Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω ασύρματο φίλε μου, αλλά  θα μαζευτούν πολλά ασύρμα  πάνω από το κεφάλι μου κυριολεκτικά κ είναι too much..νομίζω..

Δημοσ.

στο manual του ρουτερ που μου έστειλε ο ΟΤΕ γράφει ότι "για να συνδέσετε τηλεφωνική συσκευή σε άλλη πρίζα τηλεφώνου, θα πρέπει να παρεμβάλεται πρώτα το φίλτρο". Έχω την αίσθηση ότι θα λειτουργούν και οι άλλες πρίζες. Εγώ δεν έχω άλλη τηλεφωνική πρίζα για να δοκιμάσω, αλλά έκανα την εξής ταρζανιά: πάνω στην πρίζα μου κούμπωσα ένα τέτοιο

mufa_telephone.jpg

που μου έδωσε 2 πρίζες, ας πούμε Α και Β.  Στην Α κούμπωσα το splitter, και αυτό το σύνδεσα με το ρούτερ όπως έλεγε το manual (δύο καλώδια, συνδέεις και το phone του σπλίτερ στο phone1 του ρούτερ). Στο phone2 του ρούτερ συνδέεις τηλεφωνική συσκευή. Όταν έβαλα συσκευή στην πρίζα Β, δούλεψε κανονικά.

κατατάλλα, συνεννόηση μπουζούκι με τους ΟΤΕτζήδες. Η κοπέλα με είχε πει ότι θα παραλάβω ρούτερ, θα μου στείλουν μήνυμα όταν ενεργοποιηθεί η σύνδεση, και μετά θα συνδέσω το ρούτερ και το τηλέφωνο πάνω σε αυτό, και σε 2 ώρες θα είναι όλα κομπλέ. Παρέλεβα το ρούτερ, περίμενα 10 μέρες σχεδόν, μήνυμα γιοκ. Πήρα τηλέφωνο, μου λέει συνδέστε πρώτα το ρούτερ και μετά θα γίνει η ενεργοποίηση. Σύνδεσα το ρούτερ, άφησα όμως το τηλέφωνο πάνω στην πρίζα κατευθείαν. Ίντερνετ είχα σε 2 λεπτά, και το τηλέφωνο δούλευε κανονικά. 2-3 μέρες μετά το τηλέφωνό μου νέκρωσε, οπότε το κούμπωσα πάνω στο ρούτερ και δούλεψε άμεσα. Μήνυμα εννοείται ότι ακόμα δεν έχω λάβει :)

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση!Και εγώ μόλις έβαλα τα πάντα κ υποτίθεται ότι περιμένω την ευρυζωνική κάποια στιγμή. Μου εξήγησε  στο τηλέφωνο η κοπέλα, πως να κάνω την συνδεσμολογία αφού μ έρθει το sms.. ας ελπίσω να δουλεύει..

Δημοσ.

...Πάντως η εφαρμογή VOIP έχει αναστατώσει τις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ διότι οι βλάβες έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Το 70% των πελατών δηλώνουν ότι δεν έχουν πρόσβαση και επικοινωνία με τον έξω κόσμο...

Source.png Πηγή: Εδώ

Δημοσ.

ναι εγω εβαλα απλα μπορεις να κανεις μονο μιοα κληση δηλαδη οταν μιλαει η μια συσκευη δν μπορει να μιλαει και η αλλη συχρονος παντως σε σχεση με το voip της cyta του οτε πιο καλη ποιοτητα 

Δημοσ.

Να ενημερώσω όσους έχουν πρόβλημα με την ευρυζωνική τηλεφωνία ή ενδιαφέρονται γενικότερα, ότι δεν είναι απαραίτητο να έχουν τα τηλέφωνα τους πάνω στο router!Απλά συνδέεις την υποδοχή phone του splitter στην phone 2 ή phone 1 θύρα του router με ένα από τα  κοντά τηλεφωνικά καλωδιάκια που περιέχει το router στη συσκευασία, κ μπορείς να λειτουργήσεις τηλέφωνο από τηλεφωνική πρίζα σε άλλο δωμάτιο κανονικότατα!Εγώ δουλεύω 2 τηλέφωνα εκτός router.Μιλάω για οτε πάντα για άλλη εταιρία δεν γνωρίζω!!

Απαραίτητη προυπόθεση για να λειτουργήσει σωστά, είναι η σωστή συνδεσμολογία, αλλά κ από πλευράς οτε η σωστή προετοιμασία της γραμμής...!Σε εμένα δεν είχαν βγάλει κάποια καλώδια από το κέντρο απ όσο κατάλαβα κ δήλωσα 2 φορές βλάβη..την 2η λύθηκε το θέμα, με τεχνικό του οτε που γνώριζε ευτυχώς, κ άψογη εξυπηρέτηση!

Επίσης επειδή ρώτησα αν έχω την επιλογή να βγω από την ευρυζωνική, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό κ δν το επιλέγουμε εμείς σαν πελάτες..μόνο σε περίπτωση που κρίνει ο οτε ότι δν μπορεί να στο παρέχει..!

Αυτά από την μέχρι τώρα εμπειρία μ με την ευρυζωνική τηλεφωνία του οτε..

Δημοσ.

Εγώ που έχω ήδη οτε, απλά έκανα αίτηση για να πάω σε vdsl,  κ μου είπαν θα πας σε voip αναγκαστικά όπως κ σιγά σιγά όλοι για εκεί πάνε.. δν με ρώτησαν, ούτε μου έδωσαν την επιλογή......αλλά θα παραμείνει η γραμμή σου pstn..Με μπέρδεψαν είναι αλήθεια..κ παρασκευή περιμένω το router το οποίο θα  βρίσκεται όπως κ τώρά σε άλλο χώρο από τα τηλέφωνα αναγκαστικά..Προβλέπω τρελό μπέρδεμα..

εννοουν οτι θα παραμεινεις pstn επειδη θα εισαι annex a.κατα τα αλλα δεν υφιστατε pstn αφου εισαι voip.ναι οτι σιγα σιγα θελουν να τους πανε ολους εκει αληθευει απλα πιστευα οτι θα σου διναν την δυνατοτητα να μην αλλαξεις ακομα αφου παραπολλα ατομα ειναι ακομα tdm τηλεφωνια.

οτι το τηλεφωνο βρισκεται αλλου δεν σημαινει οτι ειναι υποχρεωτικα προβλημα

Θέλεις αλλη δικτύωση για τις τλφ συσκευες σου

ολα ειναι θεμα τι καλωδια και ποσα ζευγαρια εχεις πισω απο τον τοιχο οπως και που σκοπευεις να βαλεις τον ρουτερ.αν καποιος εχει παραπανω απο ενα πριζακι ναι θα αναγκαστει να βαλει χερι για να παρει το optimal του vdsl τοσο σε ταχυτητα οσο και σε οσο πιο μεγαλο margin γινεται.

2 τηλέφωνικές συσκευές έχω..υπάρχει τρόπος να μην συνδέονται στο router απευθείας?

θα παρεις απο τον ρουτερ οτι και να γινει.απο εκει και περα αν θα τα ριξεις απευθειας σε τηλεφωνα ή αν θα ριξεις την γραμμη πανω στον χαλκο που φερνει το ιντερνετ εκει παμε αλλου

Έχω ασύρματο φίλε μου, αλλά  θα μαζευτούν πολλά ασύρμα  πάνω από το κεφάλι μου κυριολεκτικά κ είναι too much..νομίζω..

βαζεις το ρουτερ στην κεντρικη πριζα υποχρεωτικα και απο εκει στελνεις την τηλεφωνιαα μεσα στο σπιτι.οπως σου ειπα και στα Pm εξαρτατε ποσα ζευγαρια καλωδιων εχεις και που θες να βαλεις το ιντερνετ και που τα τηλεφωνα.πρεπει να δεις το pdf να καταλαβεις τι εννοει και μετα να δεις πως μπορεις να κανεις το optimal πλανο.

στο manual του ρουτερ που μου έστειλε ο ΟΤΕ γράφει ότι "για να συνδέσετε τηλεφωνική συσκευή σε άλλη πρίζα τηλεφώνου, θα πρέπει να παρεμβάλεται πρώτα το φίλτρο". Έχω την αίσθηση ότι θα λειτουργούν και οι άλλες πρίζες. Εγώ δεν έχω άλλη τηλεφωνική πρίζα για να δοκιμάσω, αλλά έκανα την εξής ταρζανιά: πάνω στην πρίζα μου κούμπωσα ένα τέτοιο

mufa_telephone.jpg

που μου έδωσε 2 πρίζες, ας πούμε Α και Β.  Στην Α κούμπωσα το splitter, και αυτό το σύνδεσα με το ρούτερ όπως έλεγε το manual (δύο καλώδια, συνδέεις και το phone του σπλίτερ στο phone1 του ρούτερ). Στο phone2 του ρούτερ συνδέεις τηλεφωνική συσκευή. Όταν έβαλα συσκευή στην πρίζα Β, δούλεψε κανονικά.

κατατάλλα, συνεννόηση μπουζούκι με τους ΟΤΕτζήδες. Η κοπέλα με είχε πει ότι θα παραλάβω ρούτερ, θα μου στείλουν μήνυμα όταν ενεργοποιηθεί η σύνδεση, και μετά θα συνδέσω το ρούτερ και το τηλέφωνο πάνω σε αυτό, και σε 2 ώρες θα είναι όλα κομπλέ. Παρέλεβα το ρούτερ, περίμενα 10 μέρες σχεδόν, μήνυμα γιοκ. Πήρα τηλέφωνο, μου λέει συνδέστε πρώτα το ρούτερ και μετά θα γίνει η ενεργοποίηση. Σύνδεσα το ρούτερ, άφησα όμως το τηλέφωνο πάνω στην πρίζα κατευθείαν. Ίντερνετ είχα σε 2 λεπτά, και το τηλέφωνο δούλευε κανονικά. 2-3 μέρες μετά το τηλέφωνό μου νέκρωσε, οπότε το κούμπωσα πάνω στο ρούτερ και δούλεψε άμεσα. Μήνυμα εννοείται ότι ακόμα δεν έχω λάβει :)

ναι παιζει αυτο αλλα ναι δεν ειναι σωστο να ξαναγυρνας την τηλεφωνια πανω στην γραμμη που ειναι το vdsl.στην ουσια κανεις αυτο που γινεται στο αστικο κεντρο.σπλιταρεις την τηλεφωνια και το ιντερνετ απο δυο ζευγαρια σε ενα.μαλλον στην αρχη σε ειχαν σε tdm τηλεφωνια και επαιζες και μετα σε γυρισαν σε voip για αυτο σταματησε.και το φιλτρο σου λενε να το βαλεις στην ουσια  γιανα μην περασει ο θορυβος του adsl πισω στην τηλεφωνικη συσκευη.

Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση!Και εγώ μόλις έβαλα τα πάντα κ υποτίθεται ότι περιμένω την ευρυζωνική κάποια στιγμή. Μου εξήγησε  στο τηλέφωνο η κοπέλα, πως να κάνω την συνδεσμολογία αφού μ έρθει το sms.. ας ελπίσω να δουλεύει..

ωραιες πατεντες.και η cyta κανει κατι τετοιες πατεντες λογω voip.ειναι ο ευκολος τροπος για να παιζεις οπωςπριν και να μην φτιαξεις τιποτα σε καλωδιωση.

Source.png Πηγή: Εδώ

αν λενε σε ολους τους πελατες την πατεντα με τον διακλαδωτη δεν αμφιβαλλω που εχουν προβληματα :P

ναι εγω εβαλα απλα μπορεις να κανεις μονο μιοα κληση δηλαδη οταν μιλαει η μια συσκευη δν μπορει να μιλαει και η αλλη συχρονος παντως σε σχεση με το voip της cyta του οτε πιο καλη ποιοτητα 

δεν ξερω αν απλα σου ενεργοποιουν την μια υποδοχη απο τις δυο ή αν απλα ενεργοποιουν και τις 2 αλλα  δεν σε αφηνουν να σηκωσεις δευτερο καναλι φωνης οποτε να εισαι οπως ησουν πριν με pstn.αν τωρα καποιος ειχε isdn εκει ναι θα μπορουσαν να βαλουν σε καθε fxs διαφορετικο νουμερο και να αφηναν να γινουν δυο κλησεις ταυτοχρονα.λογικα οπως το λες ισχυει οτι ενεργοποιουν και τις 2 υποδοχες απλα μονο ενα καναλι φωνης

Να ενημερώσω όσους έχουν πρόβλημα με την ευρυζωνική τηλεφωνία ή ενδιαφέρονται γενικότερα, ότι δεν είναι απαραίτητο να έχουν τα τηλέφωνα τους πάνω στο router!Απλά συνδέεις την υποδοχή phone του splitter στην phone 2 ή phone 1 θύρα του router με ένα από τα  κοντά τηλεφωνικά καλωδιάκια που περιέχει το router στη συσκευασία, κ μπορείς να λειτουργήσεις τηλέφωνο από τηλεφωνική πρίζα σε άλλο δωμάτιο κανονικότατα!Εγώ δουλεύω 2 τηλέφωνα εκτός router.Μιλάω για οτε πάντα για άλλη εταιρία δεν γνωρίζω!!

Απαραίτητη προυπόθεση για να λειτουργήσει σωστά, είναι η σωστή συνδεσμολογία, αλλά κ από πλευράς οτε η σωστή προετοιμασία της γραμμής...!Σε εμένα δεν είχαν βγάλει κάποια καλώδια από το κέντρο απ όσο κατάλαβα κ δήλωσα 2 φορές βλάβη..την 2η λύθηκε το θέμα, με τεχνικό του οτε που γνώριζε ευτυχώς, κ άψογη εξυπηρέτηση!

Επίσης επειδή ρώτησα αν έχω την επιλογή να βγω από την ευρυζωνική, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό κ δν το επιλέγουμε εμείς σαν πελάτες..μόνο σε περίπτωση που κρίνει ο οτε ότι δν μπορεί να στο παρέχει..!

Αυτά από την μέχρι τώρα εμπειρία μ με την ευρυζωνική τηλεφωνία του οτε..

πανω στο ρουτερ θα τα εχεις.απλα το γυρνας πισω στα καλωδια του σπιτιου.ισχυει για ολες τις εταιρειες που δινουν voip αφου ειναι η ιδια λογικη.απλα δεν ειναι οτι το καλυτερο.ναι ο οτε ισως το αφησει σε ατομα που πραγματι για χ ψ λογο θελουν tdm

Δημοσ.

Poulinos, εγώ πολύ εύκολα μπορώ να βάλω το router στην κεντρική πρίζα κ να βάλω  πάνω τα τηλέφωνα, όπως σου είπα 2 πρίζες έχω σύνολο. Το πρόβλημα είναι ότι όπως είναι η διάταξη του σπιτιού μου, δεν μπορώ από το router να τραβήξω Ethernet και το χρειάζομαι γιατί παίζω παιχνίδια στο ιντερνετ..

Δημοσ.

γιατι δεν κανεις το αναποδο.στην κεντρικη πριζα να ενωσεις την πριζα που παει στο δωματιο και να βαλεις εκει το ρουτερ και εκει τα τηλεφωνα.απλα δεν θα εχεις τηλεφωνο προς τα πισω.εκει βοηθαει και καποιο ασυρματο τηλεφωνο.

Δημοσ.

γιατι δεν κανεις το αναποδο.στην κεντρικη πριζα να ενωσεις την πριζα που παει στο δωματιο και να βαλεις εκει το ρουτερ και εκει τα τηλεφωνα.απλα δεν θα εχεις τηλεφωνο προς τα πισω.εκει βοηθαει και καποιο ασυρματο τηλεφωνο.

Για εξήγησέ το μου λίγο παραπάνω αυτό με τις πρίζες γιατί χάθηκα..Να δω τι μπορεί να γίνει..!

Δημοσ.

Στην κεντρικη πριζα συνδέεις τα δυο συρματα που έρχονται απο τον οτε με αυτα που πανε στο δωμάτιό που θελεις να εχεις τον ρουτερ, πας στο δωμάτιό και συνδέεις τον ρουτερ, επανω στον ρουτερ τωρα βάζεις ενα ασυρματο και εισαι οκ

Δημοσ.

Για εξήγησέ το μου λίγο παραπάνω αυτό με τις πρίζες γιατί χάθηκα..Να δω τι μπορεί να γίνει..!

Να το πω λιγο πιο αναλυτικα.το vdsl δεν σε υποχρεωνει να εχεις το router Υποχρεωτικα στην κεντρικη πριζα που λενε καποιοι.σε υποχρεωνει ή μαλλον παιζει καλυτερα οταν δεν εχεις παραλληλα.

να το πω με παραδειγμα.εχεις το σαλονι πριζα 1 εχεις το δωματιο πριζα 2 που παιρνει απο το σαλονι και εχεις και ενα δευτερο δωματιο πριζα 3 που παιρνει απο το δωματιο 2.

δηλαδη εχουμε το ενα δινει στο δυο και το δυο στο τρια.

το vdsl router μπορει να μπει σε οποια πριζα θες απλα αν μπει στην πριζα 1 μπορεις να βαλεις τηλεφωνο στην 1 και στην 2 και στην 3.

αν μπει το vdsl router στην 2 τοτε μπορει να μπει τηλεφωνο στην 2 και 3.

αν μπει το vdsl router στην 3 τοτε μπορεις μονο στην τρια.

εκτος αν το σπιτι δινει παραπανω απο ενα ζευγαρι γιακαθε πριζακι.

δηλαδη το καλωδιο του οτε φαντασου το οτι πρεπει να πηγαινει απευθειας μεχρι το σπλιττερ σου χωρις να διακλαδωνεται.

αν πχ βαλεις το ρουτερ στην πριζα 2 τοτε την πριζα 3 πρεπει να την αποσυνδεσεις πισω απο τον τοιχο ωστε το καλωδιο να σταματαει εκει και να μην συνεχιζει στην πριζα 3 εκτος αν το κανεις για τηλεφωνο(εκει ομως θα συνδεθει πανω στο splitter και οχι με το καλωδιο που ερχεται απο τον οτε).

.δηλαδη με απλα λογια συνεχομενο καλωδιο μεχρι το splitter.απο το splitter συνεχομομενο καλωδιο μεχρι το vdsl ρουτερ.τηλεφωνα βαλε οσα θες οπου θες οπως θες αρκει να παιρνουν ολα απο το σπλιττερ πανω.

αν καποιος εχει voip ισχυει ακριβως το ιδιο απλα δεν χρειαζεται σπλιττερ και ολα τα τηλεφωνα τα ξεκινας απο πανω απο το ρουτερ.καμια αλλη διαφορα απολυτως.

Δημοσ.

Εγώ έχω πρίζα 1 που είναι μάλλον η κεντρική και πρίζα 2 σε δωμάτιο..!Από την 2 φεύγει τηλεφωνικό καλώδιο μόνο του, δν υπάρχει κάτι άλλο εκεί πάνω, κ έρχεται στο δικό μ δωμάτιο που είναι δίπλα, αυτό χρησιμοποιώ σαν "line".Αυτό φαντάζομαι δεν πιάνεται σαν πρίζα 3..!Αν βάλω τα τηλέφωνα λοιπόν πάνω στο router και βγάλω το splitter θα έχω "optimal" συνδεσμολογία ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...