leftermann Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 έκανα σήμερα αίτηση στον ΟΤΕ για μετατροπή της απλής τηλεφωνικής γραμμής που είχα ως τώρα στην δουλειά, σε OTE double play. Μου είπαν μεταξύ άλλων ότι θα γίνει και το τηλέφωνό μου ευρυζωνικό, που σημαίνει ότι θα κουμπώνω την συσκευή μου πάνω στο ρούτερ πλέον. Θα παραλάβω το ρούτερ, θα το συνδέσω, και πάνω του θα συνδέσω και το τηλέφωνο. Από εκείνη την στιγμή και για 2 ώρες δεν θα έχω τηλέφωνο. Σε 2 ώρες θα γίνει η μετατροπή και όλα ΟΚ. Είπαν επίσης ότι η μετατροπή αυτή θα έχει γίνει σε όλους μέχρι το 2018. Από ότι κατάλαβα, ευρυζωνικό τηλέφωνο σημαίνει voip, σωστά; Με έπιασε μια μικρή φοβία, γιατί δεν θέλω με την καμία να έχω προβλήματα στην τηλεφωνική μου γραμμή, θα προτιμούσα να μην έχω ιντερνετ. Τι πιθανά προβλήματα θα μπορούσα να έχω; Παίζει πχ να μου στείλουν κανένα μάπα ρούτερ και να έχω προβλήματα λόγω αυτού; (μικρό το κακό, αγοράζω ρούτερ; ). Ή να έχω προβλήματα λόγω των τηλεφωνικών γραμμών και των καλωδίων του σπιτιού ή της οικοδομής; (και άλλο μικρό κακό, φωνάζω τεχνικό; ). Ή τέλος να έχει γενικότερο πρόβλημα με αποσυνδέσεις κλπ κλπ που να με αφήνουν χωρίς τηλέφωνο, όπως τυχαίνει να μένω χωρίς ίντερνετ για ώρες με την φορθνετ στο σπίτι; Έχουν καμιά βάση αυτά που λέω; Να το συνεχίσω ή να το ακυρώσω Ευχαριστώωωω
NikosKallithea Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Το κυριότερο μειονέκτημα είναι ότι το τλφ εξαρτάται από τον ρουτερ, δεν δουλεύει ο ρουτερ, δεν έχεις δεη, έπεσαν οι ασφάλειες σε όλα αυτά τέλος και το τλφ
Chrisxxx Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Λογικα ειναι voip. Που σημαινει ότι αν δεν εχεις ιντερνετ ή ρευμα όπως ειπώθηκε δεν εχεις και τηλέφωνο, εκτός αν ειναι οπως το consept της cyta που θα ειναι ανεξαρτητου ιντερνετ, λογικα θα γινει το 2ο.
Orpheas1992 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Απλα οταν κοβεται το ρευμα κοβεται και το τηλεφωνο, στην πραξη δεν θα καταλαβεις καποια διαφορα...Τα θεματα αρχιζουν οταν εμπλεκονται τηλεφωνικα κεντρα σε isdn, συναγερμοι συνδεδεμενοι με το τηλεφωνο κλπ
leftermann Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 ευχαριστώ άπαντες. Δεν είναι και μεγάλο πρόβλημα να μην έχω τηλέφωνο όταν δεν έχω ρεύμα, δεν είναι πια και τόσο συχνές οι διακοπές. Αυτό που με απασχολεί είναι να μην έχω κακή "ποιότητα" στο τηλέφωνό μου, όπως κάποιοι έχουν κακή "ποιότητα" στην συνδεσή τους στο ιντερνετ (χαμηλές ταχύτητες, συχνές αποσυνδέσεις-διακοπές, κλπ).
apollotonkosmo Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Το ξερω είναι άσχετο και ίσως βιαστική σαν σκέψη, αλλα δεν είναι λίγο περίεργο να δίνουν Ιντερνετ πάνω απο τηλεφωνική γραμμή και μετα τηλέφωνο πάνω απο το ιντερνετ? Εννοώ ότι το VOIP σε μια cable/fiber γραμμη ειναι λογικό. Στη προηγούμενη όμως περιπτωση δεν είναι overhead? Υπάρχει κάποιο όφελος γενκότερα σε αυτην την υλοποιήση? Συγνώμη για το offtopic.
