχεις τηλεφωνο (αν το κλεισεις το router και σε καλεσουν λεει πως τηλεφωνο δεν λειτουργει προσωρινα). Νομιζω πως το router δεν εχει καν κουμπι για να κλεισει... Πρεπει να το βγαλεις απο την πριζα αν θες να το κλεισεις...

Επισης αν πεσει το ρευμα ή αν σου χαλασει το router (μεχρι να παρεις αλλο) παπαλα και το τηλεφωνο....

Μαλλον θα εχει και καποια υπερ αλλα για εμενα προσωπικα μονο κατα βρισκω.,...

Α και μια ερωτηση... Οταν ληξει το συμβολαιο ΟΤΕ εχω σκοπο να παω σε αλλη εταιρεια. Θα εχω κανενα προβλημα λογω ευρυζωνικης συνδεσης?

Δημοσ.

Ναι, αυτή τη σύνδεση προτείνει ο οτε αν θες τηλέφωνο εκτός router, και αν έχουν κάνει κ τις κατάληλλες μετατροπές από πλευράς τους θα σου δουλεύει μια χαρά και η τηλεφωνία κ το internet.

Πάντως, όπως εξηγεί σε παραπάνω μηνύματα ο poulinos, είναι λάθος σαν συνδεσμολογία για vdsl, αλλά δουλεύει χωρίς απώλειες στις ταχύτητες που παίζουν αυτή τη στιγμή, γιατί είμαστε κοντά στα kv.

Εγώ το έχω κάνα μήνα με 2 τηλέφωνα εκτός router, και πάνε όλα ρολόι. Επίσης αποσύνδεση δεν γίνεται ποτέ, παρά μόνο αν πέσει το ρεύμα..!

Για το αν θα είσαι πάντα voip δεν το γνωρίζω, αλλά αφού οι μετατροπές θα γίνουν που θα γίνουν σταδιακά, γιατί να το γυρίσεις?

Δημοσ.

Για το αν θα είσαι πάντα voip δεν το γνωρίζω, αλλά αφού οι μετατροπές θα γίνουν που θα γίνουν σταδιακά, γιατί να το γυρίσεις?

Αυτο το εγραψες για το τελευταιο σκελος του post μου που λεω πως εχω σκοπο να παω σε αλλη εταιρεια?

Δεν εννοουσα να το γυρισω απο voip σε ''κανονικο'' (αν και οπως ειπα το 'κανονικο'' καλυτερο μου φαινεται...)

Απλα εγω συνδεση οτε εκανα μονο και μονο για να παρω κωδικο απο οτε (να εχω δηλ π.χ. 210 μπροστα και οχι 211 κλπ).

Επομενως μολις τελειωσει το συμβολαιο θα την κανω για αλλη εταιρεια και λεω μηπως παιξει κανενα προβλημα του στυλ η αλλη εταιρεια δεν υποστηριζει ευρυζωνικο και γινει κανενα μπαχαλο...

Δημοσ.

Εκανα καινουργια συνδεση στον ΟΤΕ (δεν υπηρχε τηλεφωνο πριν) και μου εβαλαν και εμενα ευρυζωνικο.

Μου ειπε ο τεχνικος πως αν θα βαλω ενα τηλεφωνο απλα θα συνδεσω το τηλεφωνο με το ρουτερ (αυτο εκανα...)

Αν θελησω να βαλω τηλεφωνο και σε αλλη τηλεφωνικη πριζα, αν θυμαμαι καλα, μου ειπε να συνδεσω την επιλογη phοne του splitter στην υποδοχη phone του router. Μετα θα μπορεσω στην αλλη τηλεφωνικη πριζα να βαλω το αλλο τηλεφωνο μεσω ενος ειδικου φιλτρου (το ειχε μεσα στο κουτι του router)

Δεν ξερω πολυ μ@λ@κια μου φαινεται η ευρυζωνικη τηλεφωνια.

Πρεπει το router να ειναι παντα ανοιχτο για να εχεις τηλεφωνο (αν το κλεισεις το router και σε καλεσουν λεει πως τηλεφωνο δεν λειτουργει προσωρινα). Νομιζω πως το router δεν εχει καν κουμπι για να κλεισει... Πρεπει να το βγαλεις απο την πριζα αν θες να το κλεισεις...

Επισης αν πεσει το ρευμα ή αν σου χαλασει το router (μεχρι να παρεις αλλο) παπαλα και το τηλεφωνο....

Μαλλον θα εχει και καποια υπερ αλλα για εμενα προσωπικα μονο κατα βρισκω.,...

Α και μια ερωτηση... Οταν ληξει το συμβολαιο ΟΤΕ εχω σκοπο να παω σε αλλη εταιρεια. Θα εχω κανενα προβλημα λογω ευρυζωνικης συνδεσης?

με το να βαλεις το Phone tou splitter στο Phone του ρουτερ απλα επιστρεφεις την τηλεφωνια σε ολο τον χαλκο προς τα πισω.
παιζει μεν πατεντα δε.απλο φιλτρο ή σπλιττερ θα ειχε μεσα στο κουτι.
ναι αν κλεισει το ρουτερ χαλασει ή δεν ξερω τι χανεις το τηλεφωνο.σαν συνδρομητης εχει απο τιποτα μεχρι μικρα πλεονεκτηματα.
για τον πιο πολυ κοσμο θα ειναι προβλημα αλλα υποχρεωτικα θα το δεχτει.
ναι σε πολλα ρουτερ δεν υπαρχει On/off καν με την λογικη οτι το θες μονιμα ανοιχτο και αμα κολλησει ή Reboot απο το ρευμα ή απο το Interface αν λειτουργει.
τα υπερ πρεπει να τα εχω γραψει πιο πανω.γενικως τα πιο πολλα υπερ ειναι για τον παροχο.
οχι δεν θα εχεις θεμα να αλλαξεις παροχο και να γυρισεις σε κανονικη τηλεφωνια εκτος αν μια στις 100 δεν υπαρχει καθολου ελευθερο κεντρικο οποτε και εκει παιζει να φαει Reject η αιτηση ή να παρεις voip και απο τον αλλον παροχο.

Ναι, αυτή τη σύνδεση προτείνει ο οτε αν θες τηλέφωνο εκτός router, και αν έχουν κάνει κ τις κατάληλλες μετατροπές από πλευράς τους θα σου δουλεύει μια χαρά και η τηλεφωνία κ το internet.

Πάντως, όπως εξηγεί σε παραπάνω μηνύματα ο poulinos, είναι λάθος σαν συνδεσμολογία για vdsl, αλλά δουλεύει χωρίς απώλειες στις ταχύτητες που παίζουν αυτή τη στιγμή, γιατί είμαστε κοντά στα kv.

Εγώ το έχω κάνα μήνα με 2 τηλέφωνα εκτός router, και πάνε όλα ρολόι. Επίσης αποσύνδεση δεν γίνεται ποτέ, παρά μόνο αν πέσει το ρεύμα..!

Ναι ο χαλκος του οτε θεωρητικα στο Kv  σταματαει(ειτε στην vdsl card ειτε στην splitter card) οποτε η τηλεφωνια θα φτασει μεχρι εκει.και θεωρητικα ναι υποτιθεται οτι οταν σε γυρισει σε vdsl η γραμμη απο Kv και παιξεις οτι ειναι ετοιμος ο οτε με καλωδιωσεις κτλ(καταλληλες μετατροπες που λες).Στην ουσια  δεν ξερω αν οταν εχεις voip τηλεφωνια σε σπλιταρει και παλι στο Kv ή σου δινει απευθειας απο την Data card.

Σε tdm τηλεφωνια θα πρεπει να σε σπλιταρει οταν πχ βαζεις εναλλακτικο παροχο που δινει την τηλεφωνια απο το αστικο κεντρο.

Τωρα σε αυτους που δινει ο οτε voip θεωρητικα θα μπορουσε να εδινε και χωρις σπλιττερ(το πιο λογικο) εκτος αν εχει βαλει σπλιττερ σε ολους ωστε ανα πασα στιγμη να μπορει να δωθει και tdm τηλεφωνια ειτε απο αυτον ειτε απο εναλλακτικο παροχο.

Πολλοι θελουν να το γυρισουν με την λογικη να παιξουν οπως παλια χωρις να εξαρτωνται απο τον ρουτερ.Επισης τωρα δεν σε αφηνει ο οτε να αλλαξεις ρουτερ οποτε υποχρεωτικα ανεχεσαι το speedport 2 entry ή οποιο αλλο εχει δωσει και θα δωσει .Μονο να το κανεις bridge και να βαλεις ρουτερ απο πισω γινεται αλλα παλι κρατας το speedport για το συγχρονισμο.

Ναι ειναι δυσκολο νακανει αποσυνδεση μια γραμμη σε τοσο κοντινη αποσταση αλλο τοσο αν και η καλωδιωση μεσα στο σπιτι εχει γινει σωστα.Αλλα για ατομα μεγαλης ηλικιας ειναι ενα θεμα.αντε τωρα να πεις πχ στην γιαγια 80 χρονων οτι οταν δεν παιζει το τηλεφωνο πηγαινε κανε ενα Reboot το ρουτερ:P.

Αυτο το εγραψες για το τελευταιο σκελος του post μου που λεω πως εχω σκοπο να παω σε αλλη εταιρεια?

Δεν εννοουσα να το γυρισω απο voip σε ''κανονικο'' (αν και οπως ειπα το 'κανονικο'' καλυτερο μου φαινεται...)

Απλα εγω συνδεση οτε εκανα μονο και μονο για να παρω κωδικο απο οτε (να εχω δηλ π.χ. 210 μπροστα και οχι 211 κλπ).

Επομενως μολις τελειωσει το συμβολαιο θα την κανω για αλλη εταιρεια και λεω μηπως παιξει κανενα προβλημα του στυλ η αλλη εταιρεια δεν υποστηριζει ευρυζωνικο και γινει κανενα μπαχαλο...

το νουμερο σου σε αλλον παροχο μπορει να υλοποιηθει ειτε με tdm τηλεφωνια(κανονικη) ειτε με voip ασχετα με το οτι εχεις voip τωρα που εισαι στον οτε.και να μην επαιρνες 210 μικρο το κακο παντως.και εταιρειες βλεπεις πλεον με 211,212 κτλ.

δεν εχει σημασια οτι επειδη ο οτε σε ειχε voIp θα πρεπει να εισαι και μετα.Οσο ξερω η αλλη εταιρεια μπορει να σου δωσει tdm τηλεφωνια κανονικα απο το αστικο κεντρο και internet Θα παρεις οπως και πριν απο το Kv.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...