NikosKallithea Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Το ξερω είναι άσχετο και ίσως βιαστική σαν σκέψη, αλλα δεν είναι λίγο περίεργο να δίνουν Ιντερνετ πάνω απο τηλεφωνική γραμμή και μετα τηλέφωνο πάνω απο το ιντερνετ? Εννοώ ότι το VOIP σε μια cable/fiber γραμμη ειναι λογικό. Στη προηγούμενη όμως περιπτωση δεν είναι overhead? Υπάρχει κάποιο όφελος γενκότερα σε αυτην την υλοποιήση? Συγνώμη για το offtopic. Εχεις δικιο σε αυτο, οι παροχοι πανε σε voip αλλα στο τελος θα ξεπεραστεί το voip απο τον παροχο και θα τους μείνει μονο το ιντερνετ, τωρα πως στο μέλλον θα ισοφαρίσουν την χασούρα μένει να το δούμε. 1
Chrisxxx Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Η λογικη, μου, λεει ότι δινοντας voip εχουν πιο καλή διαχειριση των κλήσεων αφου όλα γινονται ψηφιακά. Από την αλλη δεν καταλαβαινω και εγω αν υπάρχει όφελος από τη διαδικασία ψηφιακής, επειτα αναλογικής και μετά ξανα ψηφιακής μεταδοσης στο δεκτη. Λεφτερ, επειδη φανταζομαι οτι θα ειναι voip αναλογο της cyta δε νομιζω να εχεις κανενα θεμα. 1
bill2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Παντως εγω που το εχω μια χαρα εομςι ξαι μαλιστα εχω adsl πιανει 52 με 24.5 πορτα
poulinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 a.για τον τοπικ σταρτερ.δεν μπορεις να αλλαξεις ρουτερ.ο οτε δεν θα σου δωσει τα στοιχεια του voip για να το σεταρεις σε αλλο ρουτερ. β.πλεονεκτηματα απο την χρηση voip πχ για την cyta παραδειγμα. ενας κανονικος παροχος παιρνει πχ ενα Rack που το πληρωνει στον οτε για να το βαλει μεσα στην αιθουσα παροχων.στο rack μπαινει πχ ενα dslam με voice καρτες ενα dslam με data καρτες και ενα κουτι με σπλιττεροκαρτες. σε αυτο ας πουμε ριχνεις 1000 πελατες.αν δωσεις voip τηλεφωνια αυτοματως σημαινει οτι δεν θες voice καρτες και δεν θες και σπλιττερ καρτες.αρα χωρας 3000 πελατες σε ενα Rack. για τις σπλιττερ καρτες βεβαια εχουν βρεθει και αλλοι τροποι ωστε να γλυτωνεις ο παροχος χωρο απο το rack.επισης η Huawei πχ βγαζει και καρτα voice,data,splitter ολα σε ενα απλα ειναι λιγοτερα ορια ανα καρτα απο οτι σε μια adsl. 2
apollotonkosmo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 @poulinos Αυτο η αλήθεια είναι πως δεν το ειχα σκεφτεί. Thanks
poulinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 απλα ειναι πραγματα που δεν απασχολουν τον καταναλωτη.το καλο για τον καταναλωτη ειναι οτι αναπασα στιγμη μπορουν να του ενεργοποιησουν και δευτερο νουμερο ή/και δευτερο καναλι φωνης συν οτι θεμα υποκλοπων δεν θα παιζει.δεν θα μπορει καποιος πχ να παει στο box και ειτε να βαλει κατι για να καταγραφει συνομιλιες ειτε να κανει τηλεφωνικες κλησεις σε παραξενουν αριθμους. 2
paronio Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ που έχω ήδη οτε, απλά έκανα αίτηση για να πάω σε vdsl, κ μου είπαν θα πας σε voip αναγκαστικά όπως κ σιγά σιγά όλοι για εκεί πάνε.. δν με ρώτησαν, ούτε μου έδωσαν την επιλογή......αλλά θα παραμείνει η γραμμή σου pstn..Με μπέρδεψαν είναι αλήθεια..κ παρασκευή περιμένω το router το οποίο θα βρίσκεται όπως κ τώρά σε άλλο χώρο από τα τηλέφωνα αναγκαστικά..Προβλέπω τρελό μπέρδεμα..
NikosKallithea Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ που έχω ήδη οτε, απλά έκανα αίτηση για να πάω σε vdsl, κ μου είπαν θα πας σε voip αναγκαστικά όπως κ σιγά σιγά όλοι για εκεί πάνε.. δν με ρώτησαν, ούτε μου έδωσαν την επιλογή......αλλά θα παραμείνει η γραμμή σου pstn..Με μπέρδεψαν είναι αλήθεια..κ παρασκευή περιμένω το router το οποίο θα βρίσκεται όπως κ τώρά σε άλλο χώρο από τα τηλέφωνα αναγκαστικά..Προβλέπω τρελό μπέρδεμα.. Θέλεις αλλη δικτύωση για τις τλφ συσκευες σου
paronio Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 2 τηλέφωνικές συσκευές έχω..υπάρχει τρόπος να μην συνδέονται στο router απευθείας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